פינת הביזאר

אשתקד

New member
../images/Emo41.gif פינת הביזאר

והפעם... בכתבת צבע (צהוב) על דורון ג'מצ'י עולה ההשוואה הבאה למייקל ג'ורדן (לא פחות!): "אך האם מישהו מדמיין, לשם הקבלה, את מייקל ג'ורדן הופך לדוברו של איש עסקים כלשהו? "חבירה לאדם כמו אלי טביב זה עצם העניין, זה צעד אווילי", סבור פרופ' אלמוג, "טביב נחשב לבעיה בקרב האוהדים. זה אומר שחכם הוא לא. מה הופך קלעי לקלעי מעולה? אוטיזם. הספורטאים הגדולים ביותר הם בעלי שריטה. כשמסי משחק, רואים שהוא בבועה. כדי להיות ספורטאי ברמה גבוהה שקולע קליעות חשובות והקהל לא מזיז לו, אתה צריך להיות סוג של אוטיסט, ולדעתי האוטיזם בספורט, שהוא חיובי, הופך למכשול בחיים". " וכתוצאה מהאמירות הקשות הללו האם ניתן להסיק כי גם ריי אלן, רג'י מילר, סטיב קר ולארי בירד הם (ואחרים) בעצם אוטיסטים ?! אם כך מסתבר שחלק מהמנהלים של חלק מהקבוצות בNBA היו או הינם אוטיסטים! וזאת חדשה מרעישה (והאם גם כאן תקפה ההשוואה לג'ורדן שגם הוא קלע כמה קליעות בניגוד לקריאות הקהל. או שזו השוואה כמו שפן שנשלף מהכובע רק ברגע המתאים?). רק בתקשורת הישראלית יכולים להביא כאלה ציטוטים מפי פרופסורים ("הסוציולוג פרופסור עוז אלמוג" - מי מביא סוציולוג שידבר על כדורסל או על כדורסלנים?!) כנראה שיש לשאר העולם עוד הרבה מה ללמוד מאיתנו (נכתב בציניות עם קצת חרוסת). והכתבה עצמה? הנה! http://sports.walla.co.il/?w=/2696/1815158

OrEl74

Well-known member
מנהל
כבוד גדול להאוורד

השחקן הראשון בהיסטוריה שזוכה בתואר הזה 3 שנים ברציפות והוא גם עושה את זה בצורה די משכנעת בפער עצום מהבא אחריו בתור. מה שמגיע, מגיע

אשתקד

New member
השתבשה לי קצת ההדגשה - עמכם הסליחה.

רק עכשיו שמתי לב... בכל מקרה רק הציטוט היה אמור להיות מודגש.

reem077

New member
אני חושב שזאת מטאפורה וזה לא עיקר הכתבה

העניין בכתבה הוא האגו הנפוח של ג'מצ'י ואני לא חושב שצריך לייחס להערת האוטיזם יותר מידי משמעות, ג'מצ'י וריי אלן הם אכן סוג של אוטיסטים, ריי הוא הרבה פחות אוטיסט, מייקל ג'ורדן הוא all around player, אין מה להשוות...

אשתקד

New member
הטיעון הוא

שצריך להיות אוטיסט על מנת להתנתק מהאוירה מסביב ולקלוע את הקליעה גם במצבי לחץ. עכשיו, תתקן אותי אם אני טועה. אבל נדמה לי שגם כשג'ורדן שיחק נגד יוטה ביוטה הוא נתקל בכמה אוהדים שעשו רעש כשהוא עלה לקלוע או כשהלך לקלוע קליעות עונשין. אז מה שיוצא מהאמירה של אותו פרופסור זה שכל שחקן כדורסל צריך להיות סוג של אוטיסט משום שכל שחקן כדורסל שמשחק ברמות הכי גבוהות צריך ללמוד להתנתק ממה שקורה מסביב ולהיות קר רוח ומרוכז. לתפקיד הספציפי במקרה הזה של קלעי או של all around player כפי שאתה הגדרת אין משמעות או הבחנה בכל הקשור לחשד לאוטיזם. אגב באותה המידה על פי דברי הסוציולוג גם שחקני קולנוע לגיטימי (שלא לדבר על שחקני פורנו) לוקים באוטיזם משום שעליהם להיות מנותקים מההתרחשות סביבם ולהתמקד בתפקיד שלהם. אם זה מקובל עליך אז סבבה. אני לא רואה את זה כך. שלא לדבר על מהירות האפיון והאינפלציה של האיבחונים להפרעות בבני אדם שנעשים על ידי "מומחים" בשלט רחוק. ונכון שנושא הכתבה הוא ג'מצ'י שבין אם יאהבו את זה או לא הוא אחד הספורטאים הצברים הכי גדולים שגדלו במדינת ישראל הנחשלת ושאינה יודעת להראות ולהעניק כבוד ראוי לספורטאים מפוארים מסוגו. ולהבדיל בארה"ב בספורט המקצועני הענייני והקר שחקן בסדר גודל של ג'מצ'י היה זוכה לכבוד גדול לאין שעור ולא לכתבות מכפישות וחגיגיות לקראת החג. וזה רק קצה הקרחון למה שדפוק במנטליות של הספורט ותקשורת הספורט הישראלית. כאן לא מעריכים מאמץ או אומץ אלא רק הישגים ריקים מתוכן. כאן יאדירו קבוצה של אנשים זרים שזוכה בגביע אירופה על פני חבורה של ישראלים + זרים שהגיע לגמר והפסידה שם במשחק צמוד. כאן הקבוצה של המדינה תהיה חבורה של 5 זרים ונערי פוסטר ישראלים ולא נבחרת ישראל. אבל אולי זה ככה כי מביאים פרופסור לסוציולוגיה על מנת לברבר על אושיית ספורט? כך או כך אני מצר על כך.

reem077

New member
ההבדל הוא שכל מה שג'מצ'י יודע לעשות זה להתנתק

לעומת all around players כמו ג'ורדן שיודעים לעשות את הכל ובין השאר גם "להתנתק"... אני לא רואה את זה כהעלבה לתכונה החיובית של הספורטאי, אלא כניסיון לניתוח פסיכולוגי למה בנאדם שכולו אגו לא מבין למה כולם קוטלים אותו, ג'מצ'י הוא סוג של אייל ברקוביץ', בנאדם לא צנוע ולכן הוא מושך אליו אש, אתה לא רואה את נדב הנפלד או את דורון שפר מושמצים ככה, כי פשוט גם כשהם קיבלו ביקורת הם עברו על זה בשקט ולא הרגשת אותם... ג'מצ'י זה אותו בחור שבכה שלא הכניסו אותו לרשימה של 50 הגדולים באירופה, ושהתלונן שלא עשו לו משחק פרידה וכו'... היו הרבה שחקנים גדולים שלא קיבלו את הכבוד הזה ולא אמרו כלום, אבל הוא כל הזמן נעלב במקום להמשיך בחיים שלו...

אשתקד

New member
אז הוא אוטיסט בגלל

שהוא העביר ביקורת על מכבי ת"א. ובגלל שהוא אמר את האמת על כך שבכל מקום עם תרבות היו עושים משחק פרידה (שלא לדבר על לתלות את הגופיה בתקרת האולם וכו') ובגלל שהוא להבדיל מדורון שפר לא התנתק מהעולם גם כשהוא לא על המגרש. ובגלל שהוא היה ונשאר דמות פעילה (קבוצת הותיקים) ורועשת (תוכניות רדיו). הוא צריך להיות כזה קטש שמקבל את כל היחס והזובור של הספורט והתקשורת באהבה. כי אז לא יקראו לו אוטיסט אלא סתם יקראו לו בלוף (היתה כתבה כזו השבוע - מאמן שזכה באליפות עונה שעברה להזכירך זכה לכותרת בלוף). הוא צריך להיות מיקי ברקוביץ שמכבי ייבשה על הספסל בשלהי הקריירה שלו והשפילה אותו (אפשר היה לשחרר אותו לקבוצה אחרת כפי שקרה בסוף אם לא חשבו לתת לו לשחק) ורק לאחרונה באמצעות יוזמה של גוף חיצוני זכה בתואר שחקן מכבי ת"א של כל הזמנים בטקס חלטוריסטי (מיקי זכה דווקא למשחק פרידה במשותף עם מוטי נדמה לי). משום מה אצלנו שחקן לשעבר שבוחר להשמיע את דעותיו זוכה לגידופים אם הם לא עולים בקנה אחד עם המיין סטרים. זה בסדר עם קופמן אומר על כל דבר שהוא פח ואין כאן ולא יהיה כאן כלום. אם ברקוביץ' או ג'מצ'י יגידו משהו כזה אז הם יזכו לתארים כמו אוטיסט. ושלא לדבר על האינטרסים החבויים מאחורי זה. אם אתה אוחנה אז תזכה ודעותיך יזכו לפירגון מצד כל המיינסטרים וזאת על אף שאתה מדבר שטויות לא פחות מהאחרים. גם אם אתה איווניר או זה שחותכים לו את הפרצוף בתדירות גבוהה תקבל יחס דומה. אבל אם אתה משייך עצמך לONE (שזה ערוץ ביזיוני - שלא יהיה ספק!) מייד כולם יתקפו אותך. זה נכון גם בהשוואה בין שלמה שרף שהוא לא יותר מדמות מגוחכת ומטופשת ביחס לפיני גרשון שגם מייד אחרי שקיבל תוכנית אירוח אחד על אחד בערוץ ONE קיבל כתבה לא מחמיאה על כך שהוא עושה הכל על מנת לפגוע במכבי ואפילו סירב לאמן קבוצות בכירות שאמרו לו על פי הכתבה -תכתוב על צ'ק את הסכום שאתה רוצה ובוא לאמן אבל הוא סירב רק בגלל שהוא רוצה שמכבי ישלמו לו עד השקל האחרון את החוזה שלו. וכמובן שהמסקנה היא שפיני פוגע בקבוצה של המדינה בעלת מועדון המעריצים הגדול ביותר. אז ג'מצ'י אוטיסט? כל מה שהוא ידע זה להתנתק? גם סטיב קר. גם לארי בירד. גם ריי אלן. והרשימה עוד ארוכה... וכן, גם ג'ורדן. הסיבה היחידה למה אתה לא חושב שגם ג'ורדן נכלל בהגדרה הזו היא בגלל שהוא ידע גם לקפוץ גבוהה ולהטביע. ולצערי זאת לא הגדרה שמוציאה אותך מהתואר אוטיסט כפי שאותו הפרופסור הגדיר.

reem077

New member
אתה לוקח את זה יותר מידי ברצינות... תראה את

הוידאו הזה : http://www.youtube.com/watch?v=1fw1CcxCUgg ותגיד לי אחרי זה שהוא לא מדבר כמו כמה שחקני כדורסל שאנחנו מכירים (I was very excited, the team was excited, aumm everybody else is excited) אישית מזכיר לי את כספי..

אשתקד

New member
סיפור מרגש.

אבל אני אנצל את ההזדמנות על מנת להסביר לך למה אני מתייחס לזה ברצינות. כי כשאנחנו מדברים על תרבות ספורט אנחנו דבר ראשון צריכים ללמוד לתת את הכבוד לספורטאים המצטיינים שלנו ולא לבזות אותם. אני לא אומר למנות את אייל ברקוביץ' למאמן נבחרת מבלי שרכש נסיון או תעודת אימון - זה לא הנושא. אלא פשוט ללמוד להעריך שחקנים אדירים שהובילו כאן ענפים שלמים במשך תקופה ארוכה. הדבר השני שחורה לי זאת ההתייחסות לקבוצה שהגיעה לגמר גביע אירופה ולאנשים שהובילו אותה (המאמן והשחקן המוביל) כאל לוזרים. לוזרים זה אלה שלא עשו כלום כל חייהם ורק יודעים לדבר על כישלונם של אחרים! לוזרים זה כאלה שלא הובילו את הקבוצה שלהם לגמר ובטח לא כאלה שהפסידו בטווח של סל את גביע אירופה. מעבר לזה, בכל ספורט מקצועני יכול שחקן ששיחק כל חייו בבוסטון והיה לסמל אם לא ה- של הקבוצה לעבור להיות מנהל של אינדיאנה. אף אחד לא מדבר או מעביר ביקורת על כך. בארצנו הקטנטונת והנחשלת בה שחקן כדורסל ברמתו של ג'מצ'י לא הרוויח מספיק על מנת לרכוש קבוצה כמו שג'ורדן עשה הולך להיות דובר של איש עסקים ומייד כולם תוקפים. בחייאת, מדובר כאן בפרנסה של בן אדם. אסור להתערב או למתוח ביקורת על כזה דבר ולא משנה מה! אין לנו כציבור שום עניין בכיסו של ג'מצ'י ואני לא אשפוט אותו על הדרך בה הוא בוחר להתפרנס כל עוד זאת עבודה שאין בה עברות פליליות. יש כאן משהו דפוק מהיסוד! יש כאן התחסדות וצביעות מטעם התקשורת וחיסול חשבונות (ולא בפעם הראשונה או האחרונה) בעולם הספורט. ואותי באופן אישי זה מגעיל ודוחה. ואני רוצה שיכתבו את הדברים כפי שהם באמת ולא את כל הכתבות הללו שמושפעות מאינטרסים ואגו. ואולי יותר מהכל הייתי רוצה שיעשו כבוד לגיבורי הספורט של כולנו. אלה שנשארו לחיות במדינה הזו - שמתמחה בלאכול את יושביה- גם אחרי שפרשו מהמשחק. ולא להלל בכל פעם את התייר הספורטיבי התורן והמוכשר שעבר במדינה שלנו על מנת לעשות קופה קטנה ואז להמשיך הלאה למקום הבא. ומאידך לעשות הכל על מנת לפגוע במי שכן נשאר ומנסה לתרום בדרכו לספורט בישראל. יש פתגם - עניי עירך קודמים. ניתן להתווכח על הדרך בה בוחר אדם להתבטא או על התוכן. אבל לרדת לרמה של הכפשות?! לרדת לרמה של כינויים?! בעיניי זה גועל נפש. אני רוצה לראות עיתונאי רציני שיכתוב אצלו בכתבה שרג'י מילר או ריי אלן אוטיסט. ואז אתה תראה עד כמה האנשים שהספורט חשוב להם בארה"ב (והם רבים!) לוקחים כאלה דברים ברצינות תהומית. למה? כי כפי שכבר טענתי - הספורט והתרבות שלהם חשובה להם. כי הם יודעים ומבינים שמסורת מביאה להצלחות ולכן יש לשבח את כוכבי העבר ולעודד אותם לתרום מנסיונם. כי הם מבינים שגם להגיע לגמר, לעשות את המקסימום ולהפסיד זה לא להיות לוזר אלא ווינר. לוזר זה מי שלא עושה.

עוז אלמוג הוא פרובוקטור

הוא אמנם איש חכם מאוד, אך תמיד יעדיף פרובוקציה שלרוב חוטאת לאמת מאשר לדייק בדבריו. יש כל מיני מצבים במהלך החיים שאנשים מספרים שהם התנתקו מהעולם. במטווח אפילו מצפים ממך לעשות את זה (להתרכז בנשימות, להתמקד במטרה וכדומה). השחקנים הגדולים באמת הם אלו שיש להם את קור הרוח הזה, להצל את חלקיק השניה בשביל לעשות את הצעד שיביא את הניצחון או להיות מסוגלים להתרכז גם כשכל הקהל שורק ומנפנף להם.

למעלה