סופו של עידן?

• פותח הנושא neko
  • פורסם בתאריך

neko

New member
../images/Emo41.gif סופו של עידן? ../images/Emo41.gif

הפתעתי את עצמי (והפורום הפתיע אותי גם כן...) והצלחנו לעבור כמעט חצי שנה, ותוך כך לנצל את מאגר הקנאג'י הממוספר בJOYO96. בשפה יותר פשוטה, נגמרו הקאנג'י היומיים, לפחות עד שתמצא רשימה אחרת שממשיכה מעבר ל150 הראשונים. אם יש מתנדבים להמשיך ולפרסם מדי יום-יומיים קאנג'י לבחירתם, אתם מוזמנים.

Shula19

New member
למרות שהצטרפתי רק לפני שבוע...

אני פשוט חושב שזה יהיה רעיון ממש נחמד עם למשך תקופה מסויימת נעזוב את הקאנג'י היומי ונעשה חזרה כללית על כל מה שלמדנו עד עכשיו.... אחל מדברים פשוטים כמו תרגול של הקאנות. תרגול של הקאנג'ים אשר הופיעו עד עכשיו. משפטים חשובים, דקדוק בסיסי (אני חייב לדעת איך מבצעים פניה ברבים!!! זה משגע אותי!!) שיטות שכל אחד התנסה/שמע עליהם (אני התחיל: אני משתמש בטבלאות באקסל שבהן אני כותב קאנות,קוניומים, אוניומים ופרושים בעיברית, מצמיד להן את הפונקציה RND וכך ממין אותן באופן אקראי ואז אני פשוט מסדר את זה יפה, מדפיס וחוזר לתרגל את זה בערב) ובכלל כל מה שאתם חושבים שיהיה שימושי... אני בטוח שעוד איזה שבועיים כבר נמצא תחליף ונוכל להחזיר את הקאנג'י היומי (כבר מצאתי כמה אתרים שאפשר להעזר בהם מהקישורים..)

MaNitma

New member
מה השאלה שלך לגבי פנייה ברבים?

אגב אם יש לך שאלות תרגיש חופשי להתחיל דיונים בנושא.

MaNitma

New member
אין יותר קאנג'י יומי?!? ../images/Emo10.gif ../images/Emo10.gif

הייתי שמח להמשיך לפרסם קאנג'י יומי, אבל אני מתגייס בעוד חודש אז אולי לא כדאי להתחיל כבר... בכל מקרה יש פה אתר שלדעתי יהיה טוב להמשך הקאנג'י היומי..

neko

New member
האתר מעולה, אבלה קאנג'י בו לא

ממוספרים, והסדר לא אותו סדר של האתר הקודם, אז יש בעיתיות בנושא. אולי באמת נתחיל את הקאנג'י היומי מההתחלה?

Shula19

New member
פשוט מאוד...מה הן השיטות

לפנות ברהים (אני משוכנע שיש יותר מאחת) אפשר לפני הקאנג'י גולד....שמתי לב שהסדר שם זהה..

MaNitma

New member
תלוי על מה מדברים

לדוגמא kare = הוא karera = הם kanojo = היא kanojora = הן watashi/boku/ore = אני watashi-tachi/boku-tachi/ore-tachi = אנחנו anata/kimi/omae = את/אתה anata-tachi/kimi-tachi/omae-tachi = אתם/אתן hito = איש hito-tachi = אנשים kodomo = ילד kodomo-tachi = ילדים

togman

New member
תנסו את המאגר של הJLPT

יש הרבה אתרים שנותנים את המאגר הזה של הJLPT http://www.thejapanesepage.com/ שם ניתן למצוא רשימה חלקית

Shula19

New member
ואיך אני מדבר על רבים?

לדוגמה איך אני אומר ימים? תפוחים? איך אני אומר "שלושתכם, גשו לכאן"?

MaNitma

New member
בקשר לימים ותפוחים

בעיקרון יש לך תארי פועל שונים כגון TAKUSAN = הרבה, או SUKOSHI = מעט, או להשתמש במספרים עצמם, וכו'. Ringo ga takusan arimasu יש לי הרבה תפוחים. Ringo ga mittsu arimasu יש לי שלושה תפוחים. אני לא מכיר דרכים אחרות לדבר על רבים לשמות עצם כאלה, אבל שוב, אני לא מספיק מכיר את השפה. בקשר לשאלה השנייה... אני לא יודע, אולי משהו כמו: Kimi-tachi no san-nin yo, kochira e kite

MaNitma

New member
בעצם

נראה לי שזה יותר נכון San-nin no kimi-tachi, kochira e kite

למעלה