../images/Emo41.gifעובדות על אלישיה קיז../images/Emo41.gif
1.נולדה ב25 לינואר 1981. 2.למזל דלי
3.אלישיה במקור מהארלם, ניו יורק
4.אלישיה חיה בניו יורק סיטי כיום
5.כינוי: Lellow 6.חינוך: סיימה במגמת מקהלה;למדה בThe Professional Performance Arts School, במנהטן, ניו יורק
סיימה ללמוד בגיל 16 למדה בנוסף באוניברסיטת קולומביה, ניו יורק; התקבלה לשם בגיל 16, אך לא השתתפה כי העדיפה לשיר באופן מקצועי
7.אמא של אלישיה היא לבנה; היא אמרה לאלישיה שמותר לה לפרוש מהכל, מלבד הפסנתר. 8.אבא של אלישיה - אפרו אמריקני
9.השפעות מוזיקליות: Chopin, Marvin Gaye, Mary J. Blige, Miles Davis, The Notorious B.I.G., Stevie Wonder, Curtis Mayfield, Beethoven
10.אלישיה מנגנת על פסנתר וגיטרה. 11.אלישיה רוצה לשתף פעולה עם לוריין היל
12.אלבומה האהוב הוא "Songs In The Key Of Life" של סטיבי וונדר
13.אזרחות: אמריקנית, ואלישיה נוהגת להוסיף: bi-racial, שזה למעשה מולטי-גזעית, בתרגום חופשי
14.טעמה האהוב בגלידה הוא וניל, ו\או שוקולד. 15.האוכל שאלישיה הכי אוהבת לאכול עם הידיים הוא מנגו
16.את שירה הראשון כתבה אלישיה בגיל 14. 17.אלישיה החלה לנגן בפסנתר בגיל 7
18.צבע אהוב: כחול וסגול. 19.חברת תקליטים: J Records 20.הופעה פומבית ראשונה: הקוסם מארץ עוץ בגיל 4
21.ספר אהוב: The Invisible Man של ראלף אליסון (היא אוהבת לקרוא כשיש לה זמן
) 22.Mood Music(או בתרגום חופשי - מוזיקת מצב רוח, כשמלנכולים כזה
) - כל שיר של מארווי גיי. 23. מושך בבחורים: הליכה. "אם הוא הולך בביטחון, אני בהחלט נמשכת אליו." 24.מאוד לא מושך בבחורים: "כשהוא מדבר יותר מדיי על כלום
אם מרגע שהוא פתח את הפה הוא לא נסגר, אני יכולה להתעצבן נורא
"
25.מודלים לחיקוי: סטיווי וונדר ומאיה אנג'לו
26.כשרון חבוי: "אני שחיינית טובה. התאמנתי כדי שאוכל לשחות באולימפוס
" 27.סקסי בעינייה: מקי פיפר
28.הרגל גרוע: "אני עושה קלאקים בצוואר. כולם אומרים לי שכדאי שאזהר, כי אני עלולה לשבור אותו
" 29.העצה הכי טובה שקיבלה: "My grandmother said, 'Nothing before its time," That's a good way to put things in perspective." סבתא שלי אמרה: "כל דבר בשעתו." זו דרך טובה לקחת דברים בפרופורציות
30.מתארת את עצמה כ"מתפתחת."
הערות נוספות
אלישיה מתנשאת לגובה 1.73 סנטימטרים.
היא זכתה ב5 פרסי גראמי בטקס אחד
אלישיה היא האומן הראשון שחתם בתעשיית המוזיקה האגדית של קלייב דיוויס - J Records.
המגזין People, כינה אותה "פריצת הדרך של 2001".
אותו המגזין, כלל אותה ברשימת 50 האנשים היפים ביותר לשנת 2002.
לקחה את המקום ה12 במגזין Maxim ברשימת 100 החמים ביותר לשנת 2002.
נחשבת לחברת כבוד באחוות אלפא קאפא
שיר הבכורה של אלישיה, Fallin', תפס את המקום הראשון במצעד "100 החמים ביותר", ובמצעד הR&B\Hip Hop האמריקני.
אלבומה השני של אלישיה, "The Diary Of Alicia Keys" תפס את המקום הראשון באותם המצעדים הנ"ל
אלישיה מכירה את הזמר אשר מאז שהיא בת 14
קיז, הוא לא שמה האמיתי של אלישיה. הוא למעשה קוק(Cook). עניין הקיז מתקשר לעצם היותה מנגנת בפסנתר(Keys - Keyboards). לאלישיה אין קשר לזמרת הR&B שארלין קיז.
אלישיה מנגנת בנוסף בגיטרה
כתבה והפיקה את "Impossible" מהאלבום "Stripped", של כריסטינה אגילרה.
לו אלישיה הייתה יכולה לבטל איזו תוכנית טלוויזיה שתרצה, זו תהיה התוכנית של ג'רי ספרינגר.
1.נולדה ב25 לינואר 1981. 2.למזל דלי