סקר
אתם אוהבים מוסיקה קלאסית?

נעמי 1

New member
../images/Emo41.gifסקר../images/Emo41.gifאתם אוהבים מוסיקה קלאסית?

היום, גבי גזית מקדיש את התוכנית 'הכל דיבורים' למוסיקה לקלאסית. אני גדלתי בבית פולני שבו לתרבות היה משקל נכבד. הצלילים הראשונים ששמעתי היו קשורים במוסיקה קלאסית. בגיל שלוש כבר רקדתי את אגם הברבורים של צ'יקובסקי
התוודעתי לסימפוניות של בטהובן. לקונצרטים לכינור של מנדלסון, בטהובן כו'... אופרות (שראיתי עוד בבניין האופרה הישן)... הייתי מנויה על קונצרטים והצטופפתי עם הפולניות עטורות הפרווה... שהגיעו עם נייר צלופן מרשרש של הסוכריות... חוויתי את ההשתעלויות (בהפסקה
ואת כל האווירה של לראות ולהראות... ותאמינו לי אפשר היה ספר. היום המצב השתנה... הזקנים של פעם מגיעים פחות והשואו התלבושתי פינה את מקומו לג'ינס ולטישרט
האזנה למוסיקה קלאסית חודרת גם לצעירים (דבר שאותי אישית מאוד משמח). דבר אחד בטוח... בטהובן, ציקובסקי, שומאן, ריכארד ואגנר וכו'... ישארו לנצח... מירי מסיקה, שרית חדד, הראל סקעאת... יעלמו בשלב מסוים. תנסו להתחבר... זה שווה... ובעיקר מרגיע!

sahr12

New member
זה מעולם לא דיבר אליי...

למרות שזכורני כשנכנסתי לתינוקייה כשנולדה המחבלת..שמעתי צלילים מרגיעים יש משהו מרגיע בדיכאון המוזיקאלי הזה..אני זוכר כשהיינו נכדים צעירים יותר זה היה נושא לצחוקים סביב שולחן השבת..תמיד סבא היה אומר לסבתא.. "תתכונני קניתי כרטיסים לקונצרט שורה ראשונה" וזה היה כמובן..גורם לצחוק מתגלגל..גם של סבתא...או כשהייתה איזו תוכנית בטלויזיה..עם קונצרט סבא היה קורא לכל הנכדים...בואו!!!!!!!!!! שבו!!! שבו!!!!!!!!!!! בדרמטיות כזו כאילו מקסימום..זה היה סרט ערבי של יום שישי..:) וכולנו היינו מסתכלים עליו..לוודא שהוא לא רציני..חחחחחחחחחחח ושחלילה לא תקף אותו איזה וירוס...והוא היה צועק לסבתא במטבח.. "ג'נט?????????? תביאי פיצוחים..."..חחחחחחחח הכנות כאילו...:) מעולם לא התחברתי למוזיקה הזו..לא מבין בדברים האלו..בשבילי בטהובן זה הכלב מהסרט..:) וויסוטצקי זה תה..חחחחחחח זהר ארגוב,בוב מארלי,החיפושיות לא נעלמו..כי איכות לא נעלמת.

נעמי 1

New member
דיבר בלי שהרגשת...

אני מניחה שאת הקלטת 'פטר והזאב של פרוקופייב, אתה מכיר בעל פה

Night Light

New member
אוי

אמא שלי רצתה לטפח בי את האהבה שלי והיתה קונה לי קלטות של סיפור עם המנגינות: מפצח האגוזים, אגם הברבורים, פיר גינט (גרייג), קרנבל החיות (סן סאנס), פטר והזאב. והיא לא הבינה למה הסיפור מפריע לי... אבל אני רציתי את המוזיקה, בלי הדיקלום המעיק של הקריינים (בעיקר יוסי גרבר) ברקע...

נעמי 1

New member
את צודקת...

ואותי מעניין האם הילדים דרך הסיפור קולטים גם המוסיקה?

georgette

New member
לידיעתך

יש גם בתים מזרחיים שבהם לתרבות יש משקל נכבד. חג שמח

הצופה.

New member
פעם ללכת לקונצרט היה אין

אבי ז"ל לקח אותי פעם לקונצרט בהיכל התרבות התישבנו ליד זוג מבוגרים (כאלו עם משקפות קטנות) שכנראה עשו מנוי בשביל הדאווין ישר שאלו אותנו אם אנחנו מנויים ושזה הפעם הראשונה שהם רואים אותנו לא עבר דקה מהרגע שהתחיל הקונצרט הם כבר נחרו אחד על השני אגב הקונצרט היה אסון מוסיקאלי (הפסנתרן היה עצבני ירד על הפסנתר) אני פשוט לא סובל מוסיקה כזו אוהב מוסיקה אופראית כמו פנטום האופרה ואפילו יותר קל קונצרטים בשבילי זה אסון

Night Light

New member
מאד אוהבת

אמא שלי אומרת שלמרות שהיא ואבא שלי לא ממש אוהבים קלאסי, מגיל צעיר מאד (גיל 3 בערך) הייתי לוקחת את הרדיו שלהם לחדר שלי ושמה לעצמי את קול המוזיקה, בעיקר לפני השינה. החביבים עלי הם צ'ייקובסקי, מוצרט, ויואלדי, ליסט (פחות או יותר בסדר הזה). היצירות הספציפיות החביבות עלי (נעימות ואופרות מעורבבות): גיזל של אדם (מי שיודע איך אני יכולה להשיג אותה בדיסק מתבקש לעדכן אותי, כי הקלטות שלי כבר שחוקות לגמרי) כרמן של ביזה חלום ליל קיץ של מנדלסון אגם הברבורים של צ'יקובסקי נישואי פיגארו של מוצרט מוזיקת לילה זעירה של מוצרט היפיפיה הנרדמת של צ'יקובסקי אבל היות ולא ממש נותנים לגיטימציה לקלאסי, וגם המשפחה שלי עצמי לא ממש אוהבת שאני שמה קלאסי במערכת, אני כמעט ולא שומעת כבר. אם אשמע יצירות יקח לי זמן לזהות אותן, מן הסתם.

הצופה.

New member
אהה

חשבתי אוהבת כזה שעושה שרירים בידיים לבתולים בגיל 40 לא אשכח לך את זה זה היה קטע גדול חחחחחחחחחחחחחחח

מוזיקה קלאסית

תלוי באיזה מצב רוח אני נמצאת. לפעמים אני שומעת ואני מתענגת על כל רגע. ולפעמים במוזיקה מעצבנת . מה אני אוהבת במיוחד? חצוצרה. ונבל. שיש את אלה אני מוכנה לשמוע. חוץ מזה יש נעימות מאגם הברבורים פטר והזאב. ועוד ועוד שאני יכולה לשמוע בלי סוף. העיקר חג שמח לכולםםםםםםםםם

הצופה.

New member
פעם עבדתי

בתחנת הכוח בחדרה חחחחחחחחחחח היה עובד אחד מבוגר מצחיק הוא נפטר מזמן היה לוקח אותי טרמפ לעבודה מרמת גן לחדרה בחיפושית חחחחחחח וכל הזמן היה שומע קונצרטים ברדיו הישן כל יום היה מספר לי אותה בדיחה "חסר שמן ברדיו הכינורות מזייפים" מה שהכי מצחיק שכל יום זה היה מצחיק אותי מחדש

סגולית

New member
אני לא שונאת את זה

אבל לפעמים בקול המוזיקה הם שמים קונצרט שיכול ממש לעלות על העצבים, ממש כמו בגלגל"צ. אני מניחה שזה כמו כל סוג אחר של מוזיקה, יש מנגינות שיותר נעימות לאוזן מאחרות. את פטר והזאב מזמן לא שמעתי, יש לנו את הגירסה של רמי קליינשטיין. חוצמזה אני כמו כולם (אני מניחה) אצלי המוזיקה הקלאסית היא בעיקר רינגטונים

...Blue

New member
לא ממש מתחבר לזה היום..

יש לי בעיה לא קלה עם הכינור שמהווה חלק מרכזי ברוב המנגינות הקלאסיות.. הצליל שלו צורם בעיניי ומפריע למוסיקה להישמע נעימה לאוזן.. כשהייתי קטן ניגנתי מוסיקה קלאסית כמעט 10 שנים (על פסנתר) והתייאשתי ממש לפני הסוף ופרשתי. היום אני מנצל לפעמים את האורגן החשמלי כדי לנגן מה שבאמת בא לי:) אגב - ישנו היום ג'אנר חדש של לקיחת מנגינה קלאסיות ושילובן תוך כדי רימיקס וזה יוצא פשוט מדהים.. (מומלץ לשמוע את הגירסה של FUR ELISE של DJ.MASTIC

eran k 12

New member
התחלתי לקרוא את שאלת סקר שלך

הגעתי עד לשורה : "אני גדלתי בבית פולני..." שם הבנתי הכל.
ובכל זאת לשאלתך.... לא , ממש לא אוהב מוזיקה קלאסית.

למעלה