שגרות-אי אפשר איתם ואי אפשר בלעדיהן
אמממ,יש עוד משהו שמזכיר לי את המשפט הזה
למדתי לא לאהוב אותן יותר מדיי אבל יחד עם זה,לשמר כמה מהם.רק קודם אני אגיד שמלפני השינוי כל החיים שלי היו שיגרה אחת גדולה,כמעט ללא יוצאי דופן ושוברי שיגרה. שיגרה מחזקת בעיניי-היא לעשות את הדברים שאתה אוהב,ולא בגלל שאתה צריך או בגלל שככה אומרים או שככה מקובל,אלא בגלל שאתה באמת רוצה בכך,שאתה מבין שהשיגרה הזו היא מי שאתה
באמת,ללא מסיכות,ללא הגנות וחומות.במקרה שלי,זה שיגרה של חברים/ריקודים/טיולים/עבודה עם ילדים/בילויים ועוד. שיגרה אפורה-כל ה"לא" מהסעיף הקודם הופך ל"כן".במקרה שלי,בעיקר העבודה הנוכחית שלי,ובעצם כל המקומות עבודה שלי בעבר גם כן.אפשר גם להוסיף את השיגרה בתוך בועת הדכאון והבדידות בתור אותו נושא.שיגרה של עבודה-אוכל-טלויזיה-שינה וזהו. בכל מקרה,יש חשיבות גם לשיגרה וגם לשבירת השיגרה.בכלל,שמתי לב שאני בן אדם שהתחלות חדשות או עשייה של דברים שונים ממה שנהגתי בהם כל השנים,פשוט עושים לי טוב ונותנים לי הרבה תקווה,גם אם הרבה פעמים היא מתגלה שמאכזבת או ככזו שלוקחת זמן עד שתתממש.יש משהו שמקנה לדברים חדשים מימד אופטימי וחיובי,אולי זה בא מזריחת השמש בכל יום.כל זריחה של יום חדש היא גם אפשרות לשנות ולהשתנות",או כמו במשפט הקלאסי מתוך "חלף עם הרוח":after all,tommorow is another day(דרך אגב,יכול להיות עוד משפט שעוזר לבחור בשינוי על פני בריחה).