נאלצתי לשקר לאמי בשביל אחי
אחי אושפז ביום רביעי אחד בית חולים בגלל כאבים בחזה , ביום ששי לא נסע אליה לבית האבות , כמו שהיא רגילה, שיקתי לה שהוא תורן ועייף לכן לא בא לבקר אותה , זה היה שקוף כי אני לא נוהגת לשקר אפילו לא שקר לבן , היא לא האמינה ואז ביום ראשון הייתי צריכים לספר לה את האמת בטלפון , שהוא מאושפז ונמצא בבדיקות , אני בדרכי אליו לכן לא אוכל להגיע אליה . במקביל הקפצתי אליה את העובדת הסוציאלית של בית האבות . ואחרי הבקור אצלו נסעתי להיות איתה להרגיע אותה . בעת אשפוז ההוא בבית חולים גילו שלאחי יש סרטן , לא רצינו לספר לאמי הנמצאת בבית אבות, אני הלכתי איתו לבדיקות נוספות , שהיא שאלה אמרנו לה שבודקים למה יש לו אנמיה . השקר נמשך כ 3 חודשים שהיא לא אוכלת את השקר , שואחלת למה הוא עייף כל הזמן , ואני נאלצת להמציאר עוד ועוד תרוצים , ומתחמקת מללכת אליה היה ממש קשה לבסוף הוחלט להתחיל טיפולים כימותרפיים , אז באתי וספרתי לה את האמת , היא היתה המומה אבל התאוששה מהר , היא הרגישה למרות השקרים , היא אשה חכמה ,כי בקשתי ממנה להתפלל בשבילו , כי אין כמו תפילת האם היום אני לא מוכנה לשקר לה יותר , זה עשה אותי חולה השקר ההוא . כיום מדברים חופשי זה כייף יותר , לשתף אותה למרות הקושי ועדיף על השקר , שהיא חשבה שהוא לא אוהב אותה ומתחמק לבקר אותה.