סיפורי דייג מהימים האחרונים

dayag

New member
../images/Emo41.gif סיפורי דייג מהימים האחרונים

אהלן חברים, אז בימים האחרונים הייתי במעין מרתון דייג שכזה. ביום שני דגתי בצהריים-ערב, ביום שלישי דגתי גם בצהריים-ערב וגם דייג לילה מ 22:00 עד 06:00 בבוקר. אז נתחיל ביום שני: ------------------- באתי לדוג עם פיתות, דלי ובצק דליל. קרס 9 ובוס-רולר (בולונז) החדש שלי (אעתיק את הודעתי בנושא מפורום "אורט" לכאן בקרוב) במזח הדולפינריום. ניגשתי לקראת סוף המזח ועמדתי לכיוון החוף (כלומר דגתי לבריכה). החלטתי שאזרוק קצת מעבר לסלע גדול שהיה שם במים. ואז הדבר המדהים קרה: בזריקה הראשונה שלי, בצק פיתה, יש אכילה והמצוף שוקע. אני מושך ונאבק איתי דג, מרעיד לי חזק את המקל ונאבק יפה. אני מעלה אותו לאט לאט (זרקתי קרוב ללא שימוש ברולר, כמו עם בוס רגיל) ולפתע אני רואה אותו, על פני המים אך עדיין לא מחוץ להם, לבן ולהערכתי - לוקוס לבן או מוסר או אולי אפילו גונבר. ואז, פתאום ללא הודעה מוקדמת, אני רואה אותו שוקע במהירות וזהו, נתקע בסלע ויותר לא הייתה לי אפשרות לעשות כלום מלבד לקרוע את הקרס. חוויה מדהימה ומבאסת, אך לא כמו החוויה הבאה שאפסר לכם. יום שלישי - דייג לילה (22:00 עד 06:00 בבוקר): ----------------------------------------------- הלכתי עם חבר דייג למקום שישאר אנונימי לעת עתה. באנו עם בצק דליל וריסוס מהרבה מאוד פיתות מלאות עובש. ריססנו את האזור שקרוב לנו ודגנו רחוק (בוס-רולר). דגנו הרבה מאוד כחילות יפהפיות וגדולות מאוד יחסית לגודלה הרגיל של הכחילה, דגנו קרסים (סרגוסים) רבים ויפים, דגנו שפיץ יפה וגדול יחסית, אך לא ידענו מה עומד לקרות, ועוד על החכה שלי: החלטתי לזרוק רחוק אבל יותר לכיוון הים (מקודם זרקנו רחוק בין הים לבין הבריכה במקום). אני זורק ומחכה שהסטיקלייט במצוף שלי יטבע במים. פתאום זה קורה ואני נותן משיכה ומגלגל. אני מרגיש דג מאוד גדול וכשהוא כבר היה קרוב אליי, הרגשתי ממש כאילו הרולר שלי הולך להיתקע (כמו שקורה כשיש איזה סיבוך בחוט של הרולר). פתאום אני מצליח להרים אותו ואני וחבר שלי נדהמים וצועקים - זה סרגוס ענק של חצי קילו לפחות, דבר שלא רואים כל יום. אני מרים אותו בזהירות מאוד, מביא לסלע שלידי וחבר שלי עוזר לי להוריד אותו מהקרס ולהביאו לדלי שלנו. איכשהו, אחת הקרסים שלי נתקעה בבוהן של חברי (ביד) והוא צועק מכאבים אבל מנסה להשתלט על הדג. לפתע, הדג משתחרר לבד מהקרס ונופל על הסלע. חבר שלי מנסה לתמרן עם הרגל ולהשאיר אותו על הסלע שלא ייפול וביד השנייה שלו הוא כמעט מדמם מהקרס שלי. פתאום הדג נופל למין בריכה קטנה שבין הסלעים שאנו עליהם. אנחנו כמעט בוכים ומנסים לחשוב מה לעשות, כל זאת בזמן שאנו רואים את הדג הענק והיפהפה הזה שוחה לו בחופשיות אך לא יודע איך לחזור לים. חבר שלי רץ והביא דלי והחליט שהוא יורד בין הסלעים ותופס אותו עם הדלי. הוא ניסה במשך כשתי דקות לתפוס אותו ואז הגיע גל שחדר בין הסלעים ושטף את הדג חזרה אל הים. אני נשארתי המום, מבואס ברמות שלא יאומנו ורועד בכל הגוף. רק כדי שתבינו, זה היה הדייג הרציני הראשון שלי עם הבוס-רולר החדש שלי כשלפני שהיה לי אותו דגתי עם חכת רולר ולפני זה בערך חודשיים עם בוס כבד. עד לאותו יום לא הוצאתי קרסים כמעט בכלל, מלבד קטנים מאוד ולא שמישים. גם אותו יום (בלילה) היה מזג האוויר האולטימטיבי לדייג - לגמרי ללא רוח, וים כמעט שטוח לגמרי. מה אתם אומרים ? @ניר. נ.ב. ----- שכחתי לציין שהכל היה על בצק דליל.

dayag

New member
אין תגובות ?

קרס של חצי קילו לפחות לא רואים כל יום... גם כחילות בגודל כזה לא רואים כל יום... אין קצת תגובות ? הזדהויות ? תמיכה נפשית ?
@ניר.

HelloweeN

New member
חפיף אחשלי יש עוד הרבה דגים בים!

נכון זה אחוש מבאס לקרוא את המישפט הנ"ל אחרי שאיבדת דגים כ"כ גדולים, שעמלת שעות כדי לתפוס אותם ?

ohad האחד

New member
יפה אבל

תגיד איפה דגת.... לא יפה מה אתה חושב שנדהור לשם? ואגב יפה מאוד רק חבל שיש לך נאחס...

dayag

New member
גם היום הלכתי לדוג שם ו...

עכשיו חזרתי מדייג שם והכל השתנה, לא דגנו דג אחד (חוץ מאיזה תרחון קטן מאוד). אני אומר לכם, יום שלישי בלילה היה יום מיוחד. אבל היו איזה דייגים זונות שפרשו רשת בדיוק ממול לשובר הזה (הנה כבר רמז על המיקום - זה שובר) וזה כנראה מה שלקח את כל הדגים. אוהד אחי, אולי אומר לך בפרטי או משהו אבל יש מקומות שלא הרבה מכירים ושאתה יודע שאם תתחיל לספר עליהם, אז יקרה להם מה שקרה לדולפינריום ולשאר אתרי הדיג בתל אביב... @ניר.

seafox

New member
לא נורא...לפחות הרגשת את הדג

אני נהנה מזה לא פחות אפילו אם הוא בורח.אם הוא בורח ואני זוכה לראות מה זה היה אז אני ממש נהנה ויודע שתהיה האפשרות שתוך כמה זמן הוא יחזור...אמנם אחרי הרבה זמן.אם לא יתפסו אותו או שהוא ימות או יעבור מקום. בכל מקרה תמיד יהיו דגים אחרים. לי לצערי הרב לא יצא לדוג כבר די הרבה זמן...ואני מקווה לשנות את הסטטוס הקיים. הסיבה היא ביה"ס...אני עוד לומד בן 17 כולה...אז כשיהיו לי סיפורים,אני אבוא לספר. שבת שלום לכולם ודיג נעים.

seafox

New member
לא אני ממש לא אתפלא האמת :)

למה שאני אתפלא? אני לא יודע גם כמה מביניכם בני ה17 פחות או יותר נמצאים בלימודים ושיש להם פעילות מגוונת אחרי הצהרים אז ככה שלי אין זמן כ"כ לדוג. כשיש אז יש...לצערי אין הרבה.

dayag

New member
זה לא תירוץ ../images/Emo8.gif אני בגילך.

אני בגילך בדיוק ולומד בכיתה י"ב, ועדיין בזמן האחרון הלכתי לדוג מדי יום ולפעמים גם פעמיים ביום. וזה לא רק שהרגשתי אותו, גם העליתי אותו עד אליי, חבר שלי נגע בו (אני החזקתי את המקל והוא רץ לטפל בדג) ואם הייתה לי רשת אז הוא גם היה עכשיו במקפיא שלי....
. ולא רק זה, הסיוט הוא לראות אותו אחרי שהוא נפל בין הסלעים, שוחה לו בבריכה הקטנה שהוא נפל אליה בלי יכולת לתפוס אותו, זה כבר לגמרי מתסכל. @ניר.

seafox

New member
אמממ..הגיל הוא לא תירוץ.

הפעילויות שלי אחה"צ הן כן. בנאדם עסוק...

למעלה