עונה 5 - פרק 5: "הגביע"

דון גל

New member
../images/Emo41.gifעונה 5 - פרק 5: "הגביע"../images/Emo41.gif

"מנהל המיון בביה``ח מתלונן על מקרים רבים של אנשים שמתו מנטילת תרופות מזוייפות; דאץ` וקלודט פותרים תיק של נעדר שדווח עליו שנה קודם לכן; דני נקלעת למשבר נפשי." תהנו! הדון.

sagd

New member
פרק מצויין,

למרות שכל הזמן היה לי ספק לגבי הקומבינה של ויק עם הרוסי , היה מוזר לראות אותו מוטח על המכונית ושוטרים אוזקים אותו. בכל אופן, נראה שויק בכוח יגרור את אסוואדה לכיוונו ( היה לו מבט עצוב כשויק "נתפס") והוא יסייע לו בהמשך. העונה הולכת ומתחממת מפרק לפרק.

דון גל

New member
../images/Emo13.gifאני כל כך אוהב שהסטרייק טים

"מנצחת", גם אם זה ניצחון קטן.
קאוונו פשוט מעצבן אותי, אחת הדמויות הכי שנואות עלי בעולם הטלויזיה... הדון.

fox100

New member
אתה רציני?

קוואני הוא הדמות הכי מעניינת וחשובה שהייתה אי פעם במגן עד עכשיו. דבר ראשון הבן-אדם לא זוכה לכבוד הראוי המגיע לו בהוליווד וחבל - כי הוא שחקן מוכשר. לגבי הדמות שלו בסידרה: לדעתי הוא הדמות הכי חשובה בעונה הרביעית - ואין ספק שהוא מוסיף המון לסידרה עד עכשיו ללא ספק העונה הרביעית היא הכי מותחת - ולא חוזרת על עצמה כמו העונות הקודמות. הקטע שהוא מצותת לסטרייק טים - וכל מה שהם אומרים הוא רושם הערה על הנייר - היה ענק. ובכלל הקטע בסוף - תמיד הוא היה שליו, חייכן ובטוח שהכל הולך לו ופתאום אין לו כלום ואיך הוא איבד שליטה. באמת מעניין מה יהיה הלאה - אבל לדעתי הוא לא אמר את המילה האחרונה ולדעתי הצעד הבא שלו יהיה לעצור את למנסקי. ועוד משהו קטן - כנראה שצדקתי והעניינים בין דאץ' לבין השוטרת החדשה ילכו ויתחממו.

Carpet Crawler

New member
זו העונה החמישית, לא הרביעית

בעונה הרביעית הוא לא מופיע. וקאוונה הוא דובון חמודי

deathstar

New member
האיבוד שליטה זה באמת קטע יפה

הוא לא רק שהוא מבועס כי הסטרייק טים הוציאו אותו אידיוט הוא גם מבין שכל אותו זמן שהוא חשב שהוא צעד אחד לפניהם הם היו תמיד צעד אחד לפניו.

דון גל

New member
תראה, כמו הרבה אנשים אני רואה את

ויק ואת הסטרייק טים כשוטרים סטנדרטים, עושים את העבודה וקצת מושחתים. חוץ מהרצח של טרי, הם לא עשו שום דבר שאני לא הייתי עושה במקומם או שמוריד את ערכם כשוטרים בעיני. לכן, קאוונו מסמל עבורי מישהו שמנסה להפיל את הגיבורים שלי, את השוטרים שעוצרים את "הרעים". ובגלל זה אני שונא אותו. הוא גם משתמש במניפולציות מגעילות שממש מעצבנות אותי! הדון.

deathstar

New member
אני לא חושב שזה באמת כך

ויק שיין ושות' הם שוטרים מושחתים. לא הייתי רוצה לראות אותם אצלנו בכוח. הם רצחו בדם קר, סחרו בסמים, ועשו עוד המון שטויות. אבל בגלל שהם הגיבורים אנחנו לא רוצים לראות בנפילתם. זה מזכיר לי קטע ממאוחרי הקטעים של הסופרנוס. אחד מהאנשים שמגלמים אנשי אף בי איי אמרו שהיה פרק שהם ניסו לשים מכשיר ציטוט בבית של טוני. כביכול, הטובים (האף בי איי) מנסים להפיל בפח את הרעים (טוני וחבריו) ובכל זאת הקהל תמיד בעד טוני שישרוד את מכשיר הציטוט.

דון גל

New member
אני כן.. כן הייתי רוצה לראות יותר

שוטרים כמו ויק, או לפחות קרובים לויק (אין ספק שלרצח של טרי אני מתנגד מכל תוקף) במשטרת ישראל. הדון.

fox100

New member
שוטרים כמו ויק במשטרת ישראל?

אז בכלל נהיה כמו מכסיקו או קולומביה. האמת לא ברור לי מה הקטע הזה שאנשים נקשרים לדמויות בסדרות. צאו מזה אנשים כולה מדובר בסדרות. ולא משנה כמה טובה הסידרה - צריך לעשות הפרדה מהמציאות. אני מעריץ אדוק של הסידרה המגן והסופרנוס - ומעולם לא הזדהיתי עם אף דמות באף אחת מהסדרות. ואיזה פרק מעולה היה היום בסופרנוס - העניינים מתחילים להתחמם שם.

דון גל

New member
אכן היה אחלה פרק בסופרנוס, אבל לגבי

הקטע של להקשר? אני ניסיתי לפני כמה שנים להפסיק לראות סרטים וסדרות תחת ההנחה שזה "רק סרט," ולנסות להתחבר לדמויות ולעלילה, ולדמיין שזה מציאות. וואלה, אני הרבה יותר נהנה ומתרגש ו"מרגיש" ככה. בוכה בעמוק באדמה... פעור פה בסופרנוס... מלא אנדרנלין ב"המגן"... מתרגש ב"הבית הלבן"... אני חושב שזה יותר טוב מלראות בלי להתחבר, אבל הי, זאת רק הדעה שלי... הדון.

ofrasch1

New member
קצת מושחתים?

טרי הוא לא היחיד שויק רצח. גם את הפושע ההוא חובב כפות הרגליים מהעונה השלישית. לויק גם יש קשר ישיר לרצח של הראפר שמת (בעונה הראשונה, שויק הכניס את שני הראפרים לבוטקה ובבוקר היה רק אחד). ויק אחראי למוות של המון אנשים בכל העונות האלו. כל הדרך המושחתת בה הוא מנהל עניינים עם פושעים - גורמת למוות של אנשים - פושעים ולא פושעים. לדעתי אם נעשה באדי קאונט של מקרי מוות שהיו קשורים למעשי ויק - נעבור 10. חוץ מזה: גניבת רכבת הכסף - זה סטנדרטי?, לקיחת שוחד, זיוף והשתלת ראיות, איומים, מכות, עוד איומים, עוד מכות, שקרים, גניבת סמים (זוכר שג'וליאן כמעט העיד) - ככה לא אמורים לעבוד שוטרים. אז פליז, ויק הוא לא שוטר מושחת, הוא פושע במדי שוטר.

דון גל

New member
ויק והחבר'ה כל הזמן אומרים: כל עוד

בסוף התוצאה מאוזנת, ונוטה לכיוון ה"טוב", הם בסדר. ואני מאמין לאורך רוב הסדרה, הם עושים יותר טוב מרע, ולכן אני מוכן לסלוח להם על הפשעים. אני הייתי שמח אם יותר שוטרים בארץ היו עובדים ככה, לוקחים שוחד ועובדים תכלס, מאשר לוקחים שוחד וישנים בבית, כמו היום. הדון.

zoe d

New member
מחזקת את דבריך

קוואנו הוא הדבר הכי טוב שקרה לטלויזיה שלי בזמן האחרון...חח, וברצינות, חוץ מהעונה הרביעית, שאני משלימה עכשיו, ראיתי את כל הפרקים מההתחלה, מגיל 15 בערך. בפורסט ויטיקר התאהבתי בערך באותו זמן, כשראיתי לראשונה את "גוסט דוג" המושלם. אהבתי הלכה וגברה גם כשראיתי את "משחק הדמעות", "תא הטלפון" וכ"ו (מכוכב הקופים התעלמתי). בכל עונה יהיו מי שינסו לטרפד את הפעולות של ויק ולנו יהיה נוח להתעצבן עליהם, כי הם ה"רעים" כביכול (רק שהסדרה לא עושה אבחנה כזו). קוואנו הוא שונה, בניגוד לאסוודה שהתברר כאפס בכל מה שקשור לעקרונות אמיתיים והפך לפוליטיקאי חסר עמוד שדרה (טוב, האונס הזה היה שובר את הגב לכל אחד) והחל לשחק לידיים של כל מי שהציע לו רווח. קוואנו לא כזה. הוא פועל מתוך תודעת מוסר עצומה, ועדיין לא בוחל באמצעים מפוקפקים כדי להגיע למקום שהוא רוצה (ממציא ילד אוטיסט כדי להתחבר עם קורין) אחח, כמה שאנחנו אוהבים את הדמויות העגולות האלה. הפרק הלפני אחרון, שהזכרת, היה גאוני ברמות חסרות תקדים. התחושה הזו, שיש מי שמסתכל עליך שמנטרלת את כל הביטחון הזה שאהבנו להרגיש כשראינו את ויק שוב מתכנן מניפולציות או דוקר ילד בסיכה, ואז הטוויסט בסוף, שהבהיר מי הסתכל על מי...יאמ. זו הפעם הראשנה שהפרק כתוב וערוך בסגנון כזה, ויותר חשוב, הפעם הראשונה שאנחנו רואים את ההתרחשות לא דרך העיניים של ויק. אז נכון שהוא יצא מלך בסוף ואנחנו נרגענו, אבל הפרק נגמר בהתפרצות של קוואנו, שמקרה של דמות כל כך רגועה ונונשלאנטית כמוהו (הייתי מתחתנת איתו בלי להסס) היא בדיוק האקדח של המערכה הראשונה, זה שהולך לירות בגדול. יהיו הרבה חפירות מלוכלכות בכל מה שהיה ברור שלא נסגר באמת, טרי, אנג'י, מי יודע, אולי אפילו ארמדיו יחזור לככב. וזהו, קצת נסחפתי, מצטערת על המגילה. אבל איזה כיף שיש שוב סיבה להיסחף... :)

ערן FR

New member
יוווו איזה פרק ענק!

רציני המגן זה הסדרה הכי טובה שנראה לי הייתה איי פעם.....

Xetro

New member
הם עשו את זה שוב

כל הקטע של העוקץ הייתי במתח מטורף ודוגרי שבאו לעצור את ויק הכל היה כל כך משכנע שחשבתי שזה הסוף ודווקא ריחמתי על רוני ישר כי וואלה לא מגיע לו...אבל מהנקודה שויק חשף את כל העניין ועד הסוף צחקתי - כולל בקטע שקאוונו מתפרע בסוף חחח מחר אני יראה שוב בקושי שמתי לב למה שקרה אחרי זה חח איך ויק ובילינגס האפס הזה צועקים על קוואנו ואסוודה PRICELESS!
פרק קומדית מתח ענק הפעם היה הצחיק בטירוף בחציו השני,במיוחד כשרוני זורק את הגביע והשותף של קוואנו אומר "הם באמת ניצחו אותנו ברבע גמר שנה שעברה". שוב המגן הדגימה למה היא סידרה כל כך גדולה,ניתן למצוא דימיון בין החלק המותח של הפרק הזה לבין מה שקורה בתחילת העונה ה6 של הסופרנוס רק שבמגן זה לא היה מאולץ ואת זה נורא אהבתי...בסופרנוס היה ברור שטוני לא ימות כשנישארה עונה שלמה לשדר והאילוץ הזה איכזב אותי,במגן היה הגיוני שזה הסוף כי תכלס שון ראיין אמר שזאת העונה האחרונה (ועכשיו אני מבין למה) כך שניתן היה למצוא הגיון מסויים פה מה גם שהעוקץ המסודר של ויק היה נורא הגיוני כי סה"כ כל אחד היה עורך חיפוש בחדר ההוא אם הוא יודע שהוא תחת חקירה עם האזנות. ויק פשוט אונס את קוואנו ואני עדיין מצפה שקוואנו יצבור יתרון באחד הפרקים הבאים

deathstar

New member
עונה אחרונה? מפיתום

תהיה עוד עונה שישית אחרי העונה הזו, וכנראה גם עונה שביעית. לא ניפתר מויק כ"כ מהר :) ד"א אני חדש בפה :)

הדמות של רוני

לדעתי אין מספיק פיתוח של הדמות של רוני, לא יודעים עליו כמעט כלום, ממש כאילו אילצו לקחת אותו. הדמות של קאוונו בעייתית לטעמי- הוא משקר (ראה מקרה האוטיסיט) פותח חזיתות מכל כוון (ויק,אסוודה וכו) בסוף הוא יפול הלוואי המגן סדרה משובחת רק אוז מתקרבת אליה

Tristana

New member
5:5

הי לכולם! את מספר פרקי "המגן" שראיתי בחיי אפשר למנות על אצבעות שתי הידיים, חצי מהעונה השלישית וחצי מהחמישית. לאחרונה השגתי את העונות 1-3 ואני מתכוונת להתחיל לסגור פערים החל מהיום. anyway, ראיתי את הפרק אתמול, ולמרות שאין לי עדיין מעורבות רגשית עם הדמויות, כי באמת שלא ראיתי מספיק פרקים בשביל זה, אבל לקראת סוף הפרק, הקטעים עם השוחד והפשיטה... וואו! הייתי בלחץ אטומי! מצד אחד קיוויתי שהצוות יצליח להתחמק ברגע האחרון, מצד שני אבל לא ראיתי איך! הרי היה את הציטוט בתחנה, והמצלמות במחסן... קאוונו עשה טעות של טירון רגשן יתר על המידע... הוא היה צריך להפגין סבלנות, להמשיך לעקוב, להמשיך לצבור ראיות, במקום להתלהב מאיזה הצלחה אקראית. שמחתי שהוא נכשל אבל... הוא די מעצבן.

פרק אלוףףףףףףףףףףףףףף

היה פרק אלוף!!!!! חשבתי שזה הסוף וכבר לא הבנתי איך הם יצאו מזה היית בשוק שויק ירה בבלש כמעט קפצתי לטלוויזיה כדי להזהיר אותו!! והכי אהבתי שויק אמר בסוף הפרק לשיין "אל תדאג מקסימום ננצח את מח"ש עוד הפעם" וקוואנו ידע בדיוק על מה ויק מדבר.... אני לא יכול לתחכות כבר לפרק הבא.

למעלה