פורומים חדשים בתפוז אנשים

../images/Emo41.gif פורומים חדשים בתפוז אנשים ../images/Emo41.gif

מתעדכנים בכל הקשור לזכויותכם כמאבטחים ושומרים בפורום אמי``ל מאבטחים ושומרים http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=782
איזו מפלגה תקבל הכי הרבה מנדטים? מדברים על ראש הממשלה הבא בפורום בחירות 2006 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1423
מי אמר שבגיל מאוחר אי אפשר? בואו לפורום הורות מאוחרת http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1418
פינה חדשה לחובבי האקסטרים - פורום קייטסרפינג ואקסטרים http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1422 סופ"ש נעים והמשך גלישה נעימה בתפוז
אנשים

debby12

New member
מנהל
../images/Emo26.gif VBAC וסקציות בכלל - כתבות

עיתונות שיצאו השבוע בארה"ב אני מנצלש"ת כדי להסב את תשומת לב מי שזה מעניין אותה לכמה כתבות שיצאו פה השבוע בנושא (כרמית - ישר חשבתי עליך
). ראשית כתבה בניו יורק טיימס - בקצרה - שיעור הקיסרי בלידה ראשונה בארה"ב ממשיך לטפס ועומד על 29.1 %, (ב-1996 זה עמד על סביבות ה-20%) שיעורי הלנל"ק בירידה עקבית לעומת זאת
שנית - כתבה בוושינגטון פוסט שמדברת על בתי חולים שמסרבים לקבל לנל"קיות. בכתבה הזו יש גם גרף שמראה שה-29.1% מתייחס לנתוני 2004, ההערכות הנוכחיות הן שיעור קיסרי של 33%!!! (לא ברור מהטקסט אם זה בלידה ראשונה, או כלל הלידות, או אולי קבוצה אחרת?). איך נהגה לומר עלמה-זק בחקותה את מאיה בוסקילה ב"ארץ נהדרת"? אממממממממא! עוד שני דברים מעניינים מהכתבה בוושינגטון פוסט (למי שאין סבלנות לקרוא הכל) 1. נשים שכל כך מיואשות מהסירוב לאפשר להן לנסות לנל"ק שהן יולדות בבית לבד בלי מיילדת (כנראה המיילדת מסרבת מטעמי ביטוח אישי?) וכמובן ציטוט של הרופאים הנחרדים. 2. תיאור של רופאים פה שנוהגים במדיניות פתיון והטעייה. מבטיחים למטופלת בתחילת ההריון שיאפשרו לה ללדת לנל"ק, ואז לקראת הסוף כשכבר בלתי אפשרי להחליף רופא (זה מסובך בארה"ב בשלבי הריון מאוחרים) - מודיעים לה שבעצם זה "מסוכן מדי". עד כאן כתבתנו בעולם בסיקור העיתונות השבועי שלה...

סעיף שניים שלך זוועתי.

שוב - הפטריארכיה במיטבה. מענין אם ניתן לתבוע רופא כזה על הונאה.

כרמית מ.

New member
זה בסדר, יש להם מספיק תירוצים

זה לא בגלל שאני לא רוצה, אלא היולדת לא יכולה, כי יש לה X שבגללו זה נורא מסוכן... לא טריק חדש. כבר קראתי עליו בשני ספרים אמריקאיים (הסכין השקטה - על קיסרי, לנל"ק ומה שביניהם, ו"כוונות בלידה" שמדבר על כך שאם מישהי רוצה תסריט אחר מהנפוץ כל כך, היא צריכה לבנות לה אותו, ולא ללכת במסלול (הסטנדרטי) שמוביל לשם). תודה דבי (ותודה שחשבת עלי). עוד לא הספקתי לקרוא את הקישורים, אבל אעשה את זה.

כרמית מ.

New member
איזו כתבה מחרידה

גם נסיונות האיזון נשמעים כמו:"זכותן של הנשים לסכן את עצמן מדעת", נשים מתות בגלל לנלק"ים בבית (שזו השערה בלתי מבוססת בכלל של מי שאמרה אותה). כל קשר בין זה לבין המחקרים בנושא הוא מקרי בהחלט (בעצם קיים קשר: הפוך).

debby12

New member
מנהל
וולקאם טו אמריקה...

האמת שמאז שאני מופתעת פה כל פעם מחדש מרמת הפטרנליסטיות והשמרנות (איכשהו יש לאמריקה מין דימוי "מתקדם" בארץ - לא? לא ברור מאיפה...). עוד דבר שמפתיע אותי פה זו רמת הקונפורמיסטיות. איכשהו נראה לי שכולן פה עושות/ים מה שאומרים להם בלי לשאול שאלות. למשל, בעלי לקחת את הילדה לרופאה כי הגן החדש דרש אישור לגבי חיסונים וכו'. הרופאה רשמה איזו רשימה של מיליון חיסונים והיתה מופתעת עד עמקי נשמתה כשבעלי ביקש לעבור אחד אחד ושתסביר לו באיזה חיסונים מדובר (אף אחד לא שואל פה שאלות?). הרעיון שלחלק מהם נסרב בכלל היכה אותה בזעזוע מדרגה שלישית. אז התחושה שלי היא שאיכשהו בארץ יש הרבה יותר "טראבל-מייקרים" שמפעילים חשיבה עצמאית (למשל, אם בטיפת חלב מסרבים לחיסון קשה להגיד שזה מפתיע אותן - יש להן הרבה כאלה). מצד שני אני מודה שלא עשיתי על זה מחקר סוציולוגי אמיתי. זו סתם תחושת בטן שלי. מה דעתכן - אלה מכן שגרות בארה"ב?

Manty

New member
I don't live in the States

but can tell you that on the unassisted list group I'm on, where about 90% of the women are American, most, if not all do NOT vaxinate at all and I have come across the same on other home-birth groups. On the other hand, these women home-school and avoid going to the dr so maybe the drs really don't come across this phenomina as much?!​

debby12

New member
מנהל
לא חשבתי על זה - את צודקת לחלוטין

אלה שמסרבות לחיסונים כנראה לא רואות הרבה את הרופאה הזו - ולכן זו קבוצת תצפית לא מלאה. לצערי אנחנו כן נזקקים לשירותי גן ילדים, ולכן התייצבנו אצלה אחרת הגן סירב לקבל את בילבי לשורותיו [באמת לפני כן היא לא ראתה את זיו פנינו....].

שָׂרָה

New member
אני גרה בארה"ב

ומודעת כל שניה שהמדינה הזאת לא ידידיותית ליולדות. בהיריון השני טרטרו אותי כמה שההיריון שלי בסיכון גבוה, בגלל שהשיליה היתה קדמית ונמוכה. ומישהי אפילו אמרה לי שיש רופאים שלא מוכנים לקחת סיכונים והולכים על קיסרי בלי לתת צ'אנס. אז למדתי להלחם, ולהתעקש, וגם להמנע מללכת בכלל לרופאים וללמוד איך לטפל בבית בלי תלות ברופאים.

למעלה