סיכום שנה - אז איך היה לכם?

../images/Emo41.gif סיכום שנה - אז איך היה לכם?

חוויה חזקה שהייתה לכם השנה
הגשמת חלומות, שאיפות, תכניות
האם את/ה מרגיש שהתקדמת השנה? אם כן, אז במה. אם לא, אז למה?
במילה אחת (או שתיים), איך הייתה השנה החולפת בעיניך?

רותיקה

New member
וואהו... איך אני מסכמת את השנה שלי.

קרו הרבה דברים השנה הזו. זו הייתה שנה במגמת השתפרות מהשנה הקודמת! זו הייתה שנה עם הרבה שמחות! השתחררתי מהצבא. חזרתי לעצמי. לביטחון שלי. הגשמתי חלום ילדות. בהחלט זו הייתה שנה טובה!!!

reedgreenwhait

New member
איך היה...

חוויה- הממם התמכרות למשהו נחשבת? היו לי כמה כאלה, כולן קשורות לאינטרנט. שום חלומות/ שאיפות/תוכניות לא התגשמו. התקדמתי? לא. אני חושבת שנישארתי במקום, אולי אף לקחתי צעד אחורנית. העולם שבחוץ שנוא בעיניי, קירבתם של בני אדם מפריעה לי. יש לי זיכרון קצר. אני לא זוכרת את כל השנה. תיאור של שתי מילים- לא טוב.

BellA עלמה

New member
השנה שלי

חוויות חזקות? אולי שסתבי קמה אחרי שהיא הייתה בהכרה מעורפלת\ מחוסרת הכרה אבל חוץ מזה די מאוכזבת
אבל עכשיו יש דף חדש להתחלה חדשה אינשאללה

BellA עלמה

New member
אממ לגבי שנה הבאה

השנה למדתי לעמוד על שלי
ולא לתת לאחרים לדרוך עלי. להגיד מה שיש לי להגיד ולדרוש את הכבוד שמגיע לי היום עשיתי גם ברורים לגבי איזה טיפול בבית חולים מאיר ביקשתי שישלחו לי חומר קיראה בדואר כי בטלפון אני לא מרוכזת לא אוהבת בתי חולים
אבל כרגע לא פוסלת כלום נראה מה יהיה עוד? אהבה שהולכת לגדלת
אני חוזרת ללימודים וגם לעבודה יותר מספקת

אופירA

New member
מנהל
זו שאלה מחייבת

אותי היא מחייבת להיות אופטימית, כי בזמן שרע לי אני שוקעת ברע ולא רואה שום דבר טוב. אבל כשאת מכריחה אותי ללכת אחורה עד לתחילת השנה, אני חייבת בעל כורחי להודות שזו היתה שנה חזקה. נלחמתי על האמת. וגיליתי הרבה בני ברית במלחמתי. נלחמתי במה שנכנעתי לו כל החיים, למרות הלחימה, וזו הפעם הראשונה שנלחמתי ולא נכנעתי, אף ששילמתי מחירים כבדים (כרגיל), ואף שהוכרעתי בהרבה קרבות, ואף ש"לא הצלחתי לשכנע" את הציבור ואת הדעה הכללית, את החיצונים. אבל הצלחתי לשכנע את עצמי, הצלחתי להאמין לעצמי, וכתופעת לוואי - גיליתי שהרבה בני ברית עומדים מאחורי ומסכימים איתי. אז למרות שאני כבר לא מוכרחה אותם, זה נחוץ לי ומחזק אותי בעיקר ברגעים החלשים. החיים התעקשו ללמד אותי שאני דפוקה בבסיסי, שיש לי מחלת נפש, שמחלת נפש זה אומר שאני רעה ובלתי נסבלת. זה ממש לא נכון. כבר מזמן למדתי שהמצבים הקשים שלי הם פונקציה של התעללות ורשעות של הזולת. שהחולשות והחסרונות שלי הם לגיטימיים ואינם מפחידים. שלא רק שאיני רעה ודפוקה, אני איכותית ומיוחדת, בעלת נתונים מאד ערכיים וגבוהים - גבוהים מידי בשביל הרבה אנשים, וזה מה שמעמיד אותי במצב של חוסר לגיטימציה ציבורי, וכל מה שאני זקוקה לו זה הכוח של מי שיודע שהאמת איתו, והציבור עוד לא מבין את זה (כי הוא טיפש). אלא שהשנה זו הפעם הראשונה שהתעקשתי לטעון את זה בפה מלא, ולסרב לקבל את "חוות הדעת המלומדת של המוסמכים ע"י הציבור לעזור לאומללים ולנזקקים" (חוות דעת שקבעה שהתנהגותי לא תקינה ושאינה מאפשרת לי לעבוד...). טענתי בפה מלא שההסמכה שהם קיבלו חסרת בסיס אמיתי, ואלו אנשים עם שקר עצמי רחב היקף ויחסי ציבור מוצלחים... מוצלחים מידי! טענתי ששקר בפיהם, והבאתי הוכחות חותכות. טענתי שהם ניצלו ברשעות מעמד חלש, וראויים לבוז רב על כך. ושחוסר הגינות הוא דבר הראוי לבוז ולביקורת חריפה. לכאורה נשארתי באותו מקום - מי שדחה אותי סירב לחזור בו מדחייתו, סירב להסכים שהוא טעה, סירב להודות ששיקר באופן מניפולטיבי בגלל אינטרס אישי. שילמתי מחיר אישי של ייסורים קשים. אבל אני ויתרתי בפעם הראשונה על להיכנע לכוח של אדם סמכותי, והסכמתי להכניס לתודעתי שמדובר בפירור אדם עם תחפושת חיצונית של סופרמן. (מדובר במנהל התעסוקה הנתמכת, והסיפור ארוך מידי). אני עובדת במקום פרטי מכובד ויוקרתי, מרוצה עד השמיים מהעבודה ומברכת על מזלי הטוב במציאתה. יש לי קשיים גדולים, ואיש אינו מתעלם מהם - לא אני ולא אחרים. אבל אינני מסכימה שיקראו להם בשמות אחרים, על מנת לשרת ברשעות מניפולטיבית אינטרסים זרים. אף גאון מתמטי היושב בכיסא גלגלים לא יסכים שיתרגמו את נכותו הפיזית ובעיות הנגישות שלו, לאינטליגנציה נמוכה ולחוסר יכולת תעסוקתית וחברתית, לבעיות נפשיות... זה מעמיד במקום מגוחך את מי שמעלה רעיון כזה... אתה יכול לא לקבל אותו לעבודה כי קשה לך להתאים את המקום לצרכי הנגישות לו, אבל אתה לא יכול לטעון שהוא מפגר בשכלו, ולכן הוא לא מתאים! על זה נלחמתי. וניצחתי.

opalit

New member
אופירה,

זה פשוט מדהים לקרוא את ההודעות שלך.
מברכת אותך על ההצלחה
ועל התובנות
כל כך נכון ואמיתי מה שאת אומרת, ההכרח להאמין לאנשי המקצוע "היודעים" יודעים כאילו כנבואה, + לשלם להם על רמיסת החופש האישי שלנו, אפילו החופש להאמין במי שאנחנו בלי מדבקה שהם התוו. ובכלל את כותבת שהצלחת/עברת משהו מסויים ותמיד זוכרת את התהליך, לא "מנפנפת" בהצלחה שלך, זו מעלה בעיניי.
...

אופירA

New member
מנהל
תודה

סליחה שאין לי כוח למשהו יותר מזה. אני מרגישה כמו מי שלקח סם שמשתק את תחושותיו. לא קל לי עם עצמי בתקופה זו.

נדוש, ובסה"כ מילה, אבל: חיבוק.

למה כל זה קורה, אופירה? למה שקעת? מה גורם לזה? ואם קשה לך מדי לספר, אז אולי אפשר לחשוב על איך יצאת ממצבים קשים ומשתקים, והרמת את עצמך מעלה, אל האופטימיות, בזכות הקבלה העצמית שלך, התובנות והיישום של כל אלה למעשים. אולי יום ביומו - קחי לך יום כמשימה פרטית ליום אופטימי. ליום בו תעשי לעצמך משהו טוב. עבור עצמך. אני כמובן יורה כאן באפלה, כי לא יודעת מה בדיוק קרה. אבל מחשבות חיוביות הן מן תרופה כללית כזו

אופירA

New member
מנהל
מדהים - איזו השקעה!

אני מבטיחה לך שיהיו לך חיים טובים בע"ה!

עונה לעצמי. השנה שלי -

חוויה חזקה שהייתה לי - סדנת מודעות שגרמה לי לשינוי עצום ביחס אל הוריי.
הגשמת חלומות ושאיפות - אז סיימתי ללמוד. כלומר, הוצאתי תואר במקצוע שעליו חלמתי מגיל 12. התחלתי לעבוד במקצוע (למרות שכבר עבדתי בו מזמן, אך לא בארץ), וזו הגשמת חלום נוספת. ממשיכה להגשים את החלום שלי להגיע לאיזון - גוף ונפש. מתקרבת לשם, לאט לאט. משהו שלא התגשם הוא בעניין זוגיות. יצאתי עם הרבה בנים השנה. זה לימד אותי המון, כי בעבר לא התמודדתי עם הנושא כמעט בכלל. סיימתי סופית סופית את האהבה שהייתה לי לבחור לא פנוי. השתחררתי. מקווה שהשנה אגשים את חלומי זה ואזכה באהבה.
כן. התקדמתי. כך מרגישה. התקדמתי בתהליך לאיזון עצמי. התקדמתי ביכולת להרפות מדברים, קשרים ותנודות בחברויות לכאן ולכאן. הייתה לי שנה לא קלה מהבחינה הזו (החברתית), ואני מקווה שהשנה הקרובה תהיה קצת קלה יותר ומעניינת יותר.

סיכומה של שנה ../images/Emo39.gif

עד כה בחרתי לא לענות על השאלה, כי הייתי צריכה לישון קצת עליה כמה לילות
אבל יש לי תשובה לשאלות המסכמות את השנה:
חוויה חזקה שהייתה לכם השנה: אני חושבת שהחוויה החזקה שהייתה לי השנה זה השחרור שלי מצה"ל, שחרור שמצד אחד היה הלם מצידי כי עד כה הייתי במסגרות ופתאום אני אדון לעצמי, צריכה לדאוג מה הלאה, להחליט החלטות, פעם ראשונה שהתייחסתי לעצמי כאל בנאדם בוגר וגם התייחסו אליי ככה.
הגשמת חלומות, שאיפות, תכניות: תמיד אהבתי ילדים והחלום שלי היה להתעסק במשהו שקשור לילדים, פסיכולוגיה או הוראה, יצא לי השנה לעבוד עם ילדים כמורה מחליפה והחודשים האחרונים למרות הקיטורים שלי היו מצויינים וכיפיים ולמדתי המון, ואני מתחילה בסוף החודש ללמוד הוראה יצירתית לגיל הרך בסמינר הקיבוצים ושואפת להצליח לפלס את דרכי ולהשפיע על ילדי העתיד.
האם את/ה מרגיש שהתקדמת השנה? אם כן, אז במה. אם לא, אז למה? אני חושבת שהתקדמתי הרבה השנה- נהייתי יותר אסרטיבית, הביטחון העצמי שלי עלה וכך גם הדימוי העצמי, אני לא נותנת לאחרים לנהל לי את החיים אלא מנהלת בעצמי, למדתי לאהוב בצורה נכונה- כלומר לא לתת שהכבוד שלי יירמס, לדעת שמגיע לי יותר מסתם מישהו שישחק בי וכו'.
במילה אחת (או שתיים), איך הייתה השנה החולפת בעיניך? שנה של הצלחה אישית בשינוי עצמי.

ניאו30

New member
סיכום השנה שלי ../images/Emo74.gif

חוויה חזקה שהיתה לי השנה-המסיבת ריקודים בה הייתי לראשונה השנה, מסיבה שהכניסה לי את שגעון הריקודים שקיים אצלי מאז.אפשר לראות את זה רק בתור משהו שנתן לי תחביב חדש,אבל אני רואה את זה בתור הרבה יותר מזה, משהו שנתן לי את המקום בו אני יכול לבטא את עצמי הכי טוב,המקום בו אני מרגיש חופשי,משוחרר ואף לעיתים קרובות ממש מאושר שאני רוקד.רק לפני כמה ימים הייתי בעוד מסיבה כזו,שבאתי אליה לא במצב רוח משהו...אבל ברגע שאני שומע מוזיקה ומתחיל לרקוד(ואני רוקד קצת משוגע ואף מתפרע לעיתים) אני שכוח ממש מהכל ונכנס ל-mode של שמחה ואושר טבעיים.
חלומות/שאיפות/חלומות-הצלחתי להגדיל את המעגל החברתי שלי שעמד לפני כן פחות או יותר על...אפס אנשים.התגברתי פחות או יותר על החרדה החברתית שהיתה לי(עדיין לא בצורה מלאה),ממש פחד מאנשים.נעלמה לי כמעט לחלוטין העייפות הכרונית שליוותה אותי במשך משהו כמו 4 שנים(זה כאילו יש לי עכשיו המון אנרגיה שלא היתה לי מקודם).הצלחתי למצוא לעצמי תחביבים לשעות הפנאי שנתנו לי הרבה,וחוץ מההנאה עצמה מהם,הם בעיקר נתנו לי כלי מאוד עוצמתי להתמודד עם התקופות היותר קשות שלי,שעדיין קורות לי לא מעט.אחרון אחרון חביב,זה שכרגע יש לי איזה משהו שאני רואה אותו כייעוד שלי בחיים,הכל רק נכון לעכשיו,אבל בשבילי זה עוד משהו שנותן לי כיוון מפוקס יותר,ובייחוד שהמחשבות שלי "סוטות" מהדרך,כלומר אפילו שיש נסיגות ואכזבות יש לי משהו שייתן לי "לשכוח" את זה מהר ולשוב אותו ייעוד שיש.
בהחלט הרגשתי שהתקדמתי בשנה האחרונה.התקדמתי בכל הקשור למה שכתבתי בסעיף הקודם,ועוד-נהייתי בן אדם פתוח יותר,ספונטני יותר,מקשיב ללב יותר,נכון להסתכן ולהעיז יותר ובעיקר אולי בכך שהתקדמתי קרוב יותר ל"מצוא" את עצמי,את הייעוד שלי,את מי שאני באמת ולא ה"אני" מאחוריי המסיכות והחומות שתמיד הייתי,יצאתי מהדכאון הממושך בו הייתי,ובעצם במידה מסויימת יצאתי מהקופסא בה התחבאתי,וגיליתי עולם חדש-העולם הזה מלא ברוע לפעמים ובאכזבות ובדברים שאתה לא שלם איתם וקשה לי איתם,אבל יחד עם זאת העולם הזה גם מלא בהזדמנויות ואתגרים שעוזרים לך להיות יותר שמח ומאושר. תמיד העדפתי לראות רק את החלק הראשון,וכיום אני בדר"כ מעדיף לראות את השני.ועדיין,אחרי הכל,לא בהכל התקדמתי,ובמיוחד לא בקשר שלי עם ההורים וגם בתחומי יחסי גברים-נשים יש לי עוד המוןןןןן ללמוד ובעיקר להפנים.
השנה החולפת שינתה את החיים שלי לתמיד,לטובה!(לאן אני אקח את זה מכאן אני עדיין לא יודע,רק העתיד יגיד...) וקישור למה שכתבתי על סיכום השנה שלי מהבלוג שלי.

למעלה