עידכונים מהוילה - יום 45, ה- 15.10

Yaki J

New member
להתחיל לשלוף תארים ודוקטורט זה או אחר

זה המוני ולא לעניין. מכיוון שאת בחרת לסתור את הדיעה שלי בעזרת פורום דתיים, זו רק תגובה הולמת להסביר לך שיש לי יותר ידע ונסיון. עד כמה שידוע לי את לא הומו, לא מבית דתי ולא מכירה את הקהילה אלא רק קראת בנושא.שפרה גם אינה הומו (היא אולי גבר בדראג, אבל לא אמרו כלום בנושא) לכן היא לעולם לא תוכל להבין את הנקודה של ליאון, וזאת הסיבה שתקפה אותו בדורסניות וניסתה שוב לשחק את משחק החיזור "שפרה מנסה להראות לצבר שהיא חכמה" ולא אפשרה לו להסביר את עצמו או ניסתה להבין מאיפה הוא בא, ודבקה בעקשנות בדיעות הקיצוניות שלה.

אור2221

New member
ולהגיד לשני אנשים שונים

שאין לך מושג מה ההשכלה שלהם שאתה יודע יותר טוב זה פחות המוני? אם יש לך ידע ונסיון רלוונטי תספר מה הם, אל תצפה שאני פשוט אחשיב את הדעה שלך כעליונה על שלי בגלל ידע והשכלה שאתה אומר שיש לך אבל לא מפרט. אתה הומו? הומו דתי? דתל"ש? תסביר לי על מה הידע והנסיון שלך מבוססים אם אתה טוען שיש לך יותר ידע מהידע התיאורטי שלי? ואני גם לא מבינה איפה הידע שלך והנסיון שלך באים לידי ביטוי ואיפה אתה לא מסכים עם שפרה. יכול להיות שאתה לא אוהב את הדרך בה היא מבטאת את דבריה, זה לא קשור לא לידע ולא להשכלה אלא לטעם אישי. אבל מבחינה מעשית - איפה היא טועה? ולגבי פורום דתיים - אני לא צריכה את הפורום, אני מסכימה עם מה שנאמר שם לגבי אשר - אני מודה שקשה לי להבין איך זה הגיוני לאשר לשכב עם עינב באותה המיטה, אבל להזדעזע עד עמקי נשמתו מחילול השבת. שלא תבין אותי לא נכון - אני בהחלט מבינה למה הוא בוחר לקיים מצוות כאלה ולא אחרות, אני חושבת שרוב האנשים לא מצליחים לעמוד בכל המצוות וזה לגיטימי לגמרי - אבל יש משהו מוזר בכך שדתי לייט (ואשר דתי לייט במובן המקובל של המלה) בוכה שבועיים על חילול השבת על ידי אפיית עוגה, זה לא מסתדר לי. הוא לא שומר לא נגיעה ולא צניעות ולא ייחוד ולא מפריע לו שאנשים יחללו שבת על ידי צפיה בו בטלוויזיה ביום שבת, אבל צבר אפה עוגה ביום שבת אז זה הטריף אותו.

Yaki J

New member
רמת ההתבטאות והלוגיקה של MBCB מעידות על

כך שאינה משכילה או אינטיליגנטית. מי שתומך בה- בעיני גם לא אינטלגנטי (ואף גזען).

מרמריסה

New member
לא שומר ייחוד... כשבכל רגע נתון יש אנשים

שצופים בו. העניין בייחוד הוא לא להגיע למצב של לבד עם בן/בת המין השני, כדי שלא יתהווה מצב שיכול לאפשר פורקן ליצרים... איך אפשר לדבר על ייחוד בבית האח הגדול?

blur2

New member
שפרה וצבר ממש לא מטומטמים

נתחיל מזה שמה שהפריע גם לשפרה וגם לצבר היא המילה "קבלה". לאון אמר שהוא שמח שאשר הצליח לקבל אותו - ומכאן התחיל כל הדיון. שפרה צדקה בכך שהיא אמרה שאשר לא מייצג אף אחד מלבד עצמו. היא צדקה בכך שהוא לא צריך לבקש קבלה מאף אחד כמו אשר - הוא לא אבא שלו, הוא בקושי מכיר אותו - מי הוא בכלל שיקבל או לא יקבל אותו? מה שלא הבחנת במה ששיפרה אמרה היא ש: כן, אשר השתנה מעצם העובדה שהוא הכיר את לאון והבין שלא מדובר באיזה חייזר, אבל התפיסה שלו בנוגע להומוסקסואליות לא השתנתה - הוא לא מקבל אותה. וכעובדה לאון אפילו הביא בעצמו את דוגמת ה"טפו טפו טפו" של אשר. וצבר אגב, היה רחוק מלהיות בובת פלסטיק בדיון הזה. הפעם הראשונה שממש הרגשתי שהוא מדבר דברי טעם. אתה קורא לצבר ושיפרה אטומים.. אבל נראה לי שהאטום הוא אתה..

droriko

New member
אני אגיד לך מה מפריע *לי* בזה

ששיפרה מנתחת יותר מדי משפטים שמלכתחילה לא יועדו ליהות בעלי אמירה. ליאון כשאמר שאשר מקבל אותו לא התכוון לחצוב להבות, סתם רצה להגיד מה הוא חושב על אשר . זה כאילו אם תבוא עכשיו ותגיד שאתה מחבב את מנהל הפורום שוקי אז אני אתחיל לנתח אותך רק על המשפט הפשטני הזה. אתחיל לחפור לך שאולי החיבה שלך ל"Rאש הפירדמידה" באה מתוך רגשי נחיתות שלך או דחף ליהות מקובל על ידי ה"חברה הגבוהה",יענו אני מדבר על מגילות שלמות . כשאתה בסך הכל אמרת שאתה מחבב את שוקי . עכשיו אתה רוצה להגיד לי שזה לא יעצבן אותך? ברור שזה יעצבן אותך! ובגלל זה שיפרה מעצבנת אותי כל פעם שהיא פותחת את הפה, לא משנה כבר על איזה נושא . למה אתה חושב שהחברות היחידות של שיפרה אלה אחיותיה? לבחורה אין שום כישורים חברתיים !

blur2

New member
אוקיי, ואני מסכים איתך בהרבה מאוד מובנים

אבל אלה נושאים שמאוד רגישים אצל שיפרה ומשם כל הסיפור הזה בא. והיא רק רצתה להעביר את הנק' הזאת שלאון לא צריך לבקש קבלה מאף אחד. היא אולי עשתה את זה בצורה קצת חפרנית, אבל זאת מי שהיא. צבר לעומת זאת דיבר ישר ולעניין בלי ללכת סחור סחור. אני הופתעתי

droriko

New member
למה הופתעת?

צבר ידוע כבן אדם ענייני (בפעם בשבועיים שהוא פותח את הפה כן?)

sky2222

New member
זה ששפרע לא אמרה לאשר בפנים את מה שהיא

חושבת עליו אלא רק אחרי שהוא עזב ,וגם הוסיפה מילים בוטות ,מראה את הרשעות שלה .פחדנית מגעילה.. ואתם עוד מאמינים לה שהיא לא בישלה בערב החג בכוונה כדי לפגוע באשר?הכל היה משחק אחד גדול,"למה לא דיברת איתי",. כן בטח..

blur2

New member
היא דווקא אמרה לו מספיק דברים בפנים

את מה שהיא אמרה עכשיו ללאון שמעתי אותה כבר אומרת מספיק פעמים מקודם. "ואתם עוד מאמינים לה שהיא לא בישלה בערב החג בכוונה כדי לפגוע באשר?הכל היה משחק אחד גדול,"למה לא דיברת איתי",. כן בטח.." מה זה לפגוע באשר? למה מי זה אשר בדיוק? הם פאקינג אנשים חילונים! למה הם צריכים לחשוב פעמיים לפני שהם מכינים אוכל בשבת? סליחה, אבל זה פשוט לא נתפס אצלי. הם יושבים בקידוש, עושים איתו את הסליחות, את החגים, הכל.. אבל יש גבול! הם ח-י-ל-ו-נ-י-ם. אם מישהו היה בא ואומר לי למה עשית לי ככה וככה בלי שהוא בכלל יטרח להגיד לי משהו לפני זה אין מצב שהייתי הולך ומתנצל כמו שיפרה. ממש אבל ממש חוצפה. וגם הסטנדרט הכפול הזה כלפיה, כאילו העובדה שבגלל שהיא באה ממשפחה חרדית אז היא צריכה לזכור את כ-ל המנהגים שיש בתורה ואת כל האיסורים האפשריים ולפעול על פיהם - סלח לי, חוצפה ממדרגה ראשונה. היא עזבה את הדת. לא רוצה שום קשר אל הדת. מי זה אשר שיבוא ויסתכל עליה בשבע עיניים? טוב, סליחה על החפירה, יש דברים שפשוט מקוממים מבחינתי.

זאת תהגובה הכי מנותקת מהמציאות שקראתי

מאיפה אתה יודע מה צבר עשה או לא עשה ? שיפרה היא הבן אדם הכי ליבראלי שראיתי, היא מקשיבה לכל אחד בהמן סבלנות ופתיחות שזה לא לאמין ... לפעמים זה גובל בפלצנות . בטח שאשר הכה גלים, הוא המציא את הדת מחדש ... תאמת אני חושבת שהוא עשה מעשה מאוד מבזה לדת, להתפלל ביום שבת לתוך מיקרופון זה מאוד אבל מאוד לא מכבד את הדת והתורה ובטח שלא את השבת . זה נראה שאתה סתם אנטי צבר ושיפרה אז אני ממש לא ימשיך ....

אורלי1210

New member
תסלחו לי ,אבל הם לגמרי צודקים!

תנסו רגע לצאת מהקטע של המשחק ושל מה אתם חושבים על כל אחד מדיירי הבית, אם הייתם שומעים שיחה כזאת בין סתם שלושה אנשים סביר מאוד להניח שהייתם לגמרי מצדדים בדברים של צבר ושפרה. הם אמרו דברים חכמים ונכונים ואולי שפרה לא כל כך הסבירה טוב בהתחלה כי היא היתה נלהבת מידי וטעונה,אבל צבר הסביר את זה בצורה מעולה! הדברים שאשר אמר ללאון לפני כמה שבועות אכן היו מזעזעים!!! זה שהוא התייחס יפה ללאון בתוך הבית או "קיבל" אותו לא שינה אותו . יכול להיות שאשר בנאדם נחמד בסה"כ ,אבל יש לו דעות שלא אוכל לקבל בחיים ואני שמחה ששפרה וצבר הסבירו ללאון כמה דברים בנושא.והרי אי אפשר כבר לחשוד שהם אמרו את הדברים האלה כדי שלאון יעלה להדחה את אשר... הלוואי וישדרו חלק מהשיחה הזאת,מי יודע אולי זה ישכנע בנאדם אחד או שניים . ובנוגע לשפרה ,תגידו מה שתגידו ,אני אוהבת אנשים שאומרים את האמת שלהם גם במחיר של לצאת לא פופולרים. היא אולי עושה טעות מבחינת המשחק שהיא לא בוררת יותר בקפידה את מה שיוצא לה מהפה,אבל זה בכל זאת טוב שיש אנשים כאלה!

קמבילי

New member
../images/Emo45.gif שיחה הזויה - זה בדיוק מה שהרגשתי

לא הבנתי מאיפה קפצו על שפרה כאלה קשיים בהבנת הנקרא, נראה שבאמת הסלידה שלה מהדת מעבירה אותה על דעתה. וצבר כבר הוכיח את עצמו כשופר לססמאות, במיוחד בשיחה המביכה שלו עם אשר על רצח רבין (אגרוף קפוץ לחנוק את הדמעות, וכולי) לאון התכוון לדבר יפה, הוא שמח על הקשר החם והנחמד שנוצר בינו לבין אשר, קשר שהיה ואמיתי יותר מרוב הקשרים בבית. הוא אמר שהוא שמח שאולי תרם משהו, מעט שבמעט, לגישור תהום הבערות שבין ההומואים לדתיים. הוא צודק, זה היה יפה, ההתכרבלות המשותפת של אשר ולאון במיטה היתה בעיניי מחזה נלבב מאין כמוהו. שפרה וצבר טינפו את זה.

bibaso

New member
אני פיספסתי את השיחה הזאת (ראיתי מהאמצע)

טוב שאת כתבת את זה כי נהייתה פה בעיה רצינית לדיווחים של מי להאמין. ממה שראיתי הפריע לי מאד שהם לא מעריכים את אשר על זה שלמרות הרקע שלו - הוא קיבל את ליאון ב- 100%, אבל לא הבנתי בדיוק איך עלתה השיחה.

קמבילי

New member
זה מה שהיה הזוי - איך שניהם, בעיקר שפרה

לא מעריכים את העובדה שאדם שבא משנאה עיוורת שמקורה בבערות, קיבל את ליאון בשלמות ובאהבה כשווה בשווה. בהערת אגב אומר שלהרגשתי אשר קיבל את ליאון בשלמות יותר מכל הגברים האחרים, כי כל האחרים קיבלו אותו כהומו ואילו אשר קיבל אותו כאישה. אישה שמותר להתחבק איתה במיטה, אבל עדיין אישיות של אישה. הקשר הגופני של אשר עם ליאון היה דומה לקשר הגופני של הבנות עם ליאון. בכל מקרה, שפרה ואשר תקפו את ליאון בטענה: מיהו בכלל אשר ש"יקבל" אותך. הומואיות זה בסדר גמור, ואתה לא צריך להתחנן לדתיים שיקבלו אותך. שפרה שאלה אותו מה יש לו בכלל לחפש אצל אדם שאמר שאם היה פוגש אותו לפני חודשיים ברחוב היה מרביץ לו עם מוט ברזל. אתה בטח זוכר את השיחה הזאת, ביבאסו, זו היתה שיחה מדהימה ויפה. שפרה הזכירה לליאון שאשר שאל אותו באותה שיחה מתי יודעים שילד הוא הומו כדי לדעת אם הבן שלו טפו-טפו-טפו הוא הומו. היא אמרה: מיהו שיירק על מה שאתה. אני הייתי נפגעת מדיבורים כאלה, אני נפגעתי בשבילך מהדיבורים האלה, היא אמרה. מקווה שיש לך עכשיו תמונה מהשיחה הממש לא נחמדה הזאת.

אור2221

New member
לא הבנתם את שפרה וצבר בעיני (ארוך)

הם בסה"כ אמרו שאשר קיבל את ליאון כאשר ושפרה אמרה "זה מקסים בעיני" אבל הוא עשה את זה כאדם פרטי ולא כאדם דתי, אתה לא צריך לשמוח שאתה זוכה להכרה מהממסד הדתי. הם ניסו להעביר רעיון קצת מורכב, לפי דעתי זה התפספס בתרגום וגם להם לא היה קל להעביר אותו - לכן שפרה העבירה באיזה שלב את השרביט לצבר שעשה עבודה יותר טובה ממנה בלהסביר לליאון למה הם לא חושבים שיש גדוּלה בהתקדמות לכאורה שאשר עשה לגבי ליאון, ולמה ההתקדמות הזו היא לא התקדמות אמיתית (ראה ערך התגובה על ילד הומו). בסה"כ, ליאון ביקש מהם להמשיך לדבר, והיה מאוד מעוניין להמשיך את השיחה גם לאחר שבעיני, היא הגיעה לסיומה הטבעי, הוא רצה שצבר ימשיך את הרעיון שלו וצבר כבר איבד את חוט המחשבה. דווקא היה לי חבל שצבר לא עשה יותר מאמצים לחזור ולדבר על זה, כי היה לי ברור שליאון זקוק להמשך השיחה. עוד פעם, צבר ושפרה איתגרו את החשיבה של ליאון - הם ניסו לגרום לו לחשוב על הסיבות בגללן הוא כ"כ מתלהב מהיחס של אשר, ולא רואה את הבעיות בתגובות של אשר כלפיו, הם ניסו לגרום לו להפסיק להסתפק במועט. עכשיו, בואי נשאל דבר כזה: מה השיחה של צבר ושפרה שונה מהשיחות שיוסי עושה לעינב "אל תתחנחני ותתנצלי על מי שאת ומה שאת אומרת" - אם לעינב היו אומרים משפט כמו "את אחלה בחורה, יש בך המון אש - אבל אם היתה לי בת כמוך, חס וחלילה" היא היתה ממשיכה לאהוב את האדם הזה ואומרת שהיא זכתה להכיר אותו? או לחילופין "את אחלה, אבל אם הבן שלי יביא הביתה מזרחית אני אזרוק אותו מכל המדרגות" - היא היתה מעיפה לו כאפה, ולא מתייחסת עליו כחבר טוב. גם לנו זה היה נראה מוזר, שמישהו היה אומר "לא רוצה שהבן שלי יתחתן עם בחורה מזרחית" והיינו המומים אם אדם מזרחי היה מתייחס לאמירה כזו בשיוויון נפש. אבל לגיטימי להגיד "לא רוצה שהבן שלי הומו?" - מה ההבדל? כי דעות קדומות וסליחה מהומוסקסואליות מקובלות הרבה יותר מאשר גזענות כלפי מזרחים ולכן צריך להתייחס לצריך להתייחס לדעות הקדומות כלפי הומוסקסואלים בסלחנות?

למעלה