פרויקט השירים- The Final Cut

melancholy man

New member
../images/Emo41.gif פרויקט השירים- The Final Cut

טוב החומה מאחורינו (המאמר יעלה לאוויר בקרוב אני מקווה), ועכשיו הגענו לאחד האלבומים היותר שוניים בקרב חובבי הלהקה: The Final Cut, לפני שנתחיל להעלות שירים בודדים מהאלבום, כיתבו את דעתכם על האלבום, השירים והסיפור שהוא מספר באופן כללי.

One Echoe

New member
מצטער, לא אוכל להשתתף.

לא התוודתי עדיין ליצירה... אבל אשמח לשמוע דיעות על האלבום, שכן לפי מה שהבנתי הוא לא כ"כ אהוד, אבל מי שאוהב אותו אוהב אותו ממש...

דעתי הלא מלומדת

גילמור טען שהעבודה על האלבום היתה אחת התקופות הגרועות בחייו, הוא ניסה להניא את ווטרס מהאלבום, מכיוון שהוא הורכב מהרבה שירים שלא היו מספיק טובים ל'חומה' בשעתו. ווטרס התעקש לעשות אלבום (שוב על סיפור חייו ללא אב) והתוצאה הידועה היתה פירוק הלהקה בסופו של דבר (בין השאר בגלל זה) התחלתי לשמוע את האלבום לא מזמין אז גם לי אין עוד דיעה אבל ת'כלס מוזיקלית הוא לא נופל מהרבה אחרים של הפלויד

aviah

New member
למה באמת התפרקה פינק פלויד

החל מ-Meddle וביתר שאת מ-DSOTM, פינק פלויד היתה למעשה רוג'ר ווטרס ועוד שלושה אנשים שניגנו אותו. אני לא נכנס לשאלה האם זה טוב, או רע, ולמי. אני רק מציין עובדה. ב-1978, כשמשיקולי מס (ולא, חלילה, שיקולים אומנותיים) הן הלכו לעשות כל אחד תקליט עצמאי בצרפת, פתאום שומעים את ריק רייט שר על זה שהוא אף פעם לא הרגיש ממש שייך לפינק פלויד, פתאום ניק מייסון מגלה שהוא מסוגל לעשות תקליט לגמרי בעצמו, ואני מניח שאצל גילמור, רגשי הנחיתות צפו שוב. "החומה" היה פרויקט של ווטרס. לא יעזור כלום. היה ברור שהתקליט הבא יהיה גם הוא פרויקט שלו. קל גם להבין למה הנושאים של "החומה" ו-Funal Cut מדברים רק לווטרס ולא לאף אחד אחר. התקליטים גם פשוטים מאוד מבחינה מוסיקלית, כך שלשלושת חברי הלהקה לא היה הרבה מה לאמר. בעוד שב-Animals היה צריך מוסיקה דרמטית מאוד (נניח, Dogs) כדי להעביר את המסר, הרי שבשני התקליטים שלאחר מכן, הטקסטים היו מספיק מגובשים ומפותחים כדי להעביר את המסר באופן עצמאי מהמוסיקה. ברור לחלוטין למה ווטרס הרגיש שהלהקה הם סתם שלשה נגנים שלו. מובן, לכן, למה זו היתה תקופה גרועה בחייו של גילמור. בבת אחת הוא הבין שכיוצר עצמאי הוא לא שווה הרבה.

holo

New member
אתה מדבר שטויות

כי עד לWYWH ההשתתפות בכתיבת השירים הייתה שווה בערך, ולא ווטרס ואיתו 3 נגנים לפי דברים, אז תחשוב טוב לפני שאתה קובע "עובדה" במיוחד במדאל, אני לא יודע אם כללת אותו אבל לדעתי הוא האלבום הכי שקול מוזיקלית (עם דארק סייד) מבחינת תרומת חברי הלהקה.

melancholy man

New member
המילים נכתבו על ווטארס

(לפחות זה מה שהוא אומר). האלבום נוצר בשיתוף פעולה של כל חברי הלהקה. צריך להבדיל בין מצב שיש אדם שמביא מילים ואפילו חלקי מנגינות והלהקה יושבת על השירים ו"מעבדת" אותם, לבין מצב, כפי שהיה בפיאנל קאט, ובאופן חלקי גם בחומה שאדם אחד מביא את השירים והמנגינות (לפחות רובן בחומה) ומציג אותן מבחינת כזה ראה וקדש והלהקה רק מנגנת את השירים. ה DSOM היה עבודת צוות, החומה הרבה פחות והפינל קאט בכלל לא, בעיני התוצאה בהתאם.

MellowShip

New member
עומר בן ארצי!

האם זה עומר בן ארצי המפורסם מגן ג'יבן!?..(גן יבנה) האמממ... יהיה נחמד אם תפתור לי את הסוגיה הזאת שאני מתחבט בה כרגע..

Pitudi

New member
אישית, זה אחד הדיסקים הטובים של

הפלויד. ליריקה מצויינת, אולי הטובה ביותר באלבומי הפלויד.

תשובה בגוף התגובה

שמעו, הכותרת היתה די מבהילה (לראות את השם שלך בתור כותרת..) אבלמצטער לאכזב אתכם, אני מחיפה / באר שבע, אבל טוב תמיד לדעת שיש עוד אחד עם אותו השם (או שלא ? )

למעלה