פרקים אהובים - בלי הקשר עלילתי

Y. Welis

New member
../images/Emo41.gif פרקים אהובים - בלי הקשר עלילתי

דווקא הפרקים שלא היו קשורים לעלילה הראשית (איש הסרטן; הקונספירציה, הממשלה ושות') זכורים לי במיוחד. אני לא ממש זוכר שמות או מספרי עונות, רק את התוכן. * פרק מעונה 2 שסקאלי מבקרת אצל היועצת/פסיכולוגית שלה, ומגלה שהיא נתונה ללחצים כבדים וקרובה להתמוטטות עצבים. בהמשך הפרק היא נחטפת ע"י רוצח סידרתי מורבידי במיוחד, שלשניה אחת נראה לה כמו יצור על טבעי. כשמאלדר מחלץ אותה לבסוף היא מתפרקת - אולי בפעם היחידה בסידרה. כמה עונות מאוחר יותר (עונה 8?) היא חוזרת ופוגשת ברוצח הזה, אחרי שהוא נמלט מהכלא, ומגלה שהוא אכן שד מסוג כלשהו שבא לחפש אותה במיוחד. הוא מכריע את מאלדר ומאלץ אותה להתמודד איתו - דבר שהיא עושה בהצלחה. * הלב הבוער - פרק מעונה 6, על דייר תמהוני שחי בדירה שבהמשך המיסדרון בבניין של מאלדר. הוא מנסה לכתוב ספר ולא מצליח במיוחד, כי הוא מגלה שכל מה שהוא כותב מתגשם באופן זה או אחר. הוא עוקב אחרי סקאלי ומצליח אפילו לפתות אותה להיכנס למיטתו... אבל היא נמלטת ברגע האחרון. מאלדר חושד בו אבל לא מצליח להוכיח, עד שהוא קורא את הדפים המודפסים שהוא מוצא בדירתו. פרק מדהים וסוריאליסטי, כמעט כמו סיפור של אדגר אלן פו. * פרק מעונה 7, על שני אחים חסרי-מזל ושכל שמנהלים קירקס עלוב, שפוגשים יום אחד בפיה אמיתית שמבטיחה למלא 3 משאלות - כל משאלה שרק יבקשו. לרוע מזלם הם בוחרים במשאלות הלא נכונות וברגעים הפחות נכונים, וכך חורצים סופית את גורלם. פרק יפה (וסוריאליסטי כמו קודמו) על גורל רע שלא נגמר אף פעם. * פרק דמוי 'להתעורר מחר בבוקר' - סקאלי ומאלדר מגיעים לשוד בנק ומגלים שהשודד מוכן לפוצץ את עצמו ברגע שהתגלה. האירוע חוזר שוב ושוב עד שמאלדר מתחיל לחוש שמשהו לא בסדר (מיטת המים דולפת...). * הפרק שאנדרסון ביימה בעצמה בעונה 5, על נשים שחולות במחלות מסתוריות. אווירה בלתי רגילה. * שני פרקים מעונה 5 עם בתה האמיתית של אנדרסון, כבת שהיתה אמורה להיות לה כתוצאה מהריון ממקור לא ידוע (כנראה חייזרי).

Gilliana

New member
נתחיל בכמה תיקונים

א. הפרק שג'יליאן ביימה הוא לא מעונה 5 אלא מעונה 7 - all things, הפרק שבו סקאלי פוגשת באהוב וותיק ומגיעה להארות ותובנות חדשות באשר למערכת היחסים שלה עם מאלדר. מלבד הפרק הזה היא לא ביימה שום פרק, והפרק שאתה מתכוון אליו - אודות הנשים החולות בסרטן (מאותו סוג שסקאלי סבלה ממנו בהמשך) הוא חלק מפרקי המיתולוגיה ולא מהעונה החמישית, אלא מהשלישית. ב. בתה האמיתי של אנדרסון, פייפר לא גילמה את תפקידה של אמילי. את אמילי גילמה הילדה לורן דיוולד. עכשיו נעבור לשמות הפרקים שהזכרת, לפי הסדר: Irresistable ופרק ההמשך שלו Orison Milagro (ושוב תיקון קל - הסופר, פאדג'ט, לא מצליח "לפתות" את סקאלי להכנס למיטתו - הסצינה ההיא מתרחשת רק בדמיונו) Je Souhaite (תיקון: האחים לא פוגשים בפיה, אלא בג'יני בת אלפי שנים אותה מצא אחד האחים בתוך שטיח) - אחד הפרקים הטובים ביותר בסדרה כולהלא כל ספק. יחד עם זאת, הפרק לא עוסק כלל בגורל כי אם בטבע האנושי.
Monday - שאכן מאד מאד מזכיר את "לקום אתמול בבוקר" של ביל מארי ואחרונים חביבים - Chrustmal Carol ו-Emily שהם בהחלט ברשימת הפרקים האהובים גם עלי, רק שהרשימה שלי הרבה יותר ארוכה
בכל מקרה - בחירה מצויינת של פרקים!

Y. Welis

New member
תודה על השמות!

חשבתי שיהיה קשה למצוא אותם, אבל מסתבר שיש אותם.

1Shir

New member
תותח אתה!../images/Emo45.gif איזה פרקים מעולים!

הפרק MONDAY עם היום שחוזר על עצמו
- פשוט יצירת אמנות! ולא אכפת לי עד כמה זה לא מקורי! הם עשו את זה מדהים.. במיוחד הסוף אם אתה זוכר.. הפרק שקראת לו "הלב הבוער" - אהבתי את ההגדרה
. ואכן גם הוא מעונה 6, העונה האהובה עלי! וסקאלי מילולית נכנסה למיטתו אבל רק ישבה שם, לא היה שום דבר מעבר לכך כי מאלדר התפרץ פנימה המום..
אכן פרק סוריאליסטי, מצמרר ומדהים! כן, גם הפרק עם הגיני מעונה 7 היה מדהים וסוריאליסטי, מראה איך בני האדם אף פעם לא יודעים לבקש את המשאלות הנכונות... נראה לי שמוסר ההשכל הוא ש-אין דבר כזה משאלות, קסמים וקיצורי דרך.. לגמרי היה מדהים לראות את סקאלי חלשה באמת אולי בפעם היחידה בסדרה, פרק מקסים מהבחינה הזאת, צודק! דווקא את ההמשך שלו אהבתי פחות... יותר מדי אלמנטים דתיים.. אבל הסוף שלו היה מצמרר, והאמת לא ממש מתאים בעיני לדמות של סקאלי אם אתה זוכר מה בדיוק היה שם. הפרקים האהובים עלי הם גם הפרקים הללו עם הסיפור המקורי שלא ממש קשורים לעלילה הראשית, אותם באמת קל יותר לזכור ולהעריך. היו כמה יוצאים מן הכלל, בעיקר בעונות 6 ו-7 וגם קצת ב-5. אבל כשהסדרה יושבת טוב בראש, יש כמה פרקי "מיתולוגיה" מה שנקרא טובים ומצמררים לא פחות.. זוכר את טרילוגיית הפרקים שסקאלי היתה בחוף השנהב מחפשת רמזים בעוד שמאלדר שוכב במחלקה עקב פעילות מוחית עודפת? ובפרק השלישי ביניהם הוא הזה כל מיני דברים על החיים שלו? ואם כבר אז הפרק עם גיבסון פרייז הילד קורא המחשבות, זה שהתחיל במשחק שחמט? אלה פרקים שקשורים לעלילה הכללית מדהימים!

Y. Welis

New member
פרק השחמט הראשון היה מצויין

אלה שלאחר מכן היו כבר פחות טובים (יותר קשורים בעלילה הראשית). תודה על הפידבק! אני שמח לשמוע שגם אתם (בעיקר אתן - רוב נשי מפתיע בפורום) אהבתן את הפרקים האלה. בעניין הכניסה למיטה - סקאלי אכן היתה שם, ואני לא חושב שזה קרה בדמיונו של הסופר בלבד, כי כל דבר שהוא כתב עליו התגשם. אמנם הפרק כולו נראה כמו הזיה ארוכה, אבל אם שאר הקטעים שבו קרו, אז מן סתם גם הקטע הזה היה אמיתי. בכל מקרה מה שהיה נחמד שם זו הרצינות האינסופית של אותו סופר (שכמובן לא מעריך את מה שהוא כתב), וכן הבעיה הרגילה של מאלדר - לשכנע אנשים שמשהו לא נורמלי קורה, שהפעם הגיעה לשיאים חדשים... היה אגב עוד פרק ברמה דומה בעונה 8, על בחור (ראש ה'אחרים' מ'אבודים') שהדמיון שלו מתגשם בפועל, כך שבין השאר וכל מיני מבקרים לא-רצויים בביתו מוצאים את עצמם מועפים מהגג לגובה כמה קילומטרים...

Gilliana

New member
רוב נשי מפתיע ../images/Emo13.gif

אכן צדקת - ועד היום באמת לא עצרתי לחשוב מדוע זה כך, בהחלט עובדה מעניינת. לגבי "מילאגרו" - הסצנה הזו לא התרחשה במציאות כי כמו ששיר אמרה, מאלדר הפריע להתרחשותה בפועל. ולגבי הפרק האחרון שציינת, נדמה לי שאתה מתכוון ל-Sunshine days שהיה הפרק הלפני האחרון בעונה התשיעית (באבודים אני לא צופה כך שאין לי מושג מי השחקן). וסתם מעניין לדעת - צפית בסדרה בשידור המקורי בערוץ 2? אתה עדיין רואה פרקים גם בהווה לפעמים?

Y. Welis

New member
כן, אכן ראיתי את הסידרה מתחילת

השידורים שלה בערוץ 2, כנראה מאוקטובר 94' (האמת שראיתי עוד לפני כן קטע בערוץ האיטלקי, שנראה לי אז כמו הדבר הכי מדהים שהיה בטלוויזיה). היא היתה מבחינתי הדבר הכי מעניין שם תקופה ארוכה מאוד (שמונה שנים לפחות). עוד זכורים לי לילות שלישי עם 'הראש של הרמן' ואז המנה השבועית החיונית של הצמד. הרבה לילות יפים... בין השאר גיליתי שם את הנופים של ואנקובר - אחד המקומות היפים בעולם, בלי ספק. אחד הסימנים הבולטים לנפילת הערוץ היתה דחיית שידור העונה העשירית בשנה פלוס: ה'טילעוד' האולטימטיבי, והנקמה המתוקה (מן הסתם) של אנשי הרשת הזו בצופים שלהם (שהחלה את דרכה עוד בשנים שלפני כן עם הכנסת החדשות של חצות בסצינה האחרונה). מאז עברתי סופית לערוץ 10, ולא חזרתי. שמעתי שהם חזרו עם הטריק הנחמד הזה גם ב'אליאס'. הקלטתי בזמנו מבחר פרקים מעונות 5, 6 ואולי גם 7 על קלטות, ואני חוזר אליהם מדי פעם - בעיקר לפרק שהזכרתי - 'מילאגרו'. הייתי שמח לראות את הכל ברצף מחדש, וקיוותי שהכבלים קנו הכל וישדרו את כל העונות, אבל הם שידרו רק את 3 הראשונות ב-AXN (או אפילו פחות מזה). זה חבל, כי יש שם הרבה דברים טובים שעדיין יעבדו, ויהיה נחמד לראות את הכל שוב באופן מסודר (לא חושב שהחמצתי איזה פרק - אבל היו *כמה* מקרים של פרקים ששודרו בסדר אקראי ע"י אנשי 'טלעד' החביבים). אגב הבת של סקאלי מהעונה ה-5 - היא נראתה ממש דומה לה, והיה בינהן קשר בלתי אמצעי, שפשוט נראה כמו הדבר האמיתי: היה לה מין חיוך כזה, שנראה ממש כמו מה שהיא חשה. מפתיע שזו לא היתה הבת. בכלל, אם הזכרנו רוב נשי - סקאלי היא הדמות המעניינת באמת בסידרה לדעתי. מאלדר היה בהתחלה העיקר, אבל קצת נעשה שיגרתי והיכנשהו מהעונה ה-4 בערך היא נעשתה למרכז העניינים וגנבה את ההצגה (היא ממש קרנה בזמן ההריון האמיתי).

Gilliana

New member
העונה התשיעית התכוונת ../images/Emo13.gif

כי היו בסה"כ תשע עונות לסדרה. בכל אופן, מסכימה איתך לחלוטין לגבי הילדה שהופיעה בתפקיד אמילי - ההתאמה בינה לבין ג'יליאן היתה ממש מושלמת לדעתי, כריס (קארטר) בהחלט ידע איך ללהק והוא חזר על ההצלחה הזו בליהוק התינוק לתפקיד וויליאם. אני מסכימה איתך גם לגבי דמותה של סקאלי בעיקרון - דמות שהתפתחה עם הסדרה בזמן שמאלדר באמת היה ונשאר כמעט לאורך כל הדרך אותה דמות פחות או יותר, עם פה ושם שינויים דרמטיים זמניים (כגון התקופה שבה החליט לפתע שכל עניין העבמי"ם לא היה ולא נברא). אצל סקאלי ראינו גדילה, התפתחות, התבגרות והבנה עד שבעונה 8, כאשר מאלדר יצא מהתמונה היא ממש תפסה את מקומו ומילאה את החלל של היעדרו באופן יוצא מן הכלל. בעניין הכבלים - אכן נושא כאוב ומרגיז שעדיף בכלל לא לפתוח אותו שוב כי העניין סתם יגרום לכולנו עגמת נפש, אבל אתה יודע מה? אומרים ביידיש "מויחל טויבעס" - יש דרכים אחרות...
יופי שהצטרפת אלינו!

אממממ

אני בעד שמאלדר לא השתנה. הוא בא מושלם מההתחלה. סקאלי הייתה צריכה לעבור שינוי ולכן היא עברה אותו..

פרקים מדהימים בחרת

אם כי הפרק הכפול על אמילי מרובה בחורים בעלילה שאמנם לא גורעים מהפרק אבל מקשים את הצפייה בו , לפחות לכאלה שהפרטים הקטנים מציקים להם. הפרק השני הנקרא "אמילי" (הראשון נקרא מזמור חג המולד) הוא יותר סביר, גם דרמטי יותר לרוב אני צופה רק בו. פרק ה"המשך" של דוני פסטר אכן חלש יותר מהפרק הראשון, רצו להחזיר לנו מפלצת מהעבר וגרמו לכך שהרסו לנו אותה ועכשיו היא כבר פחות מפחידה, לפחות בשבילי . לפעמים המפלצות המפחידות ביותר הם לא העל טבעיות אלא אלה שהן בני אדם.

Y. Welis

New member
תודה!

אני חושב שהפרק השני בסאגת דוני פוסטר היה חיוני - להראות את ההתפתחות אצל סקאלי על פני השנים. מעבר לכך השחקן ההוא פשוט היה מצויין והיה נחמד לראות אותו שוב. טיפוס מצמרר... (היו כמה פרצופים נהדרים כאלה בסידרה - אחד מהם, הטיפוס שבנה לעצמו קן מניירות עיתונים, היה אח של אחד המפיקים). אגב סדרות-משנה של הסידרה הזו - דיברתם בעבר על 'מילניום' ו-'Lone Gunnmen'?

לא ממש דיברנו

אני חושבת שמעט מאוד מפה ראו אותם גם. אני התחלתי לראות מיליניום בזמנו אבל התייאשתי מהר מאוד.. אבל נשמח לשמוע את דעתך אם ראית.

Y. Welis

New member
ראיתי מעט, פה ושם

עדיין לאנס הנריקסן הוא שחקן מצויין, אבל טוב יותר בסרטים, והסידרה ניסתה לרכב על ההייפ של באג המילניום ושאר החששות שהיו אז. מרגע שהגיעה שנת 2000 והן התפוגגו, גם היא שקעה. הפרק האחרון (ששולב עם אחד מהעונה ה-7) היה טוב יותר מהממוצע, אבל לא בהרבה. את Lone Gunmen אני אבדוק בקרוב. תמיד חיבבתי את השלישיה, שאת חבריה כיניתי 'Young Lenin' (המשופם), 'Old Garth' (הבלונדיני) וכן 'Dirty old man' - הזקנצ'יק האשמאי (שכמו 'בוב' מ'טווין פיקס', גם הוא איש-הפקה במקור שלכד את עינם של הבמאים והתגלה ככוכב). האמת שהגיע להם סוף מכובד יותר מזה שהיה בעונה ה-9.

../images/Emo58.gifהאקדחונים

צודק, הגיע להם סוף הרבה יותר מכובד ממה שקיבלו, בכלל נראה כאילו עונה 9 הייתה בעיקרה כדי להפטר מכל הדמויות ולהשאיר את מאלדר וסקאלי לבדם. מעיין ניקוי של הסביבה שלהם. כמו ילד קטן שאין לו כוח לשחק בצעצועים יותר אז הוא "הורג" את הדמויות. וכן, שילוב מילניום עם תיקים הייתה ניסיון מזערי להעלות את הסדרה למודעות מה שלא הצליח כל כך..

1Shir

New member
אתה מדבר על יוגין טומס... TOOMS

הופיע ב-2 פרקים בעונה הראשונה... כן, הוא אחד המצמררים האהובים עלי

למעלה