סוף הדרך

TheBlueOne

New member
../images/Emo41.gif סוף הדרך ../images/Emo41.gif

לפני כשנה, הגשתי בקשה לנהל את פורום "פאגניזם בישראל" יחד עם אריאל ושותף נוסף מתוך כוונה אחת ויחידה- לתת . הפורום היה עבורי פונדק דרכים לנוח בו, להתייעץ, לפגוש אנשים, לשמוע סיפורים עד שאהיה מוכן לצאת למסע האישי שלי בחיפוש אחר מערכת האמונות, היכולות והאמת האישית שלי. הגעתי אליו לפני כמעט ארבע שנים... ובשנה האחרונה, החלטתי שהגיע הזמן לתת קצת יותר מעצמי למען אותו
אשר היווה מפלט כל פעם כשאיבדתי את הדרך והייתי צריך עצה- הדרכה -או סתם נק' מוצא. וכך נכנסתי לנהל... לא הייתי אמור להיכנס לניהול לבד- אלא עם שותף נוסף שבסופו של עניין לא נכנס. היו לי הרבה תוכניות עבור הפורום... החברים דיברו על קהילה, היו כאלה שעשו ונרתמו והיו כאלה שפחות. הצלחתי לקיים את תחרות הפאגטרון (ואני חייב לציין שאפילו הפתעתי את עצמי בדרך בה הרמתי את הפרוייקט), מילון המונחים , השאלות הנפוצות מאמרים ועוד. אני מקווה כי הפכתי את הפורום לקצת יותר ביתי וחמים... מאז הרבה מים עברו בירדן וכרגיל הפורום אפעם לא שמם. תמיד היו נושאים מעניינים ומגוונים לשיחה ולדיון. חברים חדשים הצטרפו, אחרים המשיכו במסעם... שוב מפגשים, הרצאות ואפילו פיקניק פאגני שחברי הפורום אירגנו לבדם
דבר אחד שכן צרם, ובעקבותיו באה ההודעה הנ"ל היה תרבות הדיון שלפעמים- לקתה בחוסר טאקט,חוסר סבלנות וסובלנות וירדה מידי פעם לפסים אישיים. אין לי כל ספק כי בכל דיון, פורה ככל אשר יהיה- תמיד יהיו את אלה שיתעקשו על דעתם וינסו לשכנע את כולם שהם, הם הצודקים והאחרים טועים. לגיטימי וטבעי. אבל כפי שכבר אמרתי, המדיה הזאת שנקראת "אינטרנט" בוגדנית. היא אינה חושפת מבט עיניים , הבעת פנים, טון דיבור ,שפת גוף ... ומשפט אחד פשוט יכול להתפרש בלפחות שלוש צורות שונות - לטוב ולרע. לכן, היה לי חשוב אישית, שנתנסח בצורה הולמת אחד כלפי השני. לא פעם פנו אליי גולשים (לפחות אחד בשבוע
) על כך שנפגע מהודעה זו או אחרת בפורום. (ואתם יכולים להעיד אחד אחד לגביי העניין.. אני לא אנקוב בשמות, אבל כל מי שפנה אליי בנושא כזה- יודע על מה אני מדבר). לפיכך, הגיעו מים על נפש בנק' מסויימת ומכיוון שאין תקנון מפורש לפורום, השתמשתי בכללים שנכתבו בכניסה לפורום עוד מזמן הקמתו. כללים אלה לא נכתבו בדם וגם אינם חקוקים בסלע- ה"הו - הא" שבא בעקבותם - אני חייב לציין , לא היה במקום לטעמי. גם ביקורת יש דרך להעביר ועל זה אני מדבר בדיוק. את רובכם אני מכיר לא מהיום... ונדהמתי לגלות ולקבל יחס שכזה מכם. אלון- אנחנו לא מכירים מהיום, והצורה שבה התנסחת... אני מצטער לומר שניפצת את כל מה שחשבתי עלייך עד עכשיו. קרה פעם שפנית אליי ולא עניתי לך כמו שצריך? בכבוד? בנימוס? אני מאוכזב מאוד מאוד (בייחוד בגלל שיצא לי הכיר אותך ואני יודע איזה בנאדם אתה). שלומי- ביחס לאדם שהחליף כל-כך הרבה פורמים, קיוותי שיהיה לך קצת יותר טאקט. אני מצטער לראות שלא למדת מניסיון העבר. ההודעה האחרונה שלך בהחלט הייתה חוצפה מאין כמוה. נכון להיום- שלומי מורחק מהפורום לתקופה בלתי מוגבלת. נדב- ייחסית לבן 19 , אתה חריף מאוד. הן בחשיבה והן בצורת הדיבור. חבל שיש לך בעיות קומיוניקציה עם אנשים. אני בהחלט חושב שאתה יכול לתרום לפורום ולדיונים- אבל עברת כל גבול. אם יש לך משהו אישי לומר- המסרים זה הדרך. הדרך בה התנסחת כלפיי הייתה פוגעת, מעליבה ולא במקום - חסרת טאקט בצורה יוצאת מן הכלל. אתה לא מכיר אותי ולא יודע מה הניסיון/השכלה/כישורים שלי בשביל לשפוט או להטיח בי האשמות כמו שהטחת. אני מקווה בשבילך שתדע לרסן את עצמך בעתיד. גם נדב מורחק מהפורום. לכל השאר, אני מתנצל אם פגעתי במי מכם עם ההודעה הנ"ל או בכל מצב/הודעה אחרת.ההודעה בהחלט לא באה ממקום של לעשות "נו נו נו" לאפחד. אני מצטער שפיספסתם את הנק'- אולי לא הייתי ברור מספיק. בזאת מסתיימת לה שנה של תרומה מבחינתי. לעת עתה אני פורש מניהול הפורום הן מסיבות אישיות והן מסיבות של חוסר זמן (כפי ששמתם
). הגיע הזמן גם בשבילי לעזוב את הפונדק ולצאת שוב לבדי לדרכי. אני מקווה שהבאים אחריי ידעו לשמר את מה שיש פה, כי בזמנים של ימינו, עלינו להיות ביחד ולא אחד נגד השני. אנחנו סוג של קהילה בין אם נרצה ובין אם לא. אני לא פורש כגולש בפורום...נתראה עוד .. מתישהו. שבת שלום ודרך צלחה.

T i a

New member
בהצלחה בהמשך הדרך ../images/Emo140.gif

אתה צודק על חוסר טאקט של כמה אנשים בזמן אחרון אבל ההודעות האחרונות שלך של "כללי הפורום" היו פשוט סתימת פיות ובגלל זה אנשים הגיבו כמו שהגיבו, אחרי הכל אנחנו פגאנים חופשיים ולנסות לחסום זאת לא הדרך. תמיד יש מה להגיד אבל קבוצת האנשים שלא מכירה את הדרך הנינוחה, מאוד קטנה ומסתכמת אולי ב-4 אנשים. אני לא רואה סיבה שבגללם צריך לעשות הכללה של כל חברי הפורום (מה שקרה באמת). למרות לשון הכתיבה שלהם אותם 4 אנשים לא פעם תרמו מאוד להתפתחו הדיונים כאן. אני מניחה כי יש לך סיבות אישיות לפרישה ואני מאחלת לך אור ואהבה בהמשך דרכך. כל מסע מתחיל בצעד אחד קטן. נ.ב- אז מי ינהל את הפורום? נטלי

gwizard

New member
בהצלחה בהמשך הדרך

שינוי זה טוב. גם שינוי לטובה וגם לרעה (בהתייחס לכל אחד בפרט, כמובן). אתה אמרת: "גם ביקורת יש דרך להעביר" ואני מסכים. אבל ביקורת יש גם להבין ולהפנים, טל. הבעיה שלך כמנהל פורום (ואתה לא היחיד מבין הפורומים השונים) שמשום מה אתה משוכנע שיש לשמור על רוח טובה בכל מחיר. אני לא מסכים לזה, כי רוח טובה זה אומנם נחמד וידידותי וכל כך לבן, אך זה לא תורם כל הזמן. החיים הם מאבק תמידי. בין אם זה מאבק בתחום הפיסי כלכלי ובין אם זה רוחני התפתחותי. לשמור כל הזמן על רק על טוב פוגע בסופו של דבר בהתפתחות החברים בפורום ויוצר אשליה. אתה אומר כי אתה מכיר אותי. מאיפה ? מהפעמים הבודדות שנפגשנו או מהמילים המועטות שהחלפנו מדי פעם ? לא, טל, אתה לא מכיר אותי בדיוק כמו שאני לא מכיר אותך. לדעתי, ההודעה הראשונה שרשמתי לך בעקבות ההודעה הנ"ל הייתה לגיטימית, כתובה ברוח טובה והביעה ביקורת שאתה בחרת להתעלם ממנה ולמחוק יחד עם כל שאר ההודעות. וזה, חביבי, יחד עם כל שאר ההודעות הלגיטימיות מבחינתי שמחקת ויחד עם הפניות החוזרות ונישנות אליך במסרים פרטיים שהתעלמת - לא מקובל עלי. אני מנהל פורום בעצמי, כמו שידוע לך, ואני יודע שזה לא קל ושלפעמים בא לך לעזוב את הכל ולהגיד "לעזאזל עם הכל". מדי פעם יש אנשים שפשוט מוציאים אותך מדעתך וממש בא לך לנער אותם ולצרוח עליהם שיתחילו לחשוב. אבל, כל מה שתיארתי לעיל הוא לא סיבה להתחיל להתנהג בחזירות כמו שעשית. כן, טל, בחזירות ובחוצפה. ואני לא מדבר על מחיקת הודעות, אלא ממה שאתה בעצם אומר וזה: "אני מנהל פורום ואני אעשה מה שבראש שלי ולעזאזל עם החוקים שאני עצמי קבעתי". בעיני זה מתפרש כ: "לא איכפת לי מהאנשים בפורום, אכפת לי מהאגו שלי". אני אישית תמיד דבקתי בדיעה כי פורום פאגאניזם צריכה לנהל אישה ופורום מאגיה גבר. זו דעה גזענית משהו וניתן להתווכח עליה, אך זוהי דעתי ויש לה כמובן רציונל עמוק מאחוריה. לסיכום, אני מאחל לך דרך צלחה במסע המרתק של החיים. שהאלים יחייכו אליך ויתנו לך חסד. Blessed Be נ.ב - עכשיו צריך למנות מנהל/ת פורום חדש/ה.

Justin Angel

New member
../images/Emo24.gif

אני מסכים עם כל מה שנאמר ומאחל לך שתמצא את עצמך בהמשך דרכך.

למעלה