עידוכנים- יום א' 49, ה-18.10

לא היחידי

אבל הכי לא רלוונטי לעניין . תבין , אין לי בעיה עם זה שאתה לא מסמפט את שפרה . זכותך לא לחבב אינדיבידואל מסויים . אבל כשאתה בא ומכליל קבוצה שלמה של אנשים ומגדיר אותם כמוזרים או מעניק להם את הסטיגמה הזו , זה צורם מאוד . באותה המידה שיכתבו שכל האשקלונים הם פרחים . לא ההכללה הזו מוצדקת ולא ההיא מוצדקת . ועל כך אני מתרעם . ( וגם על הנטיה שהולכת ופושה כאן שכל איזה מגיב מתחיל לכתוב על עצמו ברבים כמו שאתה כתבת " במחנה שלנו " ויש גם דוגמאות נוספות מאנשים אחרים ) .

droriko

New member
הסטיגמות קיימות, השאלה מה עושים איתם

יש לי חבר שלפי מה שאני זוכר הוא ממוצא מרוקאי להגיד "הוא מתנהג כמו אשכנזי אבל אתה לא מרגיש" זה מטופש כי הוא אינדיבידואל עם ייחוד משלו, אבל בוא נגיד שהרבה מהמאפיינים של הסטיגמה על המרוקאי לא דבקו בו (הקולניות,האמויונליות ועוד כל מיני) ככה שלהתייחס אליו כאל פרימיטיבי רק בגלל המוצא שלו כביכול זה מטופש זה מזכיר לי אגב שתמיד כשזמרי המזרחית נאבקים מול הממסד על יותר חשיפה והשקעות תקציביות המנהיג שלהם תמיד יצעק באיזשהוא שלב "אתם לא שמים עלינו זין! אכפת לכם רק ממוזיקה של צפונבונים אשכנזים כמו רמי פורטיס הזה וברי סחרוף(השניים כידוע לך נחשבים לסמל של הרוק הישראלי)" כשמה שמצחיק זה שהשניים בעצם מזרחיים

סטיגמות .

המוסיקה המזרחית מקופחת באמצעי התקשורת . אם מודדים את מידת הפופולאריות שלה בקרב הקהל ביחס למקום שהמוסיקה הזו תופסת בלוח השידורים אז אין ספק שיש שם משהו בטענות שלהם . ואני כותב את זה למרות שאני לא חובב מוסיקה מזרחית . עשו לאחרונה השוואה בין כמות השידורים של שירים מזרחיים ברדיו מול כמות ההורדות של שירים מזרחיים לסלולארי . המרחק בין הכמויות היה מעבר לסביר . אבל הבשורה שגם בזה אנחנו משתפרים והאלטיזם המוסיקאלי מתחיל להיסדק . ולא שאני אבוא ואומר לך ששיר כמו " בלבלי אותו " הוא שיר מדהים מצד שני גם השיר " דבש " של פורטיס הוא לא שיר מדהים על פי אותם האומדנים . הסטיגמות ובעיקר אלו העדתיות צריכות כבר לפנות את מקומן ולעבור מהעולם . וטובה שעה אחת קודם . אגב אני אתן לך אין סוף ניחושים ואתה לא תנחש את המוצא שלי וגם אני לא אנחש את המוצא שלך . וזה רק מעיד עד כמה כל הסטיגמות הללו לא רלוונטיות . ואני חושב שגם הסטיגמה שאתה ייחסת לשנקר ובצלאל היא לא רלוונטית . אם אתה לא מחבב את שפרה אז אל תחבב אותה . אתה לא צריך על הדרך להעליב קהל שלם .

droriko

New member
הקטע עם שנקר ובצלאל היתה הערת שוליים

בדרך כלל אני כותב את זה תחת סוגריים, אני לא יודע למה הפעם לא עשיתי את זה. וגם הדוגמא שנתתי היתה אנקדוטה משעשעת , הסטיגמה היתה בהקשר של פורטיס וסחרוף ולא של המוזיקה המזרחית ו"דבש" אגב הוא אמנם שיר דבילי אבל הוא לא מייצג את פורטיס מבחינה טקטסואלית(ואנחנו מדברים על קריירה של 30 שנה) ככה שמה שעשית זה אפילו סטיגמה

מה שעשיתי הוא לא סטיגמה .

מהסיבה הפשוטה שאין ולו הכללה אחת לרפואה . עשיתי השוואה בין 2 שירים ( ואפילו לא 2 קריירות של אומנים או רפרטואר ) שיר אחד כביכול מוערך ושיר שני מבוזה . מצד שני אני עברתי על חלק מההתבטאויות שלך אתמול . יש לי שאלה , ואני שואל ברצינות לגמריי . אתה לא מתחרט על חלק מהדברים שכתבת ?

droriko

New member
מצד שני ? התחלת עוד פעם ה"עין תחת עין" שלך?

ואם משהו שאני כותב לא נראה לך תגיב לאותה ההודעה , אני לא הולך עכשיו לתת לך התבטאות,התבטאות כי זה יותר נראה כמו משפט שדה.

אני שאלתי

האם יש משהו שאתה מתחרט שכתבת ? וזה לא משפט שדה ולא כלום וגם לא עין תחת עין או שן תחת שן . אני אבין את זה , אם לא בא לך לענות על זה .

Jason2

New member
אני הבנתי כבר אותו

הוא פשוט שונא היפים והוא שונא מוזרים וזה לא משנה כבר כלום. זה בסדר זה מסביר הרבה. הייתי מצרף את המילים של people are strage של הדורז אבל זה שיר של היפים אז זה סתם יחמם אותו.

../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

חייכת אותי . אבל האמת שהוא דיי בסדר . לפעמים מתפלק לו איזה משפט בטעות . אבל אני באמת מאמין שזה בתום לב . בקיצור לא דרוריקו הוא הבעיה של הפורום הזה בעיניי . ( למרות שכיף לי לפעמים להתכתש איתו אבל שנינו יודעים שזה ברוח טובה כל ההקנטות בנינו , לפחות כך אני מקווה ) .

מצד שני ....

אחרי שקראתי עוד כמה תגובות של דרוריקו מיום אתמול . יכול להיות שהיה לו יום רע ? האם גם דרוריקו הצטרף כאחרון המתלהמים אל שורת המקהלה הטראגית במחזה היווני האח הגדול ? שוב , מילא לא לחבב מתמודדת מסויימת . אבל בחייאת יש גבול לכל תעלול ! אז נקווה שזה היה יום אחד רע .

קרמפה

New member
ביקורת

בעקבות היום האחרון בפורום עלתה בי מחשבה. שהביטויים יפה נפש ומתחסד הם ביטויים שהיה הרבה יותר טוב אם לא היו קיימים. ביטויים שפשוט נוצרו כדי לאפשר לאנשים להתגאות בחוסר נאורות, ולהרגיש קצת יותר טוב. מה אתה חושב?

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לצערי אנשים מסוג מסויים מאוד נהנים להטיח את האשמות הללו ( יפה נפש , מתחסד וכו' ) כאשר אין להם טיעונים ענייניים נגד . למרבה הצער , ברוב הזמן אין להם טיעונים ענייניים נגד .

קרמפה

New member
דרוריקו- כנ"ל

הודעה פשוט מעולה, פוסט בפורום שאתה דרוריקו יכול ללמוד ממנו כל כך הרבה... כואב הלב איך שהיא חלפה לך ליד האוזן והקדשת לה מענה של שורה בקושי.

קרמפה

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifדרוריקו

תקרא את ההודעה הזאת שוב, הפעם בשבילי. פשוט כי לא הייתי יכול לנסח אותה כל כך טוב בעצמי.

קפרי

New member
דוריקו, אני בת 50, לומדת בשנקר (כן לעת זקנה

אחרי שנתתי נשמתי לילדי) ואל תגיד בבקשה שאני מוזרה, אני לא, אני אדם ואמא רגילים בהחלט ואפילו נהייתי טובה יותר (.. מה שכן, הלימודים שלי כאן גרמו לי לפתוח עיניים ולהבחין בה כאישה מאוד יצירתית. אני גם יודעת מהמנחים שבאים אלינו ש"בצלאל" הוא מוסד ברמה גבוהה מאוד, יתכן שההסתגרות או אולי חוסר עניין נראה כהתנשאות (יש לי חברה שלא רואה טוב ולא רוצה משקפיים או עדשות בחוץ וכולם אומרים שהיא סנובית כי חושבים שלא רוצה להגיד שלום). אגב, כל "העדינים" שם נראים קצת סנובים ואולי הם פשוט כאלה ולא מתנשאים.

SnowKing

New member
למה היא צריכה להעניש את עצמה

בגלל רשעות של כמה ילדות בנות 14 מאחורי מסך המחשב? אולי אתה לא אוהב את איך שהיא מתנהלת. אני אישית חושב שהיא וצבר היחידים שמגיע להם כבוד על איך שהם התנהגו במשחק הזה, ואני לא היחיד. אין שום סיבה שהיא תצא מהתחרות.

droriko

New member
ולהאשים את הרוע שלה במקום עצמו זה לא לעניין

ליאון איתי וונסה כלואים באותו מקום , ועוד לא ראיתי אף אחד מהם מתנהג בצורה מרושעת ומעליבה כל כך כמו למשל שפרה וצבר .

Lomsahne

New member
איזה התנהגות מרושעת ומעליבה?

מה הם כבר עשו ? אגב גם עינב שאני לא ממש מחבב בחיים אני לא חשבתי שהיא רעה או משהו, המעשים שלה לא נובעים מרוע וגם לא של אפחד מהוילה אפילו לא של נעמה שחשבתי הרבה זמן שהיא בנאדם באמת רע אבל הבנתי שזה לא נכון ושגם היא לא פעלה מרוע.

למעלה