עידכונים מהוילה - יום 43 , ה- 13.10

אני כתבתי עוד קודם

את האסטרטגיה של שי . הוא הראשון שהבין שאם רוצים להדיח מישהו מהקליקה החזקה של אשר , עינב ויוסי . אז זה ייתכן רק בסיטואציה מאוד ספציפית שבה רק הם יעמדו להדחה אחד מול השני . הצעד של אשר היה מפתיע , אבל גם בלעדיי הצעד הזה ומתוך נקודת המוצא שאשר לא היה מצביע כנגד צבר ושפרה בשל הסולחה שקיים עימם ונקיפות המצפון שלו . אז גם בלי ההדחה העצמית של אשר המועמדים להדחה היו : אשר , עינב ויוסי . כל הקרדיט ( ואני מתכוון לקרדיט במובן החיובי ) הוא לשי ולאסטרטגיה שלו שהוא הצליח להגשים . אין מה לעשות , זה חלק חשוב מהמשחק כל נושא האסטרטגיות . לאחר שיודח אחד מהשלישיה הזו , שי יתקל באתגר חדש כי זה עוד פשוט להדיח 1 מ3 . אבל להדיח 2 מועמדים פופולאריים כמו יוסי ועינב ( או אשר למרות שההערכות מדברות על כך שהוא הכי פחות פופולארי . אבל הערכות הן רק הערכות ותיתכן גם הפתעה ) זה אתגר גדול פי 10 . כפי שזה נראה כרגע , יוסי ועינב ( במידה והם אלה שישארו ) מקלים על שי את ביצוע האסטרטגיה . יוסי בגלל השתן שממלא את ראשו מהדחה להדחה שהוא צולח . ועינב ? עינב היא האוייב הכי גדול של עצמה . עכשיו תגידו מה שתגידו , לפי דעתי צריך להעריך את מה ששי הצליח לעשות כאן . הוא הצליח לגבש את כל הבית בצורה כזו שרק השלישיה הזו תעמוד להדחה . וכך הוא כופה על הציבור להדיח את אחד המתמודדים הפופולאריים . וזה היה חשוב כי זו הדרך היחידה להדיח מישהו מהם . וכל הדחה כזו מקרבת את השאר אל הגמר ויוצרת יותר עניין בתוכנית . צר לי לומר לכל אלה שלא מסמפטים את שי אבל הוא הרוויח אצלי מספר נקודות על המהלך הזה ( ולא שיש לי משהו כנגד הקליקה . אבל אני יודע להעריך שחקנים אקטיביים שמאמצים אסטרטגיה נכונה ואת המימוש של אסטרטגיה כזו מורכבת ) . ויש לי שאלה ... מישהו ראה את קמבלי לאחרונה ? כי היא טענה שהספקולציה שרשמתי ביום שבת בנוגע לאסטרטגיה של שי היא קישקוש . פשוט אני סקרן לקרוא את דעתה עכשיו .

droriko

New member
שי משחק מלוכלך

אסור לך לגרום לאנשים להצביע על בסיס אסטרטגי,מותר להם להצביע על דעת עצמם (למרות שבהאח הגדול אורגינל הצבעה כזו היא חסרת משמעות כי הרוב ממילא מצביעים על בסיס אישי) אבל לעודד אנשים להצביע למי שמסכן אותם במשחק(המשחק שלמרבה האירוניה שי עצמו יצר) זה כבר להכניס אסטרטגיה בגלוי לוילה ובעצם לעבור מהאח הגדול להישרדות. ששי ילך להישרדות ויתמודד מול 16 אנשים שבאו מלכתחילה לשחק את המשחק הזה, אם שם הוא ידיח אנשים בשרשראות אני אתן לו קרדיט , לא כשהוא וצבר הם היחידים שמשחקים ת'משחק.

הם ממש לא היחידים שמשחקים את המשחק .

עינב , אשר ויוסי לא שיחקו את המשחק ? כאילו אתה באמת מצפה שהמתמודדים יסתובבו בבית כמו רהיטים ולא יעשו כלום על מנת לשלוט בגורל שלהם ? מה הם שם בשביל הכיף ? יש שם אנשים שעזבו משפחה , חברות או חברים . וכל זה על מנת להיות סטאטיסטים בהצגה של יוסי או של לאון ? שי לא אירגן אסטרטגיה במובן הזה שהוא קבע סדר הדחות עם כולם למספר הדחות קדימה . הוא פשוט היה הכי עירני לגבי האופציה של ההדחה של הקליקה . והוא פעל בתוך גבולות המשחק לפי הבנתי ( אם כי הוכחתי בורות בעבר כאשר כתבתי שמותר לדבר על הדחות קודמות ובתוכנית הבהירו שאסור לדבר על ההדחות שהיו , אתכם הסליחה .) . בכל מקרה המהלך של שי הופך את התוכנית להרבה יותר מעניינת . ואת זה אני לא חושב שמישהו יכול להכחיש ( פרט לכאלה שמעריצים את השילוש הקדוש : האב , הבת ורוח הקודש
או כאלה שפשוט לא נמנים על המעריצים של שי וליבם נחמץ בכל פעם שהוא מצליח להתחמק מהדחה ) .

droriko

New member
עוד פעם

אתה לא תראה לא את שלישית "המזרחים" מנהלים דיון לתוך הלילה על מייותר מסוכן להם ב"משחק" ומי פחות, עוברים אחד אחד בבית ומלכלכים על מישהו אחר כדי לחסוך קולות נגדם,אתה לא תראה את השלישיה מלקקים לאנשים רק כדי שיצתרפו לקליקה שלהם . עינב אפילו אמרה לאבא שלה שהיא באה לפה כדי ליהות מי שהיא ולא בשביל לשחק , ועוד פעם מדובר באבא שלה ולא במישהו זר בוילה שהיא יכולה לחרטט. לגבי איתי וונסה אותו דבר כמו לקבוצת המזרחים. וזה לא שלא ניתנה כל אחד מהם ההזדמנות להצטרף לאחת משתי הקבוצות , אבל כמו שצבר עצמו אמר הם מתרחקים כמה שיותר מה"משחק" .

למען האמת ,

זה לא הופך אף אחד מהם לחכם במיוחד . הם רק לא הפנימו את הסיטואציה . במקרה של עינב ויוסי הם דיי בוטחים בקהל שיציל אותם מהדחה . איתי וונסה משוכנעים שהם באו לדגמן רהיטים או משהו כזה . המבחן האמיתי יהיה בסופו של דבר מבחן התוצאה . אם אחד כמו איתי או ונסה יזכו במשחק אז המסר הוא שצריך להיות הכי מרוחק מהאינטריגות . אם יוסי ינצח אז זה אומר שצריך להיות הכי עממי ומבדר . וכך הלאה בהתאם למועמדים שיגיעו לגמר . בתכלס אין אף אחד שיודע בביטחון מה הדרך הנכונה . אפילו לא אנחנו שרואים את הכל מבחוץ וקוראים כאן בפורום . ומבחינה מסויימת גם לא לשחק את המשחק ולהתרחק מהמשחק זה בעצם לשחק את המשחק אבל בדרך שונה . בסופו של דבר כולם משחקים את המשחק מעצם הימצאותם שם ועל פי היכולות שלהם . ובוא לא נקדים את המאוחר , בינתיים ונסה ואיתי לא הרגישו ממש את הלהבות מתחת לרגליים שלהם . יתכן שבשניה שהם יתחילו להרגיש בכך כל האסטרטגיה שלהם תשתנה בהתאם .

droriko

New member
איתי לא רק משחק את המשחק

הוא גם יודע לשחק אותו בצורה הראוייה ביותר הוא יודע לרמוז לליאו,ככה ממש כבדרך אגב ,, ששי יותר מדי שתלטן עליו, הוא יודע לרמוז לונסה שלהבדיל משאר הדברים הוא היחיד שאמיתי במשחק הזה, הוא יודע לקחת משפט של שפרה על שי ,להוציא אותו מהקשרו ולספר לשי בכל זאת . ומה לגבי זה שהוא מדיח את אשר כי לדעתו הוא רמאי ברמה של גנב כשבעצם ביום ביום הוא קרוב אליו ואפילו נותן לו לספר אותו? הוא פשוט שיחק בחדר האח הגדול את הצדקן בשביל אהדת הקהל אז אתה רוצה הלגיד לי שהוא אל שחקן? . ויש עוד ועוד דוגמאות, הבן אדם בהחלט בא לשחק, רק שלהבדיל משי וצבר לא משחק מלוכלך ,ולצערו הוא יעוף בגלל זה .

כל מה שתיארת כאן

זה עונה להגדרה של משחק מלוכלך . אז איך אתה טוען שאיתי לא משחק מלוכלך ? ולמען האמת אני חייב להודות שאני לא עוקב אחרי איתי . הוא פשוט משעמם אותי ומרדים אותי ולכן גם חסרים לי מעט נתונים עליו . תודה על ההבהרות .

droriko

New member
מה שאיתי עושה כשר למהדרין

כי כמו שהסברתי לפייריוויטצ' יש סיכסוכים אסטרטגים ויש סיכסוכים אישים ואיתי הולך על האישים, ובהאח הגדול זה לגיטימי ואף רצוי (בעוד שי הולך על שניהם ופה הבעיה שלי איתו)

שכח מזה ...

כמעט ואין סיכסוכים אישיים . פרט לסיכסוך המכוער שפרץ בין נעמה לבין שי . אם תוציא את הכללים של המשחק וההדחות מהוילה אתה תראה איך כולם מסתדרים יופי ביחד . איתי לא מנסה להדיח את אשר כי יש לו סיכסוך אישי איתו . אז לפי דעתי על פי הדברים שאתה הבאת אין הבדל בין המשחק של שי לבין המשחק של איתי . ההבדל היחידי הוא שלשי יש השפעה על האחרים ואילו לאיתי אין ממש השפעה וזה מתחיל מתוך המחשבה האישית וחוסר הביטחון של איתי שאין לו השפעה ומתוך הבטחון ומהמחשבה של שי שכן יש לו השפעה על האחרים ( ועובדתית אני חושב ששניהם צודקים כרגע ) .

זה נורא שאתה חושב ככה,

עזוב את המשחק, גאוד, איך אתה יכול להצדיק אדם כשי שמייצג את כל מה שמכוער בישראליות
בכנות, לא לקחתי שום הודעה ללב בפורום הזו עד ההודעה שלך, זה מעבר למשחק, עצוב לי שאתה לא מבין שהמדינה שלנו נראית ככה בגלל אנשים כמו שי...עצם זה שיש ישראלים שיושבים בבית ומצדיקים את המעשים של שי ונותנים לו קרדיט חיובי... לא הבית, לא המשחק ולא המתמודדים עצם זה, שאתה מצדיק מעשים והתנהגות כזו מדאיג אותי קצת בתור ישראלי... מצטער על הביקורת האישית, אבל שזה מגיע לרמות קצת יותר מורכבות ממשחק טלויזיה אני "מרשה" לעצמי לנהוג כך...

אז קודם כל

שום דבר מכל מה שכתבת לא נלקח אישית . וגם אני כמו כולם חושף את עצמי לביקורת אישית כאשר אני כותב בפורום . אם אני לא מעוניין בביקורת אישית מהסוג הזה אז עדיף לי לכתוב את דבריי במחברת בבית . אז אל תרגיש רע על הביקורת שהעברת עליי . עכשיו אם תרשה לי אני אענה לטענות שעולות מתגובתך . אתה טוען כי : " איך אתה יכול להצדיק אדם כשי שמייצג את כל מה שמכוער בישראליות ? ! " שי מייצג בעיניך את כל מה שמכוער בישראליות , בעיניי אחרים דווקא אשר מייצג את הכיעור ובעיניי אחרים דווקא שפרה מייצגת את מה שמכוער בישראליות . ויש כאן כמה שחושבים שרנין מייצגת את מה שמכוער בישראליות ועוד כמה שחושבים שעינב ואבא שלה מייצגים את מה שמכוער בישראליות . כאשר אתה כותב על שי כדבר שמייצג עבורך את הישראלי המכוער , אתה בטח שוכח שחכמה מהסוג הזה וערמומיות מחשבתית זה הדבר החיובי הכי חשוב שאנו הישראלים מתבלטים בו . רבות כבר דובר על המוח היהודי שממציא פטנטים ועל היכולת הישראלית לאלתר דברים . אתה כמובן יכול לבחון את זה גם מהצד השלילי וגם מהצד החיובי , לכל מטבע יש שני צדדים . שלא לדבר על כך שהחתירה לעבר המטרה והדבקות במשימה הם מהסימנים הברורים וגולת הכותרת של הצבא הישראלי ( כאשר היה בתקופות מעט יותר טובות ) . אתה רוצה לכנות את התכונות האלה כמשהו שמייצג את הישראלי המכוער ? אני מעדיף אנשים שמנסים לעשות משהו אקטיבי על מנת לשלוט בגורלם מאשר אנשים פאסיביים שממתינים לתורם להיות מודחים ולא מנסים לעשות שום דבר בעניין . ואם להיות דבק לנאום מלא הפאתוס הציוני שכתבתי כאן אז אני אכתוב שאני מעדיף אנשים שלא מובלים כצאן אל הטבח ( כאידיאלוגיה ) . אני לא מהמעריצים הגדולים של שי ( יש לי פייבוריטים אחרים ) אבל אני בהחלט מודה שאני מעריך את התכונות שלו ואת היכולת להעריך ולאמוד את המציאות , לנקוט באסטרטגיה הנכונה בזמן המתאים ולהביא אותה לכדי מימוש . אלה ערכים יסודיים בעולם העסקים בין אם תכיר בכך ובין אם לא . אז אנשי עסקים מייצגים עבורך את הישראלי המכוער ? ומה לגבי זה ששי עשה את המעשה ההגיוני היחידי שהוא יכל לעשות בגבולות המשחק על מנת להקטין את היתרון הלא הוגן שיש לעינב וליוסי על פניי האחרים ? יתרון שגדל לאחר שגם אשר הצטרף לקליקה שלהם . אולי זה לא כלכך מכוער להתקומם כנגד חוסר צדק מהסוג הזה ? אולי הסיטואציה דחפה את שי לנקוט באסטרטגיה הזו ? אני יכול להמשיך ללהג כאן על הסמליות של דברים מסויימים כפי שהם באים לידי ביטוי בהתנהלות של שי . אבל אני באמת ממליץ לך לא לקחת ללב . אני יכול להרגיע אותך שאני רואה את המעשים של שי בתוך הקונטקסט של המשחק ולא כחלק מהחיים . עושים כאן דמונתיזציה של שי כאדם ואני מציע לא ללכת בשביל הזה . אני ( להבדיל ממך כניראה ) מעדיף לעשות הפרדה בין המשחק לבין החיים ולי זה ברור כי אנשים נוהגים אחרת בגבולות המשחק מאשר בחיים האמיתיים . אל תשכח שבוילה אף אחד הוא לא חבר אמיתי , לא חבר ילדות וכנראה שגם לא ישמרו על קשר אחרי המשחק . אף אחד גם לא בא לשם על מנת למצוא חברים חדשים וגם לא על מנת למצוא חתן או כלה . הם באו לשחק משחק עם מטרה מאוד ברורה . האחרון שנשאר עומד הוא המנצח . ואני ממש לא רוצה לפתוח כאן דיון על ערכים . אבל אלה הערכים שחינכו אותי עליהם ולא רק הם . חינכו אותי לסובלנות כלפיי האחר ולחפש את החיובי ולא להתמקד בשלילי . וחינכו אותי גם לנסות להוציא את המרב מכל סיטואציה וזה בדיוק מה ששי מנסה לעשות הוא פשוט נמצא בסיטואציה שכל מה שהוא יעשה פרט ללהקריב את עצמו יהיה על חשבון מישהו אחר . אני לא תמים דעים איתו בכל הנוגע לדרך שבה הוא בוחר לנקוט בכל רגע ורגע . אבל אני כן מעריך את המאמצים שלו . אז אני באמת מתנצל על הנאום הציוני שכתבתי כאן . אני אנסה להסביר את זה בדרך יותר קלילה : בוא תנסה להתייחס לשניה לתוכנית האח הגדול כאל תוכנית שמשדרת משחק כדור כלשהו ( כדורסל או כדורגל לצורך העניין ) . יש כללים וחוקים וכל עוד השופט ( ההפקה במקרה הזה ) לא החליט כי עברו על החוקים אז הכל לגיטימי . לכל השחקנים על המגרש ברורה המטרה של המשחק וכך גם לקהל . המטרה היא לנצח את הקבוצה היריבה בכל אמצעי לגיטימי וחוקי . נתתי פעם את הדוגמא של מייקל ג'ורדן שהוא לא היה שחקן הכדורסל שמשחק הכי נקי . ולא פעם הוא עשה גם עברות והשתמש המון בטראש טוק תוך כדי המשחק מול היריבים שלו . והוא עדיין השחקן הכי גדול של משחק הכדורסל , כי הוא היה ווינר שלקח את הגורל שלו ושל הקבוצה שלו בידיים שלו . ומראדונה ? לא הבקיע שער עם היד מול אנגליה במונידיאל ? זה נראה לי נאיבי לצפות מאנשים בתחרות להיות יותר צדיקים מהאפיפיור . בתוכנית הזו על ההפקה לשמש כשופטים שאחראים על שמירת החוקים ( וכל הטענות על השיפוט צריכות להיות מפונות רק אליהם ) ועל הקהל לשמש כשופטים שאחראים על הניקוד . ולשם כך הקהל צריך להבין את מטרת המשחק . הקהל יכול להעניק ניקוד על הביצוע הכי יפה או על מאמץ שהושקע , הקהל יכול לבחור גם להעניק ניקוד על אסטטיות , או על כישרון או חוש הומור . אבל לפי דעתי הקהל לא יכול להתעלם לחלוטין מכך שמדובר כאן במשחק עם מטרות מאוד מוגדרות . זכותו של הקהל גם למחות על הדרך של שחקן לשחק את המשחק גם כאשר זה בתוך הכללים ובלי שהשופט קבע שהשחקן עבר על הכללים . וזכותו של הקהל גם להעריך את המאמץ שמשקיע אותו השחקן על מנת שלא להפסיד את המשחק . הכל זה בסך הכל רק הבדלים בדרך בה מסתכלים על אותם הדברים . אז באמת , אל תיקח ללב . זה בסך הכל משחק יש בו אלמנטים מציאותיים אבל בסביבה וסיטואציה מאולצת ולא טבעית . ואם אתה כבר מתעקש להשליך מהמשחק אל המציאות , אל תשכח לעשות את אותו הדבר גם בדברים החיוביים ולא רק בשליליים כביכול . המציאות תמיד יותר מורכבת מהחלוקה הפשטנית לשחור ולבן .

יש לי שאלה פשוטה ../images/Emo92.gif

מה הסיכוי שאתה נותן לשי לשרוד עד שלב זה של המשחק עם אסטרטגיה אחרת? האסטרטגיה האחרת אומרת ככה אני חתיך,אני יודע לנתח מצב.אני מסוגל לנהל תקציב,אני תחרותי ויכול להצליח במשימות,אני יכול להיות חבר טוב ,אני יכול לתמוך בבני אדם ויכול לעודד אותם בשעת משבר ,אני לא רוצה לנהל את ההדחות של אף אחד בבית. אחרי שתענה לי אני אשאל אותך עוד שאלה

שאלה היפוטתית .

אבל אם אני ממש אשתדל לענות על השאלה הזו , אז אני מעריך שהסיכויים שלו להגיע עד לשלב הזה של המשחק באסטרטגיה האחרת היו נמוכים בעיקר בגלל מה שנעמה ניסתה לבצע בהתחלה . שי התחיל באמת לבחוש בקלחת כתגובה למה שנעמה וקרן ניסו לעשות . למעשה גם הוא וגם צבר רק שצבר חזר להיות הנחבא אל הכלים ואילו שי המשיך באסטרטגיה הזו . העניין הוא שהמטרה של שי היא לא להגיע עד לשלבים הגבוהים . הוא רוצה לנצח ועל מנת לעשות כן הוא חייב להתחיל עם האסטרטגיה מוקדם . כי אם הוא יישן כמו כל השאר שם , הם יכלו להגיע לסיטואציה שבה הרבעיה האחרונה תכיל את יוסי , עינב , אשר ועוד מתמודד שסביר להניח שיהיה לאון . ולכן שי היה חייב לנקוט באסטרטגיה הזו על מנת להדיח אחד מהקליקה של השילוש הקדוש ולשנות במעט את מאזן הכוחות בבית . מקווה שהתשובה מספקת וממתין לשאלה הבאה .

bibaso

New member
אולי מישהו אחת ולתמיד יגיד מה נעמה וקרן

"ניסו לעשות" ?? לפי מה שאני ראיתי הן מקסימום ריכלו. שי התחיל לבחוש בקלחת פשוט משום שזה מה שהוא בא לעשות. אם למרות כל מה שהוא עשה עד כה הוא לא עלה על הגריל - לדעתי אין מצב שהוא לא היה עולה עליו קודם.

נעמה וקרן

ניסו להסית את הדיירים אחד נגד השני . בשלב מסויים הם ניסו להסית כנגד צבר ושי ואז התחילה מלחמת העולם הראשונה בוילה . אני מזכיר לך שההתנהלות של נעמה וקרן גרמה אפילו לצבר לצאת משלוותו ולנקוט באסטרטגיה ולנהל שיחות על נעמה וקרן . שי לא עלה עד כה על הגריל ( פרט לפעם שכולם עלו על הגריל ) דווקא בשל היכולת שלו להסיט את האש מכיוונו לעבר מישהו אחר . להערכתי אם הוא היה מתמודד אנמי ופאסיבי הוא היה מוצא את עצמו כבר ממזמן על הגריל . וסביר להניח שגם היה מוצא את עצמו כבר חזרה בבית שלו . אבל זו כמובן ספקולציה כי מצד שני הוא יכל להיות בדיוק כמו צבר גם בנוגע למיקומו על הגריל . העניין הוא ששי החליט שהוא לוקח את הגורל שלו בידיים שלו וצבר בינתיים משייט לו בוילה ומנסה ליצור כמה שפחות גלים . עכשיו השאלה הגדולה היא מי באמת יותר פופולארי שי או צבר ? ( קח בחשבון שההצבעה של הצופים היא בעד ולא נגד ) .

למעלה