פרטים בנוגע לבעית הזכרון בנגנים

Seidman

New member
../images/Emo41.gifפרטים בנוגע לבעית הזכרון בנגנים

לפני כמה ימים פניתי לכאן בבקשה לעזרה בנוגע לבעיה שהייתה לי עם הזיכרון של הנגן שבמקום לתת לי 512 MB, הוא נתן לי רק 119MB. תשובה לשאלה שלי לא קיבלתי באופן מספק מכאן, ולכן בלית ברירה פניתי לספק לפשר העניין. התשובה שאני נותן עכשיו היא התשובה הכללית לבעיה המוגדרת הזאת שנמצאת בהרבה נגנים לאחרונה: נאמר לי כי בעיית הזיכרון (כלומר המחשב קורא 119MB במקום 512MB), היא בעייה שנוצרת עקב התנגשות תוכנת המכשיר עם מערכת ההפעלה Windows ברגע שעושים פירמוט או מוחקים קובץ מהמכשיר. הפגם הזה נמצא בהרבה מכשירים שהופצו ע"י היבואן לאחרונה, וזה כולל את המכשירים שהופצו בכל השק"מיות בצה"ל (אותם מכשירים שנמכרו במחיר של 199 ש"ח). היבואן של אותם מכשירים עדכן את היצרן וזה דאג להוציא גרסאות מעודכנות אשר אינן מכילות את הפגם במכשירים. כל מי שקנה את המכשיר ויש לו את הפגם, רצוי שיפנה ליבואן/מקום שבו קנה את המכשיר (לחיילים שקנו את המכשיר בשק"מיות, יש לפנות למנהל השק"ם), ולדאוג שהם יקבלו את המכשיר עם הגרסא המעודכנת. מקווה שעזרתי במעט לכל אותם אלה שהתאכזבו

Seidman

New member
השם הרשמי הוא שק"ל

שק"ל כלומר 'שירות קנטינה לחייל' (ותודה שלא ידעת את זה
) בתכל'ס כולם קוראים לזה שק"ם (עדיין לא שמעתי מישהו שקורא לזה שק"לית או משהו בסגנון
)

OniOn Of a dOwn

New member
חחחח אני זוכר שכששינו את זה

הקופאיות היו תמיד מתבלבלות ועונות בטלפון "שקם שלום" וכשהמנהל היה עובר ושם לב הוא היה מתקן אותן
*לגדול בבסיס*
ערב משובח
ד"א - מה זה קנטינה?!

Seidman

New member
פירוש

קנטינה זה כינוי לחנות בבסיס שבה חיילים יכולים לקנות כל מיני דברים (משקאות, אוכל וכו'). או בקיצור - שק"ם/שק"ל

kanabis34

New member
האם תוכל להוסיף עוד כמה פרטים

לא ידעתי שהשק"ם מוכר נגני MP3 האם זה נגן עם נפח זיכרון של ג'יגה ומחירו 199 ? ובכלל כל פרט על המכשיר יהיה נחמד איזה חברה וכו'.. באיזה בסיס אתה קנית את זה? כי עד כמה שידוע לי בבסיס שלי אין כאלה דברים.. בתודה מראש kanabis

Seidman

New member
קצת פרטים...

בכל השק"ליות (או לפחות אמור להיות בבסיסים שבהם יש כל-בו) גודל הנגן הוא 512 MB ומחירו 199 ש"ח (כאשר מחירו של אותו נגן בדיוק באופיס דיפו למשל הוא כ-350 ש"ח ובאשר המקומות סביב ה-400-450 ש"ח). כמובן שמדובר על אותם נגני מדבקה ידועים ולכן אין להתפלא בקשר למחיר (למרות שעדיין זהו מחיר זול מאוד). אני במקרה בבסיס חיל האוויר בחיפה, לכן צריך לבדוק בכל בסיס אם זה נמכר שם או לא (אמור להיות פוסטר פרסומת חביב בכל פינה בשק"ם).

kanabis34

New member
תודה רבה

אני צריך לבדוק את הנושא בבסיס שלי..:) ידוע לך אולי אם יש גם מכשירים של 1 ג'יגה? kanabis

Seidman

New member
לפחות לא כרגע

ואני לא ממש מאמין שזה גם יהיה בעתיד. מה שאני כן מציע לך אם יש לך קצת זמן פנוי, זה לעבור הרבה על אתרי מכירות פומביות. לא מזמן חבר שלי קנה מכשיר של ג'יגה ב-240 ש"ח. פשוט צריך לדעת איפה לחפש והרבה מזל.

kanabis34

New member
אוקיי

את האמת שלא לחוץ לי כרגע כי אני לא ממש סגור על עצמי מה אני רוצה לקנות ומה הצרכים שלי.. כי זה או לקנות רק נגן משהו סביר פלוס או להשקיע כבר ולקנות את ה-PSP שיכול גם לשמש כנגן מוזיקה בכל מקרה אני אלך לעשות חיפוש ברשת ואולי אני יחליט על משהו :) kanabis

למעלה