עדכון הפרוטוקול של פונזטי.

../images/Emo41.gifעדכון הפרוטוקול של פונזטי.../images/Emo41.gif

אולי אפשר גם להכניס את זה למאמרים. http://health.groups.yahoo.com/group/nosurgery4clubfoot/message/30939 ציטוט מפורום nosurgery4clubfoot שפורסם לפני יומיים. מייל מד"ר פונזטי:
"After 3 months of full time brace wear, we usually gradually wean the babies out of the brace, starting with 4 hours a day out for one month, then 8 hours a day out. We try to have the babies wear the brace at night and naptime for a total of 16-18 hours and once they are walking wear it at least 14 hours. We used to recommend bracing continue to age 3, but since we have seen some relapses, we now recommend 3 1/2 to 4 years of age. I.V. Ponseti, M.D."​
ובתרגום חופשי: לאחר שלושת החודשים הראשונים בהם צריך להיות עם הנעליים כל הזמן, מורדים באופן הדרגתי את זמן נעליץ הנעליים. בהתחלה מורידים 4 שעות למשך חודש ולאחר מכן מורידים ל8 שעות. אנו מנסים שהתינוקות ינעלו את הנעליים מינימום 16-18 שעות וכאשר הם הולכים לפחות 14 שעות(!). נהגנו להמליץ על נעילת הנעליים עד גיל שלוש אך בעקבות כמה חזרות אנו ממליצים עכשיו על 3.5 עד 4 שנים. איהאב ואורית האם תוכלו בבקשה "לנעוץ" הודעה זו למשך שבוע כך שגם המבקרים הפחות עיקביים לא יפספסו את זה? תודה.

Adoushi

New member
אני חושב שצריך

להראות את המייל הזה לרופאים שלנו ולשאול את דעתם? למה כל רופא יש לו פרוטוקול משלו? מה אתם חושבים על זה? (למרות שהדיון הזה לעולם לא ייגמר)

אני משתגעת מיזה. אני מתכננת להראות

את המייל הזה ביום ראשון הבא לד"ר בור. מהניסיון שלי פורת אומר- "כי ככה אני עושה". אתה צודק זה לעולם לא ייגמר. אני מרגישה שכל הזמן צריך לנצח את הרצון של הרגל לחזור למצב ק"פ. אז באמת כמה שעות זה מספיק????

ilana k

New member
שאלתי כבר מזמן

למה ד"ר בור מוריד מיד לשעות הלילה (בן 10-12 שעות) את הנעליים. הוא אמר לי שכל יתר הרופאים לא פועלים לפי הפרוטוקול. האמת שלמיטב ידיעתי ד"ר בור הוא יחידי שמרשה להוריד את הנעליים רק לשעות הלילה מיד לאחר נעילת נעליים כל היום לתקופה של שלושה חדושים.

hanash

New member
מישהו מכיר, או יודע

על מטופלים "וותיקים" של ד"ר בור (כלומר מעל 5-6 שנים) ומה המצב בשטח?

אצלינו מה שקורה זה ככה

אושרי ישן עם הנעליים. מאז המייל הזה אנחנו מקפידים גם על שנת צוהוריים. אנחנו לא גיעים ל14 שעות אבל מצליחים להגיע ל12. מה קורה אצלכם?

למעלה