עצות להתמודדות - זוגיות

../images/Emo41.gif עצות להתמודדות - זוגיות

מה חשוב כדי לשמר, לרענן, לתחזק מערכת יחסים זוגית?

אופיפה

New member
../images/Emo24.gifקודם כל..

מי שרוצה לשמור על המסגרת הזוגית צריך לראות תמיד את הזוג כמערכת אחת ולא לראות את עצמו ואת בן הזוג בנפרד. צריך לקבל את זה שבן הזוג שלנו לרב הוא ההפך הגמור מאיתנו וזה טוב זה אומר שאנחנו משלימים אחד את השני ולא צריך לשנות את בן הזוג שיהיה כמונו. וכמו בכל מערכת מחוץ לבית, גם את המערכת בבית צריך מישהו לנהל ולדאוג שהיא תתפקד כמו שצריך,במקום לחכות שהשני יעשה משהו.ומי שלוקח על עצמו את התפקיד הזה לא יכול לעשות את זה מתי שבא לו. תפקיד זה תפקיד, זו אחריות, אי אפשר לזרוק אותו פתאום ולהגיד לא בא לי. כמובן במידה והמערכת חשובה לנו, אז יהיה לנו גם כח לנהל אותה באחריות. וכדי לתחזק ולרענן את המערכת צריך מצד אחד לשמור על שגרה נעימה ומשרה ביטחון ויציבות ומצד שני להפעיל את הראש ולהעלות רעיונות חדשים שיתאימו גם לבן הזוג. בקיצור, הרבה עבודה, אבל שכר בצידה. בהצלחה לכל הזוגות.

ניאו30

New member
אני דווקא חושב שטוב היה אם היינו

בוחרים בני זוג שדומים לנו,לא? בטח לא ה"הפך הגמור מאיתנו". זו אמנם קלישאה,אבל אני חושב די נכונה,שקודם כל,כל אחד צריך להיות שלם עם עצמו,ורק לאחר מכן להגיע ל"משלימים אחד את השני".אחרת זה יכול ליצור מצב של תלות בקשר,ואנחנו יודעים לאן זה יכול לקחת אותנו,נגיד במקרה שזה לא מצליח או מתפרק מסיבה כזו או אחרת.

לא יודעת. אין אקסיומות

אהבה גדולה שהייתה לי- הייתה עם בחור שדמה לי. אבל שתי אהבות גדולות אחרות, היו עם הפכים גמורים. חברה שפגשתי שלשום, נשואה למישהו שמאד שונה ממנה, וטוענת שזה המתכון להצלחה.

ניאו30

New member
צודקת ../images/Emo45.gif

אני מאוד מאמין בחוסר הגבולות/תבניות/מתכונים להצלחה בזוגיות. זה גם אחד הדברים שגורמים לתקווה תמיד להיות-כי אף פעם אי אפשר לדעת מאיפה זה יגיע,ועד כמה שידוע לי...עדיין אף אחד לא פיצח את ה"קוד" לאהבה.אז מקבל לחלוטין את הערתך שאין אקסיומות.

אופיפה

New member
כל אחד צריך להיות שלם עם עצמו...

אבל מעבר לזה אף אחד לא מושלם. לכן בד"כ נחפש או נימשך למי שמשלים אותנו. דווקא מי שמכיר בעובדה שהוא לא מושלם יכול להיות בן אדם ששלם עם עצמו.

thankful

New member
ללמוד ללמוד ושוב ללמוד

כ"א מבני הזוג צריך להתפתח (אמרתי כאן משהו כללי מאד) כדי להתמיד בזוגיות .

thankful

New member
אמרתי זאת למרות שעודני פרט

פרט = פרד = חסר זוגיות :)

אופיפה

New member
בכל מקרה..

זה נכון גם במערכות זוגיות שמחוץ לבית למשל זוג שותפים בעסק. זוג או פרט זו בחירה.

קרני 9

New member
הכח הכי הכי הכי חשוב

לדעתי הכי חשוב זה תכוני עניין משותפים וגם מופרדים לדעת להנות עם עצמך לבד בכדי שיהיה גם למה להתגעגע וגם יחד שיהיה מחנה משותף

עצות לזוגיות ../images/Emo23.gif

לדבר על דברים, לשמור על תקשורת טובה והדדית, לדעת להפריד בינכם בהגדרה של בני זוג ובני אדם לעצמכם- כלומר שהבן זוג לא יהיה כל העולם שלכם.

opalit

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

תקשורת, וחיבוק ברגעים הנכונים, החשובים לנו בעולם הקשה הזה.. לא יודעת איך מרעננים וכו'... העצה שלי: לדעת לריב. נשמע מוזר, אבל דעתי היא שזהו אחד מהמרכיבים החשובים. אם/כש מגיעים למצב של מריבה אז לדעת שם גבולות ויותר מזה לסיים אותה נכון. לשים לב לזה :)

לדעת לריב

כ"כ נכון. נראה לי מאד מאד חשוב. נותן את האופציה לאבד שליטה ליד בן הזוג, או להיראות ממש שלא במיטבך, או לעבור על כמה גבולות - ובכל זאת, הידיעה שממשיכים והאהבה נשארת - מחזקת מאד את הבטחון בזוגיות.

אופיפה

New member
לא הייתי ממליצה..

לנצל את האופציה הזו יותר מידיי. הנטייה היא בדרך כלל לאבד שליטה, לפרוק כל עול, להיראות כמו סמרטוט דווקא בבית, דוקא ליד האנשים החשובים לנו באמת. נראה לי שהמגמה צריכה להיות הפוכה אם רוצים לטפח זוגיות מוצלחת.

למעלה