סקר-המערכת החיסונית שלנו וקיטור!

דפנה מי

New member
../images/Emo41.gifסקר-המערכת החיסונית שלנו וקיטור!

מאז הלידה אני כמעט כל הזמן חולה. כל חיידק/וירוס קטנטן שמסתובב אני שואפת לריאות ומסתבכת איתו בגדול. חשבתי שזה הגיוני שזה ככה בחודשים הראשונים אחרי הלידה-אבל כבר עברה שנה ו 4 חודשים. ומאז שעדי במשפחתון מלפני חודש וחצי זה רק הולך ומחמיר. מאז ערב ראש השנה, שהיה מתישהו בספטמבר-אני כל שבוע-שבועיים חולה-למשך שבוע-שבועיים ואין כבר כוח לזה. שפעת כבר היתה לי איזה פעמיים או שלוש, היתה לי דלקת ריאות ויראלית, דלקת עם סטקפטוקוק בגרון ועכשיו הצטננות עם צרידות ושיעול ודלקת באוזן!!! אוף אוף אוף ואוף. שנה הבאה חיסון
אני רוצה שזה יפסיק כבר ולא להזהר מלצאת מפתח הבית ו/או להידבק מאחרים/ו/או להדביק אחרים ו/או שעדי תידבק ממני או אני ממנה (אני הולכת עם מסכת מנתחים בבית כשאני בקירבה אליה וזה חונק אותי) ודי די די!!!!
אז מה קורה אצלכם
האם אתן נוטלות ויטמינים, חיזוקית למיניהן-עושות משהו שעוזר

אני כמעט אפפעם לא חולה!

טפו טפו טפו! הייתי חולה אמיתי רק בשנה שעברה בחודש שביעי, חום אמיתי ושיעול וכל הסיפור. זה היה לראשונה מזה שנים רבות. השנה, טפו, עוד לא הייתי חולה למרות שבעלי ועומר היו. בעלי, שהוא שור מבחינה חיצונית, חולה מלא! והוא עוד התחסן נגד שפעת... אני לא התחסנתי נגד שפעת. לא לוקחת שום ויטמינים כי אני לא יודעת לבלוע כדורים. מה שכן, אני אלופה בלהזניח את עצמי, וסוחבת מאז ההריון הקודם בעיות ברגליים שלא מטפלת בהן (פויה לי).

עדידס77

New member
ואני חשבתי שרק אני חולה...

אני שלושה חודשים אחרי לידה וכל הזמן חולה. חום וגרון וסחרחורות וזה לא נגמר.... בעלי כבר צועק שאני אלך לרופא....(ואני כמו הבלה ממשיכה לא לעשות עם זה משהו מיוחד
)

אחרי הלידה של דורון

הייתי חולה רצוף כמעט 3 חודשים. שילוב של תשישות גופנית והריון קשה ולידה קשה והנקה ו....... הכל. אז לקחתי את עצמי בידיים- הפסקתי לקום בבוקר (עמית קם במקומי ולוקח את אופק לגן), הקפדתי לישון יותר- לקחתי קצת מולטיויטמין, הרבה ויטמין C ופירות הדר, מאכלים עם שום, והצלחתי לצאת מזה. מאז אני מקסימום מנוזלת.

ofik

New member
מתביישת להגיד אבל

אני אף פעם לא חולה, וגם הילדים לא טפו טפו רק האיש קצת היפוכונדר אבל גם הוא לא חולה. הרופא שלנו לא מכיר אותנו בכלל. יש לך את השתתפותי וחיבוק עופיק

lulyK

New member
לא מרגישה שאני חולה יותר מהרגיל.

החורף הייתי חולה פעם וחצי (וגם זה בלי חום). חוץ מלדאוג לזמן מנוחה/בהייה/השקעה בעצמי, אני לא עושה יותר מדי
.

אדר שלי

New member
סקר מצוין למרפי...../images/Emo127.gif

מהילדות אני כמעט ולא חולה, אולי פעם בחורף, כולל מאז הלידה. (קישטה מרפי, שלא תעיז להגיע אליי הביתה, שמעת?), מלבד בעיות נשימה, בדרגה שאינה מפריעה לחיות (אני לא משתמשת במשאפים וכדומה).
לפני כעשר שנים התחלתי לקחת צנטרום, מולטיויטמין. הפסקתי במהלך ההריון ולקחתי ויטמינים אחרים, מותאמים יותר להריון ואחרי הלידה חזרתי לצנטרום.
אני חיה "בריא" יחסית, כלומר, לא מעשנת, שותה מעט אלכוהול והתזונה שלי בדרך כלל מאוד מאוזנת. אולי זה גם עוזר...

השנה הזו פשוט זוועה

הייתי חולה המון, כבר עם פירושים לא הכי טובים ורגע לפני ביצוע בדיקות מאוד לא נעימות. זה חורף קשה וכולם חולים ברוטציה. אני אמורה לקחת פרהנטל (מצויין למניקות) אבל מזניחה. מנסיון, מה שמאוד עזר: דיקור ושיאצו. תהיו בריאים.

מעיןבר

New member
גם אני חולה הרבה יותר

מיום שאדוה נולדה זה לסירוגין היא ואני. קיבלתי המון אנטיביוטיקה בשנתיים האחרונות, יותר מאשר בכל ה-10 שקדמו להן. נראה לי שכל התהליך שך הריון-לידה הנקה מחליש אותנו ואת מערכת החיסון, שלא לדבר על זה שהפיצקה מביאה איתה מהגן וירוסים חדשים כל פעם

yaelia

New member
גם אני חולנית יותר

לרוב אני לא חולה בכלל והשנה אני די סמרטוטית. הייתי חולה כבר פעמיים. גם ש. היה חולה על-אמת (והוא אף פעם לא חולה). פצקון היה חולה פעמיים. מין סבבים כאלה שמציקים לכולנו. אני לוקחת ברזל+חומצה פולית וגם תוסף סידן. זהו בגדול.

lulyK

New member
למה חומצה פולית?

יש טעם לקחת את זה לא בהריון? (וכשאני ממש לא מתכננת עוד אחד בקרוב?)

yaelia

New member
בטח אם לא מתכננים לא הכרחי לקחת.

אבל בגלל שאצלי אין לי מושג אם ומתי אני אכנס להריון בפעם הבאה (אנחנו בלי אמצעים ואם זה יהיה כמו עם הללי זה יכול לקחת גם שלוש שנים), אני לוקחת. על הדרך. לא יועיל-לא יזיק.

lulyK

New member
צודקת.

האמת שעם הדבקות שלי בשיטת המודעות לפוריות, היה עדיף שגם אני אקח.

stanga I

New member
דווקא פחות צינונים ובכלל בלי מחלות

וזה אולי כי אכלתי כ"כ טוב בגלל התאבון מההנקה...
ואז התחלתי לאכול בריא בגלל הדיאטה וקצת לקחתי מולטיויטמינים. ואז נכנסתי להריון. ועכשיו אני מצוננת. מקווה שכמו ההריון הקודם - בלי מחלות ושארגיש שהגוף רק מתחזק ומשתפר (בעצם הייתי מוותרת על הדלקת אוזניים שהיתה לי אז בחודש שמיני).

ו שתי

New member
זה תלוי איפה אני מסתובבת בחורף

דווקא בשנים שהלכתי לבית-ספר בעצמי הייתי שיא הבריאות, לצערי הרב. באופן מאד מצער, זה המשיך גם בצבא. בעשר שנים האחרונות היו שלושה חורפים שפשוט לא הפסקתי להיות חולה, והאחרון שבהם היה בשנה שעברה. כל וירוס שעבר בחדר-מורים עבר גם אצלי (ועדיין הייתי חולה הרבה פחות קשה מאחרים שנדבקו). השנה אני בבית, אז ברור שאני בריאה. לא לקחתי ויטמינים ו/או חיזוקיות ו/או חיסונים מעולם, אבל אני אוכלת המון פירות וירקות (ויטמין צֶה- כפי שהוא מכונה במשפחתנו המורחבת) תהי בריאה!

למעלה