סקר-איזה תבלינים יש לכם במטבח

bigjack

New member
../images/Emo41.gifסקר-איזה תבלינים יש לכם במטבח../images/Emo35.gif../images/Emo41.gif

אני ינסה לשחזר את מה שיש אצלי בארונות
יבשים: רטבים: מלח ברביקיו מלח גס סויה של קיקומן פלפל שחור טחון רוטב וורצ'סטייר פלפל שחור במגרסה רוטב צדפות (למוקפץ) פלפל 4 צבעים במגרסה שמן שומשום פפריקה מתוקה רכז רימונים פפריקה חריפה רכז תאנים כמון טחון דבש זרעי כמון סילאן כורכום צ'ילי מתוק אבקת קארי חומץ בלסמי קימל טחון חומץ אורז שבבי שום במגרסה רוטב לסטייק (היינץ) זעפרן רוטב טריאקי זעטר שמנת מתוקה אורגנו שמנת לבישול רוזמרין יבש פלפלצ'ומה טימין יבש לימון כבוש זרעי אניס זרעי כוסברה עשבי תיבול במקפיא: מוסקט טחון בזילקום תבלין שווארמה כוסברה תבלין קאייג'ון אמריקאי פטרוזיליה גראם מסאללה הודי שום טנדורי הודי שמיר קינמון טחון תערובת אסייאתית (דורות) מקלות קינמון תערובת איטלקית (דורות) מלח לימון טימין סודה לשתייה תערובת צרפתית לקדירה (דורות) ולסיום באדנית על חלון המטבח יש שני סוגי נענע, זעטר, אורגנו ושיחי עגבניות שרי. לא בטוח שהרשימה מלאה
אבל זה בערך הכל
מחכה לשמוע אם אני המשוגע היחידי או שיש עוד משוגעים כמוני

ובכן...מוסיפה

זנגוויל, לימון פרסי משיה ציפורן פפריקת שמן מרוקאית ראס אל חנות פלפל אנגלי כרכום זעפרן קארי חאוואייג' לבישול ולקפה. פפריקה מתוקה פפריקה חריפה כמון טחון וגרגירים אגוז מוסקט קושת קינמון זנגביל תבלין לקציצות תבלין לדגים קימל תבלין לבשר אניס שומשום ושמן שומשום ציפורן בצל שום נענע -מנטה מנטה חריפה עלי דפנה פטרוזיליה כוסברה בזיליקום צ'ילי גרוס בהרט עיראקי וכורדי עלי ורדים מי זוהר מי ורדים זעפרן קורנית-טימין ובטח שכחתי עוד... אני כותבת משלוף, לא מבדיקה בארון ובעיקר במקפיא. אם רשמתי בכפילות אליך, סליחה נשמתיייי. עוד מעט אערוך רשימה מסודרת ואעלה לכאן. נשיקותתתתת.

מליאל

New member
מה רק זה? בטוח האוכל שלך יוצא

אנמי, חיוור בלי תבלינים...איכס.חחחחחחח, אבל למה אין לך חוויאג' לאפיה? אם כבר חוויאג לבישול ולקפה.נשיקות היום בקושי "דיברנו מחר יום חדש והשמש תזרח.....אל תשימי לב זו השעה, ביי.

מלח לימון זה תבלין?

אצלי הוא נמצא מתחת לכיור יחד עם חומרי הניקוי. וגם הסודה לשתיה מיועדת בעיקר לארגז החול של החתולים. בנוסף לרשימה שלך אני מחזיקה צ'ילי גרוס (מאוד אוהבת בתור מקפיץ חריפות), עלי דפנה ופלפל אנגלי. אישית, אני מעדיפה תבלינים שלמים ולא טחונים.

גם אני קונה שלם וטוחנת כל פעם מאד מעט

ואת השאר שמה בפרייזר..... ובהחלט מסכימה איתך מלח לימון עם חומריי הניקוי..אני לא מבינה את האנשים שמשתמשים בזה לבישול ארץ שיש בה בשפע לימון טרי ובריא...........

בהתחלה הייתי מזועזעת מכמויות התבלינים ששמו

כאן, אבל כשניסיתי לחשוב מה יש לי בבית, ראיתי שיש לי מבחר די מכובד. אישית, אני לא מתה על תיבול כבד ומשתמשת בהם מאוד בזהירות.

מלח לימון נחשב לתבלין בהחלט,בעיקר אצל

הכורדים והעירקים. הם מתבלים איתו את הממולאים והקובה. הוא ממש תבלין חובה במטבחם.

bigjack

New member
מלח לימון משמש להכנת חומוס

ואפשרי גם בטחינה במקום לימון טבעי. בחומוס הוא עוזר להסמיך את המרקם.

../images/Emo45.gif

לא ידעתי לגבי החומוס, אבל לגבי הטחינה אני אכן יודעת שהוא תורם למרקם . אני אנסה להוסיפו לחומוס, סקרנת אותי צחי.

מאכלית

New member
אפרופו תבלינים,

איפה אני יכולה למצוא למון גראס??? אני מחפשת כבר מלא זמן ולא מוצאת באף סופר..

אחשל

New member
אצלי בגינה ../images/Emo13.gif

יש שיח ענק שבקושי זוכה לשימוש...

bigjack

New member
הכי פשוט זה לקנות במשתלה ולשתול באדנית

או בעציץ גדול על אדן החלון או בגינה ..... בחצי חינם בחולון יש למון גראס.

אחשל

New member
אצלי יש את מרבית המגוון שהראתם ../images/Emo13.gif

למעט - פלפל שחור - אני משתמש אך ורק בשלם או במטחנה, אפפם לא בטחון. כנ"ל לגבי מוסקט - מחזיק אותם שלמים ומגרר עם פומפיה, לפי הטעם. פעם-פעמיים בשנה מקבל מחמותי צנצנת של חוואיג' למרק שהיא מכינה לבד.

APRSMON

New member
בשל השווקים בדוכן של ירק, חסה, גרגיר , תרד

שם חש גם לימונית. בשוק הכלמל, בתקווה , בשוק חיפה, בקיצור תגשי לדוכן ותשאלי, שם יש להם.

סודה לשתיה יקירי, ונכון שהוא

עוזר המון בתבשילים ועוגות אבל כמדומני אינו תבלין??!! אם כך, אפשר להוסיף באותה שורה מלח לימון שגם מנקה אבנית בצורה מהוללת. גמני ינסה לשחזר מזכרוני הזקן
מה יש שם במטבח. אני חייבת לציין שאת כל התבלינים אני קונה במשקל בלוינסקי , שומרת במקפיא עד התחלת שימוש ואז זה עובר למקרר או לארון/מזווה תלוי בעמידות אותו תבלין. קינמון, פפריקה מתוקה, פפריקה בשמן, מקלות וניל ו קינמון פלפל אנגלי, עלי דפנה, פלפל שחור גרוס ולא גרוס ופלפל לבן צ'ילי מיובש ומפורר כמון, כורכום סילאן, מייפל, דבש ען אגוזים ודבש עם תאנים תבלין קציצות, ראס אל חנות, בהרט וסומק בקבוקי רטבים שונים מלח עם שום שום גרוס בשמן לא זוכרת עוד ולא בא לי לקום יום טוב

למעלה