פינת הסיטואציה- טייק 1

בוקר טוב,השאלה שלי היום היא

האם הייתם מוכנים לשקר עבור אח/אחות שלכם? אחותי כשהייתה צעירה רצתה לישון אצל חבר שלה וההורים שלנו לא הירשו לה. היא ביקשה שאני אשקר עבורה ואומר שהיא באה לישון אצלי ואז היא תוכל ללכת לישון אצלו והם לא ידעו. האם הייתם עושים זאת? משקרים למענם? אני לא היסכמתי.

../images/Emo41.gif פינת הסיטואציה- טייק 1 ../images/Emo41.gif

החל מהיום 3 פעמים בשבוע "עוד שרון" המקסימה תפתח בפינה הנקראת "פינת הסיטואציה"- בכל פינה כזו תוצג סיטואציה מתחום האחים והאחיות וחברי הפורום יגיבו כיצד יפעלו בעניין. יצאנו לדרך
ותודה ל"עוד שרון" על הפינה המקסימה

פילפולה

New member
כן../images/Emo70.gif

תראו.. בעקרון אני משקרת הרבה בשביל אחותי. אבל יש לי את הגבולות שלי. ולפעמים כשאני יודעת שאני חייבת לשקר אבל זה לא כזה נכון-אני משתפת את ההורים מאחורי הקלעים.כך שיוצא שעל פני השטח הם לא יודעים אבל בעצם הם כן יודעים. מה לעשות-יש לי אחות מתוסבכת :-\

אני שונאת שקרים ../images/Emo4.gif

אבל אם זה שקר לבן, שבאמת לא פוגע באף אחד והוא חד פעמי- למען אחי ואחותי אני כן אשקר אבל רק אם זה חד פעמי. במקרה עם אחותך- הייתי מבקשת מאחותי לא לבקש כאלה דברים ומסבירה לה שזה ייצור אנטי נגד החבר אם תעשה דברים כאלה ללא רשות.

לא ../images/Emo88.gif

גם ככה אני באופן אישי משתדל לשקר להורים שלי כמה שפחות , אז שאני אשקר בשבילו
חד משמעית לא
ייתכן שיהיו מקרים קיצוניים שאני אפעיל בהם שיקול דעת ואולי אתפשר , אבל זה נדיר .

אני בעד

אם אני אוכל לעזור לאחי בעזרת שקרים לא ההסס ולא לרגע אחד. פעם אחי הגדול חזר שיכור ממועדון והוא לא רצה שההורים שלי יראו אותו ככה כי הם לא מרשים לו לשתות יותר. אז הוא ביקש שאני יגיד להם שיש לו חום והוא רוצה לשכב בשקט בחדר בלי שיפריעו לו-וכך עשיתי בשבילו. אני משוכנע שעשיתי את הצעד הנכון על מנת לעזור לו-ככה מנעתי ריב משפחתי.

תלוי באיזה שקר מדובר

אני כעיקרון נגד שקרים, אבל בגלל שאני מכירה את ההורים שלי אני יודעת שלפעמים זה בלתי נמנע. לשקר ממש אני לא חושבת שהייתי משקרת, אולי יותר לכיוון של "לא לומר את האמת", ורק אם ישאלו ויחקרו אני אשקר אם לא תהיה ברירה.

allheart

New member
בעקרון אני מעדיפה לומר את האמת

אך המציאות לפעמים לא מאפשרת זאת. יש לי הורים דאגניים ברמות מטורפות, שאני צריכה לומר להם בדיוק לאן אני יוצאת ומתי אני חוזרת. והיו מקרים שאני ביקשתי מהאחים שלי "לחפות " עליי. וקרה גם ההפך. אני מאמינה שאם הורי לא היו מגיבים בצורה קיצונית לכל דבר לא היינו מחפים אחד על השני בשקרים.

נאלצתי לשקר לאמי בשביל אחי

אחי אושפז ביום רביעי אחד בית חולים בגלל כאבים בחזה , ביום ששי לא נסע אליה לבית האבות , כמו שהיא רגילה, שיקתי לה שהוא תורן ועייף לכן לא בא לבקר אותה , זה היה שקוף כי אני לא נוהגת לשקר אפילו לא שקר לבן , היא לא האמינה ואז ביום ראשון הייתי צריכים לספר לה את האמת בטלפון , שהוא מאושפז ונמצא בבדיקות , אני בדרכי אליו לכן לא אוכל להגיע אליה . במקביל הקפצתי אליה את העובדת הסוציאלית של בית האבות . ואחרי הבקור אצלו נסעתי להיות איתה להרגיע אותה . בעת אשפוז ההוא בבית חולים גילו שלאחי יש סרטן , לא רצינו לספר לאמי הנמצאת בבית אבות, אני הלכתי איתו לבדיקות נוספות , שהיא שאלה אמרנו לה שבודקים למה יש לו אנמיה . השקר נמשך כ 3 חודשים שהיא לא אוכלת את השקר , שואחלת למה הוא עייף כל הזמן , ואני נאלצת להמציאר עוד ועוד תרוצים , ומתחמקת מללכת אליה היה ממש קשה לבסוף הוחלט להתחיל טיפולים כימותרפיים , אז באתי וספרתי לה את האמת , היא היתה המומה אבל התאוששה מהר , היא הרגישה למרות השקרים , היא אשה חכמה ,כי בקשתי ממנה להתפלל בשבילו , כי אין כמו תפילת האם היום אני לא מוכנה לשקר לה יותר , זה עשה אותי חולה השקר ההוא . כיום מדברים חופשי זה כייף יותר , לשתף אותה למרות הקושי ועדיף על השקר , שהיא חשבה שהוא לא אוהב אותה ומתחמק לבקר אותה.

בהתאם לשיקול דעתי

בסיטואציה כזו - כן, הייתי מחפה עליה, אבל אין ממש סיכוי שמלכתחילה זה היה קורה...

Dorin555

New member
תלוי

אם זה יהייה משהו להגן עליהם ולעזור להם אז כן, כי גם הם היו עושים את זה. אבל אם זה יכול לפגוע בהם, לא הייתי מסכימה

ספירלי1

New member
כן

ואני כל הזמן משקרת בשביל התאומה שלי והיא משקרת בשבילי. זאת אחוות אחיות!

ספירלי1

New member
הגבול הוא

שאני יודעת שזה יתגלה ואז לא יסמכו עליי וזהו... בתכלס אני חושבת שאחותי התאומה צודקת אז אני תומכת בה

אני לא אוהבת שקרים אבל

לדעתי זה תלוי, כל מקרה לגופו. בכללי אני נגד שקרים ואני מעדיפה לומר את האמת. רק אם אין לי ברירה אז אני אהיה מוכנה לשקר,

Breaking Wave

New member
כמעט ואף פעם אני לא אשקר למענם.

וזה רק בגלל שיש לנו נטיה להפיל אחד את השני אצל ההורים כשאנחנו רבים חחחח לא פעם קרה שחיפינו אחד על השני בכמה מקרים ואז אחרי חודש היה לנו ריב רציני וכללללל מה שעשיתי הוא גילה להם.

noooga

New member
כן, הייתי מוכנה..

האחים שלי עושים לי טובות כאלה ענקיות ואם הם היו חייבים שאני אשקר בשבילם- אז בטח! נכון, שקרים זה חרא דבר.. אבל זה תלוי בהרבה דברים.

למעלה