סרגוס 400 גרם, היום. פרטים -

../images/Emo41.gif סרגוס 400 גרם, היום. פרטים -

אהלן חברים, היום דגתי במרינה תל אביב, בפנים על המזח, משעה 14:00 ועד שעה 19:30 בערך. כשהיה אור, כמעט ולא היו אכילות, מלבד אכילות של גומבר רעב שקרע לי קרסים. ואז, כשירדה החשכה, אדם הצטרף לדיג והחבר האחר הלך, ועברנו לדוג על רגש. אכילות מטורפות, של חמורים, בכל זריקה. חלק לא נתפסו, חלק נתפסו ונאבדו בדרך, חלק נאבדו ממש בדרך לידיים וחלק נתפסו. מה שנתפס היה 2 סרגוסים חמודים (1 אני 1 אדם) וסרגוס חמור על 400 גרם, שנתפס על ידי אדם. עכשיו, ידוע לי שלפעמים אתם נוטים להיות סקפטיים, לכן צילמתי את החמור, ומתחתיו סרגוס אחר שתפסנו, שבנסיבות רגילות היה נחשב לנחמד ביותר (כמה טוב שיש פלאפון מצלמה ;-P ). אילולא מוקדנית שירות מטומטמת של אורנג´, כבר הייתי מצרף את התמונה להודעה זו, אך בגללה לא אוכל לעשות זאת, תקלה טכנית. בכל מקרה, ברגע שהתקלה תסודר (מקווה לגשת מחר לשירות הלקוחות של אורנג´) - התמונה תועלה לפורום. פה של סרגוס כזה זה דבר מפחיד. יכול להוריד קצה של אצבע בכיף. אגב - הוא נתפס על קרס 5, חוט 0.18, ופילוטה. אני השתמשתי בסרדינים שקניתי בשוק הדגים ביפו ב 10 שקלים לקילו וגם עליהם היו אכילות של חמורים אבל לא נתפסו.

לוייתן

New member
לניר

היי ניר איפה בדיוק במרינ נכנסתם פנימה? באיזה חכה דגתם רולר או בוס? והפיתיון?

לויתן -

לא פשוט להיכנס למתחם המרינה ובעיקרון זהו מקום שאסור לדיג. אבל... אנחנו דייגים, ומתחכמים. רק אגיד לך שאפשר משני השערים של המרינה, את השאר תנסה לבד. וכמו ש helpmeplz כבר אמר לך בשמי: הפתיון של אדם היה פילוטה, ועליו הוא תפס את סרגוס הענק הזה. אני דגתי עם חתיכות פילה סרדינים וגם לי היו אכילות של חמורים, בכל זריקה, ופעם אחת גם לי נתפס חמור רציני על הקרס אבל ממש בהגעה למזח הוא נתפס בין שני סלעים ולא היה מה לעשות. חבל שלא יצא לי לפחות לראות אותו, אבל המאבק איתו היה תענוג.

../images/Emo41.gif והרי לכם התמונה ../images/Emo26.gif

הסבר על התמונה: מלמטה נמצא סרגוס, שבנסיבות רגילות היה נחשב חמוד ביותר, אך מעליו נמצא הסרגוס האימתני הגדול הזה, שגורם ל"חמוד" להיראות הרבה יותר קטן. ולמען הקרדיט אומר שוב: החמור נתפס על ידי אדם, לא על ידי.

seafox

New member
פששש.....שיחקת אותה!כל הכבוד../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

פתחו את התמונה בגודלה האמיתי...

אל תסתפקו בלראות את התמונה בגודל המצומצם שמופיע לצד ההודעה שלי ! לחצו על התמונה המוקטנת בשביל שיפתח לכם חלון חדש עם התמונה בגודלה המלא, ואז באמת תבינו כמה גדול הסרגוס הזה. רק חבל שהתמונה לא תלת מימדים, כדי שתבינו גם כמה רחב הוא...
בכלל, אפשר לומר שהתאהבתי בדיג רגש עם בולונז, ממש נהדר.

joko7

New member
אחלה מנה במחבת זה,לא נשבר הבוס?

בדרך כלל רואים גדולים כאלו פה ושם בצלילה אבל הם לא מזדמנים לנגיסה חפוזה בפתיונות שלנו לעיתים קרובות,כנראה שאדם עשה משהו טוב בגלגול הקודם ורצו לפצות אותו שם למעלה
,,,, אז מחבת ושמן זית+שום ומעט בצל+פלפל שחור איי איי איי,,,,,,,,כמה אדם מבקש תמורתו???

חחחחחחח ../images/Emo6.gif תשובות להכל -

כל מה שרואים בצלילה יאכל גם על מקל, רק צריך פתיון שימושוך אותם. במקרה הזה, גם פילוטה וגם חתיכות סרדינים עשו את העבודה יופי. כנראה גם היום היה טוב. בכל מקרה, גם דג של קילו וחצי ואפילו יותר לא ישבור לך את המקל אם תביא אותו אליך בצורה נכונה, לאט מספיק ובסבלנות. כמובן שלהרים את הדג באוויר אחרי שהוא כבר מחוץ למים זה לא מומלץ אם הדג באמת מעל קילו בערך... אלא להוציא עם רשת. דג כזה לא ישבור את המקל גם מחוץ למים. דברים כאלה הוא בדרך כלל לא מוכר, אלא אוכל. וד"א, הסרגוס הענק שהוצאתי פעם, שסיפרתי עליו גם הרבה כאן בפורום, היה בערך בגודל הזה, טיפה יותר קטן.

xytkhi

New member
אחלה ניר! שיהיה במזל!

היי ניר! טוב שסוף סוף יש כמה דגים באיזור ת"א. רציתי לדעת האם ניתן להיכנס בכלל למרינה? אתה מתכוון ליד בריכת גורדון? בברכת דייג מוצלח! נעם דייג ירושלמי!

helpmeplz

New member
ניר...

זה סוג אחר של סרגוס? הצבע שלו שונה, הוא חום והקטן יותר נוטה ללבן..

זה בגלל התאורה לדעתי....

הרי הדיג היה בערב/לילה כשכבר החשיך, והתאורה היחידה שהייתה לנו בשביל שנוכל לצלם את הדגים (והיא דווקא עבדה אחלה) הייתה פנס הראש שלי. לכן יכול להיות שהאור נופל על כל דג בצורה שונה ולכן הם נראים לך שונה. שני הסרגוסים הם מאותו הסוג.

למעלה