עידכונים מהוילה - יום 45, ה- 15.10

blur2

New member
לא כ"כ משנה,

הוא כרגע נתן לך את הרשות להגיד לו ללכת להזדיין.

בהלםם

New member
את טועה

איך שיפרה יכולה להיות ליברלית כשהיא בעצמה לא מקבלת את המשפחה שלה את הדת שלה וכל מי שקשור לדת ושלא נדבר על זה שהיא בכלל לא מקבלת את עצמה מתוסבכת שכמותה (ואולי זה יפה וזה מה שאתם נמשכים אליו?) אבל בין שיפרה ללבירליות יש דרך ארוכה.. להיות ליברלי זה לכבד ולקבל דברים שונים ממך ומהדעות שלך.. שיפרה ביינתים הוכיחה בתוכנית הזו הדיוק ההפך עם כל עניין אשר והדת היא היתה ממש קיצונית כלפיו..אז איך זה בדיוק מתחבר לראש פתוח וליברליות לא הבנתי

blur2

New member
../images/Emo31.gif

זה שהיא לא מתחברת לדת לא אומר שהיא לא מכבדת את העובדה שההורים שלה כן.

droriko

New member
לשפרה יש ראש פתוח?

אתה יודע שהבחורה מאמינה באסטרולוגיה? יש דבר יותר מגוחך מזה?

blur2

New member
וזה מגוחך בעיניך?

אתה מודע לזה שאסטרולוגיה זה לא רק התחזית היומית בעיתון? קודם תלמד קצת על אסטרולוגיה: http://he.wikipedia.org/wiki/אסטרולוגיה ותבין שלהאמין בה זה לא כזה far fetched. ואחרי זה תענה לשאלה: מה הקשר בין אמונה באסט' לאי-פתיחות? אם כבר ההפך הוא הנכון.

droriko

New member
אני לא צריך להיכנס לויקיפדיה

אני יודע טוב מאד מה זה אסטרולוגיה זהיא הומצאה לפני כמה מאות טובות, ובשלב מסויים מדענים הוכיחו שכל מערך הכוכבים שעליו מתבססת האמונה הוא מופרך לחלוטין, אבל אנשים בכל זאת המשיכו להאמין ! אם זה לא קיבעון אני לא יודע מה כן

blur2

New member
האסטרולוגיה לא הומצאה לפני כמה מאות

ואת אותם הדברים שאתה אומר עליה אתה יכול גם להשליך על חלקים נרחבים בתורה למשל. בשני המקרים מדובר באמונות. רק עם הבדל קטן, מיליוני אנשים לא נהרגו בשמה של האסטרולוגיה.

droriko

New member
תורה זה גם פרימיטיבי

לזכותו של התורה יאמר שלפחות יש לה טיעון היסטורי (רצף לאומי של העם היהודי מאז קבלת התורה)

אור2221

New member
אתה לא מבין את המושגים שלך בעצמך

יכול להיות שהעניין של שפרה באסטרולוגיה הוא פרימטיבי - מה הקשר בין זה לראש פתוח? השאלה אם היא תקשיב למישהו שיסביר לה למה האסטרולוגיה היא שקרית, הניחוש שלי שכן.

droriko

New member
אף אחד הוא לא מאה אחוז אינדיבידואל

לכל אחד יש את הכבלים שלו. אבל אני תמיד מעדיף את המדע, כי מבחינת ההסתכלות שלי מה שאני רואה זה מה שקיים והמדע באמצעות הטכנולוגיה שבעקבותיו מוכיח את עצמו . יש לך הוכחה אמפירית לזה שאם נולדתי בתאריך מסויים אני ככה וככה? אין לך , אתה סתם מתבסס על חבורת כוכבים שמישהו פעם אמר לך שיש להם כוחות מסויימים ואתה כמו אידיוט מאמין לו.

blur2

New member
אבל אסטרולוגיה זה דבר שלוקחים בערבון מוגבל

(תורה למשל, ממש לא - לפחות לא רוב האנשים). ואין שום קשר בין מה שכתבת בהודעה שלך למה שאור או שאני כתבנו. ואני אכתוב את זה שוב: "העובדה שמאמינים בדבר מסויים לא גורס בשום צורה חוסר פתיחות או חוסר ליברליות..."

blur2

New member
ובכ"ז יש בה חלקים מופרכים לחלוטין ואנשים

עדיין מאמינים בה. העובדה שמאמינים בדבר מסויים לא גורס בשום צורה חוסר פתיחות או חוסר ליברליות... אני לא יודע מה עוד יש להגיד בנושא..

אור2221

New member
השפיע לטובה?

לכי תכנסי לפורום דתיים ותראי מה חושבים על אשר, ועל קידוש השם שהוא כביכול עשה. אני לא ראיתי יותר מדי מילים חיוביות. את באמת חושבת שאשר, שהוא חצי דתי בקושי - יגרום למישהו בממסד הדתי לשנות את הדעות לגבי הומוסקסואליות, את יודעת כמה צעדים כבר ניסו להעשות מתוך הקהילה כדי לשנות את היחס להומוקסואלים הדתיים? לא מדברת על החילונים בכלל, הדתיים! צבר קיבל את אשר ברמה האישית, בניגוד למה שכתבת למעלה. אבל הוא לא הסכים עם הדעות שלו - לא על הומוסקסואליות ולא על רצח רבין. הוא עשה הפרדה בין האדם והדעות, לא היה לו קל - הוא נקשר לאשר כי אשר באמת אדם טוב, אבל הוא מאמין בכמה מהתפיסות החשוכות של הדת ולא יעז לערער עליהן.

Yaki J

New member
אני שמח שאתה חיי את חייך באינטרנט, יש גם

חיים מעבר לזה. פורום דתיים מייצג רק דתיים שגולשים לפורום דתיים. את כמובן לא מכירה את העולם הדתי (אטימות, מה לעשות) אז יכולה לדבר רק מנסיון הסייברספייס. מה שאני שכחתי על יחסי חילוניים דתיים, גייז, גייז דתיים, ודתיים לאומיים את עוד לא למדת, אז אל תטיפי יש לי הרבה יותר נסיון ממך בתחום.

אור2221

New member
אז בוא תלמד אותי

מה אתה מכיר ואיפה. אין לי מושג איזה נסיון יש לך, בדיוק כמו שאתה לא יודע משהו עלי, כמו לדוגמא שאני בחורה, ויש לי חיים, וגם השכלה (משפטית, אם זה מעניין מישהו) ואני מכירה את הבעיות של ההומוסקסואלים הדתיים מקריאה והתעניינות, גם אם לא מהיכרות אישית. האינטרנט זה צינור נהדר להכיר אנשים, דעות ובעיות שלא הכרת מהחיים האישיים שלך. לצעוק בקולי קולות בפורום שאתה גם יותר משכיל מאדם X ויותר יודע מאדם Y בלי להגיד מילה על המקור לידע, הדעות המוחלטות וההשכלה שלך זה קצת גובל בגיחוך. וגם ידע אישי לא משקף את המציאות הרחבה יותר.

למעלה