עידכונים מהוילה צהריים-ערב,יום 47, 17.10

קפרי

New member
אולי אשר חש טועה והתנצל? אולי בגלל כיפור והוא

מאמין כמו כל יהודי דתי שצריך להיות "הטוב ולעשות שלום ולבקש סליחה?" ולמה יוסי צריך להתערב לאשר ולרגשות שלו? ולמה הרחיק לכת עד להצבעה אם הוא באמת לא רצה שיעזוב? גם אם הסיכוי להדחה היה מינימלי, הוא היה צריך לשמור לו אמונים.

יש הבדל עצום בין לבקש סליחה

לבין להוריד את הכבוד שלך לרצפה. ואשר יצא כ"כ קטן שרק בגלל זה ממש לא מזיז לי שהוא עף. ואת יוסי זה עצבן, את רוצה גם להכנס לראש של יוסי???? ויש דבר אחד שאתם לא מבינים, כשדייר שם מישהו להדחה הוא לא שם אותו ואז בטוח במאה אחוז שהוא יהיה מועמד, הוא לא יודע מה כולם הצביעו, הוא פשוט העמיד אותו כי זה הפריע לו באותו שבוע. הכי הגיוני.

bibaso

New member
הוא לא הוריד את הכבוד שלו לרצפה

הוא פשוט אמר את האמת, ויצא הכי גבר. אם מישהו יביא דוגמא להתרפסות שלו אני מוכן לשמוע.

Saladin

New member
נכון, עינב כבר הדיחה את שי בשבוע שעבר.

ונראה לי שהיא גם תעשה את זה השבוע. היום היא נראית עצבנית וגם אמרה שהיא יודעת בדיוק מי הדיח את אשר (וגם אם שי לא הדיח את אשר כפי שעינב אולי חושבת, עדיין הוא גרם לסכסוך האשכנזי-מזרחי כהגדרתה של עינב). הבעיה של עינב היא שהיא לא יציבה. שיחת הפיוס שלה עם צבר היתה כל כך פאתטית. היא אשכרה הדגישה את זה שהיא נמשכת אליו כ"מתנת פיוס". לאיזו רמה ירודה של וולגריות אפשר להגיע? אני לא סנוב ולא מרים את האף בכל פעם שאני עד לצעקנות של עינב, אבל זה היה גרוע הרבה יותר מצעקות. עינב היא פשוט בחורה שחייבת לדבר ולקשקש בלי לחשוב כדי להרגיש שהיא חיה.

אבל מה קשור לשיחה שהיא נמשכת אליו?

היא ניסתה להתחנף ולהחמיא לו? זאת הדרך לבקש סליחה?...זה עדיין לא קשור למה שהיה ולעקרון שלה מפריע שמישהו מבשל בשבת, וגם את חלקם היא תעלה להדחה.

Saladin

New member
אבל זה כל כך מיותר בשיחה כזו.

וזה מוציא אותה בדיוק מתרפסת כמו שיוסי אמר על אשר. במקום לנהל דיון ענייני ולעמוד על זכויותיה עינב בוחרת להגיד לצבר שהיא נמשכת אליו כדי לסגור את הסיפור. זה בגלל שתהליך קבלת החלטות מסודר לא היה שם, בראש שלה.

bibaso

New member
אני אנסה להסביר אותה ...

היא רצתה בעצם להדגיש שההצבעה שלה היתה על רקע דתי ולא אישי, והיות והוא עבר איזה גבול (פתח "בכוונה" מאפיה בשבת), היא הצביעה נגדו, למרות שהיא אפילו נמשכת אליו.

Saladin

New member
אני מסכים, אבל

זה כמו לבוא למוכר בחנות שהבאת לו בטעות 20 ש"ח פחות ממה שהיית צריך ולהביא לו שטר של 100 ש"ח שיישאר אצלו. הרי לצבר אכפת מעינב בערך כמו שלמוכר בחנות אכפת ממך/ממני. זו בדיוק התרפסות מזרחית בפני אשכנזים.

bibaso

New member
../images/Emo12.gif אל תתחיל גם אתה עם מזרחיים ואשכנזיים

סה"כ זה באמת יוצא קצת התרפסות ואם יוסי היה רואה את זה הוא היה מתפלץ.

Saladin

New member
אבל תכל'ס, זה מה שזה ../images/Emo6.gif

ואת המונח להזכירך (אף על פי שאתה זוכר), טבעה עינב.

Saladin

New member
תראה...

עינב קראה לכל הסיפור מלחמת אשכנזים-מזרחים. זה אחד. ועינב התרפסה בפני צבר כאילו אין מחר. זה עוד אחד. אחד ועוד אחד שווה שתיים. לעינב יש רגשי נחיתות מזרחיים, זה די ברור. אני לא אומר שכל המזרחים הם כאלה (ואני חצי מזרחי בעצמי). אצל עינב זה אולי ביטוי לחוסר שביעות רצון כללי מעצמה, להערכה עצמית נמוכה. הרי הנושא הזה הוא אחת התימות החוזרות אצל עינב, שמדברת על זה שזה ש"הם" (צבר ושפרה) לומדים משפטים ומשכילים לא הופך אותם ליותר טובים ממנה.

bibaso

New member
עינב באמת התחילה עם זה

אבל למה שאנחנו נמשיך ?? אני מסכים עם זה שיוסי רואה את זה כהתרפסות מזרחית בפני אשכנזים. אנחנו יכולים להתיחס לזה כסתם התרפסות.

Yaki J

New member
אני לא חושב שיוסי רואה את זה ככה

מה גם שמעולם הוא לא הזכיר מזרחים/אשכנזים בתוכנית. יוסי התרגז - והוא אמר את זה לאשר- בגלל שאשר רדף אחרי צבר ובכל פעם שרצה לדבר איתו צבר דחה אותו - ודחה אותו בגסות. עד שאשר לא "השפיל את עצמו" בשידור חי, צבר לא הסכים לדבר איתו. מבחינת יוסי צבר הלבין את פניו של אשר, ועל זה הוא מתעצבן (כי אשר פנה לצבר כמה פעמים, ובכל הפעמים צבר לא רצה לדבר איתו).

למעלה