סקר

../images/Emo41.gifסקר../images/Emo41.gif

לפי דעתכם, איזה שמן אתרי חובה שיהיה בכל בית
מחכה לתגובות

../images/Emo24.gif../images/Emo65.gifשחרחר מתוק,,,השמנים

הרצויים שיהיו בכל בית. שמן אתרי לבנדר שמן אתרי עץ התה-האוסטרלי=טיטרי המליסה טובה בשימוש במבער לעצב,דיכאון,מאוד מרגיעה. לימונגראס,טוב מאוד לעסק שמתנהל מהבית,לשים 4 טיפות שמן אתרי במבער. המנדרין טוב מאוד לכל בני הבית,ילדים נשים וטף. רוזמרין טוב,לטיהור אנרגטי. והרשימה ארוכה. יום טוב ושמחה בלב

bflygirl

New member
מידע קצרצר על השמנים הכי הכי

אוזובין - לבנדר ידוע ביכולתו להרגיע להקל ולאזו. כמו כן הוא בעל תכונות מחטאות ומשככות כאבים הלבנדר מקל על כאבי ראש, דיכאון, לחץ, כאבי שרירים ונקעים, כאבי מחזור ובחילות. הוא משמש גם להרגעת העור במקרים של חתכים, פצעים עקיצות וחרקים, כוויות ופטרת ברגל. עץ התה השמן מחטא ומשמש בעיקר נגד חיידקים ופטריות ונגיפים אחרים. הוא מרגיע את העור והקרומים הריריים. כמו כן יעיל בהצטננות, שפעת, דלקת שקדים וסינוסיטיס, ועוזר בריפוי מחלות עור שונות, פצעי עור וכוויות. הוא מסייע גם בריפוי פטרת הנרתיק, דלקת נרתיק וזיהומים בדרכי השתן וגם מסייע בעיכוב זיהומי קנדידה. בבונג גרמני- קמומיל נוגד דלקות, מרגיע ומשכך כאבים. השמן גם משמש כנוגד אלרגיה ולחיטוי. כמו כן מקל על מיחושי קיבה וקשיי עיכול, בעיות בוסת והפסקת ווסת, דלקות וצריבות בעור, פצעי בגרות, כויות שמש וחתכים ומסייעי בטיפול בכאבי שרירים. אקליפטוס מחטא מעולה, נוגד חיידקים, מכייח, בעל תכונות ממריצות, מכווץ נקבוביות עור, ומשכך כאבים. כמו כן האקליפטוס מוריד חום, לוחם בשפעות, הצטננויות וסינוסיטיס. השמן יעיל גם בטיפול בפיצעי בגרות ועור. זהירות- לא לשימוש פנימי הניאולי מחטא, משכך כאבים ונוגד אלרגיות. בנוסף הוא מעודד התחדשות רקמות ולכן יעיל בריפוי. כמו כן לוחם באלרגיות, הצטננות ושפעת. הוא מחטא פצעים וכויות קלות ומסייע בטיפול בפיצעי בגרות או פיצעי עור ועקיצות חרקים. הוא מקל על כאבי שרירים ושינים. יכול גם להועיל בזיהומים בדרכי השתן. רוזמרין השמן בעל תכונות מעוררות וממריץ את הגוף כולו. הוא מסייע בהרחקת רעלנים, כחומר מחטא ומשתן. כמו כן הרוזמרין יעיל בעיקר לקשיי עיכול, גזים ובעיות בכבד. הוא יעיל כנגד דלקת הסימפונות ושפעת, מצמצם את אגירת המים בגוף ועוזר בהקלת דיכאון. זהירות- אין להשתמש בזמן הריון, במצבי לחץ דם גבוה ואפילפסיה ילנג- ילנג השמן בעל תכונות ממריצות ומרגיעות כאחד. הוא נסוגל לווסת את פעילות הלב. כמו כן עוזר בטיפול בפיצעי בגרות ועור שמן, מקל על תחושת דיכאון ונדודי שינה, אימפוטנציה והפרעות אחרות שמקורן בלחצים נפשים. הוא יכול לשמש גם כתרופת עזר בטיפול בלחץ דם גבוה. זהירות- שימוש יתר בו עלול לגרום לכאב ראש
כל הנ"ל הוא בגדר המלצות בלבד ואינם באים להחליף ייעוץ אישי ומקצועי המבוסס על נתוני המטופל

bflygirl

New member
החמישיה שלי

שמנים שחובה בבית שמן לבנדר שמן עץ התה שמן בבונג שמן אקליפטוס שמן נרולי ועוד למעוניינים: שמן לימון שמן רוזמרין שמן ילנג ילנג שמן ורדים שמן בסיס חובה- שמן שקדים

2 השמנים שלי..

שמן אתרי - לבנדר ושמן שקדים יש לשמנים האילו הרבה סגולות ואני חושב שחשוב שיהיה אותם בכל בית..

RainBird

New member
לוונדר. גם לצינון, גם לעקיצות ולחיטוי, וגם לתשוקה. עוד משהו?

לב לב

New member
בקופסה יש המון

אבל בכל בית לוונדר שמן עץ התה כעזרה ראשונה ומשהו בשביל הנשמה... אני בוחרת ברגמוט וגרניום...טוב גם משהו בריח לימוני

יש לי מלא שמנים בבית ../images/Emo3.gif../images/Emo6.gif

כמובן שחובה לבנדר, עץ התה,... לי יש הרבה שמנים בבית כגון: לבנדר, עץ התה, רוזווד, אשכולית, ילנג ילנג קמפור, פלפל שחור, ג'וניפר, לבונה, קג'פוט, רוזמרין, אקליפטוס, גרניום, פטצ'ולי, קינמון, תפוז, מנדרינה אדומה, ארז האטלס, אורן סקוטי. בחלק גדול מהם אני משתמש לעיסוי הרגליים שלי כשהן תפוסות מאימונים, בחלק אני משתמש לחברים ומשפחה. הבעיה שהשמנים האלה חלק גדול מהם יקר מאוד וההוצאה הכספית ניכרת
.

ebony

New member
חמשת השמנים שלי../images/Emo9.gif

בחרתי בשמנים שהם יחסית בטוחים כי שימוש בשמנים אתרים יש להעשות רק בידי מטפל מוסמך לדעתי לפחות.... לבנדר: מרגיע ,מרומם מצב רוח הוא כל השמנים האתרים יחד. מלך השמנים האתרים
והוא בין היחידים שאפשר להשתמש בו ישירות על העור. הוא מפסיק דימום של חתכים ומונע צלקות אם מטפטפים לתוך קרם
אשכולית: כמו כל ההדרים היא מרוממת מצב רוח. מדינת ישראל היא הספק הכי גדול של שמן אשכולית השמן חייב להיות תוצרת הארץ בגלל האיכות של השמן. האשכולית היא שמן מס אחד לבחילות – בחילות נסיעה במיוחד, מספיק להריח וזה עוזר. הוא טוב גם לבחילות הריון, מחלת ים, טיסה וכל מה שקשור לבחילות תנועה. היא טובה גם לסחרחורות .היא משפיעה על מרכז שיווי באוזן התיכונה אסור כמו כל ההדרים לצאת איתו לשמש כי הוא גורם לפיגמנטציה. אקליפטוס רדיאטה- radiata : כי הוא הכי עדין ולכן מתאים לילדים קטנים ותינוקות. פותח דרכי נשימה מצויין גם לאמיקרים של קוצר (סטרידו) אפשר להשתמש בו לפני שינה אפשר גם להוסיף לו את שמן עץ התה אבל רק במיקרים קשים כשצריך לחטא. שמן עץ התה: אפשר להשתמש בוא ישירות על העור הוא אנטי פיטרייתי חזק. הוא מוריד חום טוב במקום אקמול. באמבטייה חמימה 10 טיפות עם כף של מלח בישול או ים לשבתוזה מוריד חום טוב מאוד לתינוקות אבל צריך להיות עדינים אפשר אפילו לשים רטייה על המצח. מורידים חום רק כשהוא מגיע ל 40 מעלות. ואז מורידים אותו בצורה מבוקרת. ז'אנגביל Ginger, Zingiber officinalis : מאוד ממריץ , מאוד מחמם, נותן תחושה של אלכוהול. מעבר לעובדה שהוא שורש יש לו המון טעמים. הוא : חריף, מתוק, מלוח, מר וחמוץ גם יחד. מעבר לחיבור לאדמה הוא משפיע על מערכת החיסון. הוא טוב לאנשים שמרגישים מאוד עייפים, חולשה סיסטמטית , הז'אנגביל מאוד מחזק ומאוד בונה, הוא משפיע על מערכת העיכול ,גזים ,בחילות. לנשים בהריון מומלץ תה ג'ינג'ר לוקחים חצי כפית מגרדים לתוך כוס ועושים חליטה. נוגד בחילות ומרפא את מערכת העיכול. ילדים קטנים עם גזים או כאבים בבטן: לוקחים אפילו טיפה של שמן אתרי מוהלים ב5 c"c שמן זית או כל שמן בסיס אחר ומורחים על הבטן תוך דקות זה משחרר. העיניין איתו הוא שזה משחרר בטוח ולפעמים גם גורם להקאה כדי לשחרר את המערכת.

liri g

New member
לבנדר לבנדר ולבנדר!!!!!!!

ומכיוון שפירטו עליו בשירשור זה רבות, והיללו ושיבחו אותו... אין לי ממש מה להוסיף חוץ מש..... אין כמוהו! לבנדר!!!!!

0 אור 0

New member
לא יכולת לפני שבוע?

בדיוק עברתי על כל הפורום כי הייתי משוכנעת שהיה שרשור כזה ורציתי לבדוק לפני שאני עושה קניית חידוש מלאי קטנה ... בכלופן אני רואה שאני בהסכמה עם הרוב: כמובן לבנדר, עץ התה, אקליפסטוס, לימון, ניאולי מה שאני עוד מחזיקה בבית קבוע ופחות הזכירו: שמן יפני (מנטה) - מאד טוב לשרירים תפוסים ולבעיות מפרקים, וטיפה על הרקות עוזרת לכאב ראש או מתח. שמן חוחובה - יכול לשמש גם כקרם בסיס, וכשמן טהור הוא מעולה לעור יבש ולגירויי עור. מצויין למרוח לקטנטנים על האף כשהם מצוננים - מונע אודם וקילוף. לפינוק - שמן יסמין וכשמן בסיס נוסף אני לעתים מעדיפה שמן זרעי ענבים על שמן השקדים.

המעסה

New member
המלצה לכאבי גב

להרתיח במים עלים של אלוורה לשמור בצינצנת 3 ימים ולמרוח לאחר 3 ימים את הנוזל על הגב בעיסוי עדין בהצלחה

למעלה