פינת ההמלצה השבועית

heaven is here

New member
../images/Emo41.gifפינת ההמלצה השבועית../images/Emo41.gif

Slim Jim, או בשמו רז ,מתבקש להופיע ולהמליץ בשרשור זה על כל מה שירצה וחושב שאנחנו צריכים לדעת על מה שהוא אוהב. הקהל מתבקש לקרוא את ההמלצות ולהנות
אין להשתמש במילים גסות
תודה

Slim Jim

New member
עונה לבקשה.

השבוע בחרתי להמליץ לכם על להקה ישראלית, שכרגע לא מופיעה בתדירות גבוהה, ובכלל בזמן האחרון לקחה הפסקה. ללהקה קוראים אבק AHVAK, וזהו גם שם האלבום (עד כה יצא להם רק אלבום אחד). קרוב לודאי שלא שמעתם על הלהקה הזו, אבל בשביל ה"רקורד": הלהקה חתמה בחברת גדולה והאלבום מצליח מאוד בחו"ל. הסגנון הוא רוק-אוונגארד עם הרבה השפעות מגוונות מפולק,ג'אז,קלאסי-מודרני וכו'. מי שחדש עם התת-ז'אנר הזה, הנמצא בתוך הז'אנר הכללי "רוק מתקדם", יזועזע בהתחלה. כלומר, המוסיקה שונה מכל מה שהייתם רגילים לשמוע, כי המקצבים אינם 4/4 והרבה מן הסולמות הם א-טונאליים. מתוך שמיעה ראשונה אפשר לחטוף חרדה/טראומה וישר לברוח מהאתגר. אולם, אחרי שמיעות נוספות (במקרה שלי, 'הקליק' נוצר דווקא ב4 לפנות בוקר) אפשר להרגיש חיבור מסויים עם המוסיקה. מתחילים לשים לב למוטיבים מסויימים, והתגמול שבסוף הוא ענק! קשה לתאר את ההרגשה שיש לי אחרי שאני שומע את כל האלבום ברצף, אך אפשר לומר זאת במילה אחת: "...וואאו!!". באלבום יש כל מיני אפקטים וקולות שלא נמצאים באלבום מצוי. כל מיני THEMESלמיניהם כמו פסנתר של סרט אילם ברקע ופיוז ותותח, ומשחקי קלפים וכו'. הת'ימס האלה מכניסים הרבה דרמה ופיקנטיות לאלבום. בעייני זה עושה אותו הרבה יותר מעניין משאר האלבומים שיצאו מהביצה הישראלית. אבק היום משחזרים את מה ש"הצ'רצ'ילים" ו"מינימל קומפקט" עשו בזמנם. הם הגיעו למצב שבו המוכרים בחנויות המוסיקה באנגליה מתלהבים כששואלים אותם אם יש להם את האלבום של אבק בחנות (OH MY GOD! AHVAK!
). בקיץ האחרון הופיעו גם כן בפסטיבל היוקרתי "לה טריטון" בצרפת לצד שאקלים רציניים כמו Hatfield & The North , Present , Magma , Univers Zero לדעתי מי שמנגן על כלי נגינה/מכיר את הז'אנר רוק מתקדם או פיוז'ן/ או פשוט בעל שמיעה מוסיקלית טובה ואינו מוותר בקלות, יאהב מאוד את האלבום. חשוב לציין כי לא כולם יכולים לשמוע את האלבום הזה (אנשים שחיים בבועה של פופ ומוסיקה 'קלה'), אבל בכל מקרה זו המלצה שלי. אני יכול לומר ללא היסוס שזה אחד האלבומים האיכותיים ביותר שהוקלטו בשנתיים האחרונות, אם לא בעשור האחרון!

Slim Jim

New member
קישור לביקורת ועטיפת האלבום

צירפתי ביקורת של אורי ברייטמן לאלבום. בעיני זאת ביקורת טובה. הגרסה בעיברית מאוד לא נוחה לקריאה, ומשום מה בגרסה האנגלית אין בעיה כזאת.

למעלה