סקר

../images/Emo41.gifסקר../images/Emo41.gif

כאשר אנחנו נמצאים יחד עם בני זוגנו וילדיהם האם אתם מעירים להם על חינוך שלפי דעתכם הוא שגוי או נוקשה מידי? האם אתם מעירים מול הילד או אחר כך בשקט? אם היו מעירים לכם כיצד הייתם מגיבים? האם תקבלו זאת בהבנה או בקונטרה "מה את/ה דוחפ/ת את האף?" (בצורה מתונה יותר כמובן). האם אתם מגיבים בכלל? או מעדיפים שלא לעשות זאת בכדי לשמור על שלום בזוגיות?

עלמה 3

New member
סקר ו/או שאלה מורכבית ../images/Emo12.gif

.. רק על עצמי לספר ידעתי.... אני מעולם.. לא התערבתי בחינוכם.... השארתי את העבודה למורכב.. אני גם לא חושבת שיש לי את הזכות כ- אישתו או זוגתו של... בקשתי היחידה היתה שיכבדו אותי שיכבדו את הכללים והחוקים בבית שלנו והתא המשפחתי שלנו..כאישתו... אם ביוזמתם, ישאלו אותי שאלות או את דעתי לגבי כל מיני או ישתפו אותי וירצו לשמוע את דעתי.. אז אני יהיה נכונה לתת להם ממני... כלל ברזל - מעולם לא ליד ולא מול הילדים... אפילו לא חדר ליד ... אני חושבת שאותם ילדים שחוו בחייהם את הוריהם מפרקים, מתווכחים.. לא צריכים לראות את זה בזוגיות הבאה של אבא או אמא...שלהם

אני מסכימה איתך לגבי החלק האחרון

בו אסור בתכלית האיסור לדבר על זה מול הילדים אך מה את עושה כאשר את חושבת שבן זוגך לא נוהג בילדיו נכון ויותר מכך את בטוחה כי הוא טועה לא תעירי בעדינות? אני משתדלת להשתמש בנסיון שלי בתור כילדה ובתחושות בהם הרגשתי כאשר התנהגו איתי כך או אחרת והכי חשוב על פי ההשלכות אחר כך לפי זה אני מעירה. אני לא חושבת שמספק בעדינות ולפעמים אני אימפולסיבית. אני צריכה ללמוד להרגע

עלמה 3

New member
את יכולה להסכים ולא להסכים זה שלך

הרבה פעמים חשבתי שהוא לא נוהג נכון .. וויתר.. אז מה ? אני לא רואה איפה הזוגיות שלנו קשורה לחינוכם של ילדיו, או בכלל שיווצר איזה קונפליקלט בזגויות בגלל ילדיו.... אספר לך משהו קצרצר .. לא יודעת אם זה קשור... אבל בא לי לספר .... זה קרה כשהייתי בהריון בילד הראשון..גרנו בדירת חדר.. צפוף משהו.. יום אחד שבתו היתה בת 12,גיל התבגרות תחילת הנעורים... הגב' התקלחה ויצאה מהמקלחת והסתובבה לה רק עם חולצה (ככה נראה לי , כאילו ללא תחתונים)... והיא הסתובבה והסתובבה , והמורכב ישן...שאלתי עם היא צריכה משהו... אמרה לא (מוחלט!) , ואז שאלתי אותה למה היא לא לובשת תחתונים או מכנס .. כי לא נהוג אצלנו להסתובב ככה , עם חולצה ללא תחתונים.. ראשית חטפתי - מטר וחוצפה ושאני לא אומר לה איך להסתובב בבית אביה ! בקיצור למחרת בבוקר הסטרפטיז המשיך......... מורכב היה המום למראה עיניו כי באו גם כל מיני פוזות.... ואני שתקתי... הוא יסתכל עלי ואני עליו ואמרתי זאת הבת שלך!!! ואז אמר לה למה את מסתבובבת ככה .. זה נראה לך נורמלי להסתובב ככה ללא תחתונים וגם ליד אחיך... ואז בא הסטרפטיז המהמםםםםםםםםםםםםם הרימה את החולצה ואמרה יש לי תחתונים...וגם דפקא סיבוב להראות את החוטני המהמם בגיל 12... ומה את חושבת ש- כאישתו אני אמורה לעשות אם זה ? ןגם אני אימפולסבית ומרוקאית שהג'ננה חבר מאד טוב שלי ! חשוב להיות רגועים, תשאירי את אותם תחושות ולבטים לילדייך שלך..

אני לא מתכוונת להערה על דעת עצמך

אלא ל"תיקון" משפט כמו אתה XYZ ההתנהגות שלך היא XYZ ועוד שאלה מה הוא הגבול בין חינוך להערה? זאת אומרת אם תגידי לילד "אל תרוץ אחרי הכדור לכביש" זה יהיה חינוך או הערה? או שמא תגידי " אל תעשה XYZ כי זה מסוכן" זה חינוך או הערה? במידה מסויימת זה חינוך במידה מסויימת זו הערה כמובן שהכול אך ורק לטובתו של הילד. מה עושים אומרים או לא אומרים? ומה עושים כשנמצאים איתו לבד? מעירים, לא מעירים מחכים שבת/בן הזוג יחזרו הביתה ואז מספרים? לפי דעתי אחר כך זה כבר פחות אפקטיבי...

עלמה 3

New member
אם יצאת איתו לגן השעשועים והוא

באחריותך,אז אכן באותו מעמד בבודאי שתגידי לא רצים אחרי כדור לכביש זה מסוכן ! אני לא יודעת, אם בעלי היה מתייעץ איתי לעיתים איך לנהוג אז בבודאי שייעצתי ואמרתי את דעתי.... באיזה שהוא שלב, ואחרי כל מיני ארועים קשים שהיו לנו.. אני החלטתי שיותר אני לא נשארת איתם לבד.

*יערית

New member
רק על עצמי לספר.....

יש הרבה פעמים שבו בן זוגי חולק על דעתי ואני על שלו לגבי משהו שנאמר לילדים או אי נקיטת צעד אל מול הילדים,או לגבי הגבולות שאני מציבה מולם..אך תמיד זה נאמר ביננו ולא אל מול הילדים. מה גם אני מאפשרת לבן זוגי לבנות אינטרקציה משלו עם ילדיי ובמידה וקורה ויש דברים שלא למורת רוחי{נדיר ביותר} הילדים לא ישמעו זאת..אלא אם כן אני מסמנת לו בקודים ע"י מבט שלי שכדאי להרפות או לזרום או שזה לא ממש חשוב בכדי להתעקש עליו...למדנו איך שהוא אם הזמן לקרוא אחד את השני ע"י מבטים
"מה את דוחפת את האף "לעולם לא ישמע מפי וגם לא מפיו יש מושגים שלא נמצאים אצלינו בלקסיקון.

rolan

New member
../images/Emo41.gifאופס../images/Emo41.gif

סקר חדש ולא ידעתי... אז אצלנו זה כך: כאשר יש לנו מה להעיר אחת לשני, אנחנו עושים זאת בשקט בשקט, בינינו. הילדים מן הסתם שומעים בקולנו את דבר השני. אין ברירה, לא נראה לי שאני בשלה להיתקלויות פנים אל פנים עם חתלתולית. אוהי, שחי כאן איתנו, מעיר בנועם (כדרכו) - לא תמיד... לפעמים... בשאר אני עומדת בחזית.

1נתי 1

New member
יכולה להעיד רק על צד אחד

מבחינתי - איני מכירה את ילדיו אין אני יודעת איך הייתי מתנהגת איתם יכולה רק לקוות שאולי פעם אכירם אולם לדעתי כל הערה אינה צריכה להיות באזני הילדים ובן זוגי אינו מתערב בחינוך או בהערות לבתי אם יש לו משהו להעיר או לספר - זה נעשה רק בין שנינו והיו פעמים שראה משהו (לדוגמא - בריחה מבי"ס וטיול במהלך הבוקר)הוא סיפר לי אך ביקש ואפילו דרש שהילדה לא תדע שהוא ה"מלשן" וזאת בכדי לשמור על איזון ולא לתת לה סיבות ל"שנוא" אותו והרי ידוע שלבני הטיפשעשרה אין בעיה בהקצנת הרגשות, בהאשמות וב"עשיית המוות" כשהם רוצים. מודה באשמה - לפעמים גם אני עצבנית (ואני לא מרוקאית) ופעם בעת שיחה על חינוך והתנהגות התפרצתי ואמרתי - איך אתה יכול להעיר לי כשאתה בכלל לא בקשר עם ילדיך . בנוגע ליחסיו עם ילדיו -תמיד ניסיתי להשפיע עליו שיבליג , שהם רק ילדים, שהם מושפעים מהאם וכו' . דווקא השבת התנהלה שיחה בנושא ובן זוגי פשוט הקים חומה סביב ליבו ואמר שיותר לא יתן להם לפצוע אותו

עלמה 3

New member
כן, נתי אני קוראת לזה חומות של תקוה

אני מאד סקרנית ואני מקוה שאני יזכה לראות את החומות האלה, נופלות ואולי לא יפלו... כמה קשה ועצוב לראות את זה בין ילדים להורה

1נתי 1

New member
במהרה בימנו - אמן

תודה עלמה על מילות העידוד למרות שבנושא זה אני פסימית

yaeli4

New member
נתי, מצטרפת לשאלה של עלמה

תני עוד קצת פרטים, טוב?

1נתי 1

New member
יעלי ועלמה

הילדים בן 19 בת 14 רעם עזב את הבית לפני כ - 12 שנה אנו ביחד כבר למעלה משמונה שנים בתחילה - כשהילד היה קטן - הוא לקח אותו על פי ההסדרים כשגדל - התחיל הילד להתחמק בתירוצים שונים (הולך לחבר, יום הודת ועוד) והתחיל לבוא בדרישות כספיות שגדלו וגדלו הילדה ניגררה אחר אחיה ואפילו קצת חוששת ממנו היו תקופות שכדי לראותם - רעם היה הולך לבית הספר לפני הבר מיצווה - פתאום חלה מין התקרבות שהחזיקה מעמד בדיוק עד יום לאחר הארוע (באמת..... מעניין למה?!) במשך למעלה משנה ניסה רעם לשמור על קשר ולבסוף הרים ידיים והוא חוזר ואומר- כשהם ירצו הם יודעים היכן למצוא אותי אני פסימית כי שמעתי מידי פעם שיחות של האקסית ופעם אף שוחחתי עם הבן בטלפון - למרות שאיני מכירה אותו וראיתי לאן השיחה מובילה שוב ושוב ושמעתי את דברי האקסית יוצאים מפי הבן.

b4icu

New member
ילדים של אחרים ../images/Emo12.gif

שלום אני מסיק משאלתך, שאת אישה צעירה ועדין אין לך ילדים משלך... כאשר מעירים לך על ילד שלך, זה יוצר תחושות חזקות ורובנו לא אוהבים לקבל אותם. ראשית זו ביקורת עלינו (אפילו שזה ילד שלנו), אח"כ זה משהו שדי אינטואיטיבית אנחנו יוצרים נגדו נוגדנים ודי קשה לנו לקבל את הדברים. רובנו לא רואים את הגיבנת של עצמנו ולא אוהבים שמעירים לנו או מזכירים לנו שיש לנו כזו. שתי הנשים שלהן הערתי על ילדים שלהן, לא קבלו את הדברים יפה. היה עדיף, אילו הבלגתי והייתי שומר את התובנות לעצמי. ילד, שהוא לא שלך, לא יאות לקבל "חינוך" ממך כאשר הדבר יהיה גובל באי נוחות עבורו. ילד הוא יצור אנוכי ודואג בעיקר לעצמו. חזית מורחבת מצד הורה + מורכב, היא דבר מאיים עבורו ותגובתו הראשונית: את אל תתערבי, את לא אמא שלי... אם הילד קטן (פחות מ-10) אז אולי לא כך, אבל ילד מגיל 12 וצפונה יבעט. האמת, אני בן 45 והייתי עושה בערך אותו הדבר! הרגישות הזו, לא מועילה לזוגיות. הורה שמתערבים לו או מעירים לו, עשוי לפרש את המהלך בכמה דרכים ולא בטוח שהוא יראה את החיובי והמועיל בראשון! במיוחד לאור תחושות התנגדות רפלקטביות לנאמר. אם התנהגות הילד מוחצנת וחריפה, האמיני לי שגם ההורה יודע שזה לא במקום. אמירה רק תקשה את הרגשתו, ואולי תשנה את דרכו להתמודד... עכשיו, אם דרכו לא תביא את התמורות המבוקשות, הוא גם עלול להאשים אותך בתוצאות! וזה יכול להיות בעייתי ולא נעים. הדברים שונים כאשר הדברים נוגעים לך אישית. התנהגות הילד כלפיך, אמירות שלו עליך או אליך, וכמובן נגיעתו בחפצים שלך. כאן, זכותך להגיב, אך גם פה הייתי מציע לעשות את הדברים בזהירות. במיוחד לאור העובדה, שהילד להבדיל מהמקרים הקודמים שצינתי, שבהם הוא יעשה הפרדה, פה ינהג כאילו בשלו מדובר. (ילבש פריט לבוש שלך, יקח את העט המעוצבת שלך לקשקש וכו').

מדובר כאן במילה

שרק צריך להחליפה באחרת. רוב האנשים אומרים "אתה ילד רע" בזמן שצריך להגיד "ההתנהגות שלך רעה" אחרת הילד יכול ללמוד שכל דבר שהוא עושה הוא רע ולהתנהג כך מפני שממלא הוא רע אז מה זה משנה? כמובן שמלפני שהערתי לבן זוגי שאלתי אותו אם אני יכולה לעשות זאת ואם זה לא מפריע לו. הוא יודע שכל מה שאני אומרת אני אומרת מתוך אהבה דאגה ואכפתיות כלפי השניים. אני תמיד עושה את הדברים בזהירות. תודה לכל העונים

למעלה