פרסום בפורום בונים בית

fireman

New member
../images/Emo41.gifפרסום בפורום בונים בית../images/Emo70.gif

ערב טוב לכולם! לאחרונה כמות הפרסומים שנמחקים כאן הולכת ועולה בקצב מדאיג משהו. יש להבחין בין הרצון להמליץ על חברה או נותן שירות לבין פרסום למטרות רווח או כתיבת הודעה במטרה לפרסם מוצר או אתר מסויים. במהלך השבוע האחרון נמחקו מספר הודעות וכמוכן נתקבלו לא מעט תלונות של גולשים בפורום על התגברות התופעה ומבחינתי זה לא יעבור לסדר היום. גולשים המועניינים לסייע ולהמליץ על נותן שירות שהם ממליצים עליו מניסיון אישי ו\או חו"ד אישית מוזמנים לעשות זאת גולשים המעוניינים לפרסם מוצר שהם מייצרים, אתר שהם מייצגים, שיטות בניה שהם מייצגים ועושים ממנה רווחים כלשהם ימצאו את הודעותיהם נמחקות ולאחר מכן את עצמם מורחקים מהפורום. גלישה מהנה לכולם!

בינא

Member
משהו על ההבדל בין אמת לפרסום

האמת ניתנת ללא כחל וסרק וניתנת לבדיקה פשוטה בכל עת. הפרסום הוא מתוחכם, לרוב מטעה ונועד להאדיר משהו שהוא לא... איך סבא שלי היה אומר בתחילת עידן הפרסומות בטלויזיה? "אם האוכל שהם מראים הוא כל-כך טוב, מדוע הם צריכים לפרסם אותו?" מאוד עצוב לראות שיש יותר ויותר אנשים שחושבים שמה שמראים בפרסומות זה הדבר האמיתי... הפרסום משפיע על בנות לחשוב שהן "שמנות" והן פוצחות בדיטות עד כלות... לפרסום יש משיכה למוצרים שמראית העין שלהם יפה אבל תוכנה ריק... אין אמת בפרסום וזו עובדה. אם יש חצי אמת בפרסום כלשהו זה כבר טוב. בפורום בונים בית יש אנשים ששואלים שאלות "מחוץ למסגרת", אבל נראה לי שיש יותר אנשים, עם מסגרת צרה מאוד, בה "מה שהם יודעים זה מה שיש וכל הייתר לא קיים". על זה כבר אמר הבדואי כשראה ג'ירפה בגן החיות - "אין חיה כזאת", כי כמוהה הוא אף פעם לא ראה. לספר לאנשים על בניה טובה ונכונה, מניסיון של מעל 30 שנה - זה פרסום? להסביר מדוע בניה מסוג מסויים, שעברה את כל הבדיקות בעולם, בתנאים קשים ביותר ויכלה להם, תהיה טובה להם יותר למחיה ומגורים ותצדיק את ההשקעה הגרנדיוזית שלהם בבית - זה פרסום? העובדה שאדם בעל ניסיון רב ביותר, בכל סוגי הבניה למגורים, תעשיה, ספורט וחקלאות, מבני ציבור, בתי-ספר, גני-ילדים, בסיסי צבא, בתי מלון, צימרים, פארקים, מתקני תיירות, תעופה וים בכל סוגי החומרים - פלדה, עץ, בטון, לוחות מתועשים מכל סוג ומין בקרקעות שונות ומשונות בארץ ובעולם, מביא מניסיונו הרב (יותר מ-30 שנה בבניה) וממליץ על שיטת בניה מסויימת כמובילה בתחום הבניה למגורים בגלל הטיב המתקבל מבנייתה - אינה פרסומת! זו חלוקה של ידע עם אחרים, שרק יכולים להרוויח ממנו - זו לא פרסומת! הפניה לאתר מידע שקיים הרבה שנים, לא תלוי באף מפרסם, עצמאי לחלוטין ונטול כל השפעות מסחריות ופרסומיות - זו לא פרסומת, זה מתן הזכות לקבל מידע שנצבר לאורך שנים מטובי המומחים, ללא תשלום, כי מי שמחזיק וממן את האתר הזה חושב שמגיע דבר כזה לציבור הרחב וגם מרכז הבניה הישראלי וכמעט כל אתר שמכבד את עצמו שקשור איכשהו לנושא הבניה, מקושרים אליו, כי זו לא פרסומת זה מידע רלוונטי. אין כאן שום נימה אישית נגד מישהו או מישהם. יש כאן קריאה של בעד - תנו לאנשים להחליט, כי הם מספיק אינטיליגנטים, אם משהו שמישהו כותב זה פרסומת שתועלת כספית בצידה או מידע מועיל.

אמארונה

New member
לא כל פרסום

הוא "מתוחכם, לרוב מטעה ונועד להאדיר משהו שהוא לא". יש גם סוג של פרסום בוטה וישיר כמו זה שמלווה את רוב ההודעות שלך, ובייחוד את ההודעה הנוכחית הזו שלך שמשורשרת לבקשה מפורשת של מנהל הפורום להמנע מכך.

fireman

New member
יש תקנות ויש נהלים שמוכתבים

מלמעלה (הנהלת הפורומים ותקנון הפורומים של תפוז) אינני "מוסמך" לשאת ולתת איתך בעניין הזה ואני לא מתכוון לנהל איתך ויכוח בעניין הזה ובטח שבטח לא ע"ג עמוד הפורום. אלה הכללים ואלה התקנות - קרא אותם, תפנים אותם ופעל על פיהם. אל תביא אותי למצבים שאני אף פעם לא נהניתי מהם. אגב, תתייחס לגופו של עניין ולא לגופו של אדם (בניגוד למה שעשית בתגובתך לאמארונה)

איריסג

New member
תגיד, אתה באמת חושב שכולנו מטומטמים

אם אין לך כזה אינטרס ב"בית ישראלי" - למה אתה דוחף את השיטה הזו בכל פעם - רלוונטי או לא??? ואם אתה כזה מומחה, אז למה בכל פעם שמישהוא באחד הפורומים מבקש ממך לספר על השכלתך, ולהיות קצת יותר מפורט בעניין הנסיון המקצועי וההכשרות הרשמיות שלך - אתה מתחמק? האמת, לי יש פשוט שיטה - אני מתעלמת.... יש דברים שכל כך שקוף שיש מאחוריהם אינטרס - שפשוט זה הפך להיות מגוחך בעיני.

nob

New member
זה כבר לא קשור ולבעניין

הודעה של פיירמן כוונה ל"בינא" והיה ברור הוא מתייחס אליו באופן אישי. אם מישהו יכתוב על מישהי דמיונית "שבונה בית שטוח 200מ"ר, מכריזה על מטבח כמרכז הבית, מוכנה להשקיע בו הון כסף, ממליצה לכולם על אדריכלית שלה, שיש יש לה המון נסיון באזור השרון וכו'", אז אם תגיבי על זה -- זה יהיה קצת לא נכון להגיד ש"על ראש הגנב בוער הכובע". לי הודעה של פיירמן נראת יותר ירידה לפסים אישיים מאשר כזאת כפי שהיא צריכה להיות נטולת כל השפעה אישית. לי באופן אישי נראה ש"בינא", למרות שהוא קצת לוחץ לפעמים עם שיטת "בית ישראלי", תורם המון כאן בפורום, ונותן הרבה עצות גם בלי קשר לשיטה שלו. חוץ מזה רב הדברים שהוא כותב (לא נכנס לויכוחים מקצועיים) נראים לי הרבה יותר מקצועיים ותורמים לאווירת הפורום, מאשר מישהו שמרשה לעצמו לכתוב הודעות על "חרא סיני", למרות מעמדו הרם. וחבל שאתם מצטרפים ורדיפה מוזרה מאוד אחרי מישהו שתורם המון זמן וידע לפורום הזה. כפי שמנהל כאן אמר - זהו פורום לא מקצועי, לא מנוהל על ידי אנשים מקצועיים וכל הודעות כאן לא צריך לקחת ברצינות. אז אם סוף סוף יש מישהו מקצועי שנותן הרבה מהזמן שלו - אתם רודפים אחריו על זה שהוא מפנה לאתר שהוא השקיע בו כדי לעזור לאנשים אחרים בלי שום תמורה? ואל תגידו שהפניה לאתר הזה נחשבת לפירסומת.ביקרתם בו? אתר ברובו הוא אינפורטיבי וכולל המון מידע לא רק לגבי שיטה "בית ישראלי". תאמינו לי שאם הוא היה רוצה להפוך אותו לעסק כלכלי - האתר היה נראה אחרת לגמרי. ואם השיטה הזאת מוזכרת מדי פעם - אני מאמין כי זה רק מהסיבה שהוא מאמין בה ומנסה לפתוח אופקים גם לאנשים אחרים שלא מודעים לאפשרויות אחרות. אין לו פטנט על לוחות בטרום של איטונג - אתה יכול לקחת כל מהנדס בנין ולהגיד לו לבנות בשיטה כזאת - זה לא משהו אישי של "בינא", כך שאני לא רואה פה פרסומת ישירה שהוא מתכוון לגרןף מזה רווחים עדירים, להפוך למיליארדר ולתרום לילדי שדרות במקום הממשלה. וחבל שלא

איריסג

New member
ההבדל הוא

שאני לא בעלת עניין בשום צורה או דרך, המקצוע שלי הוא לא בתחום הבניה, וכל מה שאני כותבת הוא (כמו שאר הבונים בפורום) מנסיוני המועט ואני לא מתיימרת להחזיק מעצמי שום דבר אחר. אגב, אם תשים לב אני מעולם, מעולם מעולם לא העלתי לפורום את מספרי הטלפון של האדריכלית או מעצבת הפנים שלי, ואני נוהגת להמליץ עליהן (בין אם בפורום ובין אם במסרים) רק למי ששואל משהו מאד ספציפי. וזו בדיוק מטרת הפורום. אני לא דוחפת את השם שלהן או את ההמלצה עליהן לכל מקום שבו זה נדרש או לא נדרש, ואפילו לא אם מישהוא מבקש המלצה על אדריכלית שלא באזור השרון. זה ההבדל.

nob

New member
אנני רואה שום בעיה

בפרסום של טלפון מישהו שממליצים עליו על גבי הפורום. ואם תסבירי מה הבדל בדיוק בפירסום טלפון דרך מסר או דרך פורום אני אנסה להבין. בשתי השיטות הבן אדם ששואל מקבל אותו מידע בדיוק. כאשר זה נמסר דרך פורום - לי זה נראה יותר אמין, כי אנשים אחרים גם קוראים את זה ויכולים להגיב על המלצה. דווקא המלצות דרך מסרים אני לוקח כפרסומת, כי למה במסר? מה יש להסתיר כאן מאחרים? יש הבדל, והוא לא לטובת צד שלך, לדעתי. דרך אגב, את מכירה את "בינא" באופן אישי? אני טרחתי ובמקום לבזבז שעות על מריבות בפורומים, פשוט נסעתי אליו, כדי להבין טוב יותר מה הוא מציע, מי הוא לראות איזה בן אדם הוא. גם לך אני ממליץ לעשות אותו דבר. פרטים שלו הוא ממש לא מסתיר וכל אחד שרוצה יכול להתרשם מההשכלה ונסיון שלו, ולא כפי שכתבת, אני מצטט: " אז למה בכל פעם שמישהוא באחד הפורומים מבקש ממך לספר על השכלתך, ולהיות קצת יותר מפורט בעניין הנסיון המקצועי וההכשרות הרשמיות שלך - אתה מתחמק?" מלחמות של פורומים אחרים תשירי להם.

איריסג

New member
הרגלים של פורומים אחרים

שבהם אסור לפרסם טלפון... וגם כי בסופו של דבר, הן האדריכלית שלי והן מעצבת הפנים עובדות "ללא משרד" מהבית ולא נוח לי לפרסם בפומבי את הטלפון שלהן. אני בהחלט נוקבת בשם שלהן כך שמי שיש לו מה להגיד לגביהן - בהחלט מוזמן. ההבדל היחידי בין פרסומת ללא פירסומת לדעתי זה האם מי שממליץ מרויח מהעניין כסף או לא... כשאני, או הכבאי או כל מישהוא אחר ממליץ על ספק שהוא היה מרוצה ממנו - אין לנו שום אינטרס כלכלי. אני לא מקבלת כסף, וגם לא מקבלת שום הנחה מהאדריכלית או מהמעצבת שליואני משערת שערן לא קיבל כסף ממטבחי "פנל" כשהוא המליץ עליהם כאן בפורום. המלצות שיש לממליץ אותן אינטרס כלכלי - אין להן מקום בפורום, אלא בלוחות. זה לא כללים שלי. אלה הכללים של תפוז.

nob

New member
אני רוצה להבין

את טוענת בזה, שלאלון ("בינא") יש אינטרס כלכלי באנשי מקצוע שהוא ממליץ עליהם? וזה על סמך מה?

איריסג

New member
ראית איפשהוא שאמרתי משהו בהקשר

הזה על בינא? אני לא אומרת דברים שאני לא בודקת בעצמי. אני דווקא התייחסתי ל"אדריכלות ישראלית" שהעלו קישור והמליצו על מחשבון לתכנון תקציב, מבלי להגיד שזה אתר שלהם ושהשירותים בו הם בתשלום. ואגב, לגבי אנשי המקצוע שאלון ממליץ עליהם אין לי מושג. אבל יש לי תחושה שלגבי שיטת "בית ישראלי" יש לו אינטרס כלכלי ועוד איך. לא ככה?

talullah

New member
גם אני נפגשתי עם בינא (אלון)

ויש לי רק מילים טובות הבןאדם מקצועי ואין לו שום דבר להסתיר (אם אני זוכרת נכון ראיתי תעודת מהנדס על הקיר)

fireman

New member
אני אסביר איפה נמצא הקו הדק

שמבדיל בין פרסום להמלצה.... כאשר מדובר בגולש בפורום שמספר לך שהשתמש בשרותיה של חברה מסויימת והוא מרוצה וממליץ לחברי הפורום לבדוק בעצמם זוהי המלצה מקובלת ולגיטימית כאן בפורום. כאשר מדובר בגולש בפורום שבכל הזדמנות "ממליץ" על שירות מסויים ולא ממש בהקשר ישיר לשאלה שנשאלה או מגיע ומפרסם הודעה "אני מבצע ציורי קיר במחירים מצויינים, עבודות ייחודיות בכל הארץ טל-XXXXX" זאת פרסומת נטו הודעות מסוג זה יימחקו, יש להמליץ ויש לבצע שטיפת מוח שהיא בעצם סוג של פרסום. בכל מקרה, כל הודעה וכל מקרה ייבחן לגופו של עניין ויקבל את הטיפול הראוי.

fireman

New member
אני אבהיר את העניין ואני מקווה שאחת

ולתמיד. אני לא מתכוון לנהל ויכוח בעניין כן פרסום בפורום או לא פרסום בפורום. לא יהיה פרסום בפורום נקודה. גולש שיגיע לכאן במטרה לפרסם עסק\אתר לטובת רווחיו האישיים והודעות שלא ייראו כהמלצה תמימה בנוגע לבעל מקצוע מסויים הודעותיו ימחקו. אני לא החלטתי על כך ואני לא התקנתי את התקנות הללו אבל אני כן מתכוון לאכוף אותן. יפה מאוד ששייכת הודעה כללית בנוגע לנושא פרסום בפורום ביחס לגולש ספציפי, אם את חשה בכך כנראה שיש דברים בגו. בכל מקרה הודעתי לא כוונה לבינא באופן ספציפי, את הערותיי האישיות לבינא שלחתי במסר אישי כי לא מן הראוי להעביר אותן בפורום. הודעה זו הינה הודעת הבהרה ונועדה לחדד את הכללים בפני כלל הגולשים בפורום. (אגב, בין שלושה לארבעה פרסומים נמחקו מהפורום רק ביומיים האחרונים) בנוגע להודעת ה"חרא" שהוצאתם מפרופורציות לגמרי (אני חייב לציין שסף הרגישות כאן מדאיג) הבהרתי שמדובר ב"פתגם" "השאלה" "ביטוי" "אנלוגיה" ולא התייחסתי לריצוף באופן ספציפי.....בפעם הבאה אני אשתמש באנלוגיות מתחום הרכב בשאיפה שזה לא יגרום למישהו להיעלב כי ירדתי על הרכב שבו הוא נוסע. בכל אופן הבעתי את סליחתי והתנצלותי אם מישהו נפגע מהעניין הזה ואין צורך לשוב ולטחון את זה.

אני לוחץ לכוון בניה קונבנציונאלית

לבונה הפרטי , זה לא עושה אותי מפרסם משהוא, גם אם היה לי אתר בנושא . הכי משעשע זה בפורום שיפוץ ובניה ......." תשובת אינסטלטור מוסמך ". או "אני ממליץ על" ...זה וזה ...כאשר ברור שהגולש ממליץ על עצמו .

nob

New member
כמו כאן למשל:

http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=1630&msgid=89547587

ההבדל

בין כותב ההודעה בקישור שנתת לבין בינא הוא שבינא נותן הרבה עיצות ומידע מאוד חשוב כותב ההודעה לעומת זאת ענה בפעמיים שראיתי רק לגבי המחשבון הכל יכול הזה- פירסומת גרידא

למעלה