פניה חשובה למשרתים בצה"ל ולמכריהם

harhanegev

New member
../images/Emo41.gif פניה חשובה למשרתים בצה"ל ולמכריהם

האם יש כאן בפורום מישהו/י שמשרת/ת בבסיס עובדה או סיירים או צוקי עובדה או חיון או שיזפון ? אם כן, אודה לכם מאוד אם תצרו קשר, אני צריך את עזרתכם בקשר למאבק נגד הביזיון של קו 392 בימי ראשון בבאר שבע. כבר פניתי לחברי כנסת בנידון, קיימים נסיונות ריניים לטפל במצב, אך בלי עזרה של מישהו מבפנים, יהיה קשה לקדם מאוד את העניין.

AdamINC

New member
אני שירתתי חודשיים וחצי בסיירים

אבל הפעמים שעליתי באוטובוס של יום ראשון היו מאוד מעטות
אבל אולי אני יכול לעזור..

harhanegev

New member
אגיד לך במה העניין :

אני משתדל מאוד לפעול למען ביטול העוולות הבאות לגבי נוסעי 392 (בעיקר אלו הבאים מהצפון והמרכז, שהם הרוב הגדול): [1] ביטול שמירת המקומות ע"י אגד לפני שנים בודדות (בתמונה המצורפת - זכר לימים שעוד היה אפשר לשמור מקום בקו 392, וחיילי צה"ל לא נחשבו סוג ב'). [2] כמות האוטובוסים בקוים 392 / 382 מבאר שבע לבסיסי סיירים/עובדה/חיון/שיזפון/בהל"צ ביום ראשון היא הרבה פחות מהביקוש, ולכן כ-100 חיילים נאלצים לדחוף כדי לעלות על האוטובוס. יש להגדיל את כמות האוטובוסים בימי א', לא יתכן שלנוסעים לנופש באילת אגד יוסיפו אוטובוסים, אך לחיילים לא, למרות שהם מקבלים תשלום גבוה מאוד עבור החיילים עם כרטיסי הערבה. [3] החלטת לוותר על הגיהנום של 392, ולהגיע ב-394 לאילת ? ומאילת להמשיך ב-392 לבסיס ? זה לא יעזור לך : לא תוכל לשריין מקום לחזרה הביתה, כי מחזיק כרטיס ערבה מוגבל לשמור מקום רק 3 ימים לפני הנסיעה. לכן, כתבתי לכמה חברי כנסת מכתב (בהמשך ההודעה ציטוט מדוייק של המכתב) ואף צירפתי תמונה שמישהו צילם של המציאות בה רבים דוחפים כדי להיכנס לאוטובוס בו רק חלקם יזכו לשבת על כסא. חברי הכנסת שהגיבו ברצינות וניסו לדחוף עניינים ע"י פניה ישירה שלהם לאגד ולמשרד הביטחון, הם חברי הכנסת הבאים (ליד כל אחד מהם, קישור לדף האישי שלו באתר הכנסת, בו מופיעה גם כתובת האימיל לפניות אליו) : ניסן סלומינסקי:http://www.knesset.gov.il/mk/heb/mk.asp?mk_individual_id_t=92 גדעון עזרא: http://www.knesset.gov.il/mk/heb/mk.asp?mk_individual_id_t=96 הרב בני אלון: http://www.knesset.gov.il/mk/heb/mk.asp?mk_individual_id_t=12 איתן כבל: http://www.knesset.gov.il/mk/heb/mk.asp?mk_individual_id_t=64 לצערי, עדיין אין שינוי בשטח, וכדי ללחוץ ולהאיץ את הטיפול, חשוב מאוד שהפניה לא תבוא רק מאזרח אחד שהחליט להתערב למען החיילים, אלא גם מחיילים רבים שישלחו אימייל משל עצמם לחברי הכנסת ויספרו על המצב הבזיוני והמזלזל שלא משתנה אלא רק מחמיר. לכן, אם תוכל להפיץ בדיוק את מה שכתבתי כאן לכמה שיותר חיילים שמשרתים בבסיסים הללו, אני אודה לך מאוד מאוד. הנה המכתב ששלחתי לחברי הכנסת מצוטט במדויק: ======================================== שלום וברכה. מדי יום ראשון, צריכים חיילים רבים מאוד להגיע מבתיהם במרכז ובצפון לבסיסי צה"ל בדרום הנגב: שיזפון, סיירים, עובדה, צוקי עובדה וחיון. חיילים אלו מגיעים לתחנה המרכזית של באר שבע, ושם צריכים לעלות על אוטובוסים ציבוריים של אגד (קו 392 לאילת וקו 382 לסיירים) המביאים אותם לבסיסיהם. למרות שמדובר בנסיעה של כ-3 שעות (במקרה הטוב של מחנה שיזפון, הצפוני ביותר, שעתיים וחצי), החליטו בחברת אגד לפני מספר שנים, בחוצפה שאין כדוגמתה, לבטל את המקומות השמורים בקו 392 ! כלומר, אם אתה נוסע מדימונה לאילת, אותו זמן בדיוק, אתה זכאי למקום ישיבה שמור מראש. כך זה בקו בו נוסעים בעיקר אזרחים. אבל אם אתה נוסע בקו 392/382 בו 99% הם חיילים, תשכח ממקום שמור. יתרה מזאת, כמות באוטובוסים אינה מתאימה כלל לכמות החיילים, ונוצר מצב בו על כל אוטובוס בן 51 מקומות עולים כ-80 חיילים (!!!), ואני מזכיר שוב שאין מדובר כאן בנסיעה של 5 דקות, אלא בנסיעה של שעתיים וחצי עד 3 שעות, ובקו בו אין אנשים שיורדים בדרך ומפנים מקומות. נוסע שעומד בבאר שבע - ייאלץ להמשיך לעמוד עד דרום הנגב !!! כאשר מדובר בקוי אזרחים הנוסעים לבלות באילת, אגד נוהגים להוסיף אוטובוסים נוספם בהתאם לביקוש. אך כאשר מדובר בקוי החיילים, 392/382, אגד אינם עושים דבר בנידון ומבחינתם שהחיילים יידחסו וזהו. לאור המצב הנ"ל, נוצר מצב בו כל יום ראשון מחדש החיילים דוחפים זה את זה וכמעט הולכים מכות כדי להיות מ-51 הראשונים שיזכו לשבת בנסיעה הארוכה. זהו המצב כל יום ראשון, לא באיזה שהוא תאריך חריג אלא כל יום ראשון מחדש, ומבחינת חברת אגד ומשרדי התחבורה והביטחון זהו מצב טוב וסביר והם אינם נוקפים אצבע כדי לשנות את המצב, ע"י התאמת התדירות לביקוש, ע"י הסעות נוספות של הצבא או בכל דרך סבירה אחרת. חלק מהחיילים הצליחו להימלט מהגזירה, ע"י נסיעה בקוי כביש הערבה עד אילת ומשם נסיעה מאילת לבסיס בקו 392 הנוסע לבאר שבע דרך הבסיסים. מה עשו בחברת אגד ? המציאו גזירה חדשה נגד החיילים: הזמנת מקום שמור ע"י כרטיס ערבה היא לכל היותר 3 ימים מראש. כלומר, חייל המעוניין לחזור הביתה דרך אילת ע"י קוי כביש הערבה, צריך לגשת לקופה של אגד החל מיום שני או שלישי. לאיזו קופה של אגד הוא ייגש??? לקופה בשיזפון ??? לקופה בסיירים ??? או שמא בחברת אגד בטוחים שלכל חייל יש רכב צמוד שיקח אותו לאילת ובחזרה, וזמן פנוי בשפע ??? אודה לך מאוד מאוד אם תהיה מוכן לקדם את העניין ולדאוג ליחס נאות לחילי צה"ל המשרתים בדרום הנגב, ע"י החזרת המצב שהיה מקובל שנים רבות בו מקומות שמורים בקוים לדרום הנגב הם לא רק לאזרחים אלא גם לחיילים הנוסעים לאזור סיירים, ובראש ובראשונה ע"י התאמת התדירות לביקוש בשטח. לא יתכן שמשרד הביטחון ישלם לאגד במיטב כספו, והחיילים יקבלו בתמורה יריקה בפרצוף. בברכה, יאיר בן-צבי [ במכתב המקורי הוזכרו כאן פרטי יצירת קשר איתי ] ========================================

Yuval I

New member
הבעיה היא גם בצה"ל שחוסך בתקציב ההסעות

פעם היו יותר הסעות אבל מהיום שתקציב ההסעות הועבר ליחידות הן חוסכות ומנצלות את התקציב למשימות אחרות. אגד לא מקבלים תשלום לפי מספר הנוסעים אלא גלובלי. בוצע לאחרונה סקר שספר חיילים באוטובוסים, באופן מדגמי. בקרוב מאוד החוגר ישמש ככרטיס כמו ברכבת והתשלום יהיה לפי נוסעים בפועל. עד אז לחברות אין כל סיבה לתגבר את הקווים. מה שאפשר לעשות זה לפנות למשטרה ולדרוש שיגיעו ליציאה מב"ש ויתנו דוחו"ת לנהגים. ברשיון האוטובוס יש מגבלה על כמות הנוסעים בעמידה. בהצלחה במאבק.

harhanegev

New member
כדי להצליח במאבק,

חשוב מאוד מאוד מאוד שאתם וכמה שיותר מחבריכם תשלחו גם כן מכתבים משלכם לחברי הכנסת שהזכרתי, ולא תסתפקו באגד ובמשרדי ממשלה שבדרך כלל מסתפקים בתגובה לאקונית או שקרית ולא עושים דבר.

כל הכבוד על היוזמה המבורכת!!

אני מקווה שהנושא יטופל כמה שיותר מהר. בנוסף אני משרתת בבסיס מחנה רמון. קו 392 בשעה 6:30 בבוקר כן נכנס לבסיס שלי, ואילו בשעה 9:00 האוטובוס לא נכנס לבסיס. אני הגשתי בקשה דרך גורם צבאי בבסיס שלי שהאוטובוס בשעה 9:00 כן יכנס למחנה רמון כי נוצר מצב שבו אנחנו יורדים בצומת ציפורים ושם מחכים לטרמפים. לעתים נוצר מצב שאנחנו מחכים לטרמפים לפעמים יותר משעה ואף נשארות חיילות לבד, וזה לא מקום אידאלי להשאר שם לבד על אף שיש שמירה בימי ראשון. מקווה שגם הנושא הזה יטופל בהקדם.

harhanegev

New member
כדי להצליח במאבק,

חשוב מאוד מאוד מאוד שאת וכמה שיותר מחברייך תשלחו גם כן מכתבים משלכם לחברי הכנסת שהזכרתי, ולא תסתפקו באגד ובמשרדי ממשלה שבדרך כלל מסתפקים בתגובה לאקונית או שקרית ולא עושים דבר. אם אותו ח"כ יקבל מאות מכתבים ממאות חיילים, קשה לי להאמין הוא לא ידחוף את העניין קדימה בכל הכוח. וכוח של ח"כ שנמצא במוקדי הכוח ומקושר לבעלי הסמכויות שמחליטים החלטות, זה לא הכוח שלי או שלך, זה הרבה יותר.

havlaz

New member
העברתי את מכתבך

לרמ"ד הובלות באגף הלוגיסטיקה, אולי יעזור גם במשהו...

W00FER

New member
אני!!!!!!!!!!!!!!

אמצע השבוע הקו סבבה....יום ראשון זה סיוט......80-90 חיילים דחוסים באוטובוס אחד זה ממש ממש רע... והאוטובוסים לא סוחבים אז בדרך כלל מתקלקלים בעליות... אני מכיר את הקו רק מאילת ל סיירים.....לא יודע מה עם השאר ובחזרה..... דרך אגב אני משרת בסיירים...דרך אגב שלחנו איי מיל לתלונות הציבור של אגד מחכים לתשובה....

harhanegev

New member
פניות הציבור של אגד לא יעזרו לכם.

אפילו בפניה של חבר כנסת אליהם הם ענו במכתב מלא שקרים. חשוב מאוד מאוד מאוד שאתם וכמה שיותר מחבריכם תשלחו גם כן מכתבים משלכם לחברי הכנסת שהזכרתי, ולא תסתפקו באגד ובמשרדי ממשלה שבדרך כלל מסתפקים בתגובה לאקונית או שקרית ולא עושים דבר. כמה שיותר חיילים שתצליח לגייס לעניין, שכל אחד מהם ישלח אימיילים ישירים לחברי הכנסת שהזכרתי (וגם לעוד חברי כנסת אם בא לו), כך יש יותר סיכוי שבאמת משהו יזוז.

למעלה