פורמים חדשים וחידושים בתפוז

../images/Emo41.gifפורמים חדשים וחידושים בתפוז ../images/Emo41.gif

פורומים חדשים בתפוז אנשים
הפורום הרשמי של אחת הצעירות המוכשרות בישראל - פורום רונה קינן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1139
פותרים את חידת חמיצר וזוכים בפרסים - פורום התפוז הציוני http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1140
הפורום הרשמי לזמר המוכשר - דודו טסה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1142
איסוף עטיפות אסם, החלפות, זכיות, והכי חשוב: דברים טעימים http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=1143
כרטיס אישי בעיצוב חדש החל מהיום עודכן העיצוב החדש של הכרטיס האישי לכלל הגולשים. העיצוב החדש כולל בתוכו מספר חוצצים על מנת להפוך את המידע לנוח וממוקד יותר ועל מנת שהכרטיס יוכל להכיל יותר מידע. העיצוב כולל את החוצצים הבאים: מי אני - החוצץ כולל את הפרטים האישיים, התמונה, קישורים לקומונות ובלוגים, אפשרות לשליחת מייל או מסר לבעל/ת הכרטיס ועוד. תחומי עניין - החוצץ כולל את תחומי העניין השונים של הגולש/ת. המועדפים שלי - החוצץ כולל קישורים מועדפים. כמו כן הוא כולל פורומים וקומונות בהן הגולש/ת משתתף/ת. ההודעות שלי - החוצץ כולל את ההודעות האחרונות של הגולש/ת מהפורומים, הקומונות והבלוגים. ההתראות שלי - החוצץ נראה רק לבעל/ת הכרטיס ובו ניתן לעדכן ולבטל את עדכוני הSMS הפעילים. יש לציין כי חלק גדול מן הפרטים המוצגים ניתנים להסתרה באמצעות עדכון הכרטיס האישי. גלישה נעימה תפוז
אנשים

Britush

New member
נצל"ש - סיימתי את "קול למתים" ../images/Emo42.gif

וחשתי צורך עז להתלונן בפני מישהו; ואתם הייתם האפשרות המועדפת.
(
ההודעה מכילה ספויילרים בנוגע ל"קול למתים", "המשחק של אנדר" ו"בובות צללים" (אורסון סקוט קארד)
) קודם כל, אני לא אוהבת את אנדר בתור מבוגר. הוא קר מדי, יבש מדי, יודע-הכל וצודק-תמיד באופן מעצבן למדי. אפשר להבין שסיום מלחמת הבאגים שבר אותו, אבל הוא לא צריך להיות לגמרי חסר רגשות.
שנית, העובדה שעברו 3000 שנה מאז האירועים ב"משחק של אנדר" מאוד הפריעה לי; אין סיבה ממשית לכך, אבל המחשבה שבין, פיטר והשאר מתו לפני אלפי שנים, ושאיש כבר לא זוכר אותם (למרות שבתקופתם הם היו סלבריטאים של ממש...) ואת המאבק האדיר ההוא נגד סין (ואשיל), הכאיבה לי. ואנדר לא חשב עליהם אפילו. שלישית, אני לא מבינה איך ייתכן (באופן תיאורטי, כמובן) שבמשך 3000 שנה לא התרחש אף חידוש טכנולוגי ממשי. הרי החלליות, המחשבים והלוויינים היו קיימים כבר בתקופת "המשחק של אנדר". אפשר לצפות שאלפי שנים לאחר מכן, הטכנולוגיה תתקדם מעט... רביעית, למה כל האנשים כל-כך משוכנעים שאנדר היה רוצח? אף אחד לא טרח מעולם לתקן את הרושם, להסביר שהילד לא ידע?... *מפתחת שנאה תהומית לגראף ולשאר אנשי הצי* אם אני כבר כותבת את ההודעה הזו, אני מוכרחה להוסיף עוד תלונה אחת, על "בובות צללים" - העלילה הייתה די תלושה. למען השם, בין בן שלוש-עשרה לכל היותר, ופטרה גדולה ממנו בחמש שנים, הם לא אמורים...! <<כאן הסתיימה מכסת התלונות של ברית. והיא תחזור לעבודה במתמטיקה.>>

Britush

New member
תודה. השתדלתי. ../images/Emo3.gif ../images/Emo42.gif

אגב, אולי לא הבהרתי את זה - אהבתי את הספר מאוד. אבל יותר קל להתלונן מאשר לשבח, לא?

MetaalSryus

New member
מגיבה../images/Emo141.gif

אוקיי, אני מסכימה איתך ב-
לא היה שום צורך בלעבור על שלושת אלפים שנים. זה דפוק, זה עולם אחר. אני מבינה שהסופר רצה כאילו עולם שלא מכיר את אנדר הגיבור, אבל מספיק מאתים שנה. שלוש מאות. אבל 3000? לעזאזל לפני 3000 שנים עוד בקושי יצאנו ממצרים! דברים משתנים מידי בתקופה ארוכה כזאת, והוא כמעט ולא שינה כלום.
הפריע לי גם מאוד שאין אזכור לחברים הישנים של אנדר, לעומת סדרת הצללים ששם דווקא יש המון אזכורים לאנדר. אבל מה שאהבתי מאוד בספר הזה היה שאנדר נשאר אנדר. ואם תקראי פעם שנייה ושלישית תראי שהוא עדיין רגיש ונפלא ומבין בני אדם כמו בספר הראשון. הוא אנדר, והוא מקסים, ואני משוגעת עליו. ובקשר לתלונה האחרונה שלך- ובכן, למעשה, את צריכה לשנוא את אנדר, כיוון שהוא גרם לכך. הוא כתב את קול למתים, ובכך הראה את ההיסטוריה היפיפיה של הבאגים וגרם לאנשים רבים להבין את הפשע בהריגת עם שלם. וכיון שאנדר הוצג בתור מפקד הכוח שניצח אותם, הכעס על המעשה הופנה כלפיו. אני משערת שגארף והחברה כבר מתו כשהספר הפך להיסטריה. ולכן אולי יש אנשים שיודעים את האמת אבל הם מעטים. ולמען האמת, אנדר רוצה שזה יהיה ככה, כי הוא מרגיש שיש בזה איזהשהו כפרה. לפחות הבאגים לא באמת מתו. זוכרים אותם. ומי שהרג אותם שמו יצא לדראון עולם. אם זה מה שמנחם את אנדר, אני מוכנה לסבול הכל. "*את בובות הצללים לא קראתי, ולכן אני לא יכולה להגיב.

Britush

New member
נכון, בעצם... ../images/Emo42.gif

(
) והוא הציג את עצמו כרוצח, כי הוא באמת האמין שהוא רוצח.
זה כל-כך אירוני.

אכן,מילים כדורבנות!../images/Emo70.gif

קראתי את כולם די מזמן ולכן הם כבר לא כל כך טריים אצלי בראש אבל אנסה להגיב: אכן הזמן הרב שחלף מוזר, ובעיקר היה לי קשה עם זה שכל חבריו, משפחתו ועולמו לא קיימים אבל זה היה כנראה הכרחי כדי ליצור את הזכרון של הארועים כהסטוריה. אם אני זוכרת נכון, התרבות לא רק שלא התקדמה אלא עברה, אחרי המשבר של כמעט השמדתה ,תהליך הפוך של הסתגרות וחזרה אחורה. אני פיתחתי שינאה לצי מזמן...כל המניפולציה הזו שעשו לילד המסכן היתה לא טבעית ואכזרית.ושום צבא לא מתנדב לחשוף את המחדלים שלו... לגבי בין ןפטרה-את צודקת -עקרונית זה מקומם באמת אבל הם גם לא היו אמורים לערוך אימונים צבאיים בגיל שש... מבחינת גילאי הילדים כל מה שקורה בסדרה הוא בלתי אמין לחלוטין אבל למרות הכל-אורסון סקוט קארד וסדרתו גאוניים.לא?... תנחומיי על המתימטיקה...

Britush

New member
הו, קארד גאון, אין ספק. ../images/Emo42.gif

(
) הבעיה היא שגם הדמויות שלו חכמות מדי. לא רק בין, אנדר ופיטר, שעבורם זה ברור; אלא גם אשיל, שלמרות הבעיה הנפשית ה"קלה" שלו היה מבריק ביותר (שנים ברחוב ללא אוכל כמעט לא אמורות לפגוע במוח לצמיתות או משהו?), ופטרה, שניחשה כל דבר שאשיל עשה לפני שעשה אותו, ועלי וסוריאוונג, וכל הילדים האלה שמסוגלים לשער מה יהיו תוכניות האויב לפני שהוא מתכנן אותם בכלל. זה לא אמין.

אכן-צודקת.

אז זה אומר שגמרת עם המתימטיקה... אני מפסיקה עם הגהות העבודה הסמינריונית והולכת לישון.
לילה טוב!

זו בדיוק הסיבה שלא... ../images/Emo57.gif

קראתי ולא אקרא את ההמשך של סדרת אנדר. מהרגע שסיימתי את "המשחק" (בערך שבועיים אחרי שסיימתי את "הצל" בגלל שקיבלתי אותו קודם), ידעתי שאני לא הולכת להמשיך עם אנדר כמבוגר. הוא פשוט יעצבן אותי. בכלל, אני לא אוהבת את הדמויות של קארד כשהוא מנסה לעשות אותן עמוקות ומתוסבכות בעקבות ~עוד~ טראומות. לדעתי הדמויות שלו מענינות בספרים הראשונים ואז הופכות לסתם מדברות-יותר-מדי. את בין אהבתי (אם כי פחות ב"הצל של ההגמון" מאשר ב"הצל של אנדר") כשהוא רק ניסה לדעת את העבר שלו ולא התחיל לחפור בעתיד... וכן, בובות צללים לדעתי זוועה (אם כי נדמה לי שבין בן חמש עשרה שם. אבל אני לא יודעת-מאוד מאוד לא אהבתי אותו אז קראתי אותו רק פעם אחת). הו, וזה המקום לציין שהיום גרמתי למישהו להשאיל את המשחק של אנדר בתור ספר קריאה לספרות. מוהאהאהאה. מואהאה.

למעלה