סקר חדש ורומנטי

../images/Emo41.gifסקר חדש ורומנטי../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

שאלת הסקר: עד כמה חשוב שלזוג ששוקל להתחתן תהייה הסכמה בנושאים חינוכיים? מאגר הסקרים מכיל עוד סקרים מעניינים (לדעתי).

ff6aa

New member
לדעתי חשוב מאד שהזוג יסכים ברוב

הנושאים. חינוך הילדים אחד אחד הנושאים העקרוניים וחשוב שההורים יהיו קרובים בדעותיהם לגבי הנושא

אפרתש

New member
מאד מאד חשוב

חילוקי דעות מהותיים בתחום הזה יכולים לגרום לכך שאי אפשר יהיה לחיות ביחד, וגם לבלבול אצל הילדים.

רחליקה1

New member
מכתירה זאת

כאחת ההסכמות החשובות ביותר. כשמגיע ילד לעולם הוא הופך את סדרי העולם של הוריו בכל המישורים. הזוגיות מקבלת תפנית כזו שיש לא מעט משברים חיכוכים ומריבות. עניין החינוך עבורי חקוק בסלע, לא הייתי רוצה להתווכח עם זוגי (וגרוע מכך, להפסיד לו...) על עניינים שברומו של חינוך. אני נישאתי לאיש שבין היתר "נבחר" לפי השפה אותה הוא מדבר (עברית יפהפיה..) ערכי החינוך והמוסר של דומים מאד לשלי ובכלל נקודות הדמיון ביננו עולות על הנקודות השונות. אני חושבת שהיה לי מאד קשה לגדל את ילדתי הקטנטנה אילולי היינו חושבים באופן דומה מאד. אה ועוד דבר, רוב החינוך נעשה ע"י מתן דוגמא אישית, שנינו נותנים דוגמא די זהה ובנקודות השונות אני מנסה לאזן.. שבוע טוב לכולנו.

אומברה

New member
מניסיוני????????

בדיעבד זו אחת הנקודות הכואבות לי ביותר, היה ביני לבין בן-זוגי פער גדול בגישה לחינוך, בתחילה התערבתי וניסיתי להיאבק על דעתי ובשלב מסוים הבנתי שיש מידה של צדק בגישתו וכך איפשרתי לו להכתיב את הטון שעד היום צורם לי. מעבר לכך, אין לי ספק שזה גם בילבל את הילדים, יתכן שיהיו אנשי מקצוע שיגידו שטוב שהיה איזון בין שני קטבים... לא יודעת. כן יודעת שגישה נוקשה ובוטה פשוט הפריעה לי ועדיין לא יכולה עד היום לקבל את זה. בשטח, לילדים היו קשיים בעיקר בלימודים וגדלו לאנשים איכותיים ומצליחים:) אולי כיוון שלצד המריבות והוויכוחים שלא הסתרנו (כדי להראות שאלה החיים...) היתה איכפתיות גדולה והתמסרות עם שכרם בצידם לטוב ולרע:) כל צד מאיתנו נתן משהו ממנו בלי פוזות ומשחקים, עם דוגמא אישית. בסך הכל אני אימא גאה מאוד (ויש על מה) אבל מרגישה מרוקנת ועכשיו מטעינה בטריות:).

העלת את השאלה

בפורום פרק שני , מעתיקה את תשובתי משם - הייתי מתחילה אפילו עוד לפני נושאים חינוכיים בערכים דומים , כאשר הם קיימים רב הסיכויים שתהיה הסכמה בנושאים חינוכיים. חשוב ביותר שתהיה הסכמה גם בחוסר ההסכמה - סתירה? לא לעיתים איננו מסכימים על כל פרט ופרט אבל חובה שתהיה הסכמה לכבד את גישתו של האחר במקרה ספציפי כאשר ההסכמה הסופית תהיה לאחר ניהול משא ומתן והגעה לעמק השווה.

05 מיכל

New member
תשובה מאמא ותיקה: חשוב אבל היפותטי

זוית הראייה משתנה עם הניסיון באופן קיצוני. אכן, נושאי חינוך יקרים ללבנו באופן מיוחד, והם חלק מהאחריות שלנו כהורים, ולכן אנו רואים בו דבר שרצוי לא להיאלץ להתפשר עליו, אבל לפני הקמת המשפחה (לפחות כשמדובר במשפחה ראשונה) הבירור בעניין הוא תיאורטי כמעט עד חוסר משמעות. (כמעט!). אני מצטרפת למי שאומר שכן ניתן וחשוב לברר את יעדי החינוך, כלומר הערכים שאליהם אנחנו שואפים לחנך, ואת יכולת ההידברות שלנו, שבעזרתה גם מחלוקות לא קטנות תבואנה על פתרונן, ובלעדיה - גם מחלוקות על דברים של מה-בכך עלולות ליצור בעיה קשה.

ארגון היכרויות אלמנים ואלמנות ה

לגבי פרק שני: יש בארצות הברית ארגון היכרויות לאלמנים ואלמנות המחנחים בבית.

למעלה