סוגי צילום

LoLo16

New member
../images/Emo41.gifסוגי צילום

הייתי מאוד מעוניינת להרחיב את אופקיי בנוגע לצילום היות ואני נכנסת שנה הבאה למגמת תקשורת, ואני רוצה להיות מוכנה
אילו סוגי צילום יש
כלומר, באיזה סוג צילום משתמשים ב"שבתות וחגים", "הבית הלבן", "חברים"? אילו הם רק דוגמאות, אבל למרות שאני לא מבינה בזה, אני דיי בטוחה שבשלוש הסדרות הנ"ל מצלמים איכשהו אחרת...
אז אם תוכלו לעזור לי אני אשמח מאד

pinoki

New member
אוקייי

אז אני לא ממש מומחית בסוגי צילום אבל ראיתי את שבתות וחגים ויש שם סוג צילום שונה, מיוחד, חופשי כזה... אני זוכרת שבפעם הראשונה שראיתי, ממש היה לי כאב ראש, ממש הרבה זומים הרבה תזוזות מצלמה, ממש שיגעון , אבל אח"כ שמחתי לב שזה נחמד, זה יפה כזה, לראות סוג צילום שונה שלא רגילים לזה. למישהו יש מושג איך קוראים לסוג צילום הזה

../images/Emo168.gifדעה אישית וקצת היסטוריה

אני לא מכיר את ההפקה של העונה האחרונה של שבתות וחגים, אבל זאת סדרה שמצולמת כולה במצלמה אחת, דיגיטלית, פורמט DVCAM. לעומת הסדרות האמריקאיות, שרובן הגדול מצולם בפילם ובאולפן עם שלוש מצלמות. אני מתאר לעצמי שכמו הרבה מן הסדרות הישראליות (אך לא כולן), כדוגמת "חלומות נעורים", "החבר'ה הטובים" ו"תיק סגור", רוב הצילום מתבצע מהכתף. דבר שמייעל ומקצר את זמן ההכנות לצילום וכך גם נחסך כסף רב, וזה, שם המשחק פה בארץ- LOW BUDGET במינימום זמן. חוץ מזה, הבמאי רני בלייר, שמחובר מאוד לנושא הקולנוע הניסיוני, פתח את העונה הראשונה עם סגנון בימוי מאוד חופשי שנתן גם חופש לצלם, עוזי אדם להוביל את הויזואליות של הסדרה. אני מאמין שזאת הסיבה העיקרית לכל ה"זומים" והתנועות שהוזכרו בהודעה אחרת. החיסרון שבהפקות כדוגמת האמריקאיות, שמצולמות באולפן, זאת התאורה. הצילום משלוש זויות דורש תאורה שטופה יותר על הסט (לפחות התאורה שמאירה את הדמויות) ולמרות כל האמצעים והתקציב הגבוה, הLOOK שבצילום אולפן לא יהיה כמו צילום במצלמה בודדת. בשורה התחתונה, מעבר לצילום ולשורת השחקנים, הדבר החשוב ביותר הוא העניין והטקסט. "שבתות וחגים" התברכה ביוצרים מעולים שמעניקים אותם בשפע. העונה הראשונה צולמה ב- 200-DSR הישנה של סוני וסט קוורצים עלוב. דרך אגב, באיזה בי"ס את תלמדי ?

LoLo16

New member
כצנלסון, בכפר סבא

לא מי יודע מה, אבל זה בכל זאת ניסיון
פילם זה סוג צילום, או מצלמה מיוחדת? יש את סוגי המצלמות שראיתי בהקלטות פה בארץ, שנראות דומות למצלמות האולפן בסיטקומים האמריקאים, האם אלה הן אותן מצלמות? מאוד מדכא אותי העניין שאת סרט הגמר שלי אני אצלם במצלמה דיגיטלית, האם יש דרך לגרום לצילום להיראות מקצועי דרך מצלמה כזו? (והמון תודה על ההסברים
)

קודם כל

זה ממש לא נורא לצלם במצלמה דיגיטלית ואני בטוח שתלמדי כל מיני שיטות עריכה (יש בפורום הזה המון שיטות) שישנו לך את מראה הסרט. פילם זה החומר שיש לך במצלמת הסטילס, כשמצלמים את כל החבר'ה בטיולים, רק שהפכו את כל העסק לצילום קולנוע, רציף. פשוט יש לזה "LOOK " הרבה יותר טוב מהוידאו.

LoLo16

New member
פילם זה הכי יקר, נכון?

ואיתו גם משתמשים בסרטי קולנוע (לא ישראליים, כמובן...)? אז יש פילם, דיגיטלי ומה עוד?

למרבה הפליאה

כן עובדים עם פילם בארץ, את סרטי הקולנוע מצלמים בפילם וכמה פרסומות. אז יש פילם ווידאו. הפילם יקר יותר. יש גם פורמט וידאו חדש שרק השכרת מצלמה ליום עולה בסביבות ה- 1500 דולר ליום והוא נקרא היי-דפינישן (מצחיק לכתוב את זה בעברית. זה כמו אידיש)

אני אוהב יותר צילומי אולפן.. ../images/Emo16.gif

זה נראה, לדעתי, טוב יותר. אגב, סדרות ישראליות כמו "החיים זה לא הכל" ו-"שמש", מצלמים באולפן או חוץ?
ניר

אוי לבורותי

שאני לא מכיר את החיים זה לא הכל, אבל את שמש צילמו בסינרמה. יש במרתף אולפן קטן, שבו, דרך אגב מצלמים כעת את העונה החדשה של "המשאית". את צילומי השטח של שמש צילמו... בשטח.

שמש לא במימד? ../images/Emo16.gif

או שזה רק בניידת של מימד?
ובדקתי את הכתוביות של הזל"ה- אולפני הדרמה JCS- ראשל"צ..
ניר

ניידת

אולי העונה האחרונה צולמה באולפנים, אבל לא נראה לי כי האולפנים עמוסים בתוכניות.

בזמן האחרון נראה לי שהם פחות../images/Emo16.gif

עמוסים... לא בתוכניות לערוץ 2 ו-10, לפחות...
ניר

זכרונות

הפעם האחרונה שעבדתי איתם היתה ב"חרצופים" באולפן הישן שלהם, מאז אני לא מעורב בתוכניות שלהם למעט שתי קלטות ילדים שצולמו בשטח.

אז אתה תוכל לעזור../images/Emo16.gif

בויכוח האין סופי שלי ושל זוהר (LOLO16) שנמשך כבר כמה חודשים
: איפה היו האולפנים הישנים ומתי עברו לחדשים? (כן, זה ממש מטריד אותנו!
).
ניר

GGOODD

New member
אם אני גם יודע את זה...

הישנים היו ברמת אביב, החדשים נמצאים ברמת גן, ברמת החייל... אני לא זוכר האמתי לפני כמה זמן הם עברו לשם, אבל לפני מספר שנים לא רב, משהו כמו 3 - 4 שנים...

תוספת קטנה

הישנים היו בנאות אפקה ברחוב מיזאן 16, החדשים ברחוב הברזל 3 רמת החייל.

למעלה