פרויקט חדש וחשוב בפורום

../images/Emo41.gif פרויקט חדש וחשוב בפורום ../images/Emo41.gif

וצריך את עזרת כולם. מילון מונחים : לקבץ את המונחים החשובים שחוזרים ולתת להם פרושים. ואז נפתח מילון מונחי ק"פ (יש אופציה כזו בתפוז). אז צריך שכל אחד יעלה מונחים חשובים בשרשור זה וגם צריך לכתוב את ההגדרות להם. למשל : קלאב פוט, דניס בראון, גבס, סד, ניתוח הארכת הגיד, ניתוח העברת הגיד, שיטת פונסטי.... צריך לפחות 20 מונחים בשביל לפתוח את המילון. אז כולם, להפשיל שרוולים ולהתחיל בעבודה...

והנה המונח הראשון :

CLUB FOOT : פגם של כף הרגל אשר מעוותת בשלושה מישורים: העקב מכופף כלפי מטה וכל כף הרגל נוטה פנימה לכיוון מרכז הגוף ומסובבת לאורך ציר האורך שלה. כלפי חוץ נראה שכף הרגל בעמדת חצי היפוך. הטיפול היום אינו ניתוחי בעיקרו וכולל גבסים ומתקנים אורטופדים. לרוב יש גם צורך בניתוח פשוט, לרוב בהרדמה מקומית, להארכת גיד אכילס. עכשיו תורכם

האמת? לא יודעת מה להוסיף

ברים? לא היו לנו אז אין לי מושג איך להגדיר את זה. גבס? כולם יודעים מה זה... ניתוח? גם יודעים. אולי ניתוח לתיקון הקלאב פוט? תאמינו לי שאני לא מספיק בקיאה במה בדיוק עושים שם... חחח... ניתוח להעברת גיד? מעבירים גיד מצד בריא לצד חלש. זה בדרך כלל נעשה מאוחר יותר בגיל מאוחר יותר ולאחר ניתוח ראשון שאולי כשל לאורך הדרך. מה עוד? לא יודעת. אני לא כל כך מסתדרת עם הקטע הזה של הצורך לבנות מילון מונחים. אולי עידית תוכל לבנות מילון כזה? נראה לי שהיא הכי שולטת בחומר כאן...

תודה יעלוש, את לא שמה לב שאני

מתחמקת? אין לי כח... אני אוסיף משהו מידי פעם שישב לי על קצה הלשון. כמו: גבס- בשיטת פונזטי: הגבס הוא השלב הראשון בטיפול של הק"פ.כשבוע עד עשרה ימים לאחר הולדת התינוק מגבסים את הרגל/ים עם הק"פ. הגבס צריך להגיע עד המפשעה. לפני כל גיבוס נעשית מניפולציה הדרגתית כדי ליישר את העיוות של כף הרגל. ברב המקרים לאחר 5 שבועות-גיבוסים כף הרגל כבר מיושרת- מגיעה לתיקון מקסימילי. בחלק מהמקרים צריך שבעה עד תשעה גבסים. אם הק"פ לא מתוקן לאחר הגיבוסים יש שתי אפשרויות. א. המניפולציות והגיבוסים לא נעשו ע"י מומחה, כמו שצריך. ב. הק"פ קשה מאוד ודורש טיפול אחר. איך ההגדרה? קצרצרה מה?

ניתוח להארכת הגיד

הבעייה העיקרית בקלאב פוט היא התנועתיות של הקרסול. הקרסול לא זז בזווית הנכונה והנורמלית. לשם כך, ולצורך האצת ההחלמה, לעיתים דרוש ניתוחון להארכת הגיד בו חותכים את הגיד בדרך כלל ונותנים לו להתאחות מחדש באמצעות פיזיוטרפיה או עמידה על הרגל. הניתוח מבוצע לעיתים בהרדמה חלקית או מלאה. מקווה שדייקתי אורית

חיתוך גיד אכילס

מצטטת ממה שאיהאב כתב לאמא של נושי. זה מאוד חשוב. לפי השיטה של פונזטי- חיתוך גיד אכילס הנו תהליך קטן ולא ניתוח כמו ניתוח הארכת גיד הנהוג בשיטה המסורתית. הוא קל מאוד ובטוח מאוד. לרב עוברים אותו בגיל חודשיים. חותכים את הגיד בהרדמה מקומית, ומגבסים לשלושה חודשים, שזה הזמן הדרוש לגיד להתחבר מחדש במקום הנכון.

למעלה