סקר חדש בפורום

fireman

New member
../images/Emo41.gifסקר חדש בפורום../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif

אחרי שהסקר הקודם הראה בבירור שהרוב מעדיפים לבנות את ביתם כאשר מפקח\יועץ מלווה אותם ומדריך אותם בתהליך הבניה ואף מנהל אותה עבורם הסקר הפעם הוא עניין של העדפה אישית ארכיטקטונית משהו או סתם עניין של תפיסה אישית ולא ממש נוגע לעניין הכיס והעלויות. אתם מוזמנים להרחיב על גבי עמוד הפורום מה הצבעתם ולמה?

הצבעתי

וגיליתי שגם אתה חובב רעפים או בעצם עוד מישהו... מה שבעצם אני יודעת שלא יקרה בדיון כאן, כי לפי מה שהבנתי בדיון הקודם הרוב כאן נגד הרעפים למה רעפים? כי זה עושה לי את הבית לביתי גם מבחוץ אין לי סיבה מבוססת או מושכלת למה אולי כי אני כאן בספרד ובגלל שככה זה כאן ורק בבתים הזולים מקבלן מקבלים בית עם גג שטוח, אולי בכל אופן אוהבת את הגג הזה, מחביא מתחתיו את דוד השמש... ועוד כל מיני פיציפקס מיותר וכמובן הפחד שלי מנזילות בחורף- אז יש לו גם יעוד מעבר למראה בעיני

fireman

New member
אין לי העדפה לרעפים

פשוט על הבית שלי אם הם לא היו, הבית היה נראה מאוד מוזר. מבחינת אטימת הגג בפני מים, רעפים עדיפים...מניסיון אישי.

אש68

New member
גם אני הצבעתי

אוהבת מאוד בתיםעם גג רעפים,מראה כפרי טוסקני משהו.ממש לא מתחברת לגג שטוח.

איריסג

New member
אני הראשונה בעד השטוח

כי מה, אני בונה בשוויץ? בוורמונט??? יורד באבן יהודה שלג כבד מדי חורף שאני צריכה שיגלוש על גג משופע??? אני מאד אוהבת את המראה הנקי של גג שטוח - ומוסיפה עניין לבית באמצעות גבהים שונים של הגגות בחלקים שונים של הבית.

לא רעפים ואם כן אז לא כתומים

הכל בהתאם לצורך, אצלי אין הרבה גג וזה לא מתאים , אבל שילוב של רעפים וגג שטוח יכול להתקבל יפה , שוב לא רעפים כתומים .

דוגמא לא יפה בתמונה

בכדי שגג רעפים יראה יפה הוא צריך להיות בצורה של פגודה , כלומר ב 2 קומות כמו בתמונה הקודמת .

דנה A

New member
בשבילי, רק שטוח..

אבל, בכפס' מחייבים שיהיה גג רעפים אז הוספנו כיפה קטנה של רעפים בחלק הפנימי האחורי של הבית, הכי קטן שאפשר, רק כי חייבים אבל כל הבית "אומר" שטוח

fireman

New member
תקנונים של תוכניות בניין עיר

לכל עיר\שכונה יש תקנות מסויימות הנוגעות לאופי הבניה והרשות יכולה לחייב אותך עפ"י התקנון לבנות את הבית בצורה מסויימת כל שתהיה חזות אחידה או נופח מסויים לשכונה. בירושלים למשל התקנון מחייב שכל הבניינים יהיו מחופים באבן ירושלמית. בשכונה שאני גר בה בבאר שבע למשל חייבו רעפים בתצורה כלשהי (מלא\חצאית\דקורטיבי בלבד) אחרי שהקלו מגג מלא שחוייב בהתחלה.

למעלה