עצות של חברי הפורום - תלותיות

../images/Emo41.gif עצות של חברי הפורום - תלותיות

איך נשארים עצמאיים, ולא מפתחים תלויות באדם אחר (חבר, מאהב, בעל. כמובן שאותו הדבר בלשון נקבה).

לקשמי

New member
מנסים לפרק זמן מסוים

לא להיות עם אותו אדם, ולראות שאפשר לחיות גם בלעדיו. שזה בעצם העצמאות.

רננהלי

New member
אני חושבת שלא ניתוק מלא

אני יודעת מה זה להיות תלותית, למרות שבחיים לא חשבתי על עצמי כעל כזאת. אבל נפשית, גם אם לא הראתי את זה כלפי חוץ, היו לי תקופות שהייתי מאוד מאוד תלויה. בעיקר בחברות. כל פעם חברה טובה אחרת. וזה עשה לי רע. מאוד. ושיבש את החברות כשזה יצא החוצה. וגם כשזה לא יצא החוצה, אני הרגשתי את זה בפנים. כשבן אדם הוא תלותי, אף פעם לא מספיקה לו תשומת הלב שנותן לו האדם בו הוא תלוי. תמיד הוא רוצה עוד. וזה יכול לפעמים להשתלט לגמרי על כל מה שמרגישים. ואף פעם אין בטחון מלא, לא באדם השני, וגם לא בו עצמו. אני חושבת שצריך לדעת ליצור תחומים אחרים שהם רק שלי. שלא קשורים לאדם השני. או שקשורים לאנשים אחרים. להתנתק מהאדם השני, זה לא אומר ניתוק מלא. זה אומר - היכולת להיות גם רק עם עצמי. היכולת ליהנות מדברים שלי, מלהיות עם אנשים אחרים. אני לא בטוחה שאני יודעת לגמרי איך עושים את זה, כי אני חושבת שרק בטיפול אני התקדמתי בנושא הזה. וייתכן מאוד שכרגע אני תלויה במטפלת שלי (למרות שעכשו, אחרי כמעט שנה של טיפול, זה השתנה באופן משמעותי. ואניה רבה יותר עצמאית), ושהייתי צריכה לעשות את המעבר מלהיות תלותית ללהיות עצמאית דרכה. התלות קשורה מאוד לאיזה חלק שחסר בי, שאני מנסה למלא אותו על ידי אחרים. אולי צריך קודם לנתח מה חסר ועד כמה, ואז לנסות לשפר, לשנות.

אופיפה

New member
../images/Emo75.gifזוגיות היא דבר חשוב..

אבל כדי שהמצב לא יהפוך תלותי צריך שכל אחד יתפתח גם בדרכו האישית. כמובן שצריך לעשות זאת בחכמה כדי שהזוגיות לא תעלם לה בנתיים בין הכיסאות..איזון היא מילת הקסם שנחוצה לנו בהרבה תחומים.

אופירA

New member
מנהל
בדיוק!

חשבתי מה לכתוב, ולא מצאתי. אבל כאן קראתי בדיוק את המילים שרציתי להגיד. בדיוק - מילה במילה!

תלותיות

|*) לפתח תחביבים ולחזק אותם - כך שינכחו במהלך מערכת יחסים ובשגרה בכלל.
לא להיצמד לחבר/ה אחד/ת, אלא לחזק מספר קשרים שונים
לדחות סיפוקים מיידיים - גם אם הכי רוצים בעולם להיפגש שוב עם החבר/ה הקבוע/ה, אבל קבעתם משהו, או שנקבע משהו - לא לבטל.

לא הופכים את האדם הזה

לכל חיינו. אני אישית מאוד דבקה במחשבה שלאנשים בחיינו אסור שיהיה מונופול על כל חיינו, כלומר שיהיה מקום לבן/ת זוג אבל גם לחברים, משפחה, לימודים וכו' ושלא הכל יהיה תלוי בבן אדם אחד.

../images/Emo41.gifמרחיבה את הדיון החשוב הזה

במה לדעתכם מתבטאת תלותיות? באילו מעשים, או מילים - אתם יודעים שאתם, או מישהו אחר הוא תלותי?

רננהלי

New member
דוגמא

כשאני לא קובעת שום דבר לפני שאני יודעת את התוכניות של אותו אדם, כי אני רוצה לבלות איתו. וככה בעצם מונעת מעצמי הנאות או דברים משל עצמי. וגם מאוד מתאכזבת כשזה לא הדדי.

וואי, איזו דוגמא חזקה. פלאשבקים ../images/Emo13.gif

מוסיפה - התייעצות מתמדת - וקבלת החלטות רק ע"י אותו חבר/ה עד איבוד העצמי.

למעלה