סקר:באיזה גיל משלבים פירות

lovely2

New member
../images/Emo41.gifסקר:באיזה גיל משלבים פירות../images/Emo35.gif../images/Emo41.gif

באיזה גיל התחלתם לשלב פירות?
עם אילו פירות התחלתם?
מה הסתמן כפרי המועדף?
איך העולל קיבל את החידוש?(מהבחינה הגסטרונומית)
על שיתוף הפעולה
 

n i s h a

New member
אמנם עוד לא התחלנו עדיין...

אבל הייתי לא מזמן ב"הרצאה" בענין. עקרונית ממליצים להתחיל לשלב פרות וירקות בין גיל ארבעה חודשים לששה חודשים (בארץ אני חושבת ששהמלצה היא ששה חודשים). ובכל מקרה - ממליצים להתחיל קודם עם ירקות (שהילדים לא יתרגלו למתוק של הפרי, ויסרבו לאכול ירקות). הפרות הממולצים להתחלה הם בננה ותפוח (לאחר שבושלו, התרככו, ונמעכו...) ועכשיו - אשאיר את הבמה לאמהות המנוסות.
 
נירית

אני לא יכולה שלא לצחוק מההמלצה הזו ... הרי גם ילד שיאבל ירקות ואחר כך פירות יכול להעדיף את הפירות כי הם טעימים לו יותר (כבר יש להם את האפשרות והיכולת להגדיר מה טעים להם ומה לא ..) אז לדעתי ללכת על האינטואיציה. ילד שלא אוהב ירקות לא יאהב אותם גם אם זה הדבר היחיד שיהיה לו לאכול
 
חחחח....

אפשר להתחיל מהסוף??? העוללית שלי קיבלה את הכל בקקי בריח נעים... וגושיות מה בניגוד לקודם שהיה יותר מימי... עד כאן תיאור ציורי זה ... התחלנו מוצקים בכלל ופירות כבר בגיל 3.5 חודשים (כן כן לא טעיתי..) מיקה היתה כל כך מוכנה שביקשה מכל מה שהיה על השולחן התחלנו עם תפוח ואגס לא נרשמה התלהבות לאגס אבל הבננה למשל להיט... גזר הולך אצלנו מצויין כמו גם דלעת ובטטה תפוח אדמה... so so ... מיקה לא מתה עליו כשהוא לבד אלא עם משהו אחר ובכלל הילדה אצלי כבר אוכלת הכל .... אבל זה רק תודות לגן שהיא נמצאת בו שם נותנה לה לטעום מהכל (בתאום איתי כמובן...) ואולי גם העובדה שהאבא והאמא'שלה לא סובלים מחוסר תאבון...
 

lovely2

New member
יש../images/Emo70.gifאז קיבלנו קיו להתחיל../images/Emo35.gif../images/Emo24.gif

 

dafgol

New member
אנחנו התחלנו עם מיץ פירות

שבוע שעבר זה היה מיץ אגסים , השבוע מיץ תפוחים ( יותר עדיף....). אם בר יגיב יפה על המיצים ( מגיב יפה בנתיים ) עוד שבוע נתחיל עם רסק פירות נראה איך זה הולך ולאט לאט ובהדרגתיות נמשיך הלאה .... בנתיים בין מיץ אגסים ותפוחים , המועדף זה התפוחים ( האמת...גם עלי ). בתאבון.
 
אנחנו

התחלנו טעימות בגיל 5 חודשים. מכיוון שזיו נכנסה לגן בגיל 5.5 חוד', היה לי חשוב להתחיל נסיונות לפני הכניסה לגן, כדי שלא יהיו לה יותר מדיי חידושים בבת אחת. התחלנו עם גזר, שגרם לה רצון עז להקיא אותו
. אח"כ המשכנו עם בטטות (להיט הסטרי, אגב)וגם תפו"א, קישוא, דלעת . לאחר מכן המשכנו לטעימות של פירות (תפוח, בננה, אגס). בגיל 6 חודשים היא כבר התחילה לאכול ממש מנות יפות של פירות וירקות. את הפירות אני מערבבת יחד למחית, ומוסיפה גם תמרים מרוסקים לפעמים. את הירקות אני מערבבת למרק, וממש אתמול התחלנו עם מרק ירקות עם בשר (שווארמה הודו מרוסקת בבלנדר עם הירקות שבושלו יחד). אני די מקשיבה להנחיות משרד הבריאות ומאד נזהרת, בייחוד אחרי שזיו עברה וירוס שלשולים נוראי (שנמשך 3 שבועות !!!). יש הרבה הגיון מאחורי הדברים, אז כדאי להשמע להם. בכל מקרה שיהיה בהצלחה וגם טעים. לא תמיד החידוש מתקבל בברכה, אז צריך לקחת את זה בחשבון...
 

wildcat6

New member
הכי קל כשהם במעון

ואז ההתלטה של אנשים מנוסים יותר וכך היה עם שחר בגיל 4 חודשים נכנסה לבית ילדים לדעתי בגיל 5 חודשים התחילו עם עגבניה בכל אופן מה שבטוח קודם ירקות מהסיבות שנכתבו כבר זה אותו דבר כאילו הוא לא יסכים לירקות לאחר פירות סביר להניח שהוא לא יסכים לנסות לאחר טעימה ירק את זה כי זה לא מתוק ואם מתחילים עם ירקות הם אוכלים ירקות ללא השוואה מה שחשוב כל ירק ופרי בנפרד שבוע לכל אחד כדי לגלות אם יש רגישות הבת שלי היתה דלוקה על בננות והתחילה עם ליחות נוראיות הפסקנו עם בננות (בין השאר) כי היא יוצרת ליחה (אם לילד יש נטייה לליחה מומלץ להוריד בננות מוצרי חלב ובוטנים) במקביל מומלץ להניק כמה שיותר אני הנקתי עד גיל שנה מה שמצחיק בבית ילדים דברים שאין סיכוי שהייתי מציעה לה כי אנחנו לא נוגעים בזה כמו כרובית וברוקלי היא היתה מכורה לברוקלי היום לא נוגעת כמעט באף אחד מהירקות
 
אני מעדיפה להחמיר עם המוצקים לכן

גם עם נוריאל וגם עם מאיה התחלתי בגיל 5 וחצי חודשים. התחלתי קודם עם פירות (אולי כי ההתעסקות איתם, לטעמי, קלה יותר - לא צריך לבשל), ואח"כ ירקות. נתתי כל פעם משהוא אחד, ואחרי 3 ימים המשכתי לפרי הבא. עם מאיה - אין לי שום סדר, כמו שהיה עם נוריאל. מה שיש לי באותו רגי - אני נותנת לה. למשל עשיתי מרק דלעת - אז הפרשתי חתיכה קטנה מהמרכיבים, בישלתי הניפרד ונתתי לה לטעום. התגובות היו צוננות ןמאכזבות. היתה לי הכנה מלאת התלהבות מצד נוריאל - הוא ישר אכל. זה לא היה לטעום. מאיה'כה - טועמת ויורקת.... כרגע אין אצלינו שום דבר מועדף מכיוונה של מאיה. אנחנו רק בהתחלהלהלה...
 

shirka

New member
אז ככה:

1. התחלנו בגיל 5 ח' אבל אז נועה חטפה דלקת אזניים ועשינו הפסקה של שבועיים. 2. התחלנו עם פירות: בננה, אגס, תפוח. אחר כך נסינו מרק ודווקא אותו היא יותר אהבה. 3. תפוח היא הכי אוהבת. בימים הקרובים, ננסה אפרסקים ומשמש. 4. איך התקבל? בחשדנות
...היא עדין אוכלת מעט מאוד כל פעם (3 כפית רגילות שניתנות בכפית פיצית). האחות בטיפת חלב אמרה לי לתת לה בקצב שלה, כמה שהיא רוצה ולא להכריח (כאילו דא!)
ב ה צ ל ח ה מחכים לדיווחים
 

ammy

New member
אנחנו התחלנו דווקא עם פירות

בגיל 5 חודשים .הראשון היה תפוח אחר כך אגס , מלון ובננה .הכי טוב היה מלון דווקא מבננה היא בכלל לא מתלהבת.אחרי שבועיים התחלנו עם ירקות ולהפתעתי הלך הרבה יותר טוב מפירות כאשר הגענו למרק עם בשר זה היה השיא ,ילדה אכלה מנה של מבוגר בלי בעיה
.גם עכשיו מאיה הכי אוהבת מרק עם בשר .לפני יומיים גיליתי שהיא מאוד אוהבת כרוב מבושל (אני דווקא לא סובלת כרוב מבושל).נכון להיום היא אוכלת הכל מאוד אוהבת מלפפונים .יש קצת בעיה עם מוצרי חלב ,היא לא ממש אוהבת אבל אנחנו עובדים על זה. נ.ב. מאיה בת 9 חודשים + שבוע. אני ממליצה ללכת לפי אינסטינקטים ,חוץ מדברים אסורים כמו דבש.
 

ענתש

New member
לאן את רצה ? יש לה את כל החיים

לאכול מוצקים... המלצות משרד הבריאות הישראלי (שהן מהיותר מחמירות בעולם) הן להתחיל בגיל 6 חודשים. אני פעלתי לפיהם. ההמלצה היא להתחיל עם ירקות לא כי זה פחות טעים אלא כי ירקות הם לא אלרגניים (או ליתר דיוק - נדיר מאד שתהיה אלרגיה לירק כלשהו) ולכן עדיף להרגיל אתהגוף של הילד קודם למשהו שלא תתפתח אליו אלרגיה. פירות נוטים להיות יותר אלרגניים ולכן הם באים אחר כך...כשאחרונים חביבים מהפירות הם הפירות הטרופיים (ועגבניה אכן שייכת לסיווג "פרי טרופי" למי שתוהה... וגם מנגו ואפרסק ואננס...) שהם הכי אלרגניים. אנחנו התחלנו עם תפוח אדמה שנגה ירקה בקשת. אחרי זה עברנו למרק שהיה לה טעים - דלעת + תפו"א + ברוקולי (סידן וברזל - מאד מאד מומלץ) + בצל (בשביל הטעם) + גזר. אחרי שבוע בערך הוספתי עוף למרק (ממליצים הודו אדום כי יש בו המון ברזל, אבל זה הגעיל אותי לגעת בזה אז התפשרתי על עוף). קודם כדאי לתת את המרק בלי הבשר טחון בפנים (אלא רק המים של הבשר) ואחרי כמה ימים להוסיף גם את הבשר עצמו. בפירות (חודש אחרי הירקות בערך) התחלנו עם תפוח בלבד כי אני אלרגית לבננות ומרו לי לא לתת לנגה שום דבר שאני או אבא שלה אלרגיים אליו עד גיל שנה... אבל אפשר גם בננה בדרך כלל. ומשם ממשיכים הלאה... (כשתגיעי לגשר
)
 

nush1

New member
אני בדיוק מתלבטת אם להתחיל או

לחכות עוד חודש לגיל 6 חודשים אולי אפשר באמת לרכז כל מיני מתכונים והסברים איך לבשל מה ועם מה..... אני כל כך מבלובלת, אם אני למשל מתחילה עם תפוח אדמה אז רק לבשל אותו במים וזהו? בלי מלח אבקת מרק? או שאולי לבשל כל מיני ירקות יחד כמרק ירקות ופשוט כל פעם לתת לה ירק אחר? אולי שמישהו יסביר לי איך מתחילים עם זה??? ועוד שאלה, נותנים את המחית בכפית או מה?
 
שיר

למרות שהפורום עומד בפני עצמו, תרשי לי להפנות אותך למאמרים בפורום השכן ("להיות הורים")- עשו שם ריכוז נפלא של כל המלצות האוכל- ממה להתחיל, איך , כמה ולמה.... חוץ מזה, את יכולה לברר בטיפת חלב ובהמשך הדרך, אני ממליצה על הספר "מנה ראשונה" שכתבה אסנת רכטר ויש שם מגוון מתכונים נחמדים לכל גיל. האמת, המתכונים לא תמיד תואמים להמלצות התזונה בכל גיל (למשל יש מתכונים עם שמנת לילדים בגיל 7 חודשים) אבל הם נותנים רעיונות וכיוונים חדשים. שיהיה
בכל אופן...
 

dafdaf

New member
אנחנו דווקא התחלנו עם ירקות

קישוא, דלעת, תפו"א וסלרי (בשביל היציאות
) לפני שבועיים התחלנו פירות (מלון ותפוח) עם
אני עוד מחכה קצת כי זה עושה עצירות ולארדוש יש קצת כאבי בטן אז אני מחכה עם זה בינתיים ארד אוכל כבר מרק עם עוף ועושה רושם שדי נחמד לו אבל הוא לא אוכל הרבה, רק כמה כפיות וזהו...כנ"ל עם הפירות
 
התחלנו בגיל חצי שנה

עם ירקות, בהתחלה מופרדים- יעל לא היתה מוכנה לגעת בתור מרק, יש נכונות בימים מסויימים לאכול ובימים אחרים לירוק. תפוח הוא די הצלחה, בננה ממש לא, אלא אם כן היא יחד עם התפוח. אגסים היא אוכלת בלי התלהבות.
 

מעיןבר

New member
הנחיות משרד הבריאות הן לא לתת

מוצקים לפני גיל חצי שנה בהנחה שמדובר בהנקה בלבד מרגע הלידה והילד מעולם לא נחשף לפורמולה מבוססת חלב פרה. אבל גם אם כן, עדיין לא מומלץ לפני כן. קצת הסבר כפי שקיבלתי מרופא ילדים גסטרואנטרולוג שהוא ראש ביה"ס לתזונה: עד גיל חצי שנה על מערכת החיסון של התינוק להתפתח ולהבשיל במלואה ולכן רצוי מאוד מאוד לא לחשוף אותו לחומרים שעלולים לעורר אלרגיה. אחד האלרגנים החזקים ביותר שיש הוא חלב הפרה, לא בשל הסוכר שבו (לקטוז) אלא בשל הרכב החלבונים שלו. אם הילד רק יונק אז רצוי מאוד לא לחשוף אותו למזונות נוספים. היות שמרבית הנשים חוזרות לעבוד בסביבות גיל 3-4 חודשים לרוב מעבירים לפורמולה. בגיל חצי שנה מערכת החיסון של הילד אמורה להיות בשלה יחסית ורק אז מומלץ להתחיל ולחשוף אותו למזונות מוצקים, אבל רצוי לעשות זאת בהדרגה ובזהירות וזאת לפי ההסבר של ענתש - להתחיל ברקות ורק אח"כ לעבור לפירות. אין סיבה למהר עם שינוי המזונות - התינוקות בגיל הזה לא סובלים מ"חוסר גיוון", רק לנו זה נדמה - הם לא משתעממים מהבקבוק...
 
../images/Emo35.gifאז יש גם לי שאלה../images/Emo35.gif

כשלוטן תהיה בת חצי שנה ויומיים אנחנו נוסעים לעשרה ימים לבקר את ההורים של ודים ברוסיה. מאחר ואני מאוד אלרגית להמון מוצרי מזון, אני לא מתכוונת להתחיל איתה מוצקים לפני גיל חצי שנה. השאלה היא, האם זה נורא אם נתחיל לקראת השבעה חודשים? אני לא רוצה להתחיל איתה במוצקים ברוסיה, כי אני לא יודעת במה משקים את הפירות והירקות שם, לכל ארץ יש את הפתוגנים שלה והמערכת החיסונית של לוטן לא בנויה לפי הפתוגנים של רוסיה. אני גם לא רוצה להתחיל ללכת לרופאים שם במקרה והיא תהיה אלרגית. אני זוכרת שמדובר על חלון הזדמנויות שבו אפשר להכניס מוצקים לתפריט. השאלה היא אם שבועיים לכאן או לשם משנים משהו?
 
למעלה