אז קודם כל
שום דבר מכל מה שכתבת לא נלקח אישית . וגם אני כמו כולם חושף את עצמי לביקורת אישית כאשר אני כותב בפורום . אם אני לא מעוניין בביקורת אישית מהסוג הזה אז עדיף לי לכתוב את דבריי במחברת בבית . אז אל תרגיש רע על הביקורת שהעברת עליי . עכשיו אם תרשה לי אני אענה לטענות שעולות מתגובתך . אתה טוען כי : " איך אתה יכול להצדיק אדם כשי שמייצג את כל מה שמכוער בישראליות ? ! " שי מייצג בעיניך את כל מה שמכוער בישראליות , בעיניי אחרים דווקא אשר מייצג את הכיעור ובעיניי אחרים דווקא שפרה מייצגת את מה שמכוער בישראליות . ויש כאן כמה שחושבים שרנין מייצגת את מה שמכוער בישראליות ועוד כמה שחושבים שעינב ואבא שלה מייצגים את מה שמכוער בישראליות . כאשר אתה כותב על שי כדבר שמייצג עבורך את הישראלי המכוער , אתה בטח שוכח שחכמה מהסוג הזה וערמומיות מחשבתית זה הדבר החיובי הכי חשוב שאנו הישראלים מתבלטים בו . רבות כבר דובר על המוח היהודי שממציא פטנטים ועל היכולת הישראלית לאלתר דברים . אתה כמובן יכול לבחון את זה גם מהצד השלילי וגם מהצד החיובי , לכל מטבע יש שני צדדים . שלא לדבר על כך שהחתירה לעבר המטרה והדבקות במשימה הם מהסימנים הברורים וגולת הכותרת של הצבא הישראלי ( כאשר היה בתקופות מעט יותר טובות ) . אתה רוצה לכנות את התכונות האלה כמשהו שמייצג את הישראלי המכוער ? אני מעדיף אנשים שמנסים לעשות משהו אקטיבי על מנת לשלוט בגורלם מאשר אנשים פאסיביים שממתינים לתורם להיות מודחים ולא מנסים לעשות שום דבר בעניין . ואם להיות דבק לנאום מלא הפאתוס הציוני שכתבתי כאן אז אני אכתוב שאני מעדיף אנשים שלא מובלים כצאן אל הטבח ( כאידיאלוגיה ) . אני לא מהמעריצים הגדולים של שי ( יש לי פייבוריטים אחרים ) אבל אני בהחלט מודה שאני מעריך את התכונות שלו ואת היכולת להעריך ולאמוד את המציאות , לנקוט באסטרטגיה הנכונה בזמן המתאים ולהביא אותה לכדי מימוש . אלה ערכים יסודיים בעולם העסקים בין אם תכיר בכך ובין אם לא . אז אנשי עסקים מייצגים עבורך את הישראלי המכוער ? ומה לגבי זה ששי עשה את המעשה ההגיוני היחידי שהוא יכל לעשות בגבולות המשחק על מנת להקטין את היתרון הלא הוגן שיש לעינב וליוסי על פניי האחרים ? יתרון שגדל לאחר שגם אשר הצטרף לקליקה שלהם . אולי זה לא כלכך מכוער להתקומם כנגד חוסר צדק מהסוג הזה ? אולי הסיטואציה דחפה את שי לנקוט באסטרטגיה הזו ? אני יכול להמשיך ללהג כאן על הסמליות של דברים מסויימים כפי שהם באים לידי ביטוי בהתנהלות של שי . אבל אני באמת ממליץ לך לא לקחת ללב . אני יכול להרגיע אותך שאני רואה את המעשים של שי בתוך הקונטקסט של המשחק ולא כחלק מהחיים . עושים כאן דמונתיזציה של שי כאדם ואני מציע לא ללכת בשביל הזה . אני ( להבדיל ממך כניראה ) מעדיף לעשות הפרדה בין המשחק לבין החיים ולי זה ברור כי אנשים נוהגים אחרת בגבולות המשחק מאשר בחיים האמיתיים . אל תשכח שבוילה אף אחד הוא לא חבר אמיתי , לא חבר ילדות וכנראה שגם לא ישמרו על קשר אחרי המשחק . אף אחד גם לא בא לשם על מנת למצוא חברים חדשים וגם לא על מנת למצוא חתן או כלה . הם באו לשחק משחק עם מטרה מאוד ברורה . האחרון שנשאר עומד הוא המנצח . ואני ממש לא רוצה לפתוח כאן דיון על ערכים . אבל אלה הערכים שחינכו אותי עליהם ולא רק הם . חינכו אותי לסובלנות כלפיי האחר ולחפש את החיובי ולא להתמקד בשלילי . וחינכו אותי גם לנסות להוציא את המרב מכל סיטואציה וזה בדיוק מה ששי מנסה לעשות הוא פשוט נמצא בסיטואציה שכל מה שהוא יעשה פרט ללהקריב את עצמו יהיה על חשבון מישהו אחר . אני לא תמים דעים איתו בכל הנוגע לדרך שבה הוא בוחר לנקוט בכל רגע ורגע . אבל אני כן מעריך את המאמצים שלו . אז אני באמת מתנצל על הנאום הציוני שכתבתי כאן . אני אנסה להסביר את זה בדרך יותר קלילה : בוא תנסה להתייחס לשניה לתוכנית האח הגדול כאל תוכנית שמשדרת משחק כדור כלשהו ( כדורסל או כדורגל לצורך העניין ) . יש כללים וחוקים וכל עוד השופט ( ההפקה במקרה הזה ) לא החליט כי עברו על החוקים אז הכל לגיטימי . לכל השחקנים על המגרש ברורה המטרה של המשחק וכך גם לקהל . המטרה היא לנצח את הקבוצה היריבה בכל אמצעי לגיטימי וחוקי . נתתי פעם את הדוגמא של מייקל ג'ורדן שהוא לא היה שחקן הכדורסל שמשחק הכי נקי . ולא פעם הוא עשה גם עברות והשתמש המון בטראש טוק תוך כדי המשחק מול היריבים שלו . והוא עדיין השחקן הכי גדול של משחק הכדורסל , כי הוא היה ווינר שלקח את הגורל שלו ושל הקבוצה שלו בידיים שלו . ומראדונה ? לא הבקיע שער עם היד מול אנגליה במונידיאל ? זה נראה לי נאיבי לצפות מאנשים בתחרות להיות יותר צדיקים מהאפיפיור . בתוכנית הזו על ההפקה לשמש כשופטים שאחראים על שמירת החוקים ( וכל הטענות על השיפוט צריכות להיות מפונות רק אליהם ) ועל הקהל לשמש כשופטים שאחראים על הניקוד . ולשם כך הקהל צריך להבין את מטרת המשחק . הקהל יכול להעניק ניקוד על הביצוע הכי יפה או על מאמץ שהושקע , הקהל יכול לבחור גם להעניק ניקוד על אסטטיות , או על כישרון או חוש הומור . אבל לפי דעתי הקהל לא יכול להתעלם לחלוטין מכך שמדובר כאן במשחק עם מטרות מאוד מוגדרות . זכותו של הקהל גם למחות על הדרך של שחקן לשחק את המשחק גם כאשר זה בתוך הכללים ובלי שהשופט קבע שהשחקן עבר על הכללים . וזכותו של הקהל גם להעריך את המאמץ שמשקיע אותו השחקן על מנת שלא להפסיד את המשחק . הכל זה בסך הכל רק הבדלים בדרך בה מסתכלים על אותם הדברים . אז באמת , אל תיקח ללב . זה בסך הכל משחק יש בו אלמנטים מציאותיים אבל בסביבה וסיטואציה מאולצת ולא טבעית . ואם אתה כבר מתעקש להשליך מהמשחק אל המציאות , אל תשכח לעשות את אותו הדבר גם בדברים החיוביים ולא רק בשליליים כביכול . המציאות תמיד יותר מורכבת מהחלוקה הפשטנית לשחור ולבן .