ע' 4-פ' 12: "יהודה איש קריות"

דון גל

New member
../images/Emo41.gifע' 4-פ' 12: "יהודה איש קריות"../images/Emo41.gif

"המשטרה מגלה שהתליון שנמצא ברצח קארל וסקובי שייך לאחיו החורג של אנטואן. בחקירה מודה האח שאנטואן תכנן את הרצח ושהוא יוזם ברית בין כנופיות רוסיות, לטיניות ואפריקניות." הדון.

v e g a

New member
ווי ווי

אסוודה הזה כזה מאניק. אבל בכל מקרה-אם עכשיו יש הודעה ועד מהימן לגבי זה שאנטואן אחראי לרצח,אי אפשר לעצור אותו שוב? אפילו אם הוא תחת תוכנית להגנת עדים,הוא ביצע רצח שלא קשור בכלל לנושא שבגללו הוא בתוכנית(טוב,אולי בעקיפין קשור). ודאץ' יצא כזה מלך הפעם,כיסח במכות את הפחדן הזה.

פרק מצויין.

שוב פרק מצויין סוף חזק. כל הקטע של טרטיאק שמתפוצץ היה משעשע. היה יפה שכל הסיפורים של אסוואדה, אנטואן והאח החורג מתקשרים אחד לשני. סוף סוף לדאץ' יש ביצים והוא מתעמת עם כל ההצקות שהוא סובל כבר הרבה זמן. המודיע של הסטרייק טים (ההוא שסידר את אח של אנטואן), עוד בעונה ה3 הוא היה מצחיק לחלוטין. נקרעתי שהוא אמר כזה לאחר הפריצה "יש לי קבלות על הכל". דמות קורעת. היה ענק שסוף סוף רואים את קרולינג משתגעת. והסוף חזק לגמרי, ויק אומר לאסוואדה שהוא לא שוטר ומעולם לא היה שוטר. והשם של הפרק כל כך יפה. מי הבוגד כאן? האח של אנטואן? אסוואדה?

Deacon Frost

New member
איזה פרק מעולה!

הפרק הזה היה מותח ודרמתי בצורה יוצאת דופן, כמו שפרק בסדרה כ"כ טובה אמור להיות. שתי סצינות קרעו אותי מצחוק, הראשונה שבה הרוסי התפוצץ והשנייה שדאץ' והקירח ההוא הלכו מכות. אסוודה הוכיח שהוא שמוק אמיתי, ועכשיו הוא הרבה יותר גרוע מויק בגלל שהוא נתן לאנטוון להשתתחרר (ואל תגידו לי שלא הייתה לו ברירה, עדיין הסיבה שהוא עשה את זה איננה מוצדקת). אהבתי שויק אמר לו בסוף "אתה לא שוטר. מעולם לא היית שוטר". זה מראה את ההבדלים ביניהם, האחד מושחת אבל אנושי, והשני נלחם בשוטר המושחת ובשחיתות אבל הוא מפלצת אנושית.

Miss Thang

New member
הוא לא מפלצת, הוא מושחת. הוא

'תווך' את העסקה על מנת לעזור למניעים האישיים שלו ובפרקים הבאים תבין :) (לא רוצה להוסיף ספוילר).

Deacon Frost

New member
אם הוא נחשב למושחת,

ויק נחשב לטהור? אבל ת'כלס, רק בן אדם בלי מצפון יהיה מסוגל לעשות דבר כזה, וזה ההבדל בין ויק לאסוודה. כמה שויק מושחת, לפחות הוא אנושי. הוא עוזר לאנשים במצוקה, מגן על החלשים וכו'. אסוודה עשה את זה מסיבה לא מוצדקת, ולצערי הרב קיימים הרבה אנשים כאלה במציאות שמוכנים לשחרר פושעים מסוכנים כדי לכסות על התחת שלהם (סליחה על הבוטות).

Xetro

New member
גם כן שעה דפוקה

בקושי הצלחתי לעקוב אחרי העלילה ב11 בלילה... קרע אותי שההוא התפוצץ כמו מטומטם,שהרוסיה אמרה לרוסי השני "הקירח עומד לשחוט אותך".כל המתיחות על דאצ" ובעיקר הכיסא ובסוף שדאצ" הולך מכות עם בילינגס ואז לם רואה את זה וקורא לכולם לבוא ולראות מהר ואז סתם הם עומדים סביבם מעודדים אותם להמשיך ואיזה אחד צעק "CATFIGHT!!!" חחחחח והסוף דיי מגוחך זה כאילו צחי הנגבי יבוא לעמרי שרון ויגיד לו "בונא אתה חתיכת מושחט!"... למכוער ההוא אין שום תמונה

ofrasch1

New member
ויק ואסוודה

זה נבלה וזה טרפה. שניהם מושחתים לגמרי, יצריים מאד ולא מכבדים את החוק באמת. כל הבולשיט הזה של כאב על מות השוטרים זה עניין של כוח. ספק אם לויק או אסוודה אכפת היה מסקובי וקארל, זו רק הפגיעה באגו. רק שויק הרג הרבה יותר אנשים. כנראה ששכחתם כאן שויק הוציא להורג גם את מרקוס, והיה אחראי למותם של רבים: גם היום בפרק מת אדם בגללו (הרוסי שהתפוצץ), הפושע השחור שהוכנס עם הראפר למכולה, ועוד רבים. שיתוף הפעולה בין אסוודה לויק נמשך לאורך 2 עונות, כשתמיד מה שעמד לנגד עיניהם זה אינטרסים אישיים. שניהם עבריינים ואיט טייקס ואן טו נואו ואן. לפעמים ויק מראה חמלה כלפי איזה יצור אנושי, וזה נעשה בסדרה כדי לבלבל אותנו הצופים, אבל זה לא הופך אותו לאדם "מצפוני". השיטות שלו תמיד היו: הריגה, איומים, הכאה, גרימת כוויה, שקרים בלי סוף, שוחד, קבלת טובות הנאה, השתלת ראיות, הסתרת ראיות, שוד, תיווך בסמים, הברחת סמים למדינה, לקיחת רווחים מפשיעה, השפלת מי שחלש ממנו (ג'וליאן, דאצ') ועוד.

v e g a

New member
אף אחד לא אומר שויק נשמה טובה

הוא מאוד מושחת,אבל בניגוד לאסוודה(לפחות לפי הפרק הזה)הוא אנושי יותר. אסוודה הוא מסוג האנשים שיעשו הכל,כולל "לרכב" על גב של אנשים אחרים(אפילו אם הם מתים,כמו קארל וסקובי)בשביל להצליח,כלומר-אסוודה הוא פוליטיקאי אמיתי. לויק לעומתו יש רגעי חמלה(כמו הסיפור עם קוני) ובכלל,מסוף העונה שעברה עד להיום הוא ניסה לשחק,פחות או יותר,בצורה הוגנת,אבל הוא הבין שאי אפשר לעשות את זה בפרמינגטון,ואילו אסוודה אף פעם לא ניסה ממש לעזור למישהו,כל פעם שזה נראה שהוא ניסה הוא באמת עשה את זה בשביל אינטרסים אישיים נטו(כמו העובדה שהוא לא מפסיק להזכיר שהוא זה שגילה את קארל וסקובי,כדי שכולם ידעו עד כמה הוא מעורב במשטרה,זה תרוץ כדי שיעזבו אותו,לכן הוא השתמש בזה גם הפרק שרולינג צעקה עליו).

ofrasch1

New member
אבל

לו ויק היה עובר את האונס שעבר אסוידה - אתה חושב שחואן לואיסנו (או איך שקוראים לו) היה חי היום? לאסוודה היו הזדמנויות להרוג אותו והוא בחר שלא, בדיוק מהמקום האנושי. ויק כבר היה מזמן מוציא אותו להורג. זו גם דרך להשוות בין אנושיות. אסוידה לא הורג את מי שמאיים עליו, בעוד שויק כן (טרי, מרקוס). לאסוידה נשארו לפחות כמה גבולות שלויק אין. את הגבולות שיש לויק אני לא "קונה".

ofrasch1

New member
מסייגת את דברי

אם הבנתי נכון ולמעשה אסוידה רמז לאנטואן להרוג את חואן - אז גם אסוידה איבד את הגבול שויק איבד מזמן.

v e g a

New member
נראה לי דווקא שאסוודה לא הרג

את האנס לא בגלל אנושיות,אלא בדיוק בגלל שהוא ידע שבהזדמנויות שהיו לו,אם הוא יהרוג אותו,יהיה אפשר לעלות עליו שהוא הרוצח,או שדבר האונס יתפרסם. ואז שמו הטוב יפגע(חוץ מהעובדה שהוא יילך לכלא) וכל מה שהוא עבד עליו יפול. חוץ מזה,בניגוד לויק,אני לא חושב שאסוודה יכול לטייח כאלו דברים מספיק טוב. עכשיו,שיש לו את אנטואן כ"איש קשר",ומשום שאם אנטואן יחסל את האנס לא יוכלו לקשר את זה לאסוודה(אלא אם אנטואן "יזמר",מה שכנראה לא יקרה). ולגבי הגבולות של ויק-יש לו,ועובדה אחת היא שהוא לא הרג את גילרוי.הוא איים עליו,עצר אותו ו"גרש" אותו מהארץ,אבל הוא לא העז להרוג אותו ואפילו בא להלוויה שלו וניסה להכריח את השאר לבוא.

Miss Thang

New member
תחכה עוד קצת לפרקים הבאים...

אני אוהבת את זה שבסדרות, היוצרים (והשחקנים המדהימים) מצליחים ליצור אמפטיה עצומה דווקא לדמויות הכי שליליות, הכי 'רעות', שעושות פשעים גדולים (שוד ענק, רצח שוטר, העלמת מס - במקרה של המגן, השתייכות למאפיה וכל הנלווה לכך - במקרה של טוני סופרנו לדוגמא) ע"י זה שהם מוציאים החוצה ומחדדים את הצדדים היותר רגישים ואנושיים (ויק עם הילדים/אישתו/כל מיני מעוטי יכולת להם הוא מסייע ללא כל אינטרס אישי, טוני סופרנו והטיפול הפסיכולוגי המורכב שלו וכדומה). בקיצור, אחלה סדרות, אחלה יוצרים.

Deacon Frost

New member
הרי זאת המטרה של היוצרים,

לגרום לויק להיראות אנושי בעיניי הצופה כדי שתיווצר כלפיו אמפטיה למרות הדברים שהוא עושה/עשה. אסוודה מעולם לא יצר אצלי אמפטיה כלפיו מכיוון שאף פעם לא עשה דברים מתוך רצון אמיתי, בניגוד לויק.

למעלה