המסקנה שלי היא מעט שונה .
עבורי האח הגדול זה כמו סרט דוקומנטרי וגם הפורום נכלל בקטגוריה הזו עבורי . כאשר התחלתי לראות את מידת ההתלהמות בפורום החלטתי שאני צריך לעשות משהו בעניין ולכן התחלתי להגיב בפורום . וזה כמובן גם יצר לא מעט מתנגדים כי אני הפרעתי להם בהנאה שלהם . יש אנשים שחשים שהמתמודדים זה כמו לוח מטרות ושהם מחזיקים חצים ואמורים לנסות לקלוע בעיגול הפנימי ביותר במטרות ( המתמודדים ) . ואילו אני באתי והסתרתי להם את המטרות הללו ולכן הם פיתחו כלפיי סוג של תיסכול . אבל התיסכול שמופנה לעיתים כלפיי הוא כאין וכאפס לעומת התיסכול שאני חש כאשר אני בוחן את הדברים . הרצון להסתכל על אנשים אחרים ואינטרקציות בין אנשים הוחלף בשינאה עיוורת ומעוורת כלפיי מתמודדים מסויימים . הרצון להתדיין על סוגיות חשובות ומהותיות בחברה הישראלית איבד את מקומו לתמונות של מתמודדת שרחמנא לצילן אוכלת . הרצון להוקיע גזענות איבד את מקומו לגילויי גזענות בוטים לא רק כלפיי מיעוטים אלא בין אשכנזים למזרחיים ולהיפך . הרצון במדורת השבט איבד את מקומו בשריפה שמשתוללת על ידי עשבים שוטים . למעשה , מבחינתי אין חשיבות מי ינצח באח הגדול . כפי שזה נראה כרגע , על פי התגובות בפורום , כולנו הפסדנו . ולכן המסקנה שלי היא מעט שונה . אני חושב שבאמת הגיע הזמן שאנשים יבינו שהמתמודדים הם בני אדם . ומגיע שיתייחסו אליהם בכבוד . ביקורת זה אחלה , אבל השתלחויות מהסוג הנפוץ גם בפורום הזה , אולי הגיע הזמן להבין שהן אכן פוגעות . ואם זאת המטרה של ההשתלחויות הללו אז זה עושה את המשתלח לאדם הרבה יותר גרוע מזה שהוא משתלח נגדו . אם המשפט שדוגלים בו חלק מהמשתלחים הוא " אל תעשה לחברך מה ששנוא עליך " אז רצוי שיתחילו עם זה בעצמם כלפיי עצמם . אף אחד לא רוצה שישפטו אותו על פי טון הדיבור או מה שיש לו בצלחת . ואף אחד לא היה רוצה שיעוותו את שמו על מנת לעשות לו דימוי שלילי בקרב ציבור הקוראים . חשבתי שכבר עברנו את זה בערך בכיתה ג' וגם אז זה היה מאוד ילדותי . אבל , אלה דברים שהיו ידועים מראש ולא צריך את הבלוג של המשפחה של שפרה על מנת להוכיח את זה . רק קצת שכל ומעט אינטילגנציה ריגשית . ולי נדמה שאלה מצרכי החודש בפורומים השונים ( כל חודש , כל החודש ) . לא צריך הרבה על מנת לעשות את השינוי הקטן והמשמעותי הזה . רק קצת אחריות אישית על הדברים שיוצאים מהמקלדת . רק לחשוב על כך שיש אנשים רבים שעומדים לקרוא את הדברים הללו . ושבסופו של דבר כולנו מפסידים כתוצאה מההשתלחויות משוללות הרסן והגזענות המשתוללת . אז כן , אתם יכולים לכנות אותי טרחן . אבל אני לפחות טורח למען משהו חיובי . ואתם ?