סתם לידע כללי.....

M a N g O

New member
../images/Emo41.gifסתם לידע כללי......./images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

כל הצמחונים שלא אוכלים בשר בגלל שהם לא רוצים להרוג ולהתעלל בבעלי חיים אבל מצד שני הם שותים חלב ואוכלים מוצרי חלב אז הם בעצם תומכים בהתעללות בבעלי חיים בגלל שהם אוכלים את המוצרים ומעודדים את ההתעללות. הפרות עוברות התעללות בשביל שתשתו חלב. שורה תחתונה: אם אתם צמחונים בגלל בעלי חיים ואתם שותים חלב ושאר מוצרים כאלה-אתם תומכים בהתעללות בבעלי חיים. תחשבו על זה

K A R I N

New member
מנגו צודק/ת (!?)

בהחלט נכון מי שלא רוצה לפגוע בבעלי חיים הטבעונות הינה הדרך הנכונה. מנגו אמר נכון- גם בתעשיית החלב ישנה התעללות בבעלי החיים במידה ניכרת- אנשים קחו את עצמכם בידיים- הדרך מצמחונות לטבעונות קצרה.! דרך אגב מנגו- אתה טיבעוני? שמע צרוף מקרים - יש לי חתול שקוראים לו מנגו בגלל הצבע שלו...

M a N g O

New member
אני בת.

כמו שקארין אמרה,הדרך מצמחונות לטבעונות היא קצרה. אני אישית לא טבעונית וגם לא צמחונית.אבל מודעת לבעיה של ההתעללות בבעלי חיים ואני בהחלט נגד זה.

K A R I N

New member
את לא צימחונית/טיבעונית?!??!??!??!

אז על מה את מדברת בכלל- את ממש מפגרת וצבועה את מטיפה לצימחונים להיות טיבעוניים ואומרת שהם צבועים, אבל את בעצמך נוקטת ב"מדיניות החיסולים" נגד בעלי החיים ושמה אותם על צלחתך???????? בושה ממש. צבועה- עדיף להיות צימחוני ולא להיות יפה נפש שמטיף לטיבעונות שהוא בכלל אוכל בשר!!!!!!!! את נשמעת כמו ילדה קטנה שלא מבינה כלום בחיים וסתם מנסה להיכנס לדיון, מה לך ולטיבעונות שאת מטיפה לה??????

M a N g O

New member
מה הקשר?!?!!?!?!

דבר ראשון,מההתנהגות שלך אני מבינה שאת לא ממש בוגרת אם את אומרת לי שאני "מפגרת". כנראה שאת לא מבינה כל כך את מה שאת אומרת,כי אם תבדקי במילון,אין קשר בין מה שאמרתי לבין "מפגרת". בקשר ל"מדיניות החיסולים"-אני מעדיפה לאכול בשר ולא להגיע לגיל 30 ולחיות על כדורים.אני התעניינתי בעניין הטבעונות בגלל שאחותי היא צמחונית כבר כמה שנים ועכשיו היא גם טבעונית. אני מבינה שאי אפשר לפגוע בבעלי חיים אבל מצד שני אני רואה שאחותי חיה כל היום על כדורים ואני לא רוצה לחיות ככה.

תרגעי חמודה...

אולי אחותך לא עשתה את זה בדרך הנכונה. מי שעושה את זה כן בדרך הנכונה, אוכל דברים בריאים ומזינים שלא חייבים להיות מעולם החי- לא מגיע למצב של אחותך. עובדה שיש הרבה, הרבה מאוד צמחונים וטבעונים בעולם שלא חיים על כדורים. ובאמת, בלי להתרגז, אל תבואי ותטיפי אם את בעצמך לא כזאת. יעלית

M a N g O

New member
אני רגועה....

קודם כל.............אני לא צמחונית אבל יש לי זכות להגיד את מה שאני חושבת! דבר שני,אני באמצע מריבה עם קארין,ולא עם אף אחד אחר,אז אני אודה לך אם לא תתערבי.

Talia E

New member
זהו פורום

ובפורום לכולם, כפי שהעדת על עצמך: "יש לי זכות להגיד את מה שאני חושבת" (ורצוי בנימוס). אם את מעוניינת לערוך דיונים אישיים - יש לכך במות אחרות (אי מייל, מסרים אישיים). חופש ביטוי הוא ענין הדדי...

אבו-דני

New member
אני מכיר צימחוני שהגיע לגיל 43

--- ולא חיי על כדורים...אוכל חופשי מכל הצמחים וראה זה פלא,בריא יותר מאחרים הטפילים שניזונים מבשר בעלי חיים חסרי אונים

Talia E

New member
גם אני מכירה בן 46 שצמחוני כבר

27 שנים והוא בריא מאד בלי שום כדורים - אלא מזון מגוון.

Talia E

New member
אני לא חושבת שהיא ניסתה להטיף

לכלום. קראי שוב את הודעתה. כעס על אנשים שאינם חיים לפי ראות עיניך לא עוזר, לדעתי, להגשמת המטרה. אני לא מאשימה אותך שאת כועסת (גם לי יש כעסים על כל מיני דברים, שאני מנסה להרפות מהם בהדרגה), אבל אני חושבת שדו-שיח תרבותי הינו כלי, שכדאי לרכוש אם רוצים לקדם עניינים בחברה האנושית. מה את חושבת?

amichai58

New member
החתול שלך אוכל אוכל בשרי, לא ?

ובכך את גם שותפה עקיפה להתעללות בחיות (שמגיעות לפיו של החתול בצורת כופתיות מזון) איך פותרים דבר כזה ?

babe10

New member
שאלה טובה...

אני שואלת את עצמי כל יום לגביה. אני מאוד אוהבת בעלי חיים. לא אוכלת בשר, לא קונה מוצרים שנוסו על בעלי חיים. א-ב-ל, יש לי שלושה חתולים מתוקים שימותו אם לא יאכלו בשר, כי חתולים הם קרניבורים. חתול לא יכול להיות צמחוני כי אז ימות. איך פותרים את הבעיה? אני אישית נתקפת גועל כל פעם שאני נותנת להם את השימורים שלהם...

amichai58

New member
הפתרון המוסרי בעיני - שאריות

הפתרון המוסרי בעיני זה לתת לבעלי חיים שזקוקים לבשר שאריות שממילא זורקים. לפחות אחוז ניכר מהמנה שלהם. זה לא נכון שזה לא בריא (זה המצאה של חברות מזון) הכוונה בשאריות - זה אוכל שלא משלמים עליו כסף. כידוע בחקלאות, אם לא משתלם לעבוד - לא עובדים, ולא חסרים מקומות שנסגרו - לפעמים בצער רב. צריך למצוא מקומות שיש שם - בטוח כל גן אירועים יש לו וכל קצב, ולפעמים תתפלאי כמה. קצת עבודה, קצת אולי לא נעים, אבל מוסרי.

^NB^

New member
מה הבעיה?

אני לא יודע מה איתך אבל הסיבה שאני טבעוני זה כי אני מאמין שאפשר לחיות לחיות חיים נורמלים בלי מוצרים מבעלי החיים החתולים שלך ימותו אם הם לא יאכלו בשר אז תני להם בשר... הם חייבים, אין בזה שום דבר לא מוסרי זה פחות או יותר מה שרציתי להגיד

(מיכל)

New member
טוב

לא חשוב שאני לא ממש כותבת פה אני בכל מקרה צמחונית יותר משנתיים ולא טבעונית וגם לא מתכננת להיות כי לא נראה לי שאני אצליח לחיות ככה כי רוב מה שאני אוכלת זה מוצרי חלב ואני יודעת שזה התעללות אבל מה לעשות?

למעלה