עדכון/תזכורת - מעבדה ממוחשבת

• פותח הנושא yehb
  • פורסם בתאריך

yehb

New member
שרשור שאלות מהמבחן על המעבדות - תנודות

היי אנשים. אנא שרשרו פה את השאלות שנשאלתם\ן במבחן על המעבדות לטובת אלו שלא נבחנו עדיין. אני אתחיל... מעבדה - תנודות. משימה : 1) להפעיל כוח מאלץ בתדר העצמי (1.47) של המערכת ולהוציא גרף של הזווית כפונקציה של הזמן פעם אחת ללא ריסון ופעם אחת עם ריסון (2 גרפים סה"כ). 2) להפעיל כוח מאלץ בתדר העצמי של המערכת ועוד 0.05 (1.47+0.05) ולהוציא גרף של הזווית כפונקציה של הזמן פעם אחת ללא ריסון ופעם אחת עם ריסון (2 גרפים סה"כ). להסביר את 4 הגרפים. שאלות : 1) מה תפקידו של הסליל ? * כוח מאלץ ע"י שדה מגנטי שמשתנה לפי התדר של הזרם (AC) שעובר בו. 2) להיכן הולכת האנרגיה של המערכת ? * לחום. 3) כיצד ניתן לגרום למערכת להיות ברזוננס תמידי ? * ע"י כך שנשנה את התדר של הכוח המאלץ לפי תלות התדר העצמי של המערכת בזווית התנודה שלה. בהצלחה לכולם

מיפוי שדה אלקטרו'

די פשוט - החלק השני של הניסוי (לדעתי קיים גם החלק הראשון). שאלות של אולגה: מה זה סלילי הלמהולץ, למה השדה שנוצר ע"י שני סלילים גדול מהשדה שנוצר ע"י סליל אחד (סופרפוזיציה של שדה וקטורי) ובאיזה אפקט משתמשים במדידות של החלק הראשון (הול - לפרט) כמו"כ לאולגה יש שאלת מחשבה די קשה: באיזה מקרה אלקטרונים לא ירגישו כח המופעל ע"י שדה חשמלי. שדה מגנטי מנוגד לא תופס, מהירויות גבוהות מאוד לא תופס.

Jony I

New member
תא פוטו וולאטי

שאלות לא ממש פשוטות (לפחות לא במבחן) 1. כיצד עובד תא פוטו וולטאי? (כיצד מתבצעת המרת אנרגית האור לאנרגיה חשמלית) 2. האם ניתן לראות מדוד את הטמפרטורה של השמש לא ישירות? (וכיצד...) 3. האם זה נכון משיקולי ניצול אנרגיה להשתמש בנורת ליבון בתחום האור הנראה? הייתה עוד שאלה שאני לא זוכר... והמשימה הייתה לחשב את הנצילות של התא ב28v.

Tsphinx

New member
עוד שאלה

מה צרי לעשות כדי להשוות את ההספק בתא מול מד הקרינה אם מערכת הניסוי מאלצת מרחק כפול בין התא לנורה מול הנגלאי קרינה לנורה ?

Tsphinx

New member
אם היינו יודעים את התשובות ...

את חושבת שעוד היינו כאן
חחחחחחחחחחחחחחחחח

תנודות

1) למטוטלת דבוק מלמעלה (מתחת לסליל) חפץ קטן מהו? - מגנט קבוע 2) בגרף של התדר העצמי עם הריסון, בהתחלה האמפלוטודה עולה ואז נשארת קבועה, איזה כוח (מרסן או מאלץ) משתנה בדרך - הכוח המרסן, כי הוא תלוי במהירות הגוף (המטוטלת) ככל שהמהירות של הגוף גדלה כך גם כוח הריסון גדל עד שיש איזון בין הכוחות. 3) איזה אנרגיה יש במטוטלת - פוטנציאלית וקינטית 4) המטוטלת עשויה מאלומיניום מה היה קורה אם היינו מחליפים את החומר בברזל - מכיוון שהמטוטלת פיזיקלית ולא מתמטית אז המשקל של הברזל היה משפיע , כלומר המטוטלת הייתה כבדה יותר והתדר העצמי היה קטן- זה מה שאלכסיי טוען. למרות שאני זוכרת בפירוש מההרצאות של MIT שהמרצה תלה בחדר מטוטלת ענקית ובאיזשהו שלב קפץ והתנדנד עליה כדי להוכיח לסטודנטים שהמשקל לא משפיע...

salsaman69

New member
מבדיקה של נדב

אז מבדיקה של נדב נמצא כי מסת המטוטלת לא משפיעה על הרסוננס בוודאות אולי צריך להראות את המאמר לאלכסי

אלכסיי צודק

מכיוון שזו מטוטלת פיסיקלית מסת החוט אינה זניחה ולא ניתן להתייחס אליה כגוף נקודתי בשיקולי מומנט, אי לכך ובהתאם לככה התדר תלוי במסה (יותר נכון יחס הופכי לשורש המסה). לא עשיתי את הניסוי אז אני לא ממש יודע מה הלך שם.

salsaman69

New member
ועדיין

נכון שזו לא מטוטלת מטמתית גרידה אבל זה עדיין מתנהג כמו אחת גם בחישוב הנוסחאות ויותר חשוב שאלנו את הפרופ כיצד ניתן להשפיע על תדר התהודה אז הוא אמר או רדיוס גדול יותר או כוכב לכת אחר ( שינוי G ) מסת המטוטלת לא משפיעה על הרזוננס גל במטוטלת דיסקה

kachyy

New member
../images/Emo41.gifעדכון/תזכורת - מעבדה ממוחשבת

לקבוצה של יום רביעי: מחר(יום רביעי) תרגול בשעה 10:00 יום ראשון 27.01 מבחן בשעה 12:00-14:00

kachyy

New member
תרגול - מחר (יום חמישי)

החל מהשעה 14:00 יהיה ניתן לתרגל במעבדות למי שרוצה לקראת המבחן יש סיכוי ששי יגיע לתת תרגול (ויש סיכוי שלא...) מי שרוצה מוזמן!

telleran

New member
השראה

אבל שי שאל אותי (ככה שזה גם רלוונטי אליכם) איך עובדת המערכת עם הסולנואיד? יש זרם, יש שדה, יש שינוי בשדה- יש שוב זרם. מה מודדים (זרם בכניסה, מתח ביציאה) תכל'ס בניסוי עצמו הוא רק רצה שאני אמצא את μ, (כלומר לא את כל הניסוי), אבל רצה שאני אעשה את זה לא עם הגרפים אלא עם ה- scope.

Bardug0

New member
תקשורת רדיו - שלב הכיול

מה יהיה השלב הבא בניסוי? איזה גרף מקבלים בשלב השני? איך הפולינום שקיבלנו בכיול עוזר בו? מה משמעות הפיקים בגרף בשלב הבא? מה זה תהודה? מה גורם לתהודה? למה בטלוויזיות משתמשים באורכי גל קצרים יותר? למה צורת האנטנה היא אנכית?

תקשורת רדיו שלב שאחרי הכיול

צריכים ליצור גרף של המתח כנגד התדירות מ500KH עד 700KH משוואת הכיול נתונה והשאלות היו כמו אצל ברדוג.

Jony I

New member
היי

אתה מוכר לי מפורום מתופפים... מה איזה שנה אתה ומה אתה לומד?

למעלה