ענת מנדלר שפר מתארחת בפורום

RanLoel

New member
../images/Emo41.gifענת מנדלר שפר מתארחת בפורום../images/Emo41.gif

ביום א' הקרוב, 2/5/10, החל מהשעה 20:00, ענת מנדלר שפר המתמחה בגניקולוגיה ופוריות, תתארח בפורום שלנו ותשיב לשאלותיכם. ענת בעלת תואר שני במדעים ורפואה סינית. בוגרת ה-ACCHS אוקלנד קליפורניה. מרצה בכירה בארץ ובחו"ל בתחום הגיניקולוגיה. ממקימי קורס התמחות בגניקולוגיה ורפואה סינית במכללת ברושים. בעבר עבדה בקופת חולים כללית ובמחלקה לפריון הגבר בבית חולים איכילוב. חברה לשעבר בוועד העמותה לרפואה סינית. מוזמנים לשרשר לכאן את שאלותיכם לענת

פריון ברפואה הסינית

שלום ענת רציתי לשאול 1. מה ההסבר של רפואה סינית לקשיים להכנס להריון? אנחנו כבר הורים ורוצים עוד ילד - האם דיקור סיני יכול לעזור? לגבר או לאישה? 2. אחרי הלידה דיממתי מעל 6 שבועות - מה ההסבר לכך ברפואה הסינית וכיצד אפשר "לקצר" את הדימום בפעם הבאה (אם בכלל?). תודה! שסק

Anat Mendler

New member
תשובה

שלום לרפואה הסינית יש כמו לרפואה המערבית יותר מתשובה אחת לשאלתך המטפל ברפואה הסינית ישאל הרבה מאד שאלות שאינן קשורות בהכרך לתחום הפריון כדי לנסות ולאתר את הבעיה פריון תלוי במצב הגבר והאישה ולכן כדאי שתיגשו שניכם למטפל מנוסה העובדה שאתם כבר הורים מעודדת מאד ואני ממליצה בחום שתנסו

sister81

New member
../images/Emo41.gifתודה על היוזמה המבורכת../images/Emo41.gif שואלת גם

על פריון ברפואה הסינית- כיצד הרפואה הסינית מתייחסת לשלב לוטאלי קצר? וכן לאי סדירות בביוץ (ביוץ מוקדם מהרגיל ביו"מ 10-11 או ביוץ מאוחר ביו"מ 28-30)? מהו משך הזמן לנסיונות כניסה להריון שהרפואה הסינית מגדירה כאי פריון? האם הרפואה הסינית מתחשבת בהשפעת הנפש על הגוף בנושא הנ"ל? תודה מראש

Anat Mendler

New member
תשובה

שלום שלב לוטאלי קצר מאובחן ברפואה הסינית כחוסר Yang אי סדירות בביוץ בדרך כלל גוררת אי סדירות במחזור והעיקרון הטיפולי הראשון יהיה להסדירו הסיבות לאי סדירות זו מגוונות למשל שחלות פוליסטיות או הסטוריה של בעיות אכילה או בעיות בבלוטת התריס או טראומה או מתח וכן הלאה ולשאלתך האחרונה הרפואה הסינית איננה יודעת להפריד בן גוף ונפש עבורינו אחת היא!

שאלה לענת

הי ענת, ותודה על זמנך. רציתי לשאול איך מתייחסת הרפואה הסינית לדימום בעת הביוץ. אני יודעת ששלב הביוץ הוא שלב היאנג, ואני מניחה שהדימום יכול להעיד על חום או תקיעות דם, אבל האם זה יכול לפגוע בהפריה? יש לי מטופלת צעירה ובריאה שמלבד סימני תקיעות צ'י קלאסיים, יש לה מעט סימני חסר יאנג ומסתבר שכנראה שהדימום הקל שהחשיבה אותו תמיד כתחילת וסת מגמגמת, הוא בעצם הביוץ. בבדיקות ביוץ שערכה ב-4 חודשים האחרונים יצא שהיא לא מבייצת, אך כשעשו בדיקה הורמונלית עלה החשד שתיארתי, שהביוץ הוא אותו דימום קל. בכל מקרה, גם אם כן, הביוץ שלה לא סדיר, ומלווה מלבד הדימום בכאבים. מציעים לה עכשיו לקחת פרוגסטרון בשלב ראשון, והיא מסוייגת. אשמח לדעתך, והרבה תודה

Anat Mendler

New member
תשובה למירב

שלום מירב נראה שהמטופלת שלך לא מבייצת כך שהדימום אינו קשור לביוץ כי אם לדבר מה אחר שאותו יש לברר תודה ענת

הי ענת, בהמשך לתשובתך

רופאת הנשים חשדה שאין ביוץ ולכן נעשו בדיקות הורמונליות ביום השלישי למחזור וביום ה-21. כאשר התגלה שביום השלישי רמות הפרוגסטרון גבוהות מהנורמה, ואילו ביום ה-21 הן נמוכות (הפוך ממה שאמור להיות, נכון?), עלה החשד שבעצם המחזור לא נספר נכון. היא התבקשה לחזור על הבדיקות והפעם להתייחס לאותו דימום קל כאל הביוץ, וגם לעשות בדיקת ביוץ באותו יום. יש לי את תוצאות היום השלישי: פרולקטין 152 LH 7.3 FSH 3.9 פרוגסטרון 73.6 מדוע את חושדת שהיא אינה מבייצת? על פי נסיונך, מה הגורמים שיכולים לגרום לכך במידה והיא אינה מבייצת? ושאלה אחרונה, במידה והיא אכן אינה מבייצת, האם יש מקום לטיפול שלי, או שזה חסר טעם? לא הייתי רוצה לגרור אותה לטיפולים מיותרים אם בסופו של דבר, היא ממילא תקבל טיפול הורמונלי. תודה רבה, מירב

Anat Mendler

New member
תשובה

לפי הבדיקות שהעלת רמות הפרוגסטרון גבוהות ומתאימות לשלב הלוטיאלי אני מציעה שתתיחסי למצבה כאילו שגם אם יש ביוץ הוא לא סדיר כדאי להתחיל במדידת חום השחר למשך שלושה חודשים כדי לנסות ולגלות מתי ואם יש ביוץ וכן " תקלות אחרות" שאפשר ללמוד עליהן מטבלאות טמפרטורה ( בספר של גיין ליטלטון תמצאי הסברים מפורטים) דימומים בן מחזורים יכולים לנבוע או מסטגנציה או מחוסר qi אני מאמינה שאפשר לעזור לה אם האיבחון יהיה מדויק אל תתיאשי ובהצלחה

uvita

New member
3 שאלות

1. האם יש התייחסות ברפואה הסינית לוסטיבוליטיס? אני יודעת שיש בארץ כמה שמתמחים בדיקור סיני ומטפלים בתוםעה. הייתי רוצה לשמוע יותר... 2. האם יש טיפול ל PMS (או להקלה)? 3. כנ"ל לגבי שחלות פולציסטיות. תודה!

Anat Mendler

New member
תשובה

שלום לכל אחת מן התופעות שהיזכרת יש התיחסות ברפואה הסינית שתי התופעות הראשונות קשורות בכאב ואחרונה באי סדירות או העלמות הוסת כל מטפל שעבר הכשרת התמחות הגניקולוגיה יוכל לתת מענה . חשוב לאמר שוסטיבוליטיס היא תופעה מורכבת יותר ובתוכה יש לשלב שינויים בתזונה פיסיותרפיה של רצפת אגן או ביופידבק כיוון בפתולוגיה יחודית זו חלקה של המטופלת התהליך הההחלמה הוא קריטי.

shovalili

New member
שאלה...

רציתי לדעת מה יש לרפואה הסינית לומר על מצב שבו: המחזור נמשך 3 ימים, ואז יש הפסקה של יום בערך ושוב הוא חוזר ליום נוסף. תודה על ההתייחסות שלומית

Anat Mendler

New member
תשובה

שלום מחזור שמתחיל ומפסיק לסירוגין מחייב מספר שאלות נוספות הראשונה : האם המטופלת משתמשת בטמפונים ואם כן עליה להפסיק שניה : האם ישנם סימנים נוספים המיחדים את המחזור כמו הופעת כאבים , מתי ואיפה כיון שיש יותר באפשרות אחת לאבחנה האחת שמדובר בתקיעות (מצב שילווה בכאבים) ומחייב דיקור מניע וצמחים מניעי דם qi בעוד שאם מדובר במצב חולשה בו אין לגוף מספיק qi להניע את הדם החוצה יש לחזק את המטופלת בעזרת דיקור צמחים ותזונה

יותת

New member
מספר שאלות לענת

ענת שלום, תודה על השקעת הזמן לענות לנו על שאלות. מספר שאלות ברשותך: 1. כאבי ראש / מיגרנות, אשר מתבטאים לעיתים: בביוץ, שנייה לפני הדימום ובסוף הדימום. מתבטאים לרוב ככבדות בראש/ לחץ מאחורי העיניים. מדובר על בת 46 , אשר סובלת מזה שנים רבות. 2. בת 42 , שנה אחרי הקרנות בשל גידול סרטני שהוצא. כרגע בריאה, החלה סובלת מאיחורים בקבלת הווסת, לעיתים איחור של 3 חודשים. לעיתים הווסת מגיעה פעמיים בחודש. בכל מקרה הדימום מאסיבי. בהחלט סובלת מחום, חסר יין. אם כי מצבה משתפר . ( היו גלי חום בלילה וכעת אין, היו בעיות שינה - כעת אין ) 3 . שאלה כללית לגבי סידן ואוסתאופניה. מהן ההמלצות התזונתיות / טיפוליות. לאישה בת 45 . סובלת מחסר צ'י טחול וכליות. סטגנציית צ'י כבד. ליחה במחמם אמצעי. תודה מראש.

Anat Mendler

New member
תשובה

שלום שאלה 1 : כאבי הראש שאת מתארת מתאים לסינדום חוסר דם שאלה 2 : אין באפשרותי לענות על מיקרה כה מורכב עם כל כך מעט פרטים שאלה 3 : הספר Healing with whole foods תוכלי למצוא מענה תזונתי גם לפי מחלות או פתולוגיות מערביות וגם לפי סינדרומים סיניים

יותת

New member
כנראה חסר דם

ענת, אשמח אם תוכלי לאמר מספר מילים - מדוע המיגרנות ( ביוץ, רגע לפני הווסת ובסיומו) הן על רקע חסר דם? ( מדובר על בת 46 )

Anat Mendler

New member
תשובה

באבחנות כאב ההתיחסות לכאבי ראש תלויה גם בזמן הופעתו לפני או אחרי וסת למשל וגם לאופיו כשכאב מופיעה אחרי וסת ומאופין יותר בכבדות הוא יותר כאב של חסר יחד עם זאת בהחלט יתכן ויש גם סטגנציה על רקע החולשה ותוך כדי חיזוק דם אפשר להניע בזמנים הרלוונטים למשל לפני ביוץ כדי למנוע את הכאב אישית אני תמיד מעדיפה לחלק את הטיפול ללפני ביוץ ואחריו וללפני דימום ואחריו כל שלב דורש התיחסות אחרת אחרי וסת או בסופה חשוב מאד לחזק דם וסביב הביוץ חשוב מאד להניע כיוון שאירוע זה דורש הרבה מאד דינמיות גם כששורש הבעיה הוא חוסר דם

למעלה