פורומים חדשים בתפוז אנשים

../images/Emo41.gif פורומים חדשים בתפוז אנשים ../images/Emo41.gif

היא תגיע אלינו להופעה בקיץ ובינתיים בואו לדבר על המוזיקה ולהתכונן להופעה בפורום ביורק http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1016
נוסעים לחופשה משפחתית בחו"ל? מתלבטים בקשר למחיר והיעד? בואו להתייעץ ולדבר על זה בפורום- טיולי משפחות בחו"ל http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=2014
מחזיקים בקופת גמל? יש לכם שאלות בנוגע לניהול קרנות פנסיה? פורום קופות גמל ופנסיה מזמין אתכם ללמוד הכל בנושא http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=2023
חיבור בדים, בצורות וצבעים עושה לכם את זה? פורום עבודת טלאים הוקם במיוחד בשבילכם. כולם מוזמנים: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=2025
בואו להכיר את השירים המדהימים, את האדם שעומד מאחוריהם, להתעדכן על הופעות ולהכיר אנשים חדשים בפורום של היוצר - נועם פנחסוב http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=2031

../images/Emo32.gif רציתי להמליץ לכם על בלוג נחמד...

ברוח "בחירת העורך" שאיננה עימנו עוד - אם מישהו מתגעגע לקבלת חוות דעת אובייקטיבית על הפוסטים והכתיבה שלו, אני ממליצה לו להיכנס לבלוג הזה. זה בלוג דיי חדש, שנותן ביקורת על פוסטים (פוסטים, לא בלוגים) ברחבי הבלוגיה. חביב ביותר. מקווה ששירשרתי באופן סביר. לא ידעתי איפה ממליצים על בלוג שלם, ולא על רשומה בודדת.

suki da yo

New member
את יכולה להמליץ על בלוגים בשרשור הרגיל ../images/Emo140.gif

dornat

New member
דוגמא למישהו שכותב בלוג על חשבון אחרים

מאוד קל להעביר ביקורת על פוסטים של אחרים: אתה מקבל מוצר מוגמר ומזיז את העינים ימינה ושמאלה ומכחה שמשהו יבדר אותך/יעניין אותך/יפתיע אותך. פוסט מסוג זה לא נותן כבוד לכתיבה ולאנשים, בכלל לדעתי הוא צריך לבקש אישור מכותב הפוסט האם הוא יכול לכתוב עליו ביקורת. הכי חשובה היא ההתרשמות הראשונית של קורא פלוני מהבלוג ולתת לו להחליט. מה שמפחיד הוא במקרה שקורא יאהב את הפוסט ואז תגיע הביקורת ו'תאיר את עיניו' וזה לדעתי פסול. אם לאותו מבקר יש ביקורת על פוסט הוא יכול להיכנס אל הפוסט עצמו ולרשום שם את דעתו אבל לעשות מזה בלוג שלם זה כבר מכוער

דנטל

New member
לדעתי זה דווקא לגיטימי

בנוסף, עדיף בעיני לכתוב ביקורת (אם היא שלילית, כמובן) במקום שמיועד לכך ולא בבלוג המבוקר, המקום שבלוגרים קוראים לו "בית" וחלקם אף דואגים שלא "יטנפו" להם אותו עם ביקורות. בעבר, אולי גם היום, נדמה לי שבלוגי ביקורת היו די נפוצים בישרא. זה אפילו היה משהו שחסר בתפוז. אני גם לא חושבת שצריך לבקש אישור לכתוב ביקורת. אפשר לבקש, בעיקר בשביל הנימוס, אבל בטח שלא צריך.

dornat

New member
אני אגיד לך מה מעוות בזה

יש בזה משהו שצועק "למה מי אתה", ואני אסביר: כשמישהו בא לכתוב ביקורת הוא בדרך כלל צריך להיות אדם שמאוד מבין בתחום עליו הוא מבקר. מבקר ספרים למשל הוא בדרך כלל איש עיתונות/ספרות שקרא לא מעט ספרות בחייו והרבה פעמים המבקר הוא בעצמו איש ספר. בביקורת על מסעדות המבקר הוא לא כל אחד, אלא מישהו שכבר טעם כמה עשרות מסעדות ולמד את התחום ויכול באמת להעריך את האוכל. זה בעצם מטרתו של המבקר - איש מקצוע שנותן את הראיה שלו לאדם שלא מבין בתחום ונותן לו כלים,כיוון, מדד... ביקורת של בלוגים היא ביקורת מאוד כללית ובאויר, איך המבקר יכול להבין בכל כך הרבה תחומים? ומה הוא יודע על כל כך הרבה סוגי כתיבה? בביקורת בלוגים לא יכול להיות שום דבר מקצועי, וזה צורם. כשבאים לבקר משהו צריך מאוד להיזהר ואיש מקצוע צריך לעשות אותה. אם דויד גרוסמן למשל היה בעל הבלוג אז הייתי מבינה. וגם אז מאוד בספקנות. בלוגים זה גם משהו מאוד אינדוודואלי - עולם אישי שלי ואף אחד לא יכול לשים לי סרגל ולמדוד עד כמה הוא טוב. יכול להיות שאנשים שונים בגילאים שונים יתחברו אחרת לדברים שונים, וזה מה שיפה בבלוגים. זה פתוח. וזה נותן גישה שווה (בפעם הראשונה!) ולכן גם אוביקטיבית. אין כאן רבי מכר, ואין כאן מחירים, הכל מוגש בצורה שווה ולהתחיל לקטלג אותם רק יוריד, וידכא יצרי כתיבה. אין בעיה עם ביקורת שלילית בתוך הבלוג כשהכותב יכול להתיחס ולהתעמת איתה אבל לא מאחורי גבו כשהוא אפילו לא יודע שיש מישהו מאחורי הקלעים שקוטל אותו.

הMבקרת

New member
הבטחתי לעצמי שאני לא אכנס לדיונים

כי גם לא האמנתי שיגלו את הבלוג הזה כל כך מהר אבל אני אענה. קודם כל ברגע שמישהו "מעלה לאויר" את הגיגיו זו כבר נחלת הכלל. אם את מעוניינת להישאר אלמונית תכתבי יומן ותנעלי במגירה. אני לא צריכה אישור מאף אחד לכתוב ביקורת על פוסט שלו מכיוון שאני לא "מעתיקה" את הפוסט (ובכך פוגעת בזכויות יוצרים) - להיפך אני נותנת קישור ועד כמה שידוע לי כל פירסומת הינה פירסומת טובה - למעשה ביקורת טובה או רעה אני למעשה מקדמת בלוגים אחרים שאני באופן אישי רואה בזה משהו טוב. לידיעתך לא כל פוסט שאני קוראת אני מהגגת עליו - כך שלמעשה יש פוסטים שבעיני אינם שווים התייחסות מה שהופך גם את הפוסטים ה"גרועים" כביכול אצלי לטובים יותר מהרבה אחרים. אני כותבת את דעתי האישית אני לא סופרת ולא עיתונאית - אבל אני הולכת (אולי) להפתיע אותך אני בלוגרית ככה שיש לי מושג בלכתוב בלוג. לעניין "מאחורי הגב" מכיוון שלא האמנתי ש"יגלו" את הבלוג כל כך מהר (את הבלוג האחר שלי לקח לי המון זמן עד שמישהו שם לב. בבלוג הביקורת לא עשיתי דבר לקידום הבלוג - לא כתבתי בפורומים, לא קידמתי בפורום הבלוגיה - אגב אני לא קטרינה - ואפילו לא הגבתי בבלוגים אחרים) יש לי כוונות מלאות לתת קישור לביקורת שלי בתגובות של הבלוג הרלבנטי. עדיין לא עשיתי את זה כי לדעתי אין מספיק "בשר" בבלוג הביקורת שלי. אני מעדיפה שיהיו לפחות 10 ביקורות לפני שאני אתחיל "לקדם" את הבלוג שלי בבלוגים אחרים כדי שכשמישהו יכנס לא יחשוב שפתחתי בלוג במיוחד בשבילו. ויש לי עוד הערה חשובה בכל הקשור בלהגיב בתוך הבלוג - מנסיוני (כאמור יש לי בלוג עם תכנים משלי) אני מקבלת המון תגובות ריקות מתוכן שמטרתן אחת - קידום הבלוג של המגיב. אני באופן אישי הייתי מעדיפה ביקורת גרועה ולדעת שמי שהגיב ממש קרא את הפוסט. בבלוג הביקורת שלי אני מגיבה רק לפוסטים שקראתי מהתחלה ועד הסוף ולפעמים אפילו פעמיים שלוש. הציון ומה שאני כותבת זו דעתי האישית. אני לא עורכת בתפוז או בכל אתר אחר אני סתם חשבתי שזה רעיון יפה והרבה יותר מכובד עבור כל הבלוגים שאני אכתוב עליהם מתגובות ריקות תוכן. ועוד דבר לסיום - הציונים - תאמיני או לא אני מעדיפה לתת ציונים טובים. עד כה נתתי שני ציונים גרועים ובשניהם התהפכתי עם עצמי ואמרתי "אולי אני אתן 2 כוכבים ולא אחד כדי לא להעליב את הבלוגר" אבל החלטתי שאני אכתוב בדיוק מה אני חושבת לטוב ולרע. זה לא בלוג מתחנף זו לא מטרתו. מי שיקבל 5 כוכבים ידע שממש אהבתי אותו ומי שיקבל כוכב אחד - שיהיה מוחמא שכתבתי עליו (כי כאמור יש פוסטים שלא ראויים אפילו לתגובה). בכל מקרה פוסטים של 5 כוכבים ושל 1 כוכבים אלו בלוגרים שאני בודאות אכתוב שוב על פוסט אחר.

suki da yo

New member
אני לא נכנסת לדיון...

אבל רוצה רק להעיר שבעיני, אם את כבר מעבירה ביקורת, מן הראוי לשלוח מסר לבעל הבלוג (אם לא בקשה מראש, לפחות ידוע), בעיקר אם מדובר בביקורת רעה.

מימושי

New member
מה נחמד בבן אדם שבונה את עצמו על גבם של אחרים

אם מותר לי לשאול?? מה נחמד אם יש אנשים שמתאמצים, חושבים על רעיון, ממש כותבים, ומה איזה עצלן אחר ומקבל את התהילה שלו על גבם? למה כל ישראלי חושב שהוא יותר טוב מאחרים ויכל למתוח ביקורת? מי נתן לה הסמכות לעשות את זה?? אם באמת קראת את הביקורות שלה היית מגלה שהיא מבקרת בלוגים וכותביהם על סמך פוסט אחד שהיא הגיע אליו בטעות אבל לא טרחה לברר מה עומד מאחוריו, מי עומד מאחוריו, למה עומדים מאחוריו???? לדעתי מדובר "במבקרת" ממורמרת, עצובה ועלובה שבחרה בלוסיגסטים שיש להם מה להציע (לראייה הפוסט הכי דפוק בכל הבלוג שלי שבכל זאת קיבל המון זמן מסך בבחירת העורך ובדף הראשי של תפוז) ומנסה על ידי כך לקבל שניית תהילה. יפה שעזרת לה. גם אני נתתי לה מה שהיא רצתה.

Tali1912

New member
אני זוכרת בתקופה של צציק

היה בלוג ביקרות, כמה שזכור לי הוא היה של אחד בשם מתן ומחקו אותו או חסמו אותו.

Simply Girl 16

New member
מסכימה עם מה שנאמר מעליי.

המינימום שכותבת הבלוג הזה יכולה לעשות הוא לשלוח מסר לבלוגרים עליהם היא כותבת את הביקורות ולבקש רשות לפרסם את הרשומה. אם עיקר העבודה שלה בבלוג הוא למתוח ביקורת על בלוגרים אחרים [ביקורת שהיא לעיתים שלילית ואף עלולה לפגוע בכותב הבלוג עצמו] מה שאומר שההצלחה של הבלוג שלה היא בעצם בזכותם ועל חשבונם אפילו,הייתי אומרת,ולכן המינימוםשהיא יכולה לעשות זה לבקש את רשותם. אין לי בעיה עם הקטע של הביקורת,זה אפילו רעיון טוב בעיניי,אבל אם היא כבר עושה את זה,אז עדיף ש- -הביקורת תהיה חיובית,בהנחה שאנשים עלולים להפגע מזה ולקחת את זה קשה. או סתם מהסיבה הבסיסית שזה נשמע יהיר ושחצני,במיוחד כשזה לא אדם שזהו תפקידו והוא מוסמך לעשות אותו. -היא תבקש רשות קודם לכן על פרסום הרשומה,כי כאמור,היא "מרוויחה" על חשבונם של בלוגרים אחרים וצריכה לכבד אותם. או סתם מתוך כללי נימוס בסיסיים. אולי אני קצת מגזימה,אבל ככה אני רואה את זה לפחות

דנטל

New member
מה בדיוק היא מרויחה על חשבונם?

הם אלה שזוכים לקישור מהבלוג שלה וככל שיכירו אותה כך יהיו להם יותר הקלקות. אליה, סביר להניח, שלעולם לא יגיעו דרך ה"גב" שלהם חוץ מההקלקות שלהם עצמם, אם הם במקרה בודקים סטטיסטיקות.

Simply Girl 16

New member
לא לזה התכוונתי.

את אמנם צודקת מבחינת ההקלקות,אבל זה לא מה שחשוב לטעמי. אם היא כותבת ביקורת שלילית על בלוג מסויים זה יכול לפגוע,ויכול לעשות עוול מבחינה מסויימת. אני לא מסכימה עם זה שאין דבר כזה פרסום שלילי. בשביל מישהו ספציפי בלוג מוצלח זה בלוג שנכנסים אליו הרבה אנשים,בשביל מישהו אחר בלוג מוצלח הוא בלוג שלא נמדד לפי מספר ההקלקות או האנשים שנכנסים אליו,אלא לפי איכותו. אז נכון שבעל הבלוג אותו היא מבקרת יזכה לביקורים קצרים בבלוג שלו בזכותה,אבל אל תשכחי שכל הבלוג שלה מבוסס על הביקורות האלה,מה שאומר שגם היא מרויחה,כי זהו הנושא עליו היא כותבת,וזה מה שבסופו של דבר מביא לה כניסות (נכון שהיא יכולה לכתוב על עוד אלף ואחת נושאים,אבל לא נכנס לפרטים טכניים,זה ברור שיש כאן איזשהוא רווח שהיא עושה על חשבונם של אותם בלוגרים שהיא מבקרת). הייתי אומרת שזה די הדדי- היא מרוויחה כניסות בזכות הבלוגים אותם היא מבקרת,והבלוגים הספציפיים הללו מרוויחים כניסות בזכות הקישור שהיא נותנת אליהם. אבל זה לא משנה בעיניי מספר ההקלקות,ואני בטוחה שרבים כמותי בבלוגיה מעדיפים שיאמרו על הבלוג שלהם שהוא טוב ואיכותי על פני האמירה שהוא בלוג מפורסם עם הרבה כניסות. אם מישהי תכתוב בבלוג שלה שאת לא כותבת יפה או כל ביקורת שלילית אחרת,אני בטוחה שזה יגרום לך הרבה יותר נזק משבוע שלהם ללא כניסות לבלוג (הקצנתי בכוונה,זה ברור שזה לא יקרה). חפרתי,אני יודעת,אבל אני מקווה שאת מבינה לאן אני חותרת.

דעתי בעיניין

אני לא חושב שיש פסול בלכתוב ביקורת על בלוגים אחרים. אבל בלוג ביקורות לפוסטים הוא פשוט לא רלוונטי. מה הטעם לכתוב ביקורת על פוסט אם הוא גרוע? מה המדד לפוסט גרוע? לא מעניין? לא מנוסח נכון? שגיאות כתיב? עמדה שמנוגדת לעמדת המבקר? ואם אין טעם לכתוב על פוסטים גרועים, אז מה הטעם בלהעניק ציון? אם המבקרת הייתה קוראת את כל הפוסטים שברחבי הבלוגיה אז בלוג ציונים שכזה היה רלוונטי. אבל היא קוראת רק פוסטים מסויימים, אז מה הטעם לכתוב על פוסטים גרועים? אין לי שום דבר נגד המבקרת או נגד ביקורת חיובית או שלילית. אבל אם כבר ביקורת אז לעשות אותה באופן כללי על בלוג שלם, ולא על פוסטים ספיציפיים.

GILADOS

New member
א. אין חוות דעת "אובייקטיבית" (כלשונך), כל חוות דעת היא סובייקטיבית משום שבן אדם אחר ייתן חוות דעת אחרת. ב. לדעתי בלוגר שכותב פוסט יעדיף שהתגובות (בין אם חיוביות ובין אם שליליות) לתוכן הפוסט שלו יהיו בבלוג שלו עצמו, ולא שתגובה ביקורתית לפוסט שכתב תיכתב כפוסט נפרד של בלוג שבנוי מלבקר בלוגים אחרים.

suki da yo

New member
../images/Emo124.gif טוב, חבר'ה די!

אם שמתם לב או לא, כל הרשומות הוסרו מהבלוג. אני מניחה שהביקורת עשתה את שלה ואין צורך להמשיך ולדוש בנושא.

חבל מאוד

נכון שבאופן אישי היא כתבה על הפוסט שלי דברים טובים ואני לא הכי אובייקטיבי בשל כך. אבל מצד שני אני לא רואה שום פסול בבלוג שמבוסס על ביקורת של פוסטים, למען האמת הבלוג שלה גרם לי להסתרקן בנוגע לפוסטים האחרים, גם אלו שהביקורת עליהם היתה שלילית יחסית, כדי לראות בעצמי מה אני חושב על אותם פוסטים. הבלוג היה מעניין ואינטילגנטי, חבל שהוא נסגר.

למעלה