כך כתבה שלי קצת אחרת ב- 8.7.02 יש לי יום הולדת! הבלוג נכתב ב- 8/7/2002 בשעה 00:54 יום הולדת... מין תחושה כזאת של עונג, של דגדוג, מתחילה בקצות האצבעות, ומתפשטת לאט לאט בכל הגוף. תחושה שמתחילה כבר מהשקיעה של היום שלפני, ומסתיימת בבוקרו של היום למחרת. יש לי יום הולדת. קמים בבוקר, והגוף מתיישר באופן אוטומטי. כח עלום מותח את השפתיים לחיוך אמיתי, שופע, מכל הלב. אלף ציפורים קטנות שרות בתוך הלב. יש לי יומולדת... ומה כולם מבינים בכלל? לא רואים את השמש שזורחת היום באור מיוחד? לא שמים לב לעצים שמתנועעים בקצב של ריקוד? לא מבחינים בכל האנשים שמסתובבים עם אור בעיניים? והשמים התכולים? והפרחים שהחליטו ללבלב בעשרות גוונים - רק לכבודי... יש לי יום הולדת. נוסעים לכותל. כ"כ הרבה פעמים היינו שם, ובכל זאת, בכל פעם מחדש עומדים נפעמים מול העוצמה המדהימה של קיר אחד עתיק. קיר אחד שנותן תחושה כל כך מגינה ומשתתפת. קיר אחד, כשעומדים לידו מרגישים כל כך קטנים. מרגישים כמו אצבעוני קטן שנישא בכף ידו של מישהו גדול גדול, מישהו שמלטף, מחבק, לפעמים גם סוטר... אבל תמיד תמיד אוהב. מתפללים, מבקשים, מתרגשים, דומעים... מרגישים שהתפילה מגיעה בדיוק אל המקום המתאים, ושהיא פותחת שערים. ולוקחים פיסת שמים קטנה הביתה... בדרך חזור מרימים לשיחות-פלאפון של יקרים ויקרות שזכרו לצלצל ולאחל - מכל הלב - מזל טוב עם איחולים וברכות מיוחדות, כל אחד בסגנון שלו. (אחר-כך, ביום שלמחרת, נזכרים בכל אלה ששכחו לצלצל, ונפגעים. אבל ביום ההולדת עצמו - למי אכפת?!...) מתהלכים כל היום עם תחושה חגיגית בפנים. פתאום הכל כל כך יפה, כבר לא כועסים על אף אחד, ולא שומרים טינה. מקבלים איזו שהיא קבלה טובה לעתיד, שנהיה בני-אדם טובים יותר... מוכנים לסלוח, מוכנים לחייך, הכל מתקבל בשמחה. כי יש לי יומולדת, ומרוב אושר ושמחה לא נשאר לי בלב מספיק מקום לכעוס. יש לי יום הולדת... ויש גם אלף משאלות. פתאום מסתכלים על העתיד אחרת. פתאום בטוחים שהכל יהיה פשוט נפלא. מקבלים עוגה טריה מחברה טובה, שני כרטיסים משתיים אחרות, דיסק אחד ושלושה מכתבים - והכל ביחד כל-כך משמח מבפנים. אתם לא שומעים את המנגינה המיוחדת שמתנגנת מסביב?! - הפסדתם. אולי אם תתקרבו תוכלו לשמוע, כי זה הכל אצלי בלב... יש לי יומולדת. וכאילו כל נקודות האושר עלי-אדמות התאספו והתקבצו להן אל תוך יום אחד. יום אחד שהוא סתמי בשביל כולם, אבל כל-כך מיוחד בשבילי. והכל כל כך נפלא, והכל כל כך גדוש ומלא. העולם כל כך אוהב אותי, ואני אוהבת את כולם... ...וגם אתכם! מזל טוב לי! |