red butterfly
New member
../images/Emo41.gifפורום שרון הולצמן ממליץ../images/Emo41.gif
בפינה הזאת כל פעם מישהו אחר יבחר אמן שהוא אוהב (ושיש לו קשר כלשהו לשרון) וימליץ לנו עליו. אז האמן הראשון לפינה הוא: נימרוד שיקלר
הקשר בין נימרוד לשרון: אודי הניס, האיש שגילה את אבטיפוס, הפיק מוזיקלית את האלבום של נימרוד. (תודה להודיה שעזרה לי למצוא את הקשר
) רקע: נימרוד נולד וגדל בתל אביב, חלומו תמיד היה לעמוד מול קהל ולשיר, נימרוד התחיל את דרכו המוזיקלית בגיל צעיר, עוד בבית הספר, יחד עם המתופף אבי שטאובר הם הקימו להקה. השניים צירפו אליהם את אמיר אוגש (גיטרה), אסף טווינה (קלידים) ושימי ברוך (בס), כולם חברים מאותה השכונה וקראו לעצמם בשם "נימרוד והבודדים". עם הזמן ותוך כדי חזרות קיבלה הלהקה בקיץ 1996 להיות להקת הבית של תוכנית הטלויזיה נוער יומית בשם "טושטוש" בהחניית יעל בר זהר ומיכאל הנגבי בערוץ 2. באותה שנה הופיעה הלהקה לראשונה ב"ליל אהבה בצמח" בבמת הנוער, ומשם נסללה דרכה להופעות נוספות כלהקה מוכרת. הלהקה הופיעה באותה שנה (96) בפסטיגל, עם השיר "אל תלכי", מילים ולחן נימרוד שיקלר, עיבוד אפרים שמיר. הלהקה פונה לחברת NMC והוחתמה על חוזה הקלטות. בספטמבר 1997 יצא האלבום הראשון של הלהקה "רשימת שיקלר" בו 14 רצועות שירים, האלבום הוקלט תוך שבועיים, כל המילים והלחנים נימרוד שיקלר והופק מוזיקלית ע"י אפרים שמיר. באלבום מוזכר גם על השואה. האלבום הצליח, הלהקה הופיעה, והיה מועדון מעריצים. היה נראה שהלהקה עובדת על אלבום חדש, אך כל אחד מחברי הלהקה פנה לעיסוק אחר, הלהקה התפוגגה אך לא התפרקה רשמית מעולם, שיריה המשיכו להישמע ברדיו אך מאז לא קרה דבר. בראשית 2001 הוחתם שיקלר בחברת "הד ארצי" והחל לעבוד על אלבום חדש. משנת 2001 הקליט נימרוד שירים בלי חברי הלהקה ואת רוב הכלים הוא ניגן בעצמו יחד עם אודי הניס המפיק המוזיקלי של אלבום סולו הראשון שתרם את חלקו בנגינה, העבודה בינהם נעשתה בחדר קטן וצדדי באולפני "זזה" (גם האלבום נעשה שם) כל השירים הוקלטו באוירה אינטימית ואינטנסיבית, תופים גלעד שמואלי, צוף פילוסוף בס בחמישה שירים, בס נוסף גולן זוסקוביץ' ניגן 4 שירים, מיד בתום העבודה על התקליט אסף נימרוד חברים נוספים ואיתם עבדו על סיבוב ההופעות, החברים הם: אסף טווינה - קלידים (הפליט היחידי מה"בודדים"), נועם בורג - גיטרות חשמליות, איתי מאור - גיטרה בס, ועידן פרידמן - תופים, נימרוד אמר שיש בזה טוב שאין את הלקה כי הוא חופשי לעשות הכל אך גם קשה שאין את ההרגשה של ביחד. ביוני 2004 הוציא נימרוד את סינגל סולו הבכורה שלו "מישהו חשוב" עם מסר פוליטי וחברתי מובהק, ביולי יצא לרדיו השיר "כל יום שאת לא איתו" וזוכה להצלחה גורפת ברדיו ובערוץ 24 ובמצעדים. בספטמבר נימרוד התחיל להופיע, והפעם לבד, ההופעה הראשונה היתה בבארבי ת"א, ושר שירים חדשים לצד שירים ישנים מתקופת הלהקה. באוקטובר השתתף נימרוד ב"שירותרום 2004" למען החיילים וחידש את השיר "יש פרחים" במקור של להקת פיקוד מרכז, השיר התווסף לאלבום סולו הבכורה של נימרוד. בינואר 2005 יצא סינגל נוסף "פריז" ואיתו הקליפ. בפברואר הוציא נימרוד את תקליט סולו הבכורה שלו "נציל את היום". סינגלים ושירים מוכרים:
בורח
אל תלכי (מתוך פסטיגל 96)
המשך יבוא (מתוך תוכנית הטלוויזיה "טושטוש")
מישהו חשוב
כל יום שאת לא איתו
פריז האלבומים:
רשימת שיקלר - האלבום הראשון (והאחרון?) של הלהקה.
נציל את היום - אלבום הסולו הראשון של נימרוד. השירים האהובים עלי של נימרוד:
תוויות- עם השיר הזה יש לי סיפור קטן. יום אחד נסעתי עם חברה ברכבת, ובזמן שחיכינו שמענו כל מיני דיסקים שהיא הביאה איתה. מתישהו שמענו את "רשימת שיקלר" (זה היה כשעוד לא ממש שמעתי על נימרוד), והאמת שלא טרחתי כל כך להקשיב למילים. עד שהגענו לשיר מספר 6- תוויות. פתאום שמעתי "מי אמר שאלוהים שלנו הוא מגן עליון, ואיפה הוא היה כשנחנקו להם ששה מיליון", ובתור אחת שהשואה זה בין הנושאים הכי רגישים אצלה, הייתה לי ממש צמרמורת כששמעתי את המשפט הזה. לאט לאט התחלתי להקשיב גם לשאר השירים, ושמתי לב כמה שהשירים שלהם מתארים בדיוק את ההרגשה שלי במצבים מסויימים. אבל בזכות השיר הזה התחלתי לשמוע את נימרוד וגיליתי כמה שהוא אומן מדהים!!! *שעת סיפור נגמרה*
בורח- כמו שאמרתי.. רוב השירים פשוט מתארים בדיוק איך שאני מרגישה. גם השיר הזה ביניהם.
אלוהים- כנ"ל.
תסתכלי- אחד השירים הכי עצובים שקיימים.. מדהים!
כשהשמש זורחת- "כשהשמש זורחת, אצלך הכל נשאר חשוך" וכל מילה נוספת מיותרת.
כל יום שאת לא איתו- שיר די חרוש, אבל מה לעשות-מדהים.
השכנה שלי- שיר שמספר על אישה (השכנה) מוכה. שיר חזק.
פריז- שיר רומנטי, שקט ומדהים.. והוא גם נכתב על אחת הערים הכי יפות בעולם אז בכלל.
סתום- עוד אחד מהשירים שמתאר את ההרגשה שלי לפעמים.
נציל את היום- מילים מרגשות+לחן מדהים= שיר מעולה! אז אחרי שכתבתי כמעט את כל השירים (ורק שתדעו שחסכתי מכם כמה
), אני יכולה רק להגיד שנימרוד הוא אחד האמנים שאני הכי אוהבת אם לא הכי.. חבל לי שלא הרבה אנשים מכירים אותו, כי מגיע לו הרבה יותר יחס. שני האלבומים מצויינים (אני אישית אוהבת יותר את "נציל את היום") ואני ממליצה עליהם בחום.
פורום נימרוד שיקלר בתפוז האתר הרשמי של נימרוד שיקלר (כתובת זמנית) מקווה שנהנתם, אילת
בפינה הזאת כל פעם מישהו אחר יבחר אמן שהוא אוהב (ושיש לו קשר כלשהו לשרון) וימליץ לנו עליו. אז האמן הראשון לפינה הוא: נימרוד שיקלר