בוקר טוב - תחילתו של יום חדש / איה
כך כותבת איה
מהחצר של איה: חמש בבוקר. יום חדש. שבוע חדש. ציוץ של ציפורים. ריח של פריחה. חם. אמרו שיהיה שרב. שלווה. בכל מקום אחר בעולם התחלה כזו מובילה להמשך יום אופטימי ומאושר, במקרה הגרוע להמשך יום רגיל ושיגרתי אז למה אני יושבת כאן בחרדה? בשאלה - איך יעבור היום הזה? איזו תופת מחכה לנו בהמשך היום? למה אני מרגישה שהשלווה מזויפת?! ובעוד כמה שעות הכיעור והרוע ישלטו, וריח אבק השרפה ישתלט על ריח הפריחה? אני היא זו שמתחילה לאבד שפיות? אנחנו? העולם?........ בכל כלי התיקשורת ראיינו היום את המחבלת שלא הצליחה הסתכלתי עליה. וניסיתי להבין. כבר הרבה זמן אני חושבת על המתאבדים האלו. מנסה להבין את המסלול שהם עוברים. איך מרגיש בן אדם שיודע שבעוד כמה שעות הוא הולך למות? יושבת המחבלת, בחורה צעירה, רואים שפעם צבעה את השיער לבלונד, מי שצובעת שיער לבלונד היא: א. לא דתיה, ב. אחת שרוצה לחיות, שרוצה להראות יפה. היא לא יודעת מה לעשות בידיים. אותן ידיים שהיו צריכות להפעיל את המטען מתפתלות עכשיו בחוסר נוחות. איך היא מרגישה? היא שמחה שלא התפוצצה? שהיא חיה? או עצובה ומתוסכלת שלא הצליחה במשימה? היא אמא. ומוכנה שגם הבת שלה תהיה שהאידית. היא מדקלמת סיסמאות. לא בהצלחה גדולה. כאילו התכוננה למבחן ואחריו תשכח מה למדה. אין לה אש בעינים היא לא נראית לי פאנטית, אז איך? למה? אומרים שממסטלים אותם. אולי. אבל יצר החיים אמור לשלוט על כל סם. לפחות באינסטיקט. איך זה שהם לא מתחרטים? בורחים בדקה ה-90? מחליטים שהם רוצים לחיות! חרא של חיים.....אבל לחיות! לא מבינה את זה. עוד שאלה שמתרוצצת לי במח. העיתונאים. כתבי החדשות. איך הם מרגישים כשיש פיגוע? זו נקודה עדינה אני יודעת, ובכל זאת, הרי זו העבודה שלהם. כשיש ארוע הם מתעוררים לתחיה, מרגישים את האדרנלין זורם להם בדם. יש אקשיין. יש חדשות. זה לא עוד יום שיגרתי שמחפשים נושאים לדווח עליהם בנרות. מסקרן אותי איך הם מרגישים. מצד אחד כשיש ארועים יום העבודה שלהם עובר עליהם "בענין" בהתרגשות ביצירתיות. מצד שני הם בטח כואבים ומותשים שוב ושוב לחזור על התיאורים הזוועתים. מצד שלישי יום שיגרתי הוא יום עבודה משעמם...... ואף אחד לא אוהב "עבודה משעממת". אלו עובדות - רק כשיש חדשות רעות יש פריצה של חדשות, עוד לא קרה בהיסטוריה שהפסיקו שידורים והכניסו מבזק חדשות בגלל - שהמציאו תרופה שמצילה חיים. או שנולדה יצירת אומנות מדהימה. אולי לזה מתכוונים אלו שמתפללים לימות המשיח. זהו אני שומעת את עובד העיריה שמוציא את פחי הזבל מהחצר, ואת המשאית של תנובה שפורקת סחורה ע"י המכולת. זה הזמן לרדת לקנות לחמניה טריה, ולאחל שהיום יעבור בשלום. בוקר טוב עולם!