0בוחרת בחיים0
New member
../images/Emo41.gifעל תכנית 12 הצעדים../images/Emo41.gif
מתוך כתבה שמצאתי ברשת: רובינו מכורים למשהו - לאוכל, לסמים, לאלכוהול, לסקס, לעבודה, לריגושים, למערכות יחסים לא מוצלחות, לכעס, לסבל או לעשייה. וגם ברי המזל שמחלת ההתמכרות פסחה עליהם - גם הם מוצאים עצמם חסרי אונים מול נסיבות חיים - פיטורין, מחלות, פרידות או אפילו מזג האוויר.
מחויבות לתרגול יומיומי
אז מה מציעה תוכנית 12 הצעדים? היא מציעה דרך רוחנית להתמודדות, לאושר, לשלווה ולקבלה. לא מדובר בתרופת קסם. כדי ליהנות מפירותיה העסיסיים של התוכנית, צריכים להיות מחויבים לתרגול יומיומי. אני, למשל, מקדישה לפחות חצי שעה מידי בוקר לעבודת התוכנית. זה נשמע הרבה, אבל מבחינתי זאת הדרך שלי להתנקות רגשית ורוחנית בכל בוקר, לטעון את הבטרייה, ולצאת אל העולם מוכנה ליום חדש. תוכנית 12 הצעדים פותחה באמצע שנות ה-30 של המאה ה-20 על ידי ביל וילסון וד"ר בוב סמיט, שניהם היו מכורים חסרי תקווה לאלכוהול. בתקופה המדוברת אלכוהוליסט היה משול לאדם חסר אופי וחסר תקנה, עול ומעמסה על גב החברה, המוקצה שבמוקצים. מתוך הייאוש הם יצרו בסיס לפגישות תמיכה הדדית בשם "אלכוהוליסטים אנונימיים", ושאלו את העקרונות הבסיסיים מקבוצת אוקספורד, שהייתה תנועה נוצרית פרוטסטנטית. לבסיס הרעיונות הרוחניים של התנועה הם הוסיפו עקרונות של תמיכה, עזרה ונתינה לאחרים, ואיגדו את הרעיונות שלהם בספר שנקרא "הספר הגדול".
משמעות רוחנית לחיים
לפי התפישה של התוכנית, בעיית ההתמכרות מתבטאת בשלושה מישורים. במישור הפיזי ישנה הכמיהה לאלכוהול (או לכל מושא התמכרות אחר) - רגישות ביולוגית מובנית, מבנה מוח שונה, אלרגיה חסרת מרפא. במישור הרגשי קיים קושי להכיל ולהתמודד עם רגשות. המישור השלישי מתייחס לדלות של החיים הרוחניים. כדי לחיות בהחלמה, יש לתת מענה לכל שלושת המישורים - לקבל כלים כדי להימנע מהחומר האלרגי, להתמודד עם טינות, פחדים וכאבים, ולצקת משמעות רוחנית לחיים.
מהם 12 הצעדים?
הודינו שאנו חסרי אונים מול האלכוהול, שאבדה לנו השליטה על חיינו. הגענו לאמונה שכוח גדול מאיתנו יכול להחזיר לנו את שפיות דעתנו. החלטנו למסור את רצוננו וחיינו להשגחת אלוהים, כפי שאנו מבינים אותה. ערכנו חשבון נפש נוקב וחסר פחד. הודינו בפני אלוהים, עצמנו, ואדם נוסף, בטבעם המדויק של פגמינו. היינו נכונים לחלוטין שאלוהים ישחרר אותנו מפגמים אלה באופיינו. ביקשנוהו בענווה שישחרר אותנו מפגמים אלה באופיינו. ערכנו רשימת של כל האנשים בהם פגענו, והיינו מוכנים לכפר על מעשינו בפניהם. כיפרנו על מעשינו במישרין בפני כל מי שהדבר ניתן, בלי לפגוע בהם או באחרים. המשכנו בחשבון הנפש וכאשר שגינו - הודינו בכך מיד. ניסינו, בדרך של תפילה והרהורים, לשפר את הקשר ההכרתי עם אלוהים כפי שאנו מבינים אותו, כשאנו מתפללים רק לדעת רצונו מאיתנו, ומבקשים את הכוח לבצע זאת. כשעברה עלינו התעוררות רוחנית כתוצאה מצעדים אלה, ניסינו להעביר בשורה זו לאלכוהוליסטים אחרים, ולנהוג על פי עקרונות אלה בכל תחומי חיינו. הכתבה המלאה - כאן. אוהבים
מתוך כתבה שמצאתי ברשת: רובינו מכורים למשהו - לאוכל, לסמים, לאלכוהול, לסקס, לעבודה, לריגושים, למערכות יחסים לא מוצלחות, לכעס, לסבל או לעשייה. וגם ברי המזל שמחלת ההתמכרות פסחה עליהם - גם הם מוצאים עצמם חסרי אונים מול נסיבות חיים - פיטורין, מחלות, פרידות או אפילו מזג האוויר.