על ההתרמה לאח"א ומשמעותה

צלף

New member
../images/Emo41.gif על ההתרמה לאח"א ומשמעותה ../images/Emo41.gif

אני כותב הודעה זאת בעקבות הודעתו של "אח"א סניף ירושלים" על הקריאה להצטרף למבצע ההתרמה של אח"א מחרותיים (יום שלישי). יש שני פגמים למי קוראת ההודעה, אם זה היה אלי אישית, אז זה היה צריך להיות במסר אישי או במייל (או אפילו במכתב), ואם זה היה לכולם: כלומר לציבור לקויי שמיעה שברובו הגדול אינו חבר באח"א, אז היה הרבה יותר ראוי שיו"ר אח"א יפנה אל הציבור, או משהו מוכר אחר מתוך הנהלת אח"א, ולא כינוי אנומיני (למרות שאני אישית יכול הרבה פעמים לנחש מי עומד מאחורי הכינויים בפורום
). נוסף לכך אינני מעודד חשיפה ציבורית של סכומים שתרם כל אחד, איש איש לפי היכולת. על כל פנים אני אקח את החלק הציבורי של הקריאה ואתיחס לכך ואילו לגבי מה שאני הולך אישית לעשות לא אפרט כאן כי זה עניין אישי שלי...
היסטוריה קודם כל מה פירוש המילה חירש שאח"א רואה את עצמה מיצגת אותם
בדרך כלל זה אדם כם מוגבלות עמוקה בשמיעה, ובעל שליטה בשפת הסימנים
וכך היתה המציאות בפועל עד להפגנת החרשים בכינוי "ממשלה חירשת". מה שנוצר בעקבות הממשלה החירשת שהיו"ר לשעבר אהרון עייני פנה (באופן פרטני ולא כל כך לאירגוני לקויי שמיעה) לציבור לקויי שמיעה לבוא להשתתף בהפגנה (והשתתפו), ויותר מזה במו"מ מול הממשלה הופיעו נציגי החרשים בשם החרשים המוגבלים בשמיעה, ולא כל כך בשם החרשים המסמנים, וכך זה התבטא בהסכם סל תקשורת, שהוא נמדד בירידה בשמיעה גרידא (מ- 70 DB ומטה) בלי צורך בידיעת שפת סימנים... מאז התחלף היו"ר, ואולי המדיניות אבל זה לא ברור, מצד אחד סניפי ומועדני אח"א אינם נגישים לחרשים שלא גדלו על שפת סימנים (כלומר חרשים אוראלים), ואבל ישנם פעולות שכן קוראים לחרשים אוראלים להשתתף (כמו הפעולה של חרשים דתיים שבה השתתפתי)... עכשיו לעניין ההתרמה ומשמעותה לציבורים השונים של לקוי שמיעה: למרות שאין כאן פנייה מפורשת של היו"ר למי שלא חבר האגודה לבוא לתרום ( ואני קורא ליו"ר מוטי אלשוור לפנות באופן ישיר גם באינטרנט ואשר אפילו באירוח כדי לפנות ולענות על כל השאלות שבאופן טבעי יעלו ) כל ציבור לקויי שמיעה נמצא בצורה זאת או אחרת באותה סירה ובאופן טבעי הוא מתבקש לעזור גם לארגון שנמצא בצרה
לגבי ההתרמה עצמה אני סבור שיש חובה מוסרית מצד מי שנהנה או יהנה בעתיד מסל תקשורת להחזיר את ההוצאות שהוציאה אח"א על ההפגנה של הממשלה החירשת, עשיתי בירורים אצל מכירי בצט לקבל את הסכומים שהוציאה אח"א על ההפגנות וקיבלתי את הסכום: 200,000 ש"ח. היות וצפוי ש- 6000 חרשים יקבלו את סל התקשורת, אזי הסכום לכל נפש הינה 33.3 ש"ח. למותר להגיד, שהטענה שהגרעון של אח"א נגרם בגלל ההפגנות על הממשלה החירשת, אין לה בסיס
. הגרעון של אח"א כפי שנמסר לי הינו 1,600,000 ש"ח כאשר מתוך זה ההוצאות של הממשלה החירשת הינה 12.5% ממנו... לגבי סכומים למעלה מ 33 ש"ח זה איש כאשר ידבנו ליבו, או ליתר דיוק איש ומצפונו או איש והאמצעים שיש לו, ואי אפשר לשום בזה שומה מדויקת, אבל אני יכול להצביע על נקודות שונות. ברור שחירש שמסמן, מחויב לאח"א הרבה יותר, אפילו שהוא לא חבר באח"א אח"א בגלל התמחותה בנושאי שפת הסימנים יכולה ליצג את עינינם של המסמנים יותר מבקול למשל... חירש אוראלי אולי נהנה כאן משני עולמות גם בקול מיצגת אותו וגם אח"א עוזרת לו, כמו לדוגמא סל תקשורת, אבל אם אין לאותו חירש שליטה בשפת סימנים אז נכון לעכשיו הוא לא יכול להנות מפעולות המועדנים והסניפים השונים, אבל הוא כן נעזר בארגון עצמו... ולגבי שאר הציבור לקויי שמיעה שלא נהנה מסל תקשורת,,, קודם כל יש את המידה: "עניי עירך קודמים" כלומר מצוה לעזור קודם כל למי שקרוב אליך, ועל אחת וכמה למי שיש לו צרות משותפות (למרות שקשה להשוות).
שאלות קשות למוטי אלשוור ולהנהלת אח"א קודם כל ברגע שיוצאים להתרמה לציבור הרחב, צריך להבטיח שתוקנו הסיבות שגרמו לגרעון הכספי והופקו לקחים, כך שהתקציב לשנים הבאות יהיה מאוזן. תורמים מבחוץ אינם אוהבים אירגונים גרעוניים, וסביר להניח שאם אין בטחונות סבירים לאי יצירת גרעונות לעתיד לבוא ההתרמה לא תצליח. אז המידע שקיבלתי ממי שאני מכיר יוצאת תמונה מדאיגה, מתוך הגרעון של 1,600,000 ש"ח: 320,000 ש"ח זה חובות ממשלתיים של משרד העבודה והעיריות, 200,000 ש"ח זה הממשלה החירשת. כך קצת למעלה ממליון ש"ח הינם גרעון תפעולי של אח"א... האם הנתונים מדויקים
מה הסיבה לגרעונות התפעוליים
ובאיזה צעדים נקטת, ואיזה בטחונות יש לך שהגרעון לא יוצר מחדש להבא
שאלות אלו אתה חייב תשובות לציבור התורמים...

0ne Man

New member
אני מזמין בזאת

את מר מוטי אלשוור, יו"ר ארגון החירשים, לבוא ולהתארח בפורום שלנו ולענות על שאלות של גולשים בקשר לארגון אח"א, לתוכנית ההבראה, ושאר נושאים המעניינים את ציבור הלק"ש, וגם להסביר לציבור הגולשים, שאינם חברי אח"א, מדוע זה חשוב שכל לקויי השמיעה, גם כאלה שאינם חברים באח"א, צריכים לתרום להצלת אח"א. מובן, שאני וצלף, כמנהלי הפורום, מחוייבים להשגיח שהאירוח יתנהל בצורה הולמת ולא נאפשר התקפות אישיות על היו"ר, או שאלות קנטרניות, ונמחק כל שאלה לא הולמת אל היו"ר. אני הזמנתי כבר מספר פעמים את מר מוטי אלשוור להתארח בפורום, אולם לצערי עד כה הדבר לא התאפשר מסיבות שונות. אני מקווה שכעת, לאחר האסיפה הכללית, ייענה מר מוטי אלשוור להזמנתינו להתארח בפורום שלנו (או בעצם- בכל פורום של לק"ש...)

למעלה