סקר

• פותח הנושא rolan
  • פורסם בתאריך

rolan

New member
../images/Emo41.gif סקר ../images/Emo41.gif

הבאתי כאן סקר חדש, זאת בעקבות השרשורים מאתמול והיום. היתה לי הרגשה כאילו יש שאלה כזו, שיש אנשים שמרגישים באיזשהו מקום כאילו הזניחו ילדיהם הביולוגיים לטובת ילדים שהקשר איתם מקרי לחלוטין. האם אתם מרגישים נקיפות מצפון כאשר אתם מבלים, משקיעים, נותנים, נמצאים וכו' יותר עם ילדי בן/ת הזוג? זו שאלה (בעיקר) לגברים כי ברוב המקרים הם אלה המצטרפים לבת הזוג וילדיהם הביולוגיים נשארים עם האקסית.

תגובתי לסקר

אמנם אני ממש לא צד בעניין ,אבל זוכרת שאמר לי פעם התור שהוא מרגיש קצת לחוץ לתת יחס למלאך שלי כי נראה לו שבנו מקנא מכך. מקווה שתרמתי מעט לסקר ...

אומנם אין לי ילדים אבללל

אשתדל להעניק בעתיד לכל אחד זמן שווה ואם אבלה יותר עם ילדו של בן הזוג זה לא יהיה על חשבון האחר.

rolan

New member
מ מק מקפ מקפי מקפיצ מקפיצה

אולי יש עוד מישהו שלא התייחס ורוצה?....

oehhe

New member
כן

אני מתגורר בביתנו שהוא בעצם ביתה של בתזוגי ובנותיה. עקב עזיבתי את ביתי הקודם אני רואה פחות את בנותי שלי. נוצר מצב שבו אני משקיע יותר בבנותיה של אהובתי מאשר בבנותי שלי. אין המצב נוח לי כלל ועיקר, ברם אולם, ביתנו פתוח לבתי שלי הקטנה (16) והסיבות לדלילות הקשר ביננו הן בעיקר בעטיה. oehhe אני נשוי ומאושר (קשה להאמין)

עלמה 3

New member
האמת, שהססתי לענות כאן.. אבללל

אני ינסה .... ודוקא רצתי שמורכב יראה את זה ונשמע על תחושותיו בנושא... וחוץ מזה הייתה מיועדת לגברים שבחבורה.... הרבה פעמים שאלתי את מורכב האם הוא מרגיש שוני.. בין ילדיו שנשארו עם האקסית לבין ילדנו המשותפים.... ולציין שאני ראיתי במפגשים את ההבדלים והשוני של ההתיחסות שלו כלפי ילדיו מנשואיו הקודמים. מערכת כזאת של היי וביי - "קוראים לזה בגובה בלטה" , לי באופן אישי זה מאד צרם... כי את ילדנו המשותפים " אפשר לומר שהוא חונק" באהבה, והתעניינות כאבא בהם זה בכל רמח אבריו.. לפעמים נראה לי שאת מה שהוא צריך לתת גם למשקיפים הוא פשוט נותן לילדנו. שאלתי אותו האם יש לו נקיפות מצפון... מורכב אולי תבוא ותגיד משהו על זה ?????? (זה הקטע שהכי קשה לו
) ולטענתו מסר, כי זאת המציאות .. וגם המרחק והניתוק הפיזי שהיה במשך שנים ..והפגיעות הקשות שלהם כלפיי.. לא הוסיפו ולא תרמו...ליחד הזה... פשוט בנה חומה... אבל חומת בטון... שלי זה נראה קשה מנשוא לפרק אותה. ושאין לו נקיפות מצפון... כי אמם בחרה בשביל להם.. והוא עוד כועס עליהם כי הוא אומר שהם היו וגם היום מספיק גדולים לעמוד על רצונם ודעתם.. ולי רע, לראות מהצד את כל הנישוקים והחיבוקים לילדנו... ובילדיו " אשכרה" אינו מסוגל לגעת... אפילו ליטוף אבא על הראש על השיער... אופססססססססס אני חושבת שגלשתי יותר מידי

rolan

New member
מורכב ועלמה יקרים

קראתי שוב את מה שכתבת, עלמה. אני חושבת שצריך הרבה כוחות נפש לומר דברים כאלו -
אני לא אשפוט חלילה, אך קשה מאוד להתעלם מעצם העובדה שהמשקיפים מושפעים מעוד מקור, שאינו אובייקטיבי, שמקשה במקום לעודד. אני חושבת שמערכת יחסים בין הורים לילדיהם הביולוגיים מושפעת מאוד מהצד המחנך, זה שנמצא איתם יום יום והמשפיע עליהם יותר. אל תייסרו את עצמכם, זה לא בידיו של מורכב, זה מצב מתסכל בו ילדיו הבוגרים, אינם תחת חסותו ואני מאמינה (כמו שאמרת) שהייתם עושים הכל כדי שישתנה לטובה (בעיקר עבור המשקיפים). הלוואי ויבוא היום בו ישתנה המצב הזה ומורכב יוכל להנות גם מהם כמו שהוא נהנה מילדכם המשותפים, כמו שראיתי במו עיניי.

maof

New member
אני לא חושב ...........

שמדובר בנקיפות מצפון כן חסר לי הקשר והבילוי עם הילדים שלי הביאולוגים חסר לי לפעמים השיחות איתם....... והשאלות שהיו בעבר איך להיתנהג ומה לעשות אבל אני יודע שתמיד יהייה לי את הזמן הדרוש להעניק להם בנוסף לזה בת זוגתי תמיד תבין...... שאני מתעקב בכדי לבקר ולהיות עם הילדים שלי אני יודע שהיום הדברים פחות ממה שאני רוצה אני מישתדל לפגוש אותם או לשוחח איתם בטלפון ואני יודע שאני מסוגל ויכול להעניק מעצמי בדיוק כמו בת זוגתי שיודעת לתת מעצמה גם עבורי וגם עבור הילדים שלה מבלי לתת את ההרגשה לאף צד שהוא מקופח מעוף

rolan

New member
ביפור? כבר לא?

אני דווקא שומעת ממך הרבה כן גם כאשר נדמה לנו שאנחנו לא חייבים ועושים, לפעמים עושים וקשה... ככה הצטייר לי הסיפור שלך...

למעלה