עידכונים מהוילה צהריים-ערב,יום 47, 17.10

Saladin

New member
מה הבעיה עם זה שאנחנו נמשיך?

כל עוד אנחנו עוסקים במה שעינב חושבת ועושה. עינב היא זו שיש לה רגשי נחיתות ולכן היא מתנהגת בהתאם.

bibaso

New member
עכשיו הבנתי שאתה באמת חושב

שהיא התנהגה ככה משום שצבר אשכנזי, ואילו לדעתי, אם זה היה שי במקומו ההתנצלות היתה אותו דבר (במידה והיא נמשכת אליו כמו לצבר)

Saladin

New member
אבל למה אתה חושב שזה סותר?

אז מה אם היא היתה יכולה להתרפס ככה בפני שי? מה שאני אומר הוא שבהתרפסות שלה בפני צבר בא לידי ביטוי גם רגש הנחיתות הספציפי הזה שלה.

bibaso

New member
כבונוס ?.

בכל מקרה אז מה אם לדוגמא זה היה איתי (שהיא אוכלת אותו בלי מלח, והא כמובן אשכנזי) נראה לך שהיא היתה מתרפסת ?

Saladin

New member
כבונוס או איך שתקרא לזה.

ובתשובה לשאלה השנייה שלך, לא. ושוב זה לא סותר.

bibaso

New member
:-../images/Emo6.gifD ברור שזה סותר

לא נראה לי אפילו שאני צריך להסביר למה

Saladin

New member
לא זה לא.

היא לא מפחדת מאשכנזים חלשים כמו שבכלל היא לא מפחדת מאנשים חלשים. הריחוק המתנשא של צבר מעורר בה פחד ונחיתות שמתקשרים לרגשי הנחיתות העדתיים שלה. נראה לי שזה מסכם את הדיון.

קמבילי

New member
כשאתה אומר למישהו שאתה נמשך אליו אתה צובר כח

עליו, זה פרדוקס כזה. בעצם זו מחמאה, וכל מחמאה נותנת למחמיא כח על המוחמא, כי קשה לנו, בני האדם, לא ללכת שבי אחרי מחמאות. אנחנו מיד מסמנים את המחמיא בטור של "הטובים". צריך כוחות נפש גדולים לא ליפול בשבי מחמאות, קל וחומר שקשה לנו לא להאמין להצהרה "אני נמשכת אליך". יותר מזה, אנחנו רוצים לשמר את המשיכה כביכול הזאת. מניין לך שזו לא היתה מניפולציה מצד עינב? כולם שם נותנים זה לזה מחמאות מסוג "אני נותן בך אמון", "אני רוצה לספר לך משהו אבל אל תעביר הלאה", או סתם "אני מת על ההומור שלך".

Saladin

New member
אבל צבר לא סימן אותה בטור של הטובים

בעקבות זה. הוא לא כזה טיפש. אם זו היתה מניפולציה היא היתה מאוד לא מוצלחת. מניפולציות בשיחה עשל אחד על אחד לא עושים בדיבור מתלהם ובמלים גדולות. עינב לא חשבה לפני שהיא דיברה עם צבר. זו דעתי.

קמבילי

New member
עינב אילתרה תוך כדי נגינה

והיא טובה מאד בזה, היא אחת משלפניות התשובות הטובות בבית אם לא הטובה שבכולן. ברור שצבר לא יכול להעביר אותה לטור של הטובים, אבל תהיה בטוח במאה אחוז שמה שאמרה נחרט אצלו ומשפיע עליו באופן כלשהו. שים את עצמך במקומו, בחורה צעירה אומרת לך ברגע של גילוי לב מתפרץ שהיא נמשכת אליך, היה משפיע או לא? אתה מסוגל לא להאמין לה? זה אחד הטריקים העתיקים שבספר. מה שבטוח במאה אחוזים, אמירה כזאת היא ההיפך מהבעת רגש נחיתות כי אי אפשר לומר אותה מתוך רגש נחיתות.

idodo cohen

New member
איזו מין אמת בדיוק?

שאנשים שמבשלים בשבת הם אנשים רעים שצריך להצביע נגדם [להבדיל מאלו שעושים קפה, הם בסדר]? מה זה השטויות האלה? עינב חיה בסביבה חילונית-מסורתית גם ככה, ואני משוכנע שעל כל חבר/ה שלה ששומר שבת, יש שלושה שלא. מה זה הפודנמנטליזם הזה. כבר אין סיבות להצביע נגד בני אדם, אז מצביעים נגד חילונים כי הם חילונים? כמו שהיא מתלבשת, היא לא דתייה במיוחד. ואם אלוהים היה שומע שהיא "מוכיחה" את זה שהוא קיים דרך העובדה שהוא יעני מזיז לה כוסות כשהיא מבקשת..- אז א', משהו משובש אצלה בראש. וב', הוא לא היה אוהב את זה [תקראו קצת בנביאים]. אה, ולגזענות יש שני צדדים. בהתחלה חיבבתי אותה וחשבתי שהיא משעשעת לצפייה, אבל עכשיו היא מחוקה אצלי על גזענות. שתראה איך היא מתייחסת לאנשים ובגלל מה, ואז תבוא בטענות. היא לא יודעת לשחק את המשחק החברתי, אז היא נשענת ומסתמכת על ההבלחות הדרמטיות והקומיות לקהל בבית [טיפול בציפורניים בזמן שיחה עם האח הגדול וכו' וכו']. אני מקווה שזה לא יחזיק.

bibaso

New member
אני מסכים

רק לא נראה לי שיוסי יתעניין כרגע ברנין, אם יוותר על שיפרה. במקרה זה הוא כבר יילך על שי.

u r a n i a

New member
תזכורת: בתו ה"לא מפותחת" היא היחידה

שהעמידה להדחה את שי בשבוע שעבר.

24 שעות 1

New member
נכון - אבל השבוע היא על צבר קול שהולך לאיבוד

השבוע היא תצביע לצבר וחבל כי כך יפספסו את שיפרה וגם את שי

droriko

New member
יש בהחלט מצב שהוא הולך על שי

הבנתי ממנו שהוא מכוון לפחות לחבורה של שי (שי/צבר/רנין/שיפרה), למי מארבעתם הוא יצביע? את זה אי אפשר לדעת . בכל במקרה זה שהוא לא הצביע לשי עד עכשיו זה אידיוטיזם נטו , הרי למה לו לפחוד משי אם ההצבעה חסוייה.

Saladin

New member
ועכשיו, אחרי אשר...

הגענו לזמן שבו כל אחד מדיירי הבית שיודח באמת יהיה דמות שיהיה מעניין לשמוע מה יש לה לומר אחרי ההדחה שלה. אחרי שהיה לנו את ערן, ג'ני ואשר שהראו חוסר מודעות לגבי מה שקורה בבית ולגבי מה שקרה להם, כל המודחים מעכשיו יצאו עם מטען הרבה יותר גדול. חוץ מרנין שאין לה מושג מהחיים שלה.

למעלה