סקר חדש ותוצאות הסקר הקודם

shellyland

New member
../images/Emo41.gifסקר חדש ותוצאות הסקר הקודם../images/Emo88.gif

כמובטח - הכנסתי סקר חדש בנושא הבוער בעצמותיו של כל בר דעת: האם ז´ילברטו ז´יל ראוי להיות שר התרבות של ברזיל? מהרו והצביעו לפני סגירת הקלפיות, ואת הנימוקים לבחירה שרשרו לכאן. ולתוצאות הסקר הקודם: כזכור, השאלה היתה: איפה ואיך נחשפת לראשונה למוזיקה הברזילאית?
במקום הראשון נמצאים מתי כספי וחוגי הסלסה. מסתבר ש-24% מחברי הפורום מכירים את המוזיקה הברזילאית משירים שתורגמו לעברית או מריקודים.
את המקום השני חולקות שלוש קטגוריות: 14% שמעו מוזיקה ברזילאית בבית. 14% נחשפו אליה מתוך האהבה לג´אז (אח, ז´ובין... ז´ובין...) ו-14% מחברי הפורום שלנו הם ברזילאים
במקום האחרון, עם 10% בלבד, המוצ´ילרוס שטיילו בדרום אמריקה ושם זכו להכיר את המוזיקה הנפלאה הזאת.

גדי שבת

New member
השר ז´ילברטו ז´יל

אין לי מושג לגבי כישוריו המיניסטריאליים והפוליטיים של ז´ילברטו ז´יל, ולכן קשה להביע דעה בנושא. אבל כדי שיהיה מעניין - אתנגד למינוי. ז´יל אמנם פעיל בנושאים חשובים, אך הוא לא התמנה לתפקיד שאמור לקדם את אותם הנושאים. כשר התרבות הוא לא אחראי על המצב הכלכלי-חברתי במדינה, לא על התנהגות המשטרה בפאבלות ולא על שוויון במערכת החינוך. גם הבחירה בתיק התרבות אינה מתבססת על דעותיו בנושאי זכויות אדם, אלא על פעילותו המוסיקלית, שהרי אם לא כן מדוע דווקא להיות שר התרבות? אמנם, בתפקידו החדש הוא יוכל לקדם את התרבות האפרו-ברזילאית והאינדיאנית בברזיל. אך דווקא לז´יל יש את כל האמצעים (ואני לא מתכוון לאמצעים כספיים, אלא בעיקר להשפעה) ואפיקי הפעולה פתוחים בפניו בתחום התרבות. במיוחד אם יש לממשלה נכונות להקצות לכך משאבים. ללא משאבים גם כשר תרבות הוא יתקשה לפעול. מה עוד, שבפוליטיקה ללא יכולות פוליטיות קשה להצליח גם כשיש נכונות ורצון טוב. אני סבור שיש חשיבות לפעילות פוליטית-מצפונית שאינה קשורה לפוליטיקה המפלגתית והמיניסטריאלית. יש חשיבות עצומה לפעילותם הפוליטית של אינטלקטואלים, אנשי רוח, אמנים ומוסיקאים כ"קול המצפון" של החברה, במיוחד כאשר מדובר באדם בעל השפעה, הנהנה מחשיפה ונגישות תקשורתית כמעט בלתי מוגבלת. אני מקווה שברזיל לא הרוויחה מהמינוי פוליטיקאי בינוני והפסידה "קול מצפון" חשוב.

גדי שבת

New member
הבעיה

עכשיו, לאחר שנימקתי את התנגדותי למינוי, ניגשתי לקלפי לקיים את חובתי האזרחית, אך לא מצאתי עמדה מתאימה. אני כביכול מתנגד למינוי - אך לא חושב שזו בהכרח החלטה פופוליסטית שנועדה למצוא חן וגם אם כן לא משום כך אני מתנגד. אני גם מתנגד לגישת "אין קשר בין מוזיקה לפוליטיקה" או "תהיה זמר ותשתוק". מה לעשות? התשובה שנראית לי היא שעדיף שלא יכהן כשר כי נראה לי שפעילותו הפוליטית החוץ-ממסדית עשויה לתרום יותר לעניין מאשר כהונתו כשר בממשלה.

shellyland

New member
האופצייה השלישית שונתה

בהתאם להערה שלך. עכשיו לך להצביע - בלי תירוצים
(אלא אם הניסוח עדיין לא מתאים לך, ואז אתה מוזמן להציע חדש)

גדי שבת

New member
תיקון קטנטן

48% (ולא 24%) מחברי הפורום מכירים מוזיקה ברזילאית משירים מתורגמים או מריקודים. מחציתם משירים מתורגמים ומחציתם מריקודים. ודרך אגב - לגבי הסקר החדש, איך את מתכוונת לפלח את הקולות הצפים. אולי נתייעץ עם גב´ צמח.

shellyland

New member
צודק ../images/Emo45.gif

ואני חשבתי לעשות הסכם עודפים בין המפלגות - מה אתה אומר?

גדי שבת

New member
כנציגה הבודד של "הדרך השלישית"

לא נראה לי שירצו לעשות איתי הסכמי עודפים, כי הסיכוי שלי לעבור את אחוז החסימה נמוך. אבל מי שירצה - בשמחה.

גדי שבת

New member
ועוד משהו על הסקר הקודם

מפתיע השיעור הנמוך של מוצ´ילרוס שהתוודעו למוזיקה הברזילאית במהלך טיולם בברזיל. מה זה אומר? האם זה מעיד על כך שהמוזיקה הברזילאית לא הצליחה לחלחל בקרב המטיילים בברזיל פרק זמן של חודשיים-שלושה בממוצע (ולכן אין להם ייצוג בפורום) או אולי אלו שהתאהבו במוזיקה הברזילאית בטיול, היה להם קשר קודם עם המוזיקה הברזילאית ובאמצעותו התוודעו אליה? ושלא תגידו שלא התעמקתי בתוצאות.

למעלה