עצות להתמודדות - שיגרה

../images/Emo41.gif עצות להתמודדות - שיגרה

השגרה יכולה להיות אפורה ומכבידה והשגרה יכולה להיות מסגרת מחזקת. מהי שגרה מחזקת בעיניכם? מה יש בשגרה הזו שהופך אותה ליותר מאפורה ומשמימה?

רומיקה

New member
עצות ../images/Emo23.gif

לדעתי יש כמה דברים שיכולים לחזק שיגרה... -> תמיד בסיום יום עבודה/שגרה לחזור אל חיק המשפחה, לשבת עם המשפחה בסלון, לראות יחד טלויזיה, לדבר, לאכול... -> למצוא זמן לחברים ולפינוקים אחרים כמו טיול בקניון או במקום אחר. לא לחזור מיום השגרה וליפול למיטה וכך מגיע עוד יום של שגרה והכול חוזר על עצמו. תמיד למצוא עוד משהו לעשות אחרי יום השגרה.

אופ 1

New member
בכדי לצאת מן השיגרה אני...

*יושבת בבית קפה עם חברות וצוחקת. *עושה סיבוב רגלי בתל אביב. *נוסעת לים. *הולכת לספא. *מוצאת לעצמי בכול פעם אתגר שבועי ועובדת עליו. בעיניי שיגרה מחזקת היא כשמנסים להפוך את היום יום למשהו יותר נחמד עם פעילויות מגוונות שאנו יודעים שאני אוהבים וגורמים לנו להרגשה טובה. כול אחד בעיניי, צריך לבחון מה ומעניין(קורס יצירתי למשל)

אופ 1

New member
בשמחה...

בעקבות השינוי המשמעותי שהחלטתי לעשות בחיי. אני בוחרת בכול שבוע נושא מסויים ומתמקדת בו(וכמובן אם צריך להתמיד בו אני מתמידה), זה התחיל בדברים הקטנים שתמיד אנחנו (אני מרשה לעצמי לדבר ברבים כי זה קורה לרבים מאיתנו)דוחים ודוחים אבל ממש רוצים אותם.שבוע אחד החלטתי שאני מתחילה לצעוד כול ערב, באמת כול השבוע התמדתי ולהפתעתי גם בשבועות שלאחר מכן ועד עכשיו. אני עושה ספורט בערך מעל לחודשיים וזה עשה לי רק טוב.שבוע לאחר מכן החלטתי לשנות הרגלי אכילה ובאמת אני עומדת בזה עד עכשיו יפה בעוד שירדתי מעל לחמישה קילו... אלו רק דוגמאות למראה החיצוני אבל כמובן שאני לקחתי על עצמי אתגרים נוספים שאני עובדת עליהם. בגדול, עשיתי רשימה ענקית של כול הדברים שאני תמיד רציתי להשיג בחיים ודחיתי אותם.כרגע אני מוסיפה בכול פעם עוד דבר ואני מקווה שבסוף השבוע אני אצליח לעשות קצת סדר ברשימה ולחלק לי את זה לאורך כול השנה הקרובה. ממליצה בחום לכולם:)

קראתי את ההודעה הנ"ל..

מעניין.. גם אני עשיתי את זה ודי הזנחתי את זה.. נתת לי כוח להתחיל מחדש, ואולי להתמיד לעוד הרבה זמן. :)

אופ 1

New member
אני ממש שמחה לשמוע

אני מאחלת לך שהפעם תמשיכי לתמיד.אצלי רק כך זה עובד. סופ"ש מקסים:)

אופיפה

New member
שגרה זה רע?../images/Emo35.gif

שגרה זה לא בהכרח דבר רע ( אפילו שזה חרוז). שגרה היא דבר שנותן יציבות בטחון כמו לחזור הביתה למקום המוכר שלנו, לאוכל של אמא או סבתא. תחשבו על ילד קטן, מה קורה לו כשמוציאים אותו מהשגרה שלו...מי שיש לו ילדים מכיר את ההשפעה... כדי להוציא את השעמום מהשגרה צריך פשוט להפעיל את החשיבה ולהעלות תמיד רעיונות חדשים שיכניסו שמחה ואור לבית ולחיים. ורצוי שיהיה רעיונות משותפים. כי כשיש לנו שותף לדרך יהיה לנו קל יותר לבצע את הרעיונות שלנו בפועל. אני מאחלת לכולנו רעיון חדש בכל יום.

thankful

New member
דעתי כקודמתי (וגם זה חרוז...)

אם יש עניין - למשל בתכנות - מאד אהבתי את העבודה השגרתית שלי (2000-2001) כמתכנת בחברת הייטק . הסביבה השגרתית נעמה לי ...

קרני 9

New member
רפי ? שיגרה זה רע ?

טוה אז ככה, לחשוב מה הייתה עושה אם היה לך 10,000000 דולר וברגע שתגלו מה תעשו אם היה לכם את הכסף , זה מה שתלכו לעשות בעבודה וחיים וכו

מצד אחד...

מאוד אוהבת את השיגרה, לדעת שקמה בבוקר, הולכת ל- X, אח"כ ל- Y וכו'. אבל מצד שני- השגרה הזאת שוחקת... איך להתמודד איתה? לעשות גיחות קטנות החוצה באמצע היום- כלומר לא לעשות שיגרה יותר מדי, אלא להפתיע את עצמכם- לצאת לאכול בחוץ, ללכת לסרט באמצע היום וכו'.

ניאו30

New member
שגרות-אי אפשר איתם ואי אפשר בלעדיהן

אמממ,יש עוד משהו שמזכיר לי את המשפט הזה
למדתי לא לאהוב אותן יותר מדיי אבל יחד עם זה,לשמר כמה מהם.רק קודם אני אגיד שמלפני השינוי כל החיים שלי היו שיגרה אחת גדולה,כמעט ללא יוצאי דופן ושוברי שיגרה. שיגרה מחזקת בעיניי-היא לעשות את הדברים שאתה אוהב,ולא בגלל שאתה צריך או בגלל שככה אומרים או שככה מקובל,אלא בגלל שאתה באמת רוצה בכך,שאתה מבין שהשיגרה הזו היא מי שאתה באמת,ללא מסיכות,ללא הגנות וחומות.במקרה שלי,זה שיגרה של חברים/ריקודים/טיולים/עבודה עם ילדים/בילויים ועוד. שיגרה אפורה-כל ה"לא" מהסעיף הקודם הופך ל"כן".במקרה שלי,בעיקר העבודה הנוכחית שלי,ובעצם כל המקומות עבודה שלי בעבר גם כן.אפשר גם להוסיף את השיגרה בתוך בועת הדכאון והבדידות בתור אותו נושא.שיגרה של עבודה-אוכל-טלויזיה-שינה וזהו. בכל מקרה,יש חשיבות גם לשיגרה וגם לשבירת השיגרה.בכלל,שמתי לב שאני בן אדם שהתחלות חדשות או עשייה של דברים שונים ממה שנהגתי בהם כל השנים,פשוט עושים לי טוב ונותנים לי הרבה תקווה,גם אם הרבה פעמים היא מתגלה שמאכזבת או ככזו שלוקחת זמן עד שתתממש.יש משהו שמקנה לדברים חדשים מימד אופטימי וחיובי,אולי זה בא מזריחת השמש בכל יום.כל זריחה של יום חדש היא גם אפשרות לשנות ולהשתנות",או כמו במשפט הקלאסי מתוך "חלף עם הרוח":after all,tommorow is another day(דרך אגב,יכול להיות עוד משפט שעוזר לבחור בשינוי על פני בריחה).

../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif משפט מחץ בעיני

"אולי זה בא מזריחת השמש בכל יום.כל זריחה של יום חדש היא גם אפשרות לשנות ולהשתנות"

אופירA

New member
מנהל
שיגרה - ברכה ומילכוד

זו בדיוק השאלה בשבילי. שוב שקעתי בדיכאון (שגרתי...), והניסיון לגלות מה עומד מאחורי הדיכאונות החוזרים, גילה לי את סודה של השיגרה. מצד אחד - השיגרה מבורכת עבורי, ומייצגת בשבילי את הדברים הבטוחים, היציבים. שגרה זה מסגרות. זה מתכון לבריאות במצב של חוסר יציבות נפשי. מצד שני, השגרה מעוררת את השקיעה לדיכאון. מאז שמצאתי עבודה טובה אני מאד מרוצה, ומרוב שאני מרוצה והכל טוב, שקעתי בדיכאון... במשך שנה תפקדתי במסגרת של סדנה לציור. אפילו הוצאנו תערוכה. סחבתי ומשכתי, גררתי וקיוויתי לטוב. היום אמרתי (כמו מנחם בגין בשעתו...) - אני לא יכולה יותר... הפסיכולוגית המדהימה שלי הסבירה לי שהבעיה שלי היא "בעיית הגאונים" - שצריכים תמיד משהו עוצמתי ומשמעותי כדי לא לשקוע. וכן - המקומות הבלתי פתורים עם ההורים שבתוך הנפש, הם אלו שמושכים כל הזמן לשקיעה, לדעיכה ולחידלון. היא לא גאונית? גאונית מצאה גאונית...

אז אחרי ההסבר של הגאונית ../images/Emo13.gif

מה תעשי? אולי תוסיפי איזה קורס מעניין מעבר לעבודה שלך. משהו שישתלב בשיגרה, אבל יגרה אותך ויהיה מספיק עוצמתי כדי לא לשקוע.

למעלה